Nákup zbraně vojákem a následný odprodej.

Co jinam nepatří...

kasrman

Příspěvek#1 » sob 15. úno 2014, 17:05

je možný,aby koupil voják pistoly za sníženou cenu a následně ji převedl na mě?

kasrman

Příspěvek#2 » sob 15. úno 2014, 17:07

jinak čekám až dostanou na střelnici p-09 odkouším a rád bych koupil

ZdenekK

Příspěvek#3 » sob 15. úno 2014, 17:53

kasrman píše:je možný,aby koupil voják pistoly za sníženou cenu a následně ji převedl na mě?

Ano, bylo to tu několikrát řešeno.

Bak

Příspěvek#4 » sob 15. úno 2014, 18:27

Ano, takto ji mam já ;) Je to jednoduchý jako facka a trojka ušetřená;)

kasrman

Příspěvek#5 » sob 15. úno 2014, 19:49

jak to probíhá v praxy?on np koupí ji na pčr přepíše na sebe vydají mu pz a pak převede na pčr zbran na mě?

Bak

Příspěvek#6 » sob 15. úno 2014, 20:25

Tak nějak ;) Nehledej v tom nic složitýho. Jen se domluv s někym, komu můžeš věřit, abys mu nezaplatil kvér a on si ho pak nenechal a tebe neposlal někam. Neměl bys dovolání ;) A končíme s touhle debatou, je to OT.

Serz

Příspěvek#7 » sob 15. úno 2014, 20:47

a neni to "prevede", formalne ti ji "proda"

Bohuliby

Příspěvek#8 » ned 16. úno 2014, 00:37

Osobně nechápu počin prodejců, v tomto směru !!!
Každý z nás přece ví, že velké procento vojáků, nebo policistů, zbraně má, zejména služebních, nebo je nechce, protože má dost té služební zbraně. Když koupí zlevněnou, tak jí asi nemůže používat v práci, nebo se pletu ? Nevím, ostatně mám švagra, který je voják a nikdy jsem s ním nevedl tuto konverzaci. Přijde mně to úplně mimo, ale asi jsem magor a nechci něco ojebat, jako většina lidí v tomto státě.
Byl bych hrozně rád, kdyby se k tomuto výhodnému nákupu tady vyjádřil někdo z prodejců, který poskytuje tuto výhodnou službu a opravdu fundovaně nám tady vysvětli svůj počin, ostatně, kde jinde???
Asi chtějí za každou cenu prodat nějaký kus a oželí svojí marži ? Nebylo by ale lepší, pokud by to bylo tak, udělat nějakou mimořádnou prodejní akci, jako to dělají třeba supermárkety, nebo prodejci automobilů, např. prvních 300 ks za výhodnou cenu.
Nevím, nevím, budu rád, když mně to někdo vysvětlí, jsem totiž asi ještě ze staré školy.
A nakonec, pokud někdo něco koupí nové a prodá to do jednoho roku za víc peněz, což se určitě v tomto dějě, neměl by náhodou zaplatit z výdělku daň z příjmu ?
Ale končím a omlovám se všem, jsem starej trotl !!!
Ojebejme stát, a nebo zbraň prodejme za měsíc o litr dráž a mějme dobrý pocit !!!
Fakt je mně smutno a teď mě můžete ukamenovat, nebo rovnou zastřelit ?

Patrik
moderátor

Příspěvek#9 » ned 16. úno 2014, 02:17

Daň z příjmu platíš pokud se nepletu až překročíš určitou výši, myslím že 20.000
Slevu pro vojáky předpokládám nabízí jen výrobci v podnikových prodejnách, běžní prodejci Ti nebudou slevovat z už tak malých rabatů.

Steiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#10 » ned 16. úno 2014, 08:21

Bohuliby: všimni si, že tyto slevy se týkají výhradně zbraní "služebního charakteru" a je to v podstatě způsob, jak zvýšit pravděpodobnost získání zakázky od silových složek, když její příslušníci tyto zbraně získali za výhodných podmínek, znají je a používají v civilu.

Serz

Příspěvek#11 » ned 16. úno 2014, 10:25

Česká zbrojovka a.s. nabízí příslušníkům ozbrojených složek ČR a aktivních záloh, trvalou možnost nákupu pistolí z vlastní standardní produkce v podnikových prodejnách Praha a Uherský Brod se slevou ve výši 20% z maloobchodní ceny. Podmínkou je předložení dokladu o příslušnosti k ozbrojené složce nebo dohody vojáka s příslušným krajským vojenským velitelstvím o zařazení do aktivních záloh.

Sleva je uplatnitelná jednou ročně, takže na velký byznys to opravdu není. Krom toho ozbrojené složky jsou i PČR, MP, VP, Celní správa, Vězeňská služba, snad i BIS...

Od CZUB je to svobodné (a finančním oddělením propočítané) rozhodnutí a spíše bych v tom viděl určitý marketingový a PR tah. Konkor se taky na obalech rád chlubí větou "Používá AČR".

P.S.: cena v kamenné prodejně byla jiná, než je uvedena na internetu a část té slevy z tohoto důvodu byla... prostě nebyla :) šlo o rozdíl asi 500 po slevě.

aleš_

Příspěvek#12 » ned 16. úno 2014, 10:54

Pokud vím, sleva platí i pro aktivní zálohy AČR, tak se můžeš přihlásit a budeš mít dobrý pocit hned dvakrát - dostaneš slevu oprávněně, bez ojebávání a ještě můžeš dělat něco pro vlast. ;)

kasrman

Příspěvek#13 » ned 16. úno 2014, 20:01

dá se zbran po zakoupení převést na jiného majitele ještě dřív než vystaví pz?

Carloss

Příspěvek#14 » ned 16. úno 2014, 20:05

Myslím, že to nepůjde. Protože prodávající uvádí údaje nabývajícího při odhlašování zbraně. Ono se to asi hned nepozná, ale při podrobné kontrole by to asi jistě vyšlo najevo. A až bude centrální registr, přijde se na to hned.

kasrman

Příspěvek#15 » ned 16. úno 2014, 20:11

jasně.to chápu.ale na to má lhutu 10dní to přihlásit.a nešlo by zároven podat papír na převod zbraně na někoho jinýho?

Zpět na