Povystrelove zplodiny a kontrola na letisti
Co jinam nepatří...
- pelanj
Příspěvek#16 » pon 10. dub 2017, 09:30
Je to náhodný výběr, hodně cestuju Praha Kodaň, a i v DK mi posledně řekli, že je to "random check". Jinak už se mi povedlo omylem pronést vystřelenou hilsnu 223 v kapse mikiny, kam mi skočila den před tím na střelnici. Taky už mě kolikrát testovali na výbušniny, někdy i hned druhý den po střílení - a nikdy nic (na Ruzyni).
- HawkCZ
Příspěvek#17 » pon 10. dub 2017, 09:37
Loni jsem cestoval měsíc a půl po USA. Největší problém jsem měl už v Praze při odletu, když se mi zatoulal ostrej náboj v batohu.
V samotnym US žádné extra kontroly. Ale kamaráda, kterej měl trochu look drogovýho dealera brali na každym přestupu a dělali stěry, na hadrech i ostatních věcech
. Já prošel i se sprejema velkejma do letadla. Mimochodem hadry a boty jsem musel mít penetrovaný střelnym prachem, že by stačilo škrtnout. Jsem 3x tejdně na 4 hodiny na malý blbě odvětrávaný vnitřní střelnici
.
Takže je to asi spíš o náhodě. Vše se dá vysvětlit, ale může to stát čas. V Praze mi málem uletělo letadlo, protože jsem u sebe neměl zbroják a celé to trvalo docela dost dlouho.
V samotnym US žádné extra kontroly. Ale kamaráda, kterej měl trochu look drogovýho dealera brali na každym přestupu a dělali stěry, na hadrech i ostatních věcech

Takže je to asi spíš o náhodě. Vše se dá vysvětlit, ale může to stát čas. V Praze mi málem uletělo letadlo, protože jsem u sebe neměl zbroják a celé to trvalo docela dost dlouho.
- lubos.zama
- lubos.zama
Příspěvek#18 » pon 10. dub 2017, 12:19
oldlamehand píše:Jednou jsem procházel rámem na letišti v Praze. Bezprostředně po průchodu se nic nestalo, ale o pár vteřin později začal pípat. Když má člověk u sebe nějaké kovy, řve hned. Tady jsem měl pocit, jako by chvíli trvalo, něž si mě rám "očuchá" a vyhodnotí to.
Udělali mi nějaké stěry z rukávů a dalších míst na oděvu, trochu probrali zavazadlo, ale bez keců pustili. Shodou okolností to bylo dva dny potom, co jsem byl na střelnici ve svetru, který jsem měl na sobě při průchodu tím rámem. Lítám docela často, ale tohle se mi stalo jen jednou právě po té návštěvě střelnice. Možná to byla náhoda, možná nějaké čidlo opravdu zachytilo povýstřelové zplodiny. Ten svetr asi celkem dobře lapá všechno, co lítá ve vzduchu a rukávy jsou při střelbě hodně blízko pistole.
Od té doby projistotu nelítám ve svetru, ve kterém střílím. Sice to nebylo při kontrole žádné drama, ale zbytečně přitahovat pozornost kontroly není dobré. Mohli by se pak začít zajímat třeba o věci jako taktické pero, které mívám při cestách do zahraničí u sebe, atd.
Tak mě taktické pero zabavili ve Vídni. Týden předtím, když jsem letěl do republiky, tak jen přišel policajt, prohlédl si ho a pak mě normálně pustil dál, ale při cestě zpátky jsem strávil u kontroly asi 20 minut, borec obvolal snad všechny, na koho měl číslo a výsledkem bylo zabavení pera. Měl jsem pero Böker se šroubovacím uzávěrem a kulatou špičkou, nic ostrého. Naštěstí nebylo moc drahé, tak jsem mu řekl, že to bylo Cheaper than dirt a ať si to klidně sebere.
- ArnieX
- ArnieX
- JardaB
Příspěvek#23 » stř 26. dub 2017, 11:29
Pardon no, jsem se nechal trosku unest predstavivosti. Ja treba nechapu, proc u nas neni zbezna kontrola zavazadel uz na vstupu do haly, vyhodou je, ze kdyz se obsluze rentgenu neco nezda (kolega tam mel napr. nejakou 2+l lahev s pitim), vyresi se to interaktivne s majitelem, kufr se oznaci jako zkontrolovany a je klid. Predstava, jak mi znici zamky na kufru me znervoznuje. Jinak kufr jak pisou asi nejak daji dohromady a asi prijde.
- ArnieX
Příspěvek#24 » stř 26. dub 2017, 11:38
Stačí mít, a většina rozumných cestovatelů má, kufr uzamčen zámkem s certifikátem TSA (to je taková ta zlá americká organizace) tento pak dokážou odemknout bez poškození speciálním klíčem. Já osobně nejsem velký fanda kontrol protože se tak moc řeší kraviny jako co smíš a nesmíš mít přitom zbraň si lze vyrobit z běžně dostupných věcí v letištních obchodech v kombinaci s tím co lze pronést. Přitom kdokoliv by chtěl provést na letišti teroristický útok se odpálí (nebo bude střílet) právě uprostřed fronty k bezpečnostní kontrole. Tam jsou všichni poslušně seřazení ve větším množství než pak v jednom jednotlivém letadle. Pokud možno by kontroly měli být co nejrychlejší a co nejefektivnější, proto jsem rád, že mám status a mohu využívat fast-track, protože to pak jsem ve frontě třeba o 90% kratší dobu než v jiné frontě a tak maximálně klesá pravděpodobnost nějaké zlé události.
- LRRTM1
Příspěvek#25 » stř 26. dub 2017, 11:44
Jo, taky používáme kufry s TSA. Kontroly jsou asi jen namátkový a píšou o desítkách denně, takže šance že sáhnou po tom našem je asi malá. Ale náhoda je blbec. Ale pak už je klidně možný, že tam bude něco, co v posledních dnech přišlo do styku třeba s taškou ze střelnice.Tak by mě zajímalo, jak to probíhá potom. Bo naposledy co jsme letěli jsme letištěm prakticky proběhli od odbavení, přes pasovou kontrolu, bezpečnostní kontrolu až do letadla.... Tak by mě zajímalo v kterým bodě by mě zastavili a hovořili se mnou o mým kufru 

- ArnieX
Příspěvek#26 » stř 26. dub 2017, 11:49
Jo to by mě také zajímalo, spíš když už, by si tě museli nechat vyvolat jménem, protože představa jak tě nahání po letišti je přinejmenším úsměvná
, já hlavně zásadně na služebky létám jen s příručním zavazadlem, ušetřím tak drahocený čas a nervy s odbavováním zavazadla a jak jsem psal výše, nerad se ve veřejné části letiště zdržuji déle než je nutné. Ať mi klidně kdo chce říká, že jsem paranoidní, nebo posera, ale nemám to rád.

- ArnieX
Příspěvek#29 » stř 26. dub 2017, 12:27
No to mi vůbec přijde jako nejvíc přitažené za vlasy. Když vidím jak hází s kuframa, určitě jim tam milerád zabalím svou elektroniku za desítky tisíc. Navíc už se mi i stalo že mi zpozdili kufr a ten jsme dostali asi až druhý den po příletu. Tohle se mi stane na služebce a jsem tam naprosto zbytečně v tu chvíli...
- coffee
Příspěvek#30 » stř 26. dub 2017, 19:11
Neboj, jsi dohledatelný velice jednoduše. 

LRRTM1 píše:Jo, taky používáme kufry s TSA. Kontroly jsou asi jen namátkový a píšou o desítkách denně, takže šance že sáhnou po tom našem je asi malá. Ale náhoda je blbec. Ale pak už je klidně možný, že tam bude něco, co v posledních dnech přišlo do styku třeba s taškou ze střelnice.Tak by mě zajímalo, jak to probíhá potom. Bo naposledy co jsme letěli jsme letištěm prakticky proběhli od odbavení, přes pasovou kontrolu, bezpečnostní kontrolu až do letadla.... Tak by mě zajímalo v kterým bodě by mě zastavili a hovořili se mnou o mým kufru
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí