GUNSBOOK
Co jinam nepatří...
- Petr z Braníka
- Petr z Braníka
Příspěvek#1 » stř 16. dub 2025, 12:46
Ahoj. Znáte gunsbook.com ? Z osobních důvodů jsem kdysi opustil Facebook, ale dnes jsem zaznamenal, že existuje nová sociální síť, určena speciálně zbraním. Svoji stránku tam má i LEX.
Vytvořil jsem si profil a zatím se tam snažím rozkoukávat. Pokud máte zkušenosti, víte o zajímavých skupinách, ve kterých jste tam členy, nebo jste postřehli nějakou výhodu, kterou tato síť proti jiným má, podělte se.
Vytvořil jsem si profil a zatím se tam snažím rozkoukávat. Pokud máte zkušenosti, víte o zajímavých skupinách, ve kterých jste tam členy, nebo jste postřehli nějakou výhodu, kterou tato síť proti jiným má, podělte se.
- Haluziak
Příspěvek#3 » stř 16. dub 2025, 13:55
Zatím je tam prostě míň lidí - FB taky neměl všechny v prvním roce. Diskuze jsou takové kratší. Jsem tam členem v několika skupinách, dokonce jsem jednu vytvořil 
Má to apku do telefonu, která funguje, dnes jsme narazili na problém, že jsme nevěděli přidat soubor, fotka jde ale soubor. no tak jsme ho poslali přes dropbox.
Za mě dobrý počin - poděkujme HABRESTO :-*

Má to apku do telefonu, která funguje, dnes jsme narazili na problém, že jsme nevěděli přidat soubor, fotka jde ale soubor. no tak jsme ho poslali přes dropbox.
Za mě dobrý počin - poděkujme HABRESTO :-*
- Gimpel
Příspěvek#4 » stř 16. dub 2025, 15:28
Při současném úpadku provozu na tomto fóru se přimlouvám, abychom se my zbývající netříštili.
Petr z Braníka : neznám, je to v Češtině?
Faktická - zde toho máme mnoho, tam asi není skoro nic, že?
--- ZACHOVEJME si toto FÓRUM ŽIVÉ ---
(dnes mi zdraví opět neslouží moč ale toto je důležité)
Petr z Braníka : neznám, je to v Češtině?
Faktická - zde toho máme mnoho, tam asi není skoro nic, že?

(dnes mi zdraví opět neslouží moč ale toto je důležité)
- Redsnake
Příspěvek#5 » stř 16. dub 2025, 15:43
Gunsbook pouzivam uz delsi dobu, par dni zpet jsem pro nej pripravil script pro tampermonkey ktery imho zlepsuje uzivatelskou privetivost a resi nektere bugy.
Umí to Automaticky rozbalovat všechny zabalené články a komentáře, takže odpadá neustálé klikání show more atp. Těžko se mi orientuje v té stromové struktuře diskuze, takže s rozšířením zvýrazňuje nejnovější příspěvek v daném vlákně, barva zvýraznění lze nastavit dle osobních preferencí pomocí pickeru. Umí to pročistit notifikace, takže tam zůstanou opravu jen věci když někdo na mně reaguje, někdo mi odpoví, někdo mě zmíní atd. Umí to skrýt admin notifikace, pokud jsou odkliknuté jako přečtené už tam nestraší a hlavně díky rozšíření se obrázky v komentářích po rozkliknutí zobrazují v plné velikosti.
Skript ke stažení z githubu zde -
https://github.com/CrocodilusCZ/Gunsbook_enhancer
Umí to Automaticky rozbalovat všechny zabalené články a komentáře, takže odpadá neustálé klikání show more atp. Těžko se mi orientuje v té stromové struktuře diskuze, takže s rozšířením zvýrazňuje nejnovější příspěvek v daném vlákně, barva zvýraznění lze nastavit dle osobních preferencí pomocí pickeru. Umí to pročistit notifikace, takže tam zůstanou opravu jen věci když někdo na mně reaguje, někdo mi odpoví, někdo mě zmíní atd. Umí to skrýt admin notifikace, pokud jsou odkliknuté jako přečtené už tam nestraší a hlavně díky rozšíření se obrázky v komentářích po rozkliknutí zobrazují v plné velikosti.
Skript ke stažení z githubu zde -
https://github.com/CrocodilusCZ/Gunsbook_enhancer
- DVII
Příspěvek#6 » stř 16. dub 2025, 15:56
Jsem obdobného názoru jako Gimpel - netříštit a neodcházet od historicky nasbíraných informací.
Navíc, je-li to obdobné jako xiftokniha, bojím se jednoho, dva různí uživatelé neuvidí totožný obsah, ale personalizovaný. Jsem zpátečník, na tohle je nejbezpečnější tištěné médium
Navíc, je-li to obdobné jako xiftokniha, bojím se jednoho, dva různí uživatelé neuvidí totožný obsah, ale personalizovaný. Jsem zpátečník, na tohle je nejbezpečnější tištěné médium
- dan
Příspěvek#7 » stř 16. dub 2025, 16:26
Ja bohuzel postrehnul nevyhodu, kterou tato, stejne jako site ktere napodobuje, ma. Cela komunikace je orientovana na "rychle prohodime par vet a jdeme od toho".Petr z Braníka píše:Pokud ... jste postřehli nějakou výhodu, kterou tato síť proti jiným má
Jakmile se k tematu vyjadri vice lidi a diskuse trva dele nez par hodin, stane se tema neprehledne, nelze v nem poznat kdo reaguje na koho a co a i kdyz clovek vi, ze nekde v tematu pribyl nejaky novy prispevek, da to sakra praci ho najit.
Obavam se, ze se jim podarilo Facebook napodobit az prilis dobre. Pro jakoukoliv vaznejsi a delsi diskusi se to prakticky neda pouzit.
- Redsnake
Příspěvek#8 » stř 16. dub 2025, 16:31
Presne tenhle problem resi muj script, automaticky zvyraznuje posledni prispevek ktery podbarvi a neni nutne ho slouite dohledavat dle casu.
Ale mas pravdu, ze si nemyslim, ze to bude takova studnice, kam bych si prisel nastudovat 200 stran o zbrani kterou se chystam koupit jako jsou klasicka fora. Je to spis na rychlej dotaz a tak. Neni to spatne, je to jine nez klasicke forum.
Ale mas pravdu, ze si nemyslim, ze to bude takova studnice, kam bych si prisel nastudovat 200 stran o zbrani kterou se chystam koupit jako jsou klasicka fora. Je to spis na rychlej dotaz a tak. Neni to spatne, je to jine nez klasicke forum.
- Gimpel
Příspěvek#9 » stř 16. dub 2025, 16:47
.................... ,,problem resi muj script," ......................
Další body pro ZACHOVÁNÍ ,,našeho" FÓRA živého.
Zde (phpBB) je vše přehledné, chčitelné, že uživatelsky přívětivé. Žádné scripty a podobné softwarové komplikátory, při využívání možností webu tohoto, třeba nejsou pranic.
Další body pro ZACHOVÁNÍ ,,našeho" FÓRA živého.
Zde (phpBB) je vše přehledné, chčitelné, že uživatelsky přívětivé. Žádné scripty a podobné softwarové komplikátory, při využívání možností webu tohoto, třeba nejsou pranic.
- Redsnake
Příspěvek#10 » stř 16. dub 2025, 16:52
Nevim proc z toho delate nejakou volbu. Vzdyt ty dve platformy muzou koexistovat, kazda bych rekl, ze je na neco jineho. A nic se nestane ani kdyz tam nebudou vsichni:-)
A ne ze bych chtel nekomu pusobit zle, ale je dobry si priznat, ze zdejsi forum je bez komunikujiciho admina a pravdepodobne bez spravy takovou ozivlou mrtvolou s neznamym polocasem rozpadu.
A ne ze bych chtel nekomu pusobit zle, ale je dobry si priznat, ze zdejsi forum je bez komunikujiciho admina a pravdepodobne bez spravy takovou ozivlou mrtvolou s neznamym polocasem rozpadu.
- dan
Příspěvek#11 » stř 16. dub 2025, 19:40
Odpocet uz bezi. S platnosti noveho ZoZ se znacna cast zdejsich informaci stane zastaralou a pro nezorientovaneho ctenare matouci. A jsou to informace, ktere sem lakaly novacky. Ve chvili, kdy zacnou byt skodlive bude treba ten web vypnout, a pokdu se nepodari zaridit ani to, tak pred informacemi na nem lidi varovat.
Odliv lidi z diskusi na webu pred jehoz obsahem je treba lidi varovat se mi zda byt nevyhnutelny.
Uz ted tu odborne diskutuje jen hrstka lidi a dalsi nevelka skupinka je ochotna vyjadrovat dojmy k takrka jakemukoliv tematu. Takze pro optimismus moc prostoru nevidim.
Odliv lidi z diskusi na webu pred jehoz obsahem je treba lidi varovat se mi zda byt nevyhnutelny.
Uz ted tu odborne diskutuje jen hrstka lidi a dalsi nevelka skupinka je ochotna vyjadrovat dojmy k takrka jakemukoliv tematu. Takze pro optimismus moc prostoru nevidim.
- Gimpel
Příspěvek#13 » stř 16. dub 2025, 20:02
................ ,,proc z toho delate nejakou volbu." ....................
Proto, že věci tyto znám. Když se členové jednoho fóra, chytí nového podobného, část z nich tam postupně zcela přejde.
Toto si zde aktuálně dovoliti nemůžeme, šli bychom ke dnu již.
BTW příslušníci LEXu, by stran volby vhodné webové platformy, ,,stranickou" to linii držeti měli.
........... ,,zdejsi forum je bez komunikujiciho admina" ................
S. admin mi ještě nikdá nechyběl. Dovolenky a štědře
udělují jeho přítomní podřízení, fórum funguje a chuj s webu zbytkem. Jen můj názor, k věci přístup.
+++++
V minulých letech ,,cmk", nebo jak si ten pohlavár přesně říká, uvedl něco ve smyslovi: ,,Ve webu se kutá."
Z uvedeného důvodně usuzuji, aktuální existenci osob s plným přístupem k stránkám těmto.
Proto, že věci tyto znám. Když se členové jednoho fóra, chytí nového podobného, část z nich tam postupně zcela přejde.
Toto si zde aktuálně dovoliti nemůžeme, šli bychom ke dnu již.
BTW příslušníci LEXu, by stran volby vhodné webové platformy, ,,stranickou" to linii držeti měli.
........... ,,zdejsi forum je bez komunikujiciho admina" ................
S. admin mi ještě nikdá nechyběl. Dovolenky a štědře

+++++
V minulých letech ,,cmk", nebo jak si ten pohlavár přesně říká, uvedl něco ve smyslovi: ,,Ve webu se kutá."
Z uvedeného důvodně usuzuji, aktuální existenci osob s plným přístupem k stránkám těmto.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí