Jakou nosíte zbraň pro sebeobranu?
Co jinam nepatří...
- Úderník
Příspěvek#16 » pát 31. led 2025, 12:23
Nůž je základ! Tedy vesměs většinou zavíráky (po městě). Od základního švýcara přes Kudu od Cold steelu po Böker Magnum.. nic drahýho, spíše užitného takže to vlastně primárně nemám jako zbraň. Spíš příbor nebo vercajk.
Jako “remote control” střídám kompakty W. PDP a Steyr M9A2.

Jako “remote control” střídám kompakty W. PDP a Steyr M9A2.
- Carloss
- LordSalix
Příspěvek#22 » pát 31. led 2025, 16:25
No to už bylo v první zprávě, že to není taktické
Jako že lupič si bude studovat diskusní fóra a podle konkrétního modelu pistole takticky naplánuje svůj taktický postup přepadení na míru konkrétní pistoli? Nic lepšího mě nenapadá, proto jsem to chtěl rozvést, ne zopakovat.

- Gimpel
Příspěvek#24 » pát 31. led 2025, 18:39
MRBLUE : jsem rád, že ji oceňuješ. Zda je duchaplná nevím ale když to říkáš ty. Pravdivá je však rozhodně.
===============================================================
.............................. ,,tak 100% i NSA" ...........................
Takto nás osobně nepřeceňuji. Navíc NSA alespoň obrazně řečeno (30 ale tisíc!!! zaměstnanců), je gigantickou obdobou místního NBÚ. Ti zdejší, cizí bouchačky celé planety a jejich držitele věru nesledují. Ano někoho jsem tam míval a vždy hovořil o zcela jiných problematikách bezpečnostní oblasti.
===============================================================
.............................. ,,tak 100% i NSA" ...........................
Takto nás osobně nepřeceňuji. Navíc NSA alespoň obrazně řečeno (30 ale tisíc!!! zaměstnanců), je gigantickou obdobou místního NBÚ. Ti zdejší, cizí bouchačky celé planety a jejich držitele věru nesledují. Ano někoho jsem tam míval a vždy hovořil o zcela jiných problematikách bezpečnostní oblasti.
- dan
Příspěvek#26 » pát 31. led 2025, 22:13
Peprak (vetsinou) a compact pistoli (prakticky vzdycky). Mam u sebe i nuz, ale ten nenosim jako zbran a ani bych ho tak nejspis nepouzil. Jo a vlastne jeste baterku, kterou nejcasteji pouzivam k tomu na co je urcena, ale pocitam s ni i jako se zbrani.AlexandrDarius píše:Jakou (skrytě, samozřejmě) nosíte zbraň pro osobní obranu?
Zmenu neplanuju, naopak, tahle sestava vykrystalizovala po nekolika jinych kombinacich, ktere jsem zavrhnul. Pistole s peprakem ( plus ruce s baterkou) se mi zda nejrovnomerneji pokryvat vsechny ruzne mozme situace, ve kterych bych se mohl chtit branit.
A ne, zbrane sice nosim skryte (az na tu baterku), ale s utajenosti to moc nehrotim. Jsem si vedom nevyhod takoveho pristupu, ale verim, ze to dostatecne kompenzuju jinymi opatrenimi, ktere zase nevyuziva vetsina jinych lidi.
- LordSalix
Příspěvek#27 » pát 31. led 2025, 23:25
Jako většina lidí tady nosím pistoli (G19.5+TLR-7) a něco k tomu pro běžnější situace. Z pepřáku na těle nějak nemám nikdy dobrý pocit, pořád se bojím, že mi to někde vyteče nebo to (ro)zmáčknu. Nosím kompaktní hliníkový teleskop.
Mírně mimo téma pro dokreslení:
Kdysi jsem dělal doručovatele na vesnicích a mnohokrát na mě vystartovali domácí i potulní psi a osobně jsem nikdy neměl to srdce použít pepřák, to jsem se radši nechal (menším psem) kousnout a pak toho psa nakopl, než to na něj stříknout. ALE pokaždé, co jsem rozložil teleskop a sebevědomě vystartoval, tak pes okamžitě utekl. Včetně vlčáka od vlastního domu. Neříkám, že kdyby se tak nestalo, tak bych na tom s tím teleskopem byl extra dobře, ale přinejhorším solidní zbraň to je. Ale z mé zkušenosti .. v praxi vždy utekli (normální chlap 182cm 90kg).
Mírně mimo téma pro dokreslení:
Kdysi jsem dělal doručovatele na vesnicích a mnohokrát na mě vystartovali domácí i potulní psi a osobně jsem nikdy neměl to srdce použít pepřák, to jsem se radši nechal (menším psem) kousnout a pak toho psa nakopl, než to na něj stříknout. ALE pokaždé, co jsem rozložil teleskop a sebevědomě vystartoval, tak pes okamžitě utekl. Včetně vlčáka od vlastního domu. Neříkám, že kdyby se tak nestalo, tak bych na tom s tím teleskopem byl extra dobře, ale přinejhorším solidní zbraň to je. Ale z mé zkušenosti .. v praxi vždy utekli (normální chlap 182cm 90kg).
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí