Jakou nosíte zbraň pro sebeobranu?

Co jinam nepatří...

Úderník

Příspěvek#16 » pát 31. led 2025, 12:23

Nůž je základ! Tedy vesměs většinou zavíráky (po městě). Od základního švýcara přes Kudu od Cold steelu po Böker Magnum.. nic drahýho, spíše užitného takže to vlastně primárně nemám jako zbraň. Spíš příbor nebo vercajk. :D
Jako “remote control” střídám kompakty W. PDP a Steyr M9A2.

ante

Příspěvek#17 » pát 31. led 2025, 12:37

Doufám že tohle vlákno nemá být podkladem pro nějakou kampaň ve stylu "podívejte jací cvoci nám tu běhají po ulicích!"

Úderník

Příspěvek#18 » pát 31. led 2025, 12:42

Jako každé zbraňové forum je monitorováno jak našimi tak 100% i NSA a pod. Takže už mají přehled dávno.

kolombo

Příspěvek#19 » pát 31. led 2025, 14:35

No, den po složení ZOZ zjišťovat co nejlépe nosit je hodně předčasná starost :-)

Je potřeba jistota v manipulaci a rozhodování. Tu je potřeba získat.

Petr z Braníka

Příspěvek#20 » pát 31. led 2025, 15:58

Malý pepřák na drobné šarvátky, a P10c se svítilnou na velké problémy.

Carloss

Příspěvek#21 » pát 31. led 2025, 16:13

LordSalix píše:
Carloss píše:Tak to jsem zvědav, kolik lidí ti takovou taktickou informaci poskytne. ;-)

Šla by tahle myšlenka prosím trochu rozvést?

Jako se veřejně ptát, jakou EZS máte doma... Odpovídat není zrovna taktické.

LordSalix

Příspěvek#22 » pát 31. led 2025, 16:25

No to už bylo v první zprávě, že to není taktické :D Jako že lupič si bude studovat diskusní fóra a podle konkrétního modelu pistole takticky naplánuje svůj taktický postup přepadení na míru konkrétní pistoli? Nic lepšího mě nenapadá, proto jsem to chtěl rozvést, ne zopakovat.

audis

Příspěvek#23 » pát 31. led 2025, 16:38

Alexander: ptal jsi se co nosime a ne proč to nosime. Ja nosim Colt LMG.

Gimpel

Příspěvek#24 » pát 31. led 2025, 18:39

MRBLUE : jsem rád, že ji oceňuješ. Zda je duchaplná nevím ale když to říkáš ty. Pravdivá je však rozhodně.

===============================================================

.............................. ,,tak 100% i NSA" ...........................

Takto nás osobně nepřeceňuji. Navíc NSA alespoň obrazně řečeno (30 ale tisíc!!! zaměstnanců), je gigantickou obdobou místního NBÚ. Ti zdejší, cizí bouchačky celé planety a jejich držitele věru nesledují. Ano někoho jsem tam míval a vždy hovořil o zcela jiných problematikách bezpečnostní oblasti.

Střelec

Příspěvek#25 » pát 31. led 2025, 19:20

H11, nouzově koupeno místo P365, který nebyl za kovidu k dispozici a nějak jsem si na to zvykl.

dan

Příspěvek#26 » pát 31. led 2025, 22:13

AlexandrDarius píše:Jakou (skrytě, samozřejmě) nosíte zbraň pro osobní obranu?
Peprak (vetsinou) a compact pistoli (prakticky vzdycky). Mam u sebe i nuz, ale ten nenosim jako zbran a ani bych ho tak nejspis nepouzil. Jo a vlastne jeste baterku, kterou nejcasteji pouzivam k tomu na co je urcena, ale pocitam s ni i jako se zbrani.
Zmenu neplanuju, naopak, tahle sestava vykrystalizovala po nekolika jinych kombinacich, ktere jsem zavrhnul. Pistole s peprakem ( plus ruce s baterkou) se mi zda nejrovnomerneji pokryvat vsechny ruzne mozme situace, ve kterych bych se mohl chtit branit.
A ne, zbrane sice nosim skryte (az na tu baterku), ale s utajenosti to moc nehrotim. Jsem si vedom nevyhod takoveho pristupu, ale verim, ze to dostatecne kompenzuju jinymi opatrenimi, ktere zase nevyuziva vetsina jinych lidi.

LordSalix

Příspěvek#27 » pát 31. led 2025, 23:25

Jako většina lidí tady nosím pistoli (G19.5+TLR-7) a něco k tomu pro běžnější situace. Z pepřáku na těle nějak nemám nikdy dobrý pocit, pořád se bojím, že mi to někde vyteče nebo to (ro)zmáčknu. Nosím kompaktní hliníkový teleskop.

Mírně mimo téma pro dokreslení:
Kdysi jsem dělal doručovatele na vesnicích a mnohokrát na mě vystartovali domácí i potulní psi a osobně jsem nikdy neměl to srdce použít pepřák, to jsem se radši nechal (menším psem) kousnout a pak toho psa nakopl, než to na něj stříknout. ALE pokaždé, co jsem rozložil teleskop a sebevědomě vystartoval, tak pes okamžitě utekl. Včetně vlčáka od vlastního domu. Neříkám, že kdyby se tak nestalo, tak bych na tom s tím teleskopem byl extra dobře, ale přinejhorším solidní zbraň to je. Ale z mé zkušenosti .. v praxi vždy utekli (normální chlap 182cm 90kg).

VisX

Příspěvek#28 » sob 1. úno 2025, 20:01

nuz esp rescue (fakt ne na obranu)
teleskop a/nebo
H11/PDP

Sent from my SM-S921B using Tapatalk

czfrost2204

Příspěvek#29 » ned 2. úno 2025, 10:49

IWB Glock 48/10 S&B XRG + Holosun EPS Carry + Streamlight 7X Sub
OWB Glock 19/15+2 S&B XRG + Holosun SCS + Streamlight 7X

Xaw

Příspěvek#30 » ned 2. úno 2025, 11:47

Teleskop, pepřák, nůž (neberu jako obranný prostředek) a G19.5+PL2 Valkyrie 15+19 zásobník v appendixu nebo v OWB

Zpět na