Pistole/revolver pro začátečníka – co si koupit?
Co jinam nepatří...
- Mr. Kain
Příspěvek#2326 » sob 24. srp 2024, 18:05

Střelec píše:Pragmaticky mi vychází lépe H11 než P-10M, mám jednu z prvních v ČR, nástříleno hodně, na 25m není problém slušně trefovat terč 135P, chování samozřejmě divočejší než u fullsize, ale zvladatelné. Echelon mi pragmaticky nabízí také víc než P-10F, zde s ohledem cenu.
Ďakujem.
- Mr. Kain
Příspěvek#2327 » sob 24. srp 2024, 18:11
glock69 píše:Zbraň kup tu, které Ti lépe sedne...
Ale zeptám se, na medvědy 9 luger? Nejsem lovec, ale není to trochu "malá" ráže?
Tiež nie som lovec, ale vyzerá to, že 9 mm by malo stačiť. viď. https://youtu.be/o0VnGuW1JVA?si=qJOoW6Q1AIxh20oN
10 mm auto by bol ideál, ale keďže chcem so zbraňou aktívne trénovať, tak vzhľadom na cenu munície je 9 mm kompromis.
- Mr. Kain
Příspěvek#2328 » sob 24. srp 2024, 18:13
Mr. Kain píše:glock69 píše:Zbraň kup tu, které Ti lépe sedne...
Ale zeptám se, na medvědy 9 luger? Nejsem lovec, ale není to trochu "malá" ráže?
Veď to, že mne v podstate sadli obe do takej miery, že musím zvažovať ďalšie faktory.
Tiež nie som lovec, ale vyzerá to, že 9 mm by malo stačiť. viď. https://youtu.be/o0VnGuW1JVA?si=qJOoW6Q1AIxh20oN
10 mm auto by bol ideál, ale keďže chcem so zbraňou aktívne trénovať, tak vzhľadom na cenu munície je 9 mm kompromis.
-
Dentista Žurovský - Příspěvky: 145
- Dentista Žurovský
Příspěvek#2329 » sob 24. srp 2024, 18:59
Zapamatuj si : Univerzalni veci neexistuji. Snaha o univerzalnost vede k tomu, ze to funguje hure nez specialni. Pokud jses lovec, tak nejlepsi kompromis cena - uzitna hodnota je u nas starsi revolver 357 mag, s naslapanymi naboji (ne tedy blato SB), treba Prvi Partizan - ale celoplaste s tupou spickou. Nebo Aguila. Treba se daji koupit velmi dobre klony SW Highway Patrolman, spanelske Astra. https://www.prodej-zbrani.cz/komise/rev ... 5125p.html Ale doporucuji origo drevenou (byt elegantni) pazbicku, vymenit za neoprenovou Hogue. Jinak po 10 ranach mas jako netrenovany ruku tak, ze ti vecer vypadne z ni lzice 

- Mr. Kain
Příspěvek#2330 » sob 24. srp 2024, 19:42
Dentista Žurovský píše:Zapamatuj si : Univerzalni veci neexistuji. Snaha o univerzalnost vede k tomu, ze to funguje hure nez specialni. Pokud jses lovec, tak nejlepsi kompromis cena - uzitna hodnota je u nas starsi revolver 357 mag, s naslapanymi naboji (ne tedy blato SB), treba Prvi Partizan - ale celoplaste s tupou spickou. Nebo Aguila. Treba se daji koupit velmi dobre klony SW Highway Patrolman, spanelske Astra. https://www.prodej-zbrani.cz/komise/rev ... 5125p.html Ale doporucuji origo drevenou (byt elegantni) pazbicku, vymenit za neoprenovou Hogue. Jinak po 10 ranach mas jako netrenovany ruku tak, ze ti vecer vypadne z ni lzice
Ďakujem za názor, ale od zbrane určitú mieru univerzálnosti požadujem aj za cenu kompromisov. Nad 357 mag budem uvažovať ak sa tu premnoží grizly.
- Mr. Kain
Příspěvek#2332 » ned 25. srp 2024, 01:35
Dentista Žurovský píše:Breznev lov Ukrajina 1973 kolt.jpgUplne staci kdyz na tebe bezi pošarpaný diviak, jak rikaji bratri Slovaci. Roztrha jagra v zuboch ako vechetBer si priklad ze soudruha Brezneva, jak treba byt vybaven
Zo súdruha Brezneva si príklad brať odmietam principiálne.

...a ten sveter.

- Neptun
Příspěvek#2333 » pon 26. srp 2024, 07:56
Také bych doporučil koupit to co ti nejlépe sedne do ruky a trénovat. Nemá smysl ztratit mládí vybíráním. Pokud se bavíme o pistoli za +-20.000,-Kč, tak stejně při tréninku jednou týdně cca 100 ks nábojů, proletí hlavní za rok dvojnásobek ceny pistole..........
Já mám P10C a max spokojenost, ale též jsem zkusil spoustů různých ( od Glocků, přez HK až po Hellcat) než jsem se rozhodnul.
Já mám P10C a max spokojenost, ale též jsem zkusil spoustů různých ( od Glocků, přez HK až po Hellcat) než jsem se rozhodnul.
- Erix
- audis
- MM
- Erix
Příspěvek#2337 » ned 29. pro 2024, 15:30
Sakra, to je výběr. No Glock je regulérně asi nej plošší, bez nějakých extra tvarování. Chování minimálně G42 bude asi nejhodnější, oproti třeba Hellcat. No některé sub compact jsou i left hand friendly, ale na toto se moc nehraje, pojistka netřeba a záchyt vystaví přetažením, novým zásobníkem. No asi začnu u té G42, což je prcek, ideální kabelkovka.
- dan
Příspěvek#2338 » ned 29. pro 2024, 16:20
To co komukoliv jinemu. Ze je to zavisle na tom proc a pri jakych prilezitostech chce zbran nosit, jak moc je tomu schopna a ochotna prizpusobit obleceni. A az bude jasno v tomhle, budes vedet, jestli hledate spis kabelkovou pidi-zbran, nebo neco plnohodnotnejsiho (byt' stale maleho) do klasickeho pouzdra.Erix píše:doporučit za pistoli na nošení holce
A pak uz vam zbyva to dofiltrovat metodou "vezmi to do ruky a zjisti, jestli se ti to dobre drzi". Pokud vam po tomhle zbude stale vic moznosti, coz vubec neni autromaticke, tak vyberte podle dostupnosti nahradnich dilu a ceny. A jen s tim ti tady asi muzem zkusit poradit. Ty predchozi veci jsou individualni, na to obecna rada neni.
- Erix
- audis
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva