Pistole/revolver pro začátečníka – co si koupit?

Co jinam nepatří...

Enerccio

Příspěvek#1081 » ned 10. dub 2016, 12:30

Tak zas nosit neco jako compact by mi nevadilo...

jirka87

Příspěvek#1082 » ned 10. dub 2016, 15:28

Ahoj všem, nechtěl jsem to sem dávat hned, ale vlastně proč ne, alespoň budu vědět na základě případných rad na co koukat... :) ZP zatím nemám, jdu si v úterý k doktorce, na PČR se žádostí..Zkoušky mám za sebou.

Načetl jsem tady toho celkem dost, z něčeho jsem trošku i střílel (1911 od STI, ČZ Shadow, 75B) což k výběru pistole nestačí a já to samozřejmě vím.

Ale k věci. Nedělal jsem zbroják, abych se na něj koukal+naše střelnice potřebuje zoufale nové členy, je to tady...trošku zanedbané.

Co chci :

- pistoli (nejlépe 9mm Luger-životnost, cena střeliva, přebíjené náboje)
- pro občasné (ne denní, zato když už ale, tak skoro celodenní) nošení, která ovšem poskytne i nějakou zábavu na střelnici
- musí to poslušně papat levnější, případně i přebíjené střelivo
- žádný atyp u kterého bych čekal půl roku na případně potřebné díly a jezdil k puškaři přes půl republiky = zavedené značky a typy. Nemám už chuť experimentovat
- záruka více než 2 roky výhodou (v případě nákupu nové zbraně a k tomu se přikláním)
- snadná údržba (rozborka nejlépe bez speciálního nářadí proveditelná kdekoliv)
- bylo by fajn udržet kapacitu nábojů nad 8ks
- cena podle značky, strop bych viděl tak na 18 000. Více se mi do toho dát nechce, chci kupovat i dlouhou.

A protože chci i dlouhou, tak nebudu kupovat jednu pistoli na nošení a jednu na střelnici. Kompromis, já to vím a jsem s tím smířen ve všech jeho podobách.

Co zřejmě nechci :

- ČZ (ikdyž mě to štve, ale já se nehodlám s nikým dohadovat co je a co není výrobní vada a myslím si, že to nejsou nijak zvlášť levné pistole s ohledem na některé věci, ale obecně se mi z toho střílí dobře)
- pro moje "kompromisní použití" určitě ne 1911 a to ani 4" (ale kdybybyla jen na rekreační střelbu, tak 1911 beru hned. Jak ta se mi líbíííí :P )
- Tanfoglio, Norinco, apod...(jsem si vědom, že ta Alfa asi nebude o míle jinde)
- zbraň s nějakým brutálním odporem spouště a zdvihem po výstřelu jak Brno. I proto nemířím do kategorie subkompakt.

Mezi čím zatím "na papíře" vybírám, nebo co mi padlo do oka - seřazeno od toho nad čím přemýšlím nejvíce :

- Grand Power P1 Mk12/1 (líbí se mi a testy zbraní od GP mi přijdou vesměs s kladným hodnocením)
- Glock 19 a asi klidně i Gen4 (pokud mi bude sedět do ruky, asi to dopadne Glockem)
- ALFA Police nebo Defender
- Sig Sauer P250 Compact (experiment ? )

Strašně mě zklamala i zde probíraná kvalita povrchové úpravy hlavní Walther. PPQ M2 byl horký kandidát na první pistoli a opravdu mě to mrzí, ale nesáhnu po něm.

Střílet z pistole nebudu až tolik. Nelze u mě počítat s tím, že vystřílím 5000nábojů ročně. Spíše chci střílet z dlouhé, i to budiž důvodem, že se nemusím nějak velice hrnout do bazarové zbraně, ikdyž ji nezavrhuji.

Kde to koupit ?
Pojedu ještě na střelnici do Hovoran, něco si tam otlapkám, ale byl bych rád za prodejnu s možností střelnice (Ostrava?) Jsem z Přerovska, zvažuji Ostravu a Brno + zbraně Zlín (?). Je mi celkem jedno kam pojedu, ale s ohledem na budoucí servis atd. nebudu kupovat v Praze/ Liberci apod.

+ Do budoucna (až budu mít vydaný ZP a NP (cca měsíc) koupím původní Ruský Mosin Nagant 1891/31 pokud možno bez úprav a pouze s možností vyzkoušení na střelnici. O karabinu nemám zájem. Cena dohodou, nejsem z těch, co by to chtěli za 3000Kč.

Xerxes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1083 » ned 10. dub 2016, 15:31

Enerccio: Na mířenku a nošení...malinko protichůdné požadavky. Co si před tou mířenkou představuješ? Opravdu mířenou střelbu někde na závodech na 25m? Nebo klasickou střelbu na střelnici? Pokud bys to s mířenkou myslel vážně, tak opravdu radši kupuj 2 pistole. Jinak dá se nosit i full size CZ75, je to spíš o zvyku stejně jako na 25m střílet z Walthera PPS, ale není to nic co by si pak člověk 100% užil.

Xerxes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1084 » ned 10. dub 2016, 15:40

jirka87:
pominu zbraně co nechceš a nebudu tě sáhodlouze přesvědčovat o své pravdě, stejně by to nikam nevedlo :-D
Ale z těch zbraní nad kterými ty uvažuješ, tak bych ten Grand Power viděl jako vítěze. Opravdu příjemná pistole s příjemným chováním. To uzamčení rotací hlavně má něco do sebe. A za sebe bych vyměnil G19 za G17 a dal ho na 3. místo. Na 2. místo bych dal HK P30 (osobně je u mě na 1. místě, ale znevýhodňuje ho cena)

jirka87

Příspěvek#1085 » ned 10. dub 2016, 18:00

A vida, v Prostějově je zastoupení a dělá se i verze S s kratší rukojetí...

http://eshop.qins.cz/qins-cz/eshop/0/3/ ... 2-Standard

No...díky Xerxes, to bude první zkoumaná zbraň. I záruka je pecka.

Enerccio

Příspěvek#1086 » ned 10. dub 2016, 18:18

Xerxes píše:Enerccio: Na mířenku a nošení...malinko protichůdné požadavky. Co si před tou mířenkou představuješ? Opravdu mířenou střelbu někde na závodech na 25m? Nebo klasickou střelbu na střelnici? Pokud bys to s mířenkou myslel vážně, tak opravdu radši kupuj 2 pistole. Jinak dá se nosit i full size CZ75, je to spíš o zvyku stejně jako na 25m střílet z Walthera PPS, ale není to nic co by si pak člověk 100% užil.

Ono eventuelne to tak mozna i skonci, ale urcite ne ted hned jak budu mit ZP, proto bych chctel neco s cim muzu hned zacit strilet. Planuji strilet min. jednou tydne, mozna i vice a samo sebou je pravidelne noseni. Taky premysli nad glockem 19/17 nebo GP P1...

beda

Příspěvek#1087 » ned 10. dub 2016, 18:27

pokud to chceš i občas nosit doporučuju vyzkoušet GP P1S (hlaveň P1, pažba P11), mě sedne dobře do ruky, ale nemusí sednout každému
kupuje s v QINS

jirka87

Příspěvek#1088 » ned 10. dub 2016, 19:12

Beda : Zrejme jsi to jen preletel ocima, te kratsi verze jsem si vsiml a uvadim ji v odakzu. Jsi prosim odnekud z okoli Prostejova ? (pripadne SZ, at nejsme mimo tema).

Ostatním - prosím pokud máte tip na pistoli podobných rozměrů a vlastností - sem s ní.

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1089 » ned 10. dub 2016, 21:40

jirka87 píše:Strašně mě zklamala i zde probíraná kvalita povrchové úpravy hlavní Walther. PPQ M2 byl horký kandidát na první pistoli a opravdu mě to mrzí, ale nesáhnu po něm.

V tom případě věř, že stejné problémy postihují i některé Glocky (zejména gen.4), a už jsem zaznamenal i případ vadné hlavně u GP (ale to bylo na Slovensku). Ale podle mého mínění jde v obou případech o jednotlivé kusy.

Co se týká GP, pokud netrváš na kratší hlavni, jsem přesvědčený, že je P1S lepší volbou, než P11. Proč? Má totiž dvě uzamykací žebra jako větší modely a teorie říká, že čím méně se model liší od původního návrhu (v tomto případě K100), tím lépe funguje.

Enerccio

Příspěvek#1090 » pon 11. dub 2016, 11:45

Takže dnes na střelnici av obchodě sem si zkusil glocka 17 a hned sem si ho zarezervoval. Hodně se mi líbila spoušť i ergonomie a oproti cz75 se lépe držela a nepadala mi únavou ruka. Jinak proti 19 nevnímal jsem rozdíl v hmotnosti takže radši 17 přinejhorším pak koupím nakej Malej glock později na nošení ale plánují nosit tu 17

rcc

Příspěvek#1091 » pon 11. dub 2016, 15:44

No vidíš, správné rozhodnutí. Pak se pochlub, jak se ti ta G17 nosí. G42/G43 si pak můžeš koupit vždy. :-) S G17 se ti však bude parádně střílet na střelnici, kór jestli máš velké ruce. CZ75 je sice krásná, ale dnes již přežitá.
Naposledy upravil(a) rcc dne pon 11. dub 2016, 15:48, celkem upraveno 1 x.

Enerccio

Příspěvek#1092 » pon 11. dub 2016, 15:47

Jo presne tak sem premyslel, ze bych pak eventuelne vzal glocka 36 na noseni pozdeji ale aktualne sem zkousel a vubec nepoznam rozdil. Uz aby mi ta policie vydala ten zbrojak (dnes sem odevzdaval rano vsechny dokumenty) a pak si ho muzem vyzvednout :)
Naposledy upravil(a) Enerccio dne pon 11. dub 2016, 15:58, celkem upraveno 1 x.

pajapety

Příspěvek#1093 » pon 11. dub 2016, 15:52

Rcc: omlouvam se za svou nevedomost, ale cim konkretne je CZ75 "prezita"?

Sedmej

Příspěvek#1094 » pon 11. dub 2016, 16:16

rcc: ČZ75 určitě přežitá není. a tím modelem Shadow 2 ukázali, že pořád umí udělat pěknou pistoli. a to podotýkám, že jsem taky spíš na Glocky. :-)

rcc

Příspěvek#1095 » pon 11. dub 2016, 16:23

Myslel jsem CZ75B ocelovou, kilovou...

Zpět na