lyžování se zbraní

Co jinam nepatří...

mikky

Příspěvek#1 » stř 25. úno 2015, 14:08

Ahoj,

máte někdo zkušenosti s lyžování se zbraní velikosti compact? (Alfa Defender plasťák, velikostí a hmotností je srovnatelá s Glockem 19) Jestli to mám vůbec zkoušet. Vnitřní opaskové pouzdro Dasta.

Jde mi především o dvě věci:

1. vyzkoušet si pohodlnost, bezpečnost a případná rizika spojená s nošením v extrémních situacích
  2. nechci nechávat zbraň bez dozoru v penzionu

díky za názory!

-m.

mikymoto

Příspěvek#2 » stř 25. úno 2015, 14:52

A co menší batoh, ve kterém by byla zbraň obložena tak, aby při pádu na záda nezpůsobovala bodové zatížení např. páteře? Klasické opaskové pouzdro by mohlo při pádu spíše ublížit a teoreticky by mohla hrozit i ztráta zbraně při komplikovanějším pádu (kotrmelce).

Na řešení potencionálních konfliktů na sjezdovce by měly stačit hůlky (když by byla zbraň zabetonovaná na zádech)
;) Nebo se pletu?

Blacky

Příspěvek#3 » stř 25. úno 2015, 14:53

hotelový trezor?

MM

Příspěvek#4 » stř 25. úno 2015, 15:14

Co takto podpazne puzdro? Mne to vyhovuje ked chcem mat pri presune zbran na tele a nie nutne v pohotovosti. Asi by to musel byt dost blby pad aby ti pri nom nieco sposobila - medzi bundou pripadne svetrom a dalsimi vrstvami odevu.

fixfokus

Příspěvek#5 » stř 25. úno 2015, 15:35

No, na lyžích ti bude překážet, na svařák si s ní nezajdeš, a večer do baru si ji taky nevezmeš.

Moje rada je: analysuj risiko (c), a nech zbraň doma. Těch pár dní to bez ní přežiješ, ona bez tebe snad taky ;)

Kdybys jel lyžovat do zahraničí, vůbec bys nad tím nekoumal...

robokop

Příspěvek#6 » stř 25. úno 2015, 18:42

Taky bych to risknul a ten den na sjezdovce absolvoval beze zbraně. Já lyžuji rád, není mi už dvacet, takže opatrně, nepadám, ale přesto člověk neví, jestli náhodou neskončí v kotrmelcích, nevzal bych si ji.

cz6ace

Příspěvek#7 » stř 25. úno 2015, 19:12

A ja s ni zrovna lyzuju. Ne, ze bych to nevydrzel, ale chci ji mit pod kontrolou (vybrana chata/auto). Nosim bez naboju, na svahu asi nebude problem. Na kafe sem si taky zasel.

Odesláno z mého GT-I9100 pomocí Tapatalk

mikky

Příspěvek#8 » ned 1. bře 2015, 19:42

Díky za tipy. Nakonec to kalhoty vyřešily za mě :) pouzdro se tam nedalo strčit tak, aby pistole nepřekážela, proto jsem nakonec zabezpečení zbraně "vyřešil" schováním zbraně v penzionu na ne-zrovna-přístupném místě a hlaveň jsem povozil na sjezdovce.

Pupak

Příspěvek#9 » pon 2. bře 2015, 19:50

MM píše:Co takto podpazne puzdro? Mne to vyhovuje ked chcem mat pri presune zbran na tele a nie nutne v pohotovosti. Asi by to musel byt dost blby pad aby ti pri nom nieco sposobila - medzi bundou pripadne svetrom a dalsimi vrstvami odevu.

Osobně bych nebyl s těma vrstvama tak optimistickej, minulej tejden jsem absolvoval srážku, kdy mi borec schovanej za terénní vlnou vjel napříč sjezdovkou přímo do cesty, stihnul jsem už jen zmenšit úhel. Fleecka a termotričko pod bundou toho moc neztlumily a pěkně jsem si otisknul do žeber peněženku a iphone, ani se mi moc nechce myslet na to, co by udělal kus hranatýho železa. Teď se jen modlím, abych nedostal kašel, jeden by nevěřil jak i malý zakašláníčko s naraženejma žebrama bolí :-)

MM

Příspěvek#10 » pon 2. bře 2015, 20:17

Niet nad vlastne skusenosti ... takze by to asi chcelo este vylepsit izolaciu, alebo to cele zamietnut ako blby napad. Ale zaujima ma to - skusim ci by sa pod tu Dastu co mam dalo pridat nieco ako dodatocnu izolaciu a otestujem narazy.
Hlavne ze si +- ok. A co sa tyka kaslania s narazenymi rebrami - podobne zazivne je kychnut si s kvalitnou svalovicou na bruchu a medzirebrovych svaloch :D. (Kajam sa za OT).

Zpět na