Pistole/revolver pro začátečníka – co si koupit?

Co jinam nepatří...

Mr. Kain

Příspěvek#2326 » sob 24. srp 2024, 18:05

:mrgreen:
Střelec píše:Pragmaticky mi vychází lépe H11 než P-10M, mám jednu z prvních v ČR, nástříleno hodně, na 25m není problém slušně trefovat terč 135P, chování samozřejmě divočejší než u fullsize, ale zvladatelné. Echelon mi pragmaticky nabízí také víc než P-10F, zde s ohledem cenu.

Ďakujem.

Mr. Kain

Příspěvek#2327 » sob 24. srp 2024, 18:11

glock69 píše:Zbraň kup tu, které Ti lépe sedne...
Ale zeptám se, na medvědy 9 luger? Nejsem lovec, ale není to trochu "malá" ráže?

Tiež nie som lovec, ale vyzerá to, že 9 mm by malo stačiť. viď. https://youtu.be/o0VnGuW1JVA?si=qJOoW6Q1AIxh20oN

10 mm auto by bol ideál, ale keďže chcem so zbraňou aktívne trénovať, tak vzhľadom na cenu munície je 9 mm kompromis.

Mr. Kain

Příspěvek#2328 » sob 24. srp 2024, 18:13

Mr. Kain píše:
glock69 píše:Zbraň kup tu, které Ti lépe sedne...
Ale zeptám se, na medvědy 9 luger? Nejsem lovec, ale není to trochu "malá" ráže?

Veď to, že mne v podstate sadli obe do takej miery, že musím zvažovať ďalšie faktory.

Tiež nie som lovec, ale vyzerá to, že 9 mm by malo stačiť. viď. https://youtu.be/o0VnGuW1JVA?si=qJOoW6Q1AIxh20oN

10 mm auto by bol ideál, ale keďže chcem so zbraňou aktívne trénovať, tak vzhľadom na cenu munície je 9 mm kompromis.

Dentista Žurovský

Příspěvek#2329 » sob 24. srp 2024, 18:59

Zapamatuj si : Univerzalni veci neexistuji. Snaha o univerzalnost vede k tomu, ze to funguje hure nez specialni. Pokud jses lovec, tak nejlepsi kompromis cena - uzitna hodnota je u nas starsi revolver 357 mag, s naslapanymi naboji (ne tedy blato SB), treba Prvi Partizan - ale celoplaste s tupou spickou. Nebo Aguila. Treba se daji koupit velmi dobre klony SW Highway Patrolman, spanelske Astra. https://www.prodej-zbrani.cz/komise/rev ... 5125p.html Ale doporucuji origo drevenou (byt elegantni) pazbicku, vymenit za neoprenovou Hogue. Jinak po 10 ranach mas jako netrenovany ruku tak, ze ti vecer vypadne z ni lzice :)

Mr. Kain

Příspěvek#2330 » sob 24. srp 2024, 19:42

Dentista Žurovský píše:Zapamatuj si : Univerzalni veci neexistuji. Snaha o univerzalnost vede k tomu, ze to funguje hure nez specialni. Pokud jses lovec, tak nejlepsi kompromis cena - uzitna hodnota je u nas starsi revolver 357 mag, s naslapanymi naboji (ne tedy blato SB), treba Prvi Partizan - ale celoplaste s tupou spickou. Nebo Aguila. Treba se daji koupit velmi dobre klony SW Highway Patrolman, spanelske Astra. https://www.prodej-zbrani.cz/komise/rev ... 5125p.html Ale doporucuji origo drevenou (byt elegantni) pazbicku, vymenit za neoprenovou Hogue. Jinak po 10 ranach mas jako netrenovany ruku tak, ze ti vecer vypadne z ni lzice :)

Ďakujem za názor, ale od zbrane určitú mieru univerzálnosti požadujem aj za cenu kompromisov. Nad 357 mag budem uvažovať ak sa tu premnoží grizly.

Dentista Žurovský

Příspěvek#2331 » sob 24. srp 2024, 21:30

Breznev lov Ukrajina 1973 kolt.jpg
Uplne staci kdyz na tebe bezi pošarpaný diviak, jak rikaji bratri Slovaci. Roztrha jagra v zuboch ako vechet :) Ber si priklad ze soudruha Brezneva, jak treba byt vybaven :)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Mr. Kain

Příspěvek#2332 » ned 25. srp 2024, 01:35

Dentista Žurovský píše:
Breznev lov Ukrajina 1973 kolt.jpg
Uplne staci kdyz na tebe bezi pošarpaný diviak, jak rikaji bratri Slovaci. Roztrha jagra v zuboch ako vechet :) Ber si priklad ze soudruha Brezneva, jak treba byt vybaven :)

Zo súdruha Brezneva si príklad brať odmietam principiálne. :lol:

...a ten sveter. :shock:

Neptun

Příspěvek#2333 » pon 26. srp 2024, 07:56

Také bych doporučil koupit to co ti nejlépe sedne do ruky a trénovat. Nemá smysl ztratit mládí vybíráním. Pokud se bavíme o pistoli za +-20.000,-Kč, tak stejně při tréninku jednou týdně cca 100 ks nábojů, proletí hlavní za rok dvojnásobek ceny pistole..........
Já mám P10C a max spokojenost, ale též jsem zkusil spoustů různých ( od Glocků, přez HK až po Hellcat) než jsem se rozhodnul.

Erix

Příspěvek#2334 » ned 29. pro 2024, 14:49

Zdar, co doporučit za pistoli na nošení holce? Dřív to bylo relativně jednoduchý, třeba G26, nyní třeba G43 nebo pouze G42 či jinou? Jasně chce to zkoušet, ale G19 je pro ni velká.

audis

Příspěvek#2335 » ned 29. pro 2024, 15:00

Jako pro chlapy. V 9x19 hs h11 nebo sig p365. Pak je ještě taurus g3 ale tam nemám reference.

Nebo pak něco v 38acp. hmotnost a velikost poloviční s nadsázkou, výběr obrovský vč růžových.

MM

Příspěvek#2336 » ned 29. pro 2024, 15:19

Pokial nema problem so silnejsou pruzinou u subkompaktov (hlavne strikery) tak je toho aj v 9L fakt kopec - mimo uz spominaneho S&W MP9c, S&W Shield / Shield Plus, HK SFP9SK, HK P30SK, Beretta APX Carry ... atd. atd.

Erix

Příspěvek#2337 » ned 29. pro 2024, 15:30

Sakra, to je výběr. No Glock je regulérně asi nej plošší, bez nějakých extra tvarování. Chování minimálně G42 bude asi nejhodnější, oproti třeba Hellcat. No některé sub compact jsou i left hand friendly, ale na toto se moc nehraje, pojistka netřeba a záchyt vystaví přetažením, novým zásobníkem. No asi začnu u té G42, což je prcek, ideální kabelkovka.

dan

Příspěvek#2338 » ned 29. pro 2024, 16:20

Erix píše:doporučit za pistoli na nošení holce
To co komukoliv jinemu. Ze je to zavisle na tom proc a pri jakych prilezitostech chce zbran nosit, jak moc je tomu schopna a ochotna prizpusobit obleceni. A az bude jasno v tomhle, budes vedet, jestli hledate spis kabelkovou pidi-zbran, nebo neco plnohodnotnejsiho (byt' stale maleho) do klasickeho pouzdra.

A pak uz vam zbyva to dofiltrovat metodou "vezmi to do ruky a zjisti, jestli se ti to dobre drzi". Pokud vam po tomhle zbude stale vic moznosti, coz vubec neni autromaticke, tak vyberte podle dostupnosti nahradnich dilu a ceny. A jen s tim ti tady asi muzem zkusit poradit. Ty predchozi veci jsou individualni, na to obecna rada neni.

Erix

Příspěvek#2339 » ned 29. pro 2024, 18:04

Ok, vyzkoušíme. Co se nošení týče, tak počítám raději se vším -> kabelka, pokud oděv dovolí i nějaké pouzdro. Koukal jsem zatím na trubce na tu H11, ale projev se zdá hodně ostrý, takže buď G42 nebo G43x by mohlo být lepší.

audis

Příspěvek#2340 » ned 29. pro 2024, 18:08

V 9x19 slim pistole šířka 25 mm prtava, hladší projev není než u h11 a p365. A současně spolehlivost. Jestli vybíráš mezi g42 a g43, porovnáváš hrušky a jablka. Předpokládám víš co děláš.

Zpět na