Pistole/revolver pro začátečníka – co si koupit?

Co jinam nepatří...

selag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#106 » ned 17. črc 2011, 17:21

To třeba jako já? :-)

Tommy

Příspěvek#107 » úte 19. črc 2011, 23:00

Jeste bych mel dotaz ohledne raze. Staci na zacatek raze 22? Jsou to totiz mnohem levnejsi naboje. Na strelnici urcite levnejsi a na obranu si myslim ze staci hrozba jakoukoli zbrani na zastaveni utoku. Jen by me zajimalo, jestli kdyz se naucim relativne presne strilet s mensi razi, jestli pak pro me bude problem ucit se stejne presne mirit i s vetsi razi a tezsi zbrani. Asi mam hloupe dotazy ale radeji budu par mesicu vybirat a ptat se a zkouset nez koupit zbran, se kterou budu nespokojenej. Dik za jakekoliv pripominky a rady.

jomekabi

Příspěvek#108 » stř 20. črc 2011, 00:14

Bude-li na Tebe utocit rozumnej clovek, tak nejspis bude stacit hrozba jakoukoliv zbrani. Ovsem rozumni lide zas tak moc casto neutoci, vetsinou to jsou ozralove, fetaci, vypatlanci, otrli grazlove apod. V takovem pripade malorazka stacit nemusi, ale o tom tu je nekde jine vlakno.

Kazdopadne na nacvik strelby je malorazka dobra, hlavne pro ziskani zakladnich navyku. Samozrejme, velkorazna postole je tezsi a vic kope, ale kdyz uz umis strilet, zvyknout si neni tezke.

Tommy

Příspěvek#109 » stř 20. črc 2011, 00:33

ok dik vlakno uz jsem nasel a uz tam i pridal dotaz :)

m8rinek

Příspěvek#110 » stř 2. lis 2011, 21:18

Dostal jsem se k nutnosti ucházení se o ZP, i když to bylo v plánu tak to teď přišlo trochu nárazově a to kvůli potřebě zdědit ČZ50.

Střelbě bych se chtěl věnovat ne sice denně, ale alespoň tak, abych se se zbraní naučil pořádně zacházet. Proto bych rád pořídil nějakou spolehlivou zbraň se kterou bych vydržel delší dobu. Bohužel já ani nikdo v rodině s moderními zbraněmi zkušenost nemáme a tak se ptám zde. Jelikož je má ČZ50 málo střílená a v rodině je od novoty rád bych jí zachoval ve stavu v jakém je.

Nemám ani preferenci ve výrobcích i když rád bych byl patriot:)). Důležitá je spolehlivost, kompaktnost, cena střeliva a jistě i cena pořizovací. Ideální by byla cena do 10tkč, ale není nutné tuto hranici dodržet.

Díky David

Patrik
moderátor

Příspěvek#111 » stř 2. lis 2011, 22:22

Spolehlivá - Glockem nic nezkazíš.
Patriot - CZ 75 a podle stavu financí a účelu kteroukoliv její verzi.

Patrik
moderátor

Příspěvek#112 » stř 2. lis 2011, 22:25

Zde http://zbranekvalitne.cz/zbrojni-prukaz ... ke-zauceni najdeš kontakty na ochotné lidi, podle toho odkud jsi, kteří Ti dají možnost si některé zbraně odzkoušet.

m8rinek

Příspěvek#113 » pát 4. lis 2011, 00:36

Děkuju za reakci, 75 snad budu mít možnost vyzkoušet, zatím se mi nejvíce zamlouvá Compact 9mm Luger. Z Full size by se mi krom klasiky líbila verze SP-01 Phantom, ale tam je to o penězích, takže asi spíš klasiku.

Jsem bohužel z Jablonce nad Nisou a tady poblíž ze seznamu nikdo není :(.

kuba

Příspěvek#114 » pát 4. lis 2011, 00:57

jestli si chces vyzkouset glocka tak neni problem prijet nekdy do jilova.. kamarad ma i 75, na to aby jsi poznal ze si ji kupovat nemas to treba bude stacit kdyz budes mit stesti a pujde tez..

m8rinek

Příspěvek#115 » pát 4. lis 2011, 11:05

Je sranda, že někteří nedají na 75 dopustit, jiní nemůžou přijít na jméno:). Nicméně díky za nabídku, když bude potřeba tak se ozvu.

PaF

Příspěvek#116 » ned 6. lis 2011, 21:47

selag píše:To třeba jako já? :-)

g-relax urcite nemyslel Tebe :lol:

Ale je utrum hosi. Po info na VH LEXu, ze staci pro vice nez deset zbrani dalsi trezor (max. 10 v jednom), je s prodeji konec :!:

Ten nazor jsem sice zastaval uz predtim, ale snazil jsem se drzet na 11 - jedna bokem mimo trezor. Proto jsem taky jednoho mazlika prodal den pred VH. :evil: Ale nevadi, mam na nej predkupni pravo, takze je jen na navsteve u kamarada :lol:

Ale abych nebyl OT- Tip z netu, ktery muzu doporucit (model, ne konkretni zbran):

Prodám Steyr mannlicher M9 (triangulární mířidla),zbraň je naprosto spolehlivá,přesná,nenošená a minimálně střílená do 500 ran(havěň prakticky nová)Životnost hlavně je dle výrobce 30tisíc ran.Ke zbrani jsou 2 zásobníky,původní kufřík a klíček od pojistky. Cena je 8000 kč po domluvě je možnost zbraň vyzkoušet. OKRES Děčín
Cena:8000 Kč
Tel.:775866214

kralik

Příspěvek#117 » pon 7. lis 2011, 22:34

link na ten LEX by nebyl? dik

KITTbx

Příspěvek#118 » úte 8. lis 2011, 07:51

http://www.gunlex.cz/
Některé informace, jsou, ale jen ve fóru.

PaF

Příspěvek#119 » úte 8. lis 2011, 19:24

Pristup do fora ma ale kazdy clen, ktery ma zajem o ucet. Takze prihlaska, 4OO Kc a vsechny informace jsou k dispozici :)

selag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#120 » stř 9. lis 2011, 11:02

PaF píše:Ale je utrum hosi. Po info na VH LEXu, ze staci pro vice nez deset zbrani dalsi trezor (max. 10 v jednom), je s prodeji konec :!:

Dobrá zpráva :-) Zjišťuju, že prostě nemůžu být bez nějakého "malého" revolveru :-)

Zpět na