Čtyři bezpečnostní pravidla Jeffa Coopera

Co jinam nepatří...

tempest

Příspěvek#46 » úte 25. úno 2014, 09:23

Nechápu, proc ho tak kamenujete. Ne každý nachází v uspokojení se jen postavit do stavu, přek každou desítkou si třikrát odpočinout a deset minut rozdýchávat. To je mi sympatičtější RU-ův přístup. Jeho akce, jeho zodpovědnost, jeho život..
Souhlasím s Chipem, že pravidla málokdy znamenají dogma, přes které nejede vlak. A myslím, že na to chtěl na začátku týhle show RU upozornit.
A proč investovat do maket, když máš zjištěnou vybitou zbraň, od dvou (nebo více) kolegů zkontrolovanou? Nic není absolutní, ale v tomto případě není pro mne "přijatelná míra rizika" překročena...
A cynická poznámmka na konec: Zásah střelnou zbraní nemusí znamenat smrt. Lékaři v dnešní době umí zázraky... Víc než vlastní zranění by mne asi mrzelo očernění střelecké obce...

petrx

Příspěvek#47 » úte 25. úno 2014, 09:33

Beru za dobré, že u nás mohou probíhat kurzy, jako ten, co pořádá AREYOU, ať tam chodí, ti co chtějí a dělají si tam za plotem střelnice, co uznají za vhodné.

Stejně, jako bych neskočil na gumovým laně z mostu, tak bych nešel na jejich kurz. Prostě mi to přijde zbytečně nebezpečný.

Stejně jako se neš.ká s malýma děckama, tak se nemíří na lidi ostrou zbraní.

nico

Příspěvek#48 » úte 25. úno 2014, 09:56

AREYOU píše:sorry lidi já jsem už asi fakt na jiném levelu

To vypadá na solidní náhrobní nápis.
Ten level, na kterým už jednou nohou jsi, se totiž nachází dva metry pod trávníkem.

AREYOU píše:protože cvakat prázdnou zbraní na člověka mi připadne naprosto v pohodě, stejně jako by to byla jen hračka

Zřetězení bezpečnostních opatření má zcela elementární smysl. Selže-li jedno, život zachrání hned to další v pořadí. Jejich redukce na jedno jediné je čekání na malér.

Pokud to vememe matematicky, malér se musí stát nehledě na množství bezpečnostních opatření. Je to jen otázka času. Přesněji počtu pokusů. To je matematická jistota a jediné co nás chrání, je odstup vyčíslený poměrem pokusů, které přežiješ, na jeden smrtelný. Velikost tohoto odstupu je dána pravděpodobností, se kterou k maléru může dojít. Po vyčíslení dostaneme hodnotu ve smyslu jeden průser na n pokusů. U ruské rulety to je třeba jedna ku pěti. Při tom, co dělá normální člověk na střelnici, to n může být docela obrovské. Takže při troše štěstí se to za jeho život (počet pokusů) nestihne stát. Tím, že jsi vyřadil většinu bezpečnostních mechanismů a zredukoval si je na jeden jediný a to ten nejméně chyběvzdorný, jsi to n extrémně snížil.

A teď polopaticky. Myslet si, že jsi neomylný, je namyšlenost. Vsázet na to něčí život, je ... doplňte si slovo dle vlastního uvážení.

Prostě a bez ohledu na to, jak se na fórech celé roky snažíš prezentovat, jsi normální smrtelný a chyby dělající člověk. Jednodušeně řečeno, jsi člověk. A až jednou uděláš tu největší chybu svého života, nebude už jediného mechanismu, který by vám mohl zachránit prdel.

Podobné zhovadilosti bych nebyl ochotný dělat s nikým, ale pokud na chvíli přistoupím na tvou logiku, tak tvrdíš, že si mezi sebou můžete věřit. Na druhou stranu na ty vaše "drilly" zvete kde koho. Nevím, jestli admini teď nelitují, že ti tu k prezentaci vůbec poskytli prostor.

Jakuza87 píše:Horolezec pokud chce lezt bez toho aby spadnul taky vzdy posunuje jednu koncetinu a tremi se drzi.

Hezkej příměr.

K původní otázce ohledně pravidel Jeffa Coopera. Záměrně jsi ignoroval jejich původní smysl a posunul jsi je do zcela absurdní roviny tak, aby jsi je následně mohl rozporovat. Můj zcela osobní názor je, že hlavním smyslem celé akce bylo zajištění návštěvnosti tvého původního vlákna s reklamou na vaše akce.

BGun

Příspěvek#49 » úte 25. úno 2014, 10:51

Udělalo se mi zle, ale opravdu fyzicky špatně.
Pokud bych nevěděl co s penězi a chtěl spáchat sebevraždu, tak se na "kurz" kde se cvaká a míří ostrou zbraní na druhé přihlásím. I když jak teď o tom přemýšlím - ne a stokrát ne. Radši skočím z mostu, páč průserů se zbraněmi je až dost a nechtěl bych poškodit další kamarády se zbrojákem.
Ale jsi AREYOU suprčupr hustej coolborec, nikdo se ti nemůže rovnat.
Otázka: Připadáš si když na někoho míříš ostrou jako Bůh? Neomylný, vševědoucí a rozhodující o nás ubohých smrtelnících? Nikdo tomu nerozumí, jen ty jsi ten nejlepší.
Končím, jdu zvracet

Int1m1thy

Příspěvek#50 » úte 25. úno 2014, 12:45

Me by zajmalo jak vy co ho tady a me kritizute delali napriklad na KZP kde cela trida lidi si hraje s kosama, rachotama a pistolema. Mava se tam jeden pres druhyho, cvaka se tam na prazdno, natahuji zavery jak o zivot... asi nejhorsi vec co si muzete predstavit :lol: a tolik mrtvejch co uz pri tom bylo :D :D D: a vsadim se ze stejny je to i u svestek v Jihlave.

AREYOU
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#51 » úte 25. úno 2014, 17:08

Pozor tady došlo asi k nedorozumění NIC Z TOHO SE NA DRILLECH NEDĚJE to jsou pouze moje soukromé akce s jedním kamarádem, takže znova opakuji moje soukromé akce.

Nico
myslíš, že jsem si tady udělal reklamu na DRILLY.cz spíše naopak, protože lidi si to spojili jako že toto děláme na drilech, ale jedná se o soukromé akce a původní myšlenka byla, že vybitá zbraň je vybitá zbraň. To že jsem dost často nepochopen nebo nějak kamenován jsem si už zvykl, ale za svýma názorama si stojím.

Padlo tady dost argumentů, že jednou se zastřelíme, ale přemýšlejte pokud máte u sebe ostrou zbraň a v ní nemáte náboje ani je nemáte v dosahu ani po kapsách za uchem a nevím co ještě vymyslíte za nesmysly tak jak může padnout výstřel? A pokud toto ignorujete a melete si svou furt dokola tak Vám stejně žádná pravidla nepomůžou, protože je tisíckrát dodržíte a pak po tisíc prvé si natáhnete zbran a budete se dívat do hlavně jestli něco letí a bumm bude po Vás...toto jsou vaše argumenty.

nico

Příspěvek#52 » úte 25. úno 2014, 17:56

AREYOU píše:Pozor tady došlo asi k nedorozumění NIC Z TOHO SE NA DRILLECH NEDĚJE to jsou pouze moje soukromé akce s jedním kamarádem, takže znova opakuji moje soukromé akce.

1) Začal jsi s tím sám ve vlastním právě založeném vlákně o drillech. Vlastně vše, co jsi tu do okamžiku nuceného oddělení napsal, začínalo "Re: Drilly.cz"

2)
AREYOU píše:Víš my se snažíme jít s drillama trochu jiným směrem než zatím většina střelců je schopna strávit a občas mi někdo vmete tyto pravidla tak jsem se nad tím zamyslel a opravdu mě osobně nedávají smysl pokud tedy nemám zbraň jen v trezoru.

3)
AREYOU píše:Na kurzech se běžně do hlavně dává dřívko, aby byla jistota, že tam nikdo nic nestrčí a pak se cvaká...

Tak jestli k tomu špatnému chápání nás všech možná trochu nepřispíváš.

Btw, to tvé video z vedlejšího vlákna hovoří samo za sebe. Přestože se tam všichní tlemí, tak od třetí minuty to k smíchu opravdu moc není. Ale chápu, měl jsi zcela neomylně zajištěno, takže se nic nemohlo stát a my srabi to nechápeme.

http://www.youtube.com/watch?v=dtyKyFWTYCU

AREYOU píše:Nico
myslíš, že jsem si tady udělal reklamu na DRILLY.cz spíše naopak, protože lidi si to spojili jako že toto děláme na drilech,

Ne, nemyslím, že by sis tím udělal reklamu. Psal jsem, že sis chtěl zajistit návštěvnost původního vlákna s reklamou na drilly.cz a souhlasím s tebou, že to bylo naprosto kontraproduktivní.

K poslednímu odstavci se nemá smysl vyjadřovat, protože jsi to ty, kdo nedokázal pochopit smysl a princip toho, že nevsadíš život svůj a lidí okolo na jedinou kartu. Víš, my se nejistíme proto, že bychom byli kompletní idioti, ale naopak proto, že máme rozum. Absence respektu z nikoho profíka neudělá. V lepším případě z tebe udělá diletanta, v horším případě mrtvolu.

Napadá mě toho dost, co by se k tématu dalo napsat, ale oba víme, že to nemá žádný smysl. Takže bez ironie, hodně štěstí tobě i lidem okolo.

AREYOU
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#53 » úte 25. úno 2014, 18:13

Nico
nemám nic proti rozumné debatě a nejsem člověk co se hned uráží takže v pohodě beru tvoje připomínky.
Do vlákna drily.cz jsem to dal protože jsem nechtěl zakládat nové vlákno a myslel jsem si, že zde pod hlavičkou drily budu probírat i další věci a myslel jsem si, že mě pak nikdo nebude otravovat s trollením a že je to OT a podobně...říkal jsem si, že si admini řeknou tak ho nechme vola ať si tam v tom jeho vláknu plácá co chce.

K tomu, že se s drilama snažíme jít trochu jiným směrema že mi ty pravidla jsou předhazována bylo myšleno, že je stejně nedodržuji a ne že se to děje na drilech.

Ano na kurzech se do hlavně cpe dřívko...na KURZECH nikoliv na našich drilech...no okey znovu opakuji bylo to myšleno na mé soukromé akce, pokud to někoho zmátlo a myslel si, že se to děje na drilech, tak bude nejlepší když se stavíte na drily podívat :-) sorry nemohl jsem si pomoci :-).

K videu asi jen toto klidně bych se to tu snažil vysvětlit a obhajovat, ale bylo by to zbytečné to už vím předem pokud se někdy potkáme tak o tom můžeme pokecat, ale zde nelze jeden mě bude napadat a další se přidávají a nikam to nevede, osobně klidně můžeme pokecat.

K tomu tvému poslednímu odstavci by mě tedy jen zajímalo pokud si doma sušíš jak to děláš máš atrapu nebo vybiješ zkontroluješ a sušíš? Je tam problém, že nesušíme s kamarádem na zeď, ale cvakáme na sebe? Pokud by jsme na sebe cvakali prázdnou airsoftkou bylo by to ok? Pokud ano nerozumím tomu rozdílu.
Naposledy upravil(a) AREYOU dne úte 25. úno 2014, 18:18, celkem upraveno 1 x.

Carloss

Příspěvek#54 » úte 25. úno 2014, 18:14

Hmmm... tak jsem na to vcideo koukl... mimo jiné mi přijde ten závěr fak docela dost hustej... A prej se "cvičí s vybitejma"... Mno... já bych teda na takovejhle kurz fakt nešel.

nico

Příspěvek#55 » úte 25. úno 2014, 18:25

AREYOU píše:nemám nic proti rozumné debatě a nejsem člověk co se hned uráží

Jako někdo, kdo s tebou není ve sporu poprvé, to potvrzuju. ;)

petrx

Příspěvek#56 » úte 25. úno 2014, 19:27

Je to bezpečné s sa58, který má náboj v komoře rozrážet lidi na mokré trávě?

Carloss

Příspěvek#57 » úte 25. úno 2014, 19:33

jasně, že je... Má to přece zajištěný!!! :-DDDD

AREYOU
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#58 » úte 25. úno 2014, 20:33

Sa 58 má na boku něco čemu se říká pojistka, docela mne překvapuje, že Vám nepřipadne ve videu nebezpečné ten Glock v pouzdře byl ve stavu s nábojem in :o .
Debata se pomalu začíná stáčet jiným směrem řekl bych :-).

Carloss

Příspěvek#59 » úte 25. úno 2014, 20:53

Mno... začalo to jako diskuse o nenabité zbraně a dostali jsme se k tomu, že se při cvičení proráží zátaras z lidí nejen s plnym šupletem, ale i s plnym laufem a poslední, co je mezi člověkem a výstřelem je pojistka. Jinak já na ni upozornil hned, že tam je pojistka a dokonce je ve stavu zajištěno. Je to na tom videu vidět. Do glocka na videu nikdo nevidí, tak to nerozebírá. No.. teď už asi bude.. Ten nemá manuální pojistku, pravda. Má zase nějaké další... a navíc na něj nikdo nesahá. Ale asi při jiných cvičeních podobného typu ano... ne? Takže zase... moc toho není, co by zabránilo nechtěnému výstřelu. Takže si nemyslím, že by se debata stáčela někam jinam... Jen jsou tu konkrétní příklady, jak lze k oněm zásadám zacházení se zbraní taky (ne)přistupovat.

AREYOU
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#60 » úte 25. úno 2014, 21:03

Zapoměl jsi ještě na další velice podstatnou věc a to je PRST MIMO SPOUŠŤ. Pojistka na pušce je z důvodu aby jsi nabil zajistil a měl zbraň v bezpečném stavu, tak nějak nechápu kde je zase problém...kdyby to rozrážení bylo s pistolí tak bych nějaké kecy pochopil Glock pojistku jako takovou nemá, ale i tam bych argumentoval PRST MIMO SPOUŠŤ.
Jak jsem psal již Nicovi na osobním pokecu třeba na kofole (jsem abstinent) nemám problém si o tom popovídat, ale zde na foru po reakcích na NENABITOU zbraň by to bylo opravdu zbytečné.

Zpět na