Jak začít / Jak jste začínali?
Co jinam nepatří...
- kolombo
Příspěvek#17 » ned 30. říj 2016, 19:39
Instruktoři na střelnicích je přesně ten případ, kdy je velmi rozdílná úroveň ale i metodika a to, co kdo a jak vlastně učí ...
Založil jsem před časem tohle http://zbranekvalitne.cz/forum/viewtopic.php?f=50&t=6935 vlákno ....
Nepřijde Vám ta "obranná střelba" po získání ZP jako by někdo s čerstvým řidičákem začal trénovat na automobilové závody ??
Založil jsem před časem tohle http://zbranekvalitne.cz/forum/viewtopic.php?f=50&t=6935 vlákno ....
Nepřijde Vám ta "obranná střelba" po získání ZP jako by někdo s čerstvým řidičákem začal trénovat na automobilové závody ??
- P.V.
Příspěvek#20 » ned 30. říj 2016, 20:49
Kolombo: Nepřijde.
Před kurzem jsem měl vystříleno tak 600-700 ran. První část byla teorie, manipulace, postoj (jaký nákrok, kam ruce a proč to), pak zapichování a spouštění se sušilkama. Jestli se dopoledne vystřílelo do 100ran... Zbylých cca 200-300 za odpoledne, kdy se už tasilo, přebíjelo atd.

- kolombo
- Pavluso
Příspěvek#22 » ned 30. říj 2016, 21:44
Začínal jsem se zbraněmi v roce 1982 kdy jsem si jako polda koupil první soukromou, Tenkrát 75tku a později P38. Absolvoval jsem vlastně jen policejní výcvik se zbraní což jako není v dnešním pohledu nic, jen jak se ovladá a něco odstřílet a něco nastřílet. Pokud člověk chce zbraň na rekreační střelbu a obranu tak samouka určitě stačí. Pokud chce člověk mířenou - soutěžní střelbu tak asi to instruktora chce a začínat někde s malorážkou atd. Nehledě nato, že to co se učí na těch kutzech jsou docela šílenosti, ale to je asi věc názoru
Je jedno co jak děláte, hlavně že bezpečně 

- Chip
- P.V.
Příspěvek#24 » pon 31. říj 2016, 00:52
Chip: Tak nějak. Trefit do terče mi zas tak problém nedělá. Ale vysvětlit úchop, opravit ho, opravit prst na spoušti atd. sám člověk nezvládne. Samozřejmě, že kurz nezaručí okamžité zlepšení, "jen" upozorní na chyby, poradí, dá základy a další cvičení je na každém. Ostatně většina z nás má sk. E, takže právě nácvik obranné střelby by měl být.
- Espezetka
Příspěvek#25 » pon 31. říj 2016, 08:50
Kolombo, na jakém kurzu jsi byl ty, že bys ho pro začátečníka nedoporučil?
Já byla zatím na dvou, oba level1 (Hardtask, Base47), a na obou se teda začalo od základu a pilovalo se přesně to o čem píšeš - úchop, postoj, bezpečnost... a to až až.
Až na to se pak nabalovaly tipy a trénink jak s tím naložit při obraně, ale po celý den se pořád vycházelo z toho základu, který instruktor pořád opakoval a opravoval.
To že jde o kurz obranné střelby přece jenště nemusí znamenat, že se tam od první minuty odehrává nějaká kovbojka.
Já byla zatím na dvou, oba level1 (Hardtask, Base47), a na obou se teda začalo od základu a pilovalo se přesně to o čem píšeš - úchop, postoj, bezpečnost... a to až až.
Až na to se pak nabalovaly tipy a trénink jak s tím naložit při obraně, ale po celý den se pořád vycházelo z toho základu, který instruktor pořád opakoval a opravoval.
To že jde o kurz obranné střelby přece jenště nemusí znamenat, že se tam od první minuty odehrává nějaká kovbojka.
- kolombo
Příspěvek#26 » čtv 3. lis 2016, 12:18
Abych to upřesnil, já si nemyslím, že by začátečníci neměli chodit na kurzy, jen si myslím, že by se mělo po přípravě na ZOZ a vydání ZP následovat kurzem "Základy 1", kde by se probraly reálná pravidla, prohloubila bezpečnost a základy práce se zbraní.
A to v rozsahu třeba 2-3 hodin odpoledne až navečer, třeba 50 až 100 ran ...
A to v rozsahu třeba 2-3 hodin odpoledne až navečer, třeba 50 až 100 ran ...
- venou83
- Werewolf
Příspěvek#30 » sob 5. lis 2016, 16:51
To, že je člověk polda ještě neznamená vůbec nic. Osobní zkušenosti. Vyloženě bych řekl, ze to nehraje žádnou roli. Mezi policisty se jistě najdou zkušení chlapi, co jsou hodni předávat své zkušenosti, ale i týdýti, co by tu zbraň mít raději neměli. Úplně stejně tak mezi civilisty.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí