Čištění zbraní

Co jinam nepatří...
jamira

Příspěvek#436 » ned 20. bře 2016, 10:41

A dokázal bys např. pomocí zahrocené špejle a citem v ruce rozpoznat, zda je to vryp/trhlinka nebo zda jde o výstupek (něco, co je navařené/nalepené) na povrch hlavně? V prvním případě asi ke zbrojíři, aby to lépe detekoval a řekl, jestli se to bude šířit a zda to není nebezpečné (destrukce hlavně působícími tlaky), v druhém případě intenzivně a opakovaně, ale opatrně čistit, čistit, čistit... Nějakej ten dryják solvent a bronzový kartáček a jet :-)
V tom prvním případě-nechci strašit- to možná bude i o koupi nové hlavně. Nebo máš zbraň ještě v záruce? Kolik má najeto?

tslaby

Příspěvek#437 » ned 20. bře 2016, 13:36

Při pohledu do hlavně od ústí (samotná hlaveň ven ze zbraně) je vidět vystupující profil nad povrch hlavně. Zkoušel jsem do toho rýpat seřízlou špejlí, ale nemohl jsem se tam pořádně dostat. Shadow mám od loňského května kupovaný nový, aktuálně má zbraň nastříleno 2650 ran, píšu si to do deníku. Čištění jsem už zkoušel, použil jsem bronzový kartáček a k tomu pěnu Milfoam Forrest, dále Ballistol, Konkor, Čistič brzd a solvent na měď, olovo a karbon od Tetra gun.

ArnieX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#438 » stř 23. bře 2016, 11:08

Zdravím, mám možná úplně blbý dotaz, ale brzy mě čeká první střelba svou novou pistolí a pak také první čištění. Mám už nakoupíno kde co ale jediné co ve mě pořád vyvolává jisté rozporuplné pocity jsou bavlněné vytěráky. Napadlo mě proto, zda je velký rozdíl použití místo bavlněných vytěráků, buničitou vatu dělenou co se prodává v lékárně.

Vata: http://www.lekarna.cz/vata-bunicita-del ... 0ks-panep/
Vytěráky: http://bit.ly/vyteraky-bavlna-1000ks

Tak jsem se chtěl zeptat jaký je na to váš názor. Zda tou vatou to vyčistím stejně dobře. Jestli jste to třeba někdo také zkoušel. Případně jestli ta vata může nadělat nějakou neplechu. Nevím, třeba šetřím na nepravém místě když na všem ostatním jsem rozhodně nešetřil, ale prostě mi přijde rozdíl 6 haléřů za kus vaty proti 93 haléřům za vytěrák docela dost markantní. Díky za odpovědi.

Miriablo

Příspěvek#439 » stř 23. bře 2016, 11:39

Za mě doporučuju protahovací trn než přibalený protahovák pokud jej máš a za druhý je to fuk čím to čistíš. Kupovat patche není potřeba, někdo to šmouluje nastříhaným kapesníkem, já si zas koupil loknu bílýho flanelu a stříhal jak divej...
Pokud se ta vata nějak netrhá, nechlupatí tak by neměl být problém.
U flanelu pak bacha, jde to trošku ztuha za začátku ale čistí jak ďas.

ArnieX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#440 » stř 23. bře 2016, 11:56

Miriablo: Protahovací trn jsem si objednal, také se mi zdá lepší než klasickej protahovák s očkem. Kde si sehnal ten flanel? Nějaký odkaz? Cena? Díky.

Miriablo

Příspěvek#441 » stř 23. bře 2016, 14:38

Normálně u nás v galantérce. Bral sem ale 3x1,5metru a mám z toho, abych nekecal....1200patchů? +/- Když si najdeš styl a rytmus (jde to pěkně trhat po niti rovně) tak to celkem i jde (+/- 5x5cm). A co sem platil? Tyjo z hlavy nevzpomenu, ale tak tři kila a nějaký drobný si matně pamatuju.
Když sem s tím pak projel hlaveň vyšištěnou tenčí látkou předtím tak sem se nestačil divit.
Jinak je taky možný koupit přímo balík hader za pár kaček, košile, hadry prostě mix. Horší práce ale menší cena.
Zkusím to pak prat. První protah je na vyhození podle mě ale zbytek klidně překouše pračka (ale jak říkám, nemám vyzkoušeno jak to zrovna tyhle nečistoty pouští).

fletchercz

Příspěvek#442 » stř 23. bře 2016, 15:00

Nebylo by jednodušší si koupit boresnake?

ArnieX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#443 » stř 23. bře 2016, 15:14

Fletchercz: To by bylo ten jsem také chtěl, Viper, jenže nebyl skladem (objednání 2 měsíce) a tak že mi pán dá klasické čištění. Tož vzal jsem klasické čištění s tím, že to alespoň bude levnější :D to jsem se pak nestačil divit když na účtence klasické čištění vyšlo skoro dráž jak boresnake... Dám tomu tedy nějakou dobu šanci "po staru" a časem si koupím hada.

Zulda

Příspěvek#444 » stř 23. bře 2016, 15:43

Já jsem koupil hada na Aliexpress, protože ho taky nikde neměli. Přišel cca za 2 týdny a čistí parádně. To jen jako tip, když ho nikde poblíž nemají ;)

ArnieX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#445 » stř 23. bře 2016, 15:53

Zulda: Tomu říkám tip ;), a ty ceny :D 50-150Kč za hada :D to je kauf tyjo... Asi objednám už jen kvůli té ceně.

Zulda

Příspěvek#446 » stř 23. bře 2016, 15:59

Jo, cena super, kvylita stejná, jako had co má kámoš z místního shopu. Mimochodem jsem tam bral i pouzdro na zásobníky Glock a taky fajn :)

pelanj

Příspěvek#447 » čtv 24. bře 2016, 08:46

Čištění mě hodně rychle omrzelo. Teď stříknu brunox/balistol, párkrát protáhnu hadem (1 - 2x:) a povrch otřu mastným hadrem.

Sedmej

Příspěvek#448 » čtv 24. bře 2016, 09:02

pelanj: mě naopak čištění baví. čistím po každé návštěvě střelnice, i kdybych z té pistole vystřelil dvakrát. :-)

ArnieX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#449 » čtv 24. bře 2016, 09:15

Já se na čištění taky docela těším. Je to dobrý způsob jak si obhájit mazlení s pistolí :D.

Rex

Příspěvek#450 » čtv 24. bře 2016, 09:19

pelanj: .....a povrch otřu mastným hadrem.
Sice taky symbolicky zamastim povrch ale pak ho zase utírám do sucha, protože mně umaštěná pistole neskutečně štve - když mám pak umaštěný pazoury, pistole klouže, náboje nemůžu napáskovat, protože kloužou.... Proto taky nemám rád spreje, ....umaštěná pistole, umaštěnej stůl.

Zpět na