Moderní jednořadé subkompakty aneb co si dnes můžu pořídit
Co jinam nepatří...
- rumcajs_tr
- rumcajs_tr
Příspěvek#106 » sob 7. říj 2017, 08:07
Já zkoušel cca před pûl rokem tu PPS, střílelo se perfektně, držení s delším zásobníkem super. Srovnávat jsem mohl jen s G43, to vyznělo jednoznačně ve prospěch PPS... Tři zásobníky v balení.
Ta XDS vypadá fakt super, asi je i pekelně tenká (0.9"XDS vs 1.0" PPS vs 1.02" G43), ale pokud není u nás rozumně sehnatelná, tak je to problém. Podle mě je tloušťka zbraně jedna z nejdůležitějších vlastností (kromě projevu při střelbě samozřejmě), která ovlivňuje vhodnost pro skryté nošení. Délka a výška dle mého takovou roli nehrají (hlavně u IWB pouzder).
Asi zatím u mě vyhrává ten PPS, z důvodu dostupnosti (i doplňků) a rozumných vlastností.
Ta XDS vypadá fakt super, asi je i pekelně tenká (0.9"XDS vs 1.0" PPS vs 1.02" G43), ale pokud není u nás rozumně sehnatelná, tak je to problém. Podle mě je tloušťka zbraně jedna z nejdůležitějších vlastností (kromě projevu při střelbě samozřejmě), která ovlivňuje vhodnost pro skryté nošení. Délka a výška dle mého takovou roli nehrají (hlavně u IWB pouzder).
Asi zatím u mě vyhrává ten PPS, z důvodu dostupnosti (i doplňků) a rozumných vlastností.
- audis
Příspěvek#107 » sob 7. říj 2017, 08:44
Pak ještě Kahr má v nabídce single stack, zpravidla Dao nebo DA.
A pak Smith wesson mp9 shield. Střílel sem, o chlup méně komfortní střelba než pps m2. Objektivně stejně velmi velmi dobrý. Ale pps m2 je nepochopitelně dražší plus vylupovani hlavně, než shield.
U mě ve výběru vede xds, pak pps m2 nebo shield.
A pak Smith wesson mp9 shield. Střílel sem, o chlup méně komfortní střelba než pps m2. Objektivně stejně velmi velmi dobrý. Ale pps m2 je nepochopitelně dražší plus vylupovani hlavně, než shield.
U mě ve výběru vede xds, pak pps m2 nebo shield.
- Tonda Blaník
- Tonda Blaník
Příspěvek#108 » ned 12. lis 2017, 09:10
Takže aktualizace stavu
. Říká se, že nikdo nezůstane u své první zbraně a už je to tady... LC9s pro střílí dobře a přesně, kope ještě snesitelně, je lehoučká, placatá, skvěle se nosí. Začíná mi ale vadit vzhled. Prostě svým tvarem a provedením spíš připomíná hračku nebo zapalovač, než skutečnou zbraň. Proto jsem začal uvažovat o Shieldu a to rovnou v .40 nebo .45. Skvělé ráže na obranu, ale už tuším, jak mi za chvíli začne zase vadit hmotnost a velikost (potřebuji nosit hodně nenápadně, plus mám na 115 kilového chlapa malé ruce). Ale Shield prostě vypadá "dospěleji" a hlavně ty ráže
To jsem celý já...

- mobil-man
- JoeBiden
- audis
Příspěvek#112 » ned 19. lis 2017, 11:30
Včera jsem střílel z glock 43 a při střelbě se uvolnoval zásobník z šachty, z tohoto důvodu nenabil se další náboj. Skoro po každé ráně. Stával se to všem. Jednalo se o předváděcí model. Najeto prý středně (blíže neurceno). Prý určeno na 10 tis ran, ne 30 tis (lidské zhodnocení, nic vic) . Před rokem s g43 tento problém u mě při střelbě nebyl.
Naposledy upravil(a) audis dne ned 19. lis 2017, 11:50, celkem upraveno 1 x.
- audis
Příspěvek#113 » ned 19. lis 2017, 11:38
Zhodnocení soustrelu různých zbraní během předváděcí akce, které jsem se účastnil, děkuji organizací kurzystrelby.cz. Vzdálenost 10 m:
- rozptyl 2 krabičky cigaret... shodně ruger lcr (38special revolver pouze DA, 1,87", dlouhá spoušť konstantní sily), ruger lc9 s pro ( luger, dlouhá spoušť konstantní ne velké síly, dost kope ve své kategorii), glock 43 (luger, divná spoušť) .
- rozptyl 1 krabička... Glock 17 nebo 19 Gen5 (docela to šlo spoušť držení příjemné) , glock 23 s kompenzator (40SW),
- půl krabičky cigaret... Ruger sr1911 (bodová spoušť třeba ladeno nevim, 45ACP). To byla bomba ten soustrel a briskní chování
- rozptyl 2 krabičky cigaret... shodně ruger lcr (38special revolver pouze DA, 1,87", dlouhá spoušť konstantní sily), ruger lc9 s pro ( luger, dlouhá spoušť konstantní ne velké síly, dost kope ve své kategorii), glock 43 (luger, divná spoušť) .
- rozptyl 1 krabička... Glock 17 nebo 19 Gen5 (docela to šlo spoušť držení příjemné) , glock 23 s kompenzator (40SW),
- půl krabičky cigaret... Ruger sr1911 (bodová spoušť třeba ladeno nevim, 45ACP). To byla bomba ten soustrel a briskní chování

- vgj
Příspěvek#114 » ned 19. lis 2017, 13:39
audis: Já si tu předváděcí G43 nemohl vynachválit. Správce střelnice sice hlásil, že polovině lidí se daří vyhazovat zásobník. Pro mne ale ve srovnání s G19 gen5 a G42 tenhle prcek sednul.
Možná je to o navyklém způsobu držení, rád střílím s čz 50/70. Každopádně soustřel jsem měl na 15m 5cm. S G42 15 a G19 mi vůbec nesedla.
Za mne, kdyby G43 měla místo zásobníku s botkou 8 ranný zásobník, tak je to adept na koupi.
Možná je to o navyklém způsobu držení, rád střílím s čz 50/70. Každopádně soustřel jsem měl na 15m 5cm. S G42 15 a G19 mi vůbec nesedla.
Za mne, kdyby G43 měla místo zásobníku s botkou 8 ranný zásobník, tak je to adept na koupi.
- oldlamehand
- oldlamehand
Příspěvek#115 » stř 22. lis 2017, 16:50
mobil-man píše:Jelikož se nosí skrytě, tak vzhled bude asi to poslední, co bych řešil ve vlastnostech EDC jednořadého subkompaktu. A to ještě LC9s vypadá víc dospěle než třeba LCP
Stejně si drban bude myslet, že to je plynovka, dokud nevyletí projektil...
LCP mám, variantu custom, která má krásnou červenou spoušť.

- Prcek
Příspěvek#118 » pon 5. říj 2020, 13:25
Nejsem schopný říct, kdy byla vyvinutá, ale je skutečně kapesní a jediný "problém" je, že se dá lehce zapomenout, že ji vůbec člověk má, jak je lehká... Ale pouze DAO spoušť
https://www.prodej-zbrani.cz/pistole/Sm ... 2619p.html

https://www.prodej-zbrani.cz/pistole/Sm ... 2619p.html
- xor
Příspěvek#120 » úte 6. říj 2020, 10:55
Pico je zajímavá, ale nedá se nikde zkusit. Má dost vysoké tělo a rukojeť je krátká tak na 1 a půl prstu. V praxi to možná nevadi, nevím.
https://www.handgunhero.com/compare/ber ... -ruger-lcp
https://www.handgunhero.com/compare/ber ... -ruger-lcp
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva