Čištění zbraní
Co jinam nepatří...
- jamira
Příspěvek#436 » ned 20. bře 2016, 10:41
A dokázal bys např. pomocí zahrocené špejle a citem v ruce rozpoznat, zda je to vryp/trhlinka nebo zda jde o výstupek (něco, co je navařené/nalepené) na povrch hlavně? V prvním případě asi ke zbrojíři, aby to lépe detekoval a řekl, jestli se to bude šířit a zda to není nebezpečné (destrukce hlavně působícími tlaky), v druhém případě intenzivně a opakovaně, ale opatrně čistit, čistit, čistit... Nějakej ten dryják solvent a bronzový kartáček a jet 
V tom prvním případě-nechci strašit- to možná bude i o koupi nové hlavně. Nebo máš zbraň ještě v záruce? Kolik má najeto?

V tom prvním případě-nechci strašit- to možná bude i o koupi nové hlavně. Nebo máš zbraň ještě v záruce? Kolik má najeto?
- tslaby
Příspěvek#437 » ned 20. bře 2016, 13:36
Při pohledu do hlavně od ústí (samotná hlaveň ven ze zbraně) je vidět vystupující profil nad povrch hlavně. Zkoušel jsem do toho rýpat seřízlou špejlí, ale nemohl jsem se tam pořádně dostat. Shadow mám od loňského května kupovaný nový, aktuálně má zbraň nastříleno 2650 ran, píšu si to do deníku. Čištění jsem už zkoušel, použil jsem bronzový kartáček a k tomu pěnu Milfoam Forrest, dále Ballistol, Konkor, Čistič brzd a solvent na měď, olovo a karbon od Tetra gun.
- ArnieX
Příspěvek#438 » stř 23. bře 2016, 11:08
Zdravím, mám možná úplně blbý dotaz, ale brzy mě čeká první střelba svou novou pistolí a pak také první čištění. Mám už nakoupíno kde co ale jediné co ve mě pořád vyvolává jisté rozporuplné pocity jsou bavlněné vytěráky. Napadlo mě proto, zda je velký rozdíl použití místo bavlněných vytěráků, buničitou vatu dělenou co se prodává v lékárně.
Vata: http://www.lekarna.cz/vata-bunicita-del ... 0ks-panep/
Vytěráky: http://bit.ly/vyteraky-bavlna-1000ks
Tak jsem se chtěl zeptat jaký je na to váš názor. Zda tou vatou to vyčistím stejně dobře. Jestli jste to třeba někdo také zkoušel. Případně jestli ta vata může nadělat nějakou neplechu. Nevím, třeba šetřím na nepravém místě když na všem ostatním jsem rozhodně nešetřil, ale prostě mi přijde rozdíl 6 haléřů za kus vaty proti 93 haléřům za vytěrák docela dost markantní. Díky za odpovědi.
Vata: http://www.lekarna.cz/vata-bunicita-del ... 0ks-panep/
Vytěráky: http://bit.ly/vyteraky-bavlna-1000ks
Tak jsem se chtěl zeptat jaký je na to váš názor. Zda tou vatou to vyčistím stejně dobře. Jestli jste to třeba někdo také zkoušel. Případně jestli ta vata může nadělat nějakou neplechu. Nevím, třeba šetřím na nepravém místě když na všem ostatním jsem rozhodně nešetřil, ale prostě mi přijde rozdíl 6 haléřů za kus vaty proti 93 haléřům za vytěrák docela dost markantní. Díky za odpovědi.
- Miriablo
Příspěvek#439 » stř 23. bře 2016, 11:39
Za mě doporučuju protahovací trn než přibalený protahovák pokud jej máš a za druhý je to fuk čím to čistíš. Kupovat patche není potřeba, někdo to šmouluje nastříhaným kapesníkem, já si zas koupil loknu bílýho flanelu a stříhal jak divej...
Pokud se ta vata nějak netrhá, nechlupatí tak by neměl být problém.
U flanelu pak bacha, jde to trošku ztuha za začátku ale čistí jak ďas.
Pokud se ta vata nějak netrhá, nechlupatí tak by neměl být problém.
U flanelu pak bacha, jde to trošku ztuha za začátku ale čistí jak ďas.
- ArnieX
- Miriablo
Příspěvek#441 » stř 23. bře 2016, 14:38
Normálně u nás v galantérce. Bral sem ale 3x1,5metru a mám z toho, abych nekecal....1200patchů? +/- Když si najdeš styl a rytmus (jde to pěkně trhat po niti rovně) tak to celkem i jde (+/- 5x5cm). A co sem platil? Tyjo z hlavy nevzpomenu, ale tak tři kila a nějaký drobný si matně pamatuju.
Když sem s tím pak projel hlaveň vyšištěnou tenčí látkou předtím tak sem se nestačil divit.
Jinak je taky možný koupit přímo balík hader za pár kaček, košile, hadry prostě mix. Horší práce ale menší cena.
Zkusím to pak prat. První protah je na vyhození podle mě ale zbytek klidně překouše pračka (ale jak říkám, nemám vyzkoušeno jak to zrovna tyhle nečistoty pouští).
Když sem s tím pak projel hlaveň vyšištěnou tenčí látkou předtím tak sem se nestačil divit.
Jinak je taky možný koupit přímo balík hader za pár kaček, košile, hadry prostě mix. Horší práce ale menší cena.
Zkusím to pak prat. První protah je na vyhození podle mě ale zbytek klidně překouše pračka (ale jak říkám, nemám vyzkoušeno jak to zrovna tyhle nečistoty pouští).
- ArnieX
Příspěvek#443 » stř 23. bře 2016, 15:14
Fletchercz: To by bylo ten jsem také chtěl, Viper, jenže nebyl skladem (objednání 2 měsíce) a tak že mi pán dá klasické čištění. Tož vzal jsem klasické čištění s tím, že to alespoň bude levnější
to jsem se pak nestačil divit když na účtence klasické čištění vyšlo skoro dráž jak boresnake... Dám tomu tedy nějakou dobu šanci "po staru" a časem si koupím hada.

- ArnieX
- ArnieX
- Rex
Příspěvek#450 » čtv 24. bře 2016, 09:19
pelanj: .....a povrch otřu mastným hadrem.
Sice taky symbolicky zamastim povrch ale pak ho zase utírám do sucha, protože mně umaštěná pistole neskutečně štve - když mám pak umaštěný pazoury, pistole klouže, náboje nemůžu napáskovat, protože kloužou.... Proto taky nemám rád spreje, ....umaštěná pistole, umaštěnej stůl.
Sice taky symbolicky zamastim povrch ale pak ho zase utírám do sucha, protože mně umaštěná pistole neskutečně štve - když mám pak umaštěný pazoury, pistole klouže, náboje nemůžu napáskovat, protože kloužou.... Proto taky nemám rád spreje, ....umaštěná pistole, umaštěnej stůl.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí