Pistole/revolver pro začátečníka – co si koupit?
Co jinam nepatří...
- kolombo
Příspěvek#2266 » úte 4. čer 2024, 08:42
Střelec píše:Kolombo: dovedu si představit, že manipulace se strikerem i SA/DA může být dost podobná, ne-li stejná (chod spoustě neřeším), pouze základní manipulaci a střelbu.
Pokud schází kohout, jeho vypouštění a kontrola kde je, tak je ta manipulace fakt různá.
Jinak ano, drží se to v ruce a mačká se spoušť, takže nějaká podobnost tam je.
- Sobiho
Příspěvek#2267 » úte 4. čer 2024, 08:50
CzechJoker píše:LOS = lidová obranná střelba.
Střelec: existuje možná jeden benefit a to by měla být klidnější střelba díky. Vše ostatní jsou negativa. Přemýšlel jsem o něm hodně, ale po rozsáhlé rešerši jsem od toho ustoupil. Není náhoda, že tenhle prastarý systém není rozšířený. Kdyby byl dobrý, používali by to všichni.
Souhlasím, ale někomu to vyhovuje a baví ho to, a to je fajn... Také volím jiný styl, navíc pravěk a osobní chování "pořadatele" mi nevyhovuje, ale jak říkám, můj postoj a názor a to není absolutno. Teď to spíše řešíme než soutěžemi individuálními výcviky (s grupou) a tedy "soutěž" je spíše "battle drill" a to nás baví. LOS a IPSC to jsou věci ležící mimo pole mého zájmu, potažmo naší grupy. Navíc toto má výhodu, že hned máš odezvu co děláš špatně, radu a můžeme zkoušet možnosti.
- kolombo
Příspěvek#2272 » úte 4. čer 2024, 14:43
Střelec píše:Kolombo: u SA/DA jsem deformovaný systémem s vypouštěčem (SIG), kromě jednoho pohybu je to stejný.
A to je právě ten rozdíl, že tam není nic na vypuštění kohoutu a že tahle manipulace chybí. Protože až pak ten kohout nevypustíš, protože striker, tak může být problém. Je to automatizovaná manipulace. A prostě je ta bezpečnostní manipulace jiná.
-
RegistrovanyUzivatel - Příspěvky: 44
- RegistrovanyUzivatel
Příspěvek#2274 » úte 4. čer 2024, 17:52
Kohoutovka mi na bezpečnost přijde názornější. Striker pokud nemá signalizaci, že je nabitej, lze jen odhadovat. Řekl bych že klasika vytáhnu zásobník, přetáhnu závěr s kontrlou a dám ránu jistoty. Já bych to asi nijak moc neřešil. Já bych raději kohoutovku, ale přijde mi, že výběr je dost zuženej. Nechci zas do toho zezačátku dávat randál, na to nemám finance. Kolem těch 20k, raději bych byl pod 20 než nad =D... Taťulda kouká taky po první pistoli, kovovou a s kohoutem a asi šáhne po CZ 75... Je mu by se líbila 1911 ale ta je cenově 40k+-.
-
Jarda.Jezek - Příspěvky: 1446
- Jarda.Jezek
Příspěvek#2275 » úte 4. čer 2024, 18:38
Moc neřeš tisícovku sem, tisícovku tam. Kup si to, co ti bude nejlíp sedět v ruce, u čeho pohodlně dosáhneš na ovládací prvky bez nutnosti měnit úchop, co bude mít přijatelný chod spouště a reset a co se ti bude líbit. Jestli budeš trochu střílet, dáš za náboje mnohem víc peněz než za pistoli, ať už bude stát kolik chce.
Závodím s pistolí za 15 tisíc a dostávám medaile. Znám člověka, který s ní byl před pár lety mistrem republiky v LOSu proti větším a papírově lepším pistolím. Pro radost jsem si koupil pistoli za 55 a rozhodně není 4x lepší. Kdybych za stejných podmínek měl závodit s oběma sám proti sobě, s tou levnou budu lepší.
Závodím s pistolí za 15 tisíc a dostávám medaile. Znám člověka, který s ní byl před pár lety mistrem republiky v LOSu proti větším a papírově lepším pistolím. Pro radost jsem si koupil pistoli za 55 a rozhodně není 4x lepší. Kdybych za stejných podmínek měl závodit s oběma sám proti sobě, s tou levnou budu lepší.
Naposledy upravil(a) Jarda.Jezek dne úte 4. čer 2024, 18:55, celkem upraveno 1 x.
- kolombo
Příspěvek#2279 » úte 4. čer 2024, 19:24
RegistrovanyUzivatel píše:....
Kolem těch 20k, raději bych byl pod 20 než nad
.....
Většina běžných zbraní je cca 20t.
Ale je tam pár dalších drobností: pouzdro na zbraň, pouzdro na zásobníky, zásobníky asi tak 3 ks (dohromady cca 45 nábojů) ...
A střelivo, jedna rána 9 Luger je cca 6-7 Kč minimálně ...
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí