Kurzy obranné střelby
Co jinam nepatří...
- JirkaCV
Příspěvek#361 » pát 6. zář 2024, 20:45
I mě bylo doporučeno u HT kurz zopakovat, než se vydám dál, ale certifikát jsem dostal. Mám ho v práci nad stolem a jsem na něj pyšný. To je asi tak všechno, co o jeho významu můžu říct.
Pro mě má HT moc vojenský drill. Na mě vysoké tempo. Ale můžu mluvit jenom o DP1.
Pro mě má HT moc vojenský drill. Na mě vysoké tempo. Ale můžu mluvit jenom o DP1.
- Jirka44
Příspěvek#362 » pát 6. zář 2024, 20:47
Erix - né že nesedly, já prodělal kurz celý ale jednoho vyhodily nebo spíš po domluvě odešel, doporučily mu udělat si předtím před kurzy
což beru jako výsměch ale bylo mu přes 50 let ale snažil se a tohle bere jako podraz od HT . Někdo si na kurzy v rozmezí několika tisíc musí odtrhnout od pusy aby si udělal nějakou aprobaci a takový dle mu to vše schoděj. Já byl třeba na MV-201 u třech co to vyučují, prostě nás to s kolegou zajímá ale vše je ocud pocud.
Jsou i lidi co se prostě snaží a nejde jim to, některým je třeba přes 50 a jsou mrštnější něž 25 letí kluci a třeba jeden klučina odhadem 25 let hodně silnější postavy to dal, byl sice pomalejší ale nezdržoval, byly jsme tam dobrá parta a každý se mu snažil pomoc nebo vysvětlit co a jak, u HT by ho poslaly myslím někam a toto je problém některých. My střelci si ty kurzy platíme a čekáme že nás něco někdo naučí a ne že nás bude buzerovat, od toho to je. Třeba jeden dělá výcvik s tím že to probíráš třeba 5 x do roka, prostě trénuješ. Někdo tady říká výcvik za pohybu a stresu - blbost na entou ....

Jsou i lidi co se prostě snaží a nejde jim to, některým je třeba přes 50 a jsou mrštnější něž 25 letí kluci a třeba jeden klučina odhadem 25 let hodně silnější postavy to dal, byl sice pomalejší ale nezdržoval, byly jsme tam dobrá parta a každý se mu snažil pomoc nebo vysvětlit co a jak, u HT by ho poslaly myslím někam a toto je problém některých. My střelci si ty kurzy platíme a čekáme že nás něco někdo naučí a ne že nás bude buzerovat, od toho to je. Třeba jeden dělá výcvik s tím že to probíráš třeba 5 x do roka, prostě trénuješ. Někdo tady říká výcvik za pohybu a stresu - blbost na entou ....
- Jirka44
Příspěvek#363 » pát 6. zář 2024, 20:53
JirkaCV píše:I mě bylo doporučeno u HT kurz zopakovat, než se vydám dál, ale certifikát jsem dostal. Mám ho v práci nad stolem a jsem na něj pyšný. To je asi tak všechno, co o jeho významu můžu říct.
Teď to neber zle - pokud nebudeš trénovat pravidelně, vypadneš z toho a certifikát zůstane jen papírem na zdi

- Sobiho
Příspěvek#364 » pát 6. zář 2024, 20:58
CzechJoker píše:U HT prý záleží na tom, jakého máš instruktora.
No popravdě jde jen o jednoho... Zbytek je v pohodě. Říká to spousta lidí. Takže kamarádovi jsem dal dárek kurz DR1 a vybírá si termín. Hlídáme kdo bude instruktor protože toho jednoho pro něj fakt nechci. A jak jsem psal jiný kolega prostě na HT už nepojede, ač se mu druhý instruktor pak věnoval a vše bylo v pohodě, prostě ten zážitek má zkažený. Zajímavé, že s Pavlem to najednou šlo...
- vidocqcz
Příspěvek#365 » pát 6. zář 2024, 21:10
Jirka44
U HT nadávky a urážky? Mám dojem, že si trochu přibarvujete realitu.
Nadávky jsem tam skutečně zažil jen jednou .. ale to byla situace tvl. kdy jsme měli pauzu a já si vytáhnul ze zbraně zásobník (zbraň zůstala v pouzdře) a zkontroloval jsem si náboje. Týpek co stál v chumlu s náma se asi inspiroval, vytáhnul zbraň a chtěl vyndat zásobník. Přitom na nás mířil.
My jsme na něj zůstali jen nevěřícně zírat, ale Miloše jsem neviděl víc naštvanýho. To byly jediný nadávky, co jsem tam za ty roky slyšel. Pokud někomu skutečně někdo na HT nadává, tak si to sakra zaslouží
U HT nadávky a urážky? Mám dojem, že si trochu přibarvujete realitu.
Nadávky jsem tam skutečně zažil jen jednou .. ale to byla situace tvl. kdy jsme měli pauzu a já si vytáhnul ze zbraně zásobník (zbraň zůstala v pouzdře) a zkontroloval jsem si náboje. Týpek co stál v chumlu s náma se asi inspiroval, vytáhnul zbraň a chtěl vyndat zásobník. Přitom na nás mířil.
My jsme na něj zůstali jen nevěřícně zírat, ale Miloše jsem neviděl víc naštvanýho. To byly jediný nadávky, co jsem tam za ty roky slyšel. Pokud někomu skutečně někdo na HT nadává, tak si to sakra zaslouží

Naposledy upravil(a) vidocqcz dne pát 6. zář 2024, 21:17, celkem upraveno 1 x.
- Jirka44
Příspěvek#366 » pát 6. zář 2024, 21:15
Věř mi že ne, jinak bych to tu veřejně nedal a pokud si přečteš i komenty nade mnou všimneš si i ostatních, někteří raději nejmenují ale mě už je to jedno, já k nim přestal chodit a neznamená že když tu mám jen asi 12 komentářů že mám zbroják teprv týden, neboj mám ho přes 20 let a zkušenosti z HT dlouholeté ale sere mi že je to horší a horší, tedy přístup k některým co si dělají kurzy u HT
- Xaw
- milonk
Příspěvek#368 » pát 6. zář 2024, 22:08
Taky se musim HT zastat. Co tam za ty leta chodim na kursy a treninky, tak jsem nikdy nezazil, ze by byl nekdo servany za neco jineho nez za poruseni bezpecnosti. Ano, pak dokazou byt pekne drsny, ale neplacame babovicky na piskovisti, takze ja s nimi v tomhle souhlasim. Pak je otazkou, jak se s tim dotycny dokaze vyrovnat. Nekteri lide se urazi/nezkousne to jejich ego/nedokazou priznat chybu a uz nikdy neprijdou, ale spousta si z toho vezme pouceni. Taky se mi to jednou stalo a fakt to neni prijemny pocit. Zpetne mi ta jebacka bezela v hlave jeste nekolik dni. Nicmene bral jsem to jako motivaci pro zlepseni (takovou jebacku nechcete zazit dvakrat
).

- Jirka44
Příspěvek#370 » sob 7. zář 2024, 07:47
Jen porovnávám přístup instuktorů po čelé ČR, ale doporučuji zkusit i kurzy jinde po republice a pak srovnávat. Jinak chápu že pokud někdo udělá chybu a namíří nabitou zbraň na ostatní a podobně že to je velká cgyba a zaslouží okřiknutí a výtku ale né hromadu řevu z vyplašení. Jinde jsi pokárán slušně a je ti to vysvětleno a pokud chybu opakuješ jsi vyloučen, toto je klasika.
To co jsem tu psal a i jiní mají zkušenost že i když uděláš chybu beru to, jsem upozorněn ale ne hnusné reakce a nadávky. Milonk zde píše že to bere jako motivaci pro zlepšení, já mu odpovím jen jedno, když ti bude třeba 50 a budeš se snažit a omylem se ti stane něco co nesmíš ( nesmí se to stávat ) tak přeci na tebe nebude předevšemi na tebe instruktor řvát. Samozřejmě okřiknutí ano ale ne celý ten proces co se tam děje. Ti co to znají ví kolik lidí tam přestalo chodit i stejně tak co vyzkoušely kurzy jinde tam též přestaly chodit. Zůstaly jen ti co to mají blízko a nechtějí jezdit daleko na kurzy, ač já doporučuji to zkusit i jinde a tak budou mít možnost srovnávat. z HT taky chodí Dan na více stejných kurzů a to třeba i k ThorTacu a to je člen HT, sic nevím zda tam chodí z důvodu učení nebo okouknout jak se to cvičí jinde. Ale určité změny pozoruji že se to i odkoukává co kde je jinde
Tímto tě zdravím Dane
To co jsem tu psal a i jiní mají zkušenost že i když uděláš chybu beru to, jsem upozorněn ale ne hnusné reakce a nadávky. Milonk zde píše že to bere jako motivaci pro zlepšení, já mu odpovím jen jedno, když ti bude třeba 50 a budeš se snažit a omylem se ti stane něco co nesmíš ( nesmí se to stávat ) tak přeci na tebe nebude předevšemi na tebe instruktor řvát. Samozřejmě okřiknutí ano ale ne celý ten proces co se tam děje. Ti co to znají ví kolik lidí tam přestalo chodit i stejně tak co vyzkoušely kurzy jinde tam též přestaly chodit. Zůstaly jen ti co to mají blízko a nechtějí jezdit daleko na kurzy, ač já doporučuji to zkusit i jinde a tak budou mít možnost srovnávat. z HT taky chodí Dan na více stejných kurzů a to třeba i k ThorTacu a to je člen HT, sic nevím zda tam chodí z důvodu učení nebo okouknout jak se to cvičí jinde. Ale určité změny pozoruji že se to i odkoukává co kde je jinde

- Blacky
Příspěvek#371 » sob 7. zář 2024, 11:08
Noo tak ja to mam presne opacne.
Thortac bylo slabý. Výhoda, ze to je jen 6 hodin a dost prestavek a kdo nema fyzicku, tak se min zadere. Ale Lumír je presne ten clovek, co pindá, kolik toho kde osukal a pod. Premiril nas, my jeho taky. Mel tam par lidi, co ho "milujou" chodej tam dokola, ale umeli hovno. Ti by na HT, aegis i NTSC leteli. Proste tam uz nepujdu.
Aegis. fajn. Kluci umej a vedi.
Aspra academy taky fajn. Mladasove, maji svuj system, ale je to fajn, zabava, bezpacny. Trosku zamakaj na didaktice a bude to 1*.
NTSC me nesedlo. Je to system pro vojcly a poldy bez mozku, takze je dost strikni, aby se nepostrileli mezi ssebou. To chapu. Pro me to ale bylo zbytecne drilovaty, byl i řev - jako ze vybicovani, coz me sralo. Ocenuju pocatecni drilovani 4 zasad. To je super. Sice si clovek pripada trosku jak v matersky skolce, ale to je fakt dulezity. Ale pak nektery pohyby vylozene pitomy, nebo k nicemu. Pro levaka hur proveditelny. A hejteni jinejch skol, me prislo neprofesionalni. A opet tam bylo par lidi, co tam evidentne chodej furt dokola, ale neprislo mi, ze to nejak dokonale zvladali. Lec nastrojeny byli jak do bejrutu a znali celej vesmir.
HT pro me ideál. Nakoukal sem videokurz a prosel DP1 jak nuz maslem. Co ucej ma logiku a funguje. To vyjimecny kriknuti, je spis fakt na blba co neposlechl po 5 co ma delat a taky protoze sluchatka. Vyjimecne se Milos trosku rozohnil a kdyz,tak to sedlo. Tomáš se dřív dost mračil, ale už se usmívá a je fajn. Trošku sloziteji nekdy vysvetluje, ale k pokrocilejch kurzech uz lidi vi co tim myslel.
Jirka to myslím dost pribarvuje. Sry, je fuk kolik je slvoeku. I v 50 (mozna tim spis) by mel vedet ze proste bezpecnost je to prvni. Neexistuje zadna vymluva. A kdyz seto stane, tak se kurva poklon k zemi, omluv a nediskutuj s nikym o nicem! Ale máme volbu, tak fajn. Kdyz nekomu vyhovuje neco jinyho fajn. Terminy HT jsou furt plny, takze to asik nebude nic moc velkýho.
Thortac bylo slabý. Výhoda, ze to je jen 6 hodin a dost prestavek a kdo nema fyzicku, tak se min zadere. Ale Lumír je presne ten clovek, co pindá, kolik toho kde osukal a pod. Premiril nas, my jeho taky. Mel tam par lidi, co ho "milujou" chodej tam dokola, ale umeli hovno. Ti by na HT, aegis i NTSC leteli. Proste tam uz nepujdu.
Aegis. fajn. Kluci umej a vedi.
Aspra academy taky fajn. Mladasove, maji svuj system, ale je to fajn, zabava, bezpacny. Trosku zamakaj na didaktice a bude to 1*.
NTSC me nesedlo. Je to system pro vojcly a poldy bez mozku, takze je dost strikni, aby se nepostrileli mezi ssebou. To chapu. Pro me to ale bylo zbytecne drilovaty, byl i řev - jako ze vybicovani, coz me sralo. Ocenuju pocatecni drilovani 4 zasad. To je super. Sice si clovek pripada trosku jak v matersky skolce, ale to je fakt dulezity. Ale pak nektery pohyby vylozene pitomy, nebo k nicemu. Pro levaka hur proveditelny. A hejteni jinejch skol, me prislo neprofesionalni. A opet tam bylo par lidi, co tam evidentne chodej furt dokola, ale neprislo mi, ze to nejak dokonale zvladali. Lec nastrojeny byli jak do bejrutu a znali celej vesmir.
HT pro me ideál. Nakoukal sem videokurz a prosel DP1 jak nuz maslem. Co ucej ma logiku a funguje. To vyjimecny kriknuti, je spis fakt na blba co neposlechl po 5 co ma delat a taky protoze sluchatka. Vyjimecne se Milos trosku rozohnil a kdyz,tak to sedlo. Tomáš se dřív dost mračil, ale už se usmívá a je fajn. Trošku sloziteji nekdy vysvetluje, ale k pokrocilejch kurzech uz lidi vi co tim myslel.
Jirka to myslím dost pribarvuje. Sry, je fuk kolik je slvoeku. I v 50 (mozna tim spis) by mel vedet ze proste bezpecnost je to prvni. Neexistuje zadna vymluva. A kdyz seto stane, tak se kurva poklon k zemi, omluv a nediskutuj s nikym o nicem! Ale máme volbu, tak fajn. Kdyz nekomu vyhovuje neco jinyho fajn. Terminy HT jsou furt plny, takze to asik nebude nic moc velkýho.

- Erix
Příspěvek#372 » sob 7. zář 2024, 11:18
Tak jak to čtu, tak je to s HTčkem nyní tak 50/50. Někdo je spokojený, někdo ne, ale tak to bývá. Někdo zmiňoval příliš army styl, no to bude tím, že zakladatel a někteří instruktoři jsou či byli kontraktoři. No každopádně kniha Manuál obranné střelby 1 a 2 + HT videa jsou slušný základ i na samo domo kurz. Cqb lze trénovat s pomocí airsoft u, takže pokud někdo má rád opravdu klid, tak to lze částečně i svépomocí. Ano, není tam ta vazba instruktor-žák, ale když se to ohlídá jinak(třeba video), tak i tak lze odhalit svoje faily.
Jinak tu padlo snad vše, mimo https://www.tacticaltraining.cz/cz/ , nějaká zkušenost? Měl by to vést pan Černý, který by měl být také odborník.
Jinak tu padlo snad vše, mimo https://www.tacticaltraining.cz/cz/ , nějaká zkušenost? Měl by to vést pan Černý, který by měl být také odborník.
- Blacky
Příspěvek#373 » sob 7. zář 2024, 12:01
Erix: No nemyslím, ze to je 50/50. to ze tady 2 lidi napisou, neco a jiny 2 neco jinyho o nicem nesvedcí. Ale jak pises. Ty videa, maji i na pusky atd. tam se dá videt, zeto jsou v pohode lidi. Pust si i ty prereky. A nezda se mi, ze jeodu nejaky ARMY styl. Army styl je NTSC.
Kazdopadne, pokud nekdo chce umet ovladat svou zbran dobre, tak ho tech par tisic za kurz nemuze mrzet. Tj. bych prsote usetril na 2-3 ruzny pocatecni kurzy a kde se ti bude libit, tam muzeš jit dál.
PS: je fakt, ze HT je asik nejvetsi a tak trošku se z toho stal "kult"
Mají dost instrktorů a i když vím, že to Zdenek vybírá hodně pečlově, tak se zakonitě musí stát, že někdo nebude 100%. Miloš to ale není. Je "ostřejší". To by měl snést každý. Možná nějaký labil, nebo sněšhová vloačka ne no. .)
Já osobně od nich nemám zadny tricko ani cepici, (jen pár nasivek HTR, co moc nenosim)) Nejak mi neprijde, ze bych si zaslouzil nosit jejich logo, ale hromade lidi ano, a se vsi uctou, nekteri podle me delaji spis ostudu.
Kazdopadne, pokud nekdo chce umet ovladat svou zbran dobre, tak ho tech par tisic za kurz nemuze mrzet. Tj. bych prsote usetril na 2-3 ruzny pocatecni kurzy a kde se ti bude libit, tam muzeš jit dál.
PS: je fakt, ze HT je asik nejvetsi a tak trošku se z toho stal "kult"

Já osobně od nich nemám zadny tricko ani cepici, (jen pár nasivek HTR, co moc nenosim)) Nejak mi neprijde, ze bych si zaslouzil nosit jejich logo, ale hromade lidi ano, a se vsi uctou, nekteri podle me delaji spis ostudu.
- Blacky
Příspěvek#374 » sob 7. zář 2024, 12:28
Erix píše:Tak jak to čtu, tak je to s HTčkem nyní tak 50/50. Někdo je spokojený, někdo ne, ale tak to bývá. Někdo zmiňoval příliš army styl, no to bude tím, že zakladatel a někteří instruktoři jsou či byli kontraktoři. No každopádně kniha Manuál obranné střelby 1 a 2 + HT videa jsou slušný základ i na samo domo kurz. Cqb lze trénovat s pomocí airsoft u, takže pokud někdo má rád opravdu klid, tak to lze částečně i svépomocí. Ano, není tam ta vazba instruktor-žák, ale když se to ohlídá jinak(třeba video), tak i tak lze odhalit svoje faily.
Pavel Černý je super. Trošku ho limituje ta vada řeči no

- Erix
Příspěvek#375 » sob 7. zář 2024, 13:56
Pokud je to pravda, tak klobouk dolů.Dentista Žurovský píše:Muller z HT, ten udela vojaky i z hovna !To je panecku borec,...

No u toho pana Černého právě nevím, jak to je, tak se ptám. Registrace a kalendář nevidím, ale má tak třeba poznámku, že na přání lze kurz puška upravit na samopal (možná myšleno i PCC). Jinak má super videa o historii, viz YT.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí