Pistole/revolver pro začátečníka – co si koupit?

Co jinam nepatří...

DJ Die

Příspěvek#1246 » úte 23. srp 2016, 22:40

Určitě si zkus nějakého Glocka ideálně G17(full size) a G19(compact) a k tomu třeba CZ75 ať máš srovnání plast vs kov. Tyhle mají skoro všude, ale samozřejmě ber co bude.

Maczin

Příspěvek#1247 » úte 23. srp 2016, 23:06

Díky za radu, určitě vyzkouším, mám to v plánu:)

RIVL

Příspěvek#1248 » stř 24. srp 2016, 07:04

Ještě bych testnul PPQ M2. Já se rozhodoval ve finále mezi PPQ, G17 a G19. Mám krátký prsty. U G jsem nedosáhl bez přehmatu na vypouštění zásobníku, u PPQ v pohodě. PPQ má celkem dobrou ergonomii. Rozhodnul jsem se pro PPQ M2.

kolombo

Příspěvek#1249 » stř 24. srp 2016, 07:07

A rozhodně zkus i ČZ P-07 a P-09 :-)

vlno

Příspěvek#1250 » stř 24. srp 2016, 07:25

Maczin:
Podobně jsem to řešil a rozhodoval se asi před 5 lety, chtěl jsem jednu universální pistoli, moje anabáze:
- velikost, univerzálnost - vzal jsem compactní (Alfa Police) - compact s plným úchopem - levná a líbila se mi, nastříleno cca. 2000.
- moc se mi líbi nerezové - chtěl jsem nějakou klasiku (1911, CZ) - koupil jsem New edition - bez problémů, přesná a hlavně moooc hezká :)
- taky mě lákalo něco malého na "levné" střílení - dokoupil jsem W-P22, fajn pistolka pěkně se nosí, ale malorážka není to pravé... pro mě, většinou leží v trezoru.
- nošení mě začalo bavit, chtěl jsem "dospělou" ráži a nic v plastu, tak jsem pořídil RAMI a compactní Alfu jsem prodal.
- začal jsem střílet s partou zkušených střelců (všichni mají většinou TS nebo Shadow, taky Glock a 1911), vyzkoušel jsem a Shadow je doma, cca. rok s ním střílím a max. spokojenost.
- teď je na světě Shadow2, tak se to ve mě zase pere??? :)

Chtěl jsem ti jen naznačit, že pravděpodobně u jedné nezůstaneš, universální pistole neexistuje a pokud se střílení chceš věnovat trošku víc (1000-2000 ran/rok), tak tě asi čeká něco podobného. Důležité je s něčím začít, podle mě compact je dobrá volba pro začátek...:)

Maczin

Příspěvek#1251 » stř 24. srp 2016, 14:43

Díky vám za další náměty, všechny si projdu a porovnám;)...včera se objevil inzerát na CZ75D compact nový za dobrou cenu, tak jsem to zkusil, ale už byl pryč:)
Jak budu mít chvilku čas, razím do těch dvou obchodů a střelnici...dám vědět výsledek:)

Jirik.fx

Příspěvek#1252 » stř 24. srp 2016, 16:10

Já jsem to měl podobně jako vlno, ale probíhalo to rychleji. Chtěl jsem subcompact na nošení každý den do obleku apod. Vzal jsem Walther PPS. Taky jsem chtěl něco lehkého ale fullsize. Vzal jsem Walther PPQ. Taky jsem chtěl něco na Losy a KVZ závody. Vzal jsem Cz Shadow Orange. No a kdo by nechtěl 1911. Vzal jsem Kimbera. K tomu ještě Berettu 87 cheetah abych měl něco ve .22. To bylo co se týče pistolí všechno. K tomu pár revolverů a řekl jsem si, že počkám co mě bude bavit a vyhovovat a zbytek prodám. Dopadlo to tak že jsem neprodal nic a ani prodávat nebudu. Ale to hlavní co chci řict: dnes střilím nejvíc z Orange - příprava na závody. Občas z Kmberu pro radost (rána z .45 je bezva). Z ostatních pistolí střílím jen pro udržení návyků. Podstatné je to, že kdybych si měl vybrat jednu zbraň tak by to byl na 100 % Walther PPQ. Slušně se nosí, slušně střílí, dobře vypadá, slušná cena. V jednotlivých kategoriích mých požadavků není nikdy jednička ale jako celek a v případě jedné zbraně je pro mě absolutní jednička. Ikdyž ho téměř nepoužívám.

Enerccio

Příspěvek#1253 » stř 24. srp 2016, 16:20

rozhodne bych prvni zbran radil novou a ne pouzitou

mikymoto

Příspěvek#1254 » stř 24. srp 2016, 17:23

No vidíš, a hodně lidí radí přesný opak. :D Obojí má své klady a zápory - pokud nejsou problémem finance (neví co s nima), tak určitě novou - jinak bych šel do jeté. Stejně se jí na 90% bude zbavovat a aspoň nebude tolik tratit.

Rough boy

Příspěvek#1255 » stř 24. srp 2016, 17:43

Myslím, že i tady se dá zvolit rozumný kompromis - v inzerci se často narazí na zbraň, která sice není nová, nicméně je ještě několik let v záruce. Lidí, co po roce zjistí, že jejich prvovýběr nebyl to pravé ořechové a po roce se ztrátou prodávají je stále dost ;)

4mike

Příspěvek#1256 » čtv 25. srp 2016, 06:00

Maczin píše:.....inzerát na CZ75D compact nový za dobrou cenu, ......

tak si dej oslavnýho panáka, že je fuč :lol:

4mike

Příspěvek#1257 » čtv 25. srp 2016, 06:20

Rough boy píše:........je ještě několik let v záruce. ........

zárukou danou zákonem garantuje prodávající (v našem případě nejspíše prodejna) jakost při převzetí zboží
v případě, že je zboží přeprodáno dalšímu uživateli, není původní prodejce schopen garantovat, že zboží nebylo před dalším prodejem nesprávně používáno apod. čili uplatnění záruky dalším vlastníkem považuji za utopii
(napři Glock zakazuje přebíjený náboje, Sphinx olověný střely,.... to jsou věci zcekla mimo kontrolu původního prodejce - prodejny, tudíž mi hlava nebere, jak a proč by měl za zboží ručit)
pokud však znáš nějakýho dobroděje který poskytuje záruku i dalšímu majiteli, určitě budem rádi za tip, takový kvery se pak dozajista líp přeprodávají
Naposledy upravil(a) 4mike dne čtv 25. srp 2016, 06:22, celkem upraveno 1 x.

Rough boy

Příspěvek#1258 » čtv 25. srp 2016, 06:30

O jednom případu vím (resp. víc jsem jich nesledoval), prodejce byl vstřícný a vzhledem k tomu, že prodávající byl dobrým zákazníkem, na prodejně mu vyhověli a přepsali práva na nového majitele. Nechci ale dělat někomu reklamu, aby se mi to ve zlé neobrátilo. Máš SZ. Tady už to někdo řešil taky:
viewtopic.php?t=3774

4mike

Příspěvek#1259 » čtv 25. srp 2016, 07:03

možná by nebylo od věci,
1/ kdyby se k tomu vyňadřil někdo kvalifikovaný, poněvadž od posledního příspěvku zmíněnýho vlákna se změnil Obč. zák.
2/ kdyby nám to pak moder ošéfoval do správných vláken a nechal tu jen odkaz

pelanj

Příspěvek#1260 » čtv 25. srp 2016, 07:49

https://www.dtest.cz/clanek-1253/postou ... -ze-zaruky

Pokud se jedná o jasnou výrobní vadu, tak by s reklamací solidní prodejce neměl dělat problémy. Pokud vím, tak postoupení může být i ústní, jelikož zákon nenařizuje písemnou smlouvu (pokud vím).

Zpět na