Pistole/revolver pro začátečníka – co si koupit?

Co jinam nepatří...

RegistrovanyUzivatel

Příspěvek#2281 » úte 4. čer 2024, 19:50

ještě jsem narazil na Springfield Armory ECHELON 9mm Luger, 4,5" taky celkem pěkná
Edit: Jeden z vás mi ji vlastně doporučoval :lol: ... Su blbec =D

Jarda.Jezek

Příspěvek#2282 » úte 4. čer 2024, 20:20

Byl jsem to já. Předevčírem jsi pak psal, že tě zaujal. A dneska jsi ho znovu objevil... Možností je taková fůra, že to nejednoho zmate. Za mých mladých let to bylo v levných pistolích buď číza nebo glok. Vzal jsi do ruky oboje a bylo jasno. Dneska po chvíli v krámě nevíš, co vlastně chceš. To se ale časem vytříbí, až budeš mít víc zkušeností.

RegistrovanyUzivatel

Příspěvek#2283 » úte 4. čer 2024, 20:40

Jo, já už se do toho zamotávám. Pardon, jednu vyškrtnu, další najdu. Porovnám, vracím se ke staré. Už mám vykouřeno. Zbraň pravděpodobně vezmu odsud vadiumkatalog.cz, páč to tam mam asi nejblíže. Toho echelona tam nemají, což je škoda, ale možná by ho mohli naskladnit, když se optám. Ale moc neveřím tomu, že ho objednají, když si ho budu chtít jen ošahat.

Aritma

Příspěvek#2284 » stř 5. čer 2024, 05:58

Dopadneš jak já. Týdny jsem vybíral a zkoušel a nakonec jsem koupil co se mi líbilo. A po pár měsících jsem koupil další, co mi vyhovuje nejlépe.

kolombo

Příspěvek#2285 » stř 5. čer 2024, 09:26

Nekupuj zbraň, kterou jsi nedržel v ruce.
Z té České Lípy to máš kousek do Liberce, tam jsou dvě střelnice a můžeš toho tam zkusit hromadu.
A 21.6. je v Aréně prezentace Walther, tam si půjde osahat spoustu zbraní.

A ještě jedna drobnost, osahávání a testování zbraní stojí peníze. Někde docela nekřesťanské.

RegistrovanyUzivatel

Příspěvek#2286 » stř 5. čer 2024, 09:51

Počkej oni chtějí za reklamu, že ti nabídnou zbraň peníze? To je jinej cirkus teda... Za pronájem a patrony to bych asi pochopil no.

MRBLUE

Příspěvek#2287 » stř 5. čer 2024, 10:04

Este jedna fakticka podporena dvomi skusenostami.
1. Na dvojdnivom zavode v Komarne mi prvy den na CZ Shadow praskla na stage pruzinka spuste a zrovna som nenal nahradnu. Vo vedlajsom squade som si zohnal druhu a za 15 minut sme ju vymenili. Vynuloval sa mi sice jeden stage ale pretek som dostrielal. Ak by som mal nejake HK, Walther, Taurus, Canik, Arex… rovno by som sa mohol pobalit a ist domov.
2. Kamaratovi na pracovnej ceste padol Glock na zem. Na nestastie rovno na cielnik (hledi) ktory sa zdeformoval. Vpalil do prveho najblizsieho puskarstva a kupil nahradny, ktory mu hned nahodili. Ak by mal nejaku inu nerozsirenu zbran tak je bez buchacky.

Logistika je u zbrane dolezita. Na Glocky ci CZty ma kazdy nahradne diely a vie ich opravit, neni problem s doplnkami, prislusenstvom…

RegistrovanyUzivatel

Příspěvek#2288 » stř 5. čer 2024, 10:41

Mrblue, nad tím jsem také uvažoval.

Technická prosím, kolik stojí ladění spouště u glocka 17?

Lonestar

Příspěvek#2289 » stř 5. čer 2024, 10:52

Njn - Glock je taková Oktávka (a Shadow Superb) :lol:

Jarda.Jezek

Příspěvek#2290 » stř 5. čer 2024, 11:42

Nic proti ladění, ale třeba spoušť glocka nedostaneš ani laděním tam, kde spouště jiných pistolí začínají už z krabice. Hlavně co konkrétně chceš už dopředu na spoušti ladit?

Vyber si takovou pistoli, která bude pro tebe nejlepší, až časem zjistíš, co opravdu potřebuješ, budeš už vědět i jak to poznat.

Ladit první pistoli hned je cesta k problémům. Jako nováček možná budeš potřebovat nějakou podporu od prodejce, možná budeš mít smůlu a budeš muset něco reklamovat. Zásahy do mechanismu ti v tom nepomůžou.

MRBLUE

Příspěvek#2291 » stř 5. čer 2024, 12:41

RegistrovanyUzivatel píše:Mrblue, nad tím jsem také uvažoval.

Technická prosím, kolik stojí ladění spouště u glocka 17?

Spust od RR Arms je fajn, pouzivam ich ja aj dost ludi okolo a nemam problem. Najlepsie kupit aj s tiahlom.
Upgrade sada od Eemana. Je tan jemnejsia pruzina blokacie, 4 lb. bucia pruzina a 2 kg stojina. Predlzeny zachyt zasobnika nepouzivam. Je tam aj prizina ktora sa meni v domceku, ale tam som rozdiel nepoznal.
Sada stoji na IPSC store cca 25,- eur
Spust s tiahlom v redsix nejakych 85,-
Na tiahle treba skontrolovat a odstranit otrepy a vylestit do zrkadla vsetky trecie plochy. Na blokatore udernika to iste. Urcite to ale nerob sam. Zver to odbornikovi. Udernik by som nelestil.

Tato uprava ti nezmeni reset ani charakteristiku spuste. Mas len konzistentnejsi chod, lepsiu kontrolu pocas spustania a trocha nizsi odpor.

Strelca z teba uprava spustaku neurobi, ale ked nemusis “bojovat” so spustou, lepsie sa potom mozes zamerat na techniku spustania a odstranovanie streleckych chyb.
Pozor na sportove ladenie, to u zaciatocnika moze byt riskantne. Nad tym uvazuj az neskor, ked budes mat nastrielane a nieco odsutazene. Vtedy uz budes vediet pisudit kde si limitovany zbranou.
Toto plati vseobecne, nie len pre Glock.

Sobiho

Příspěvek#2292 » stř 5. čer 2024, 13:21

Podle mne na "poladění" spouště úplně dostačuje GPT za 2,5 tkč.

MRBLUE

Příspěvek#2293 » stř 5. čer 2024, 13:44

GPT meni charakteristiku spuste a mne osobne nevyhovovala.

Sobiho

Příspěvek#2294 » stř 5. čer 2024, 13:52

Já jí doporučil a "namontoval" cca 8mi kolegům a všichni si to moc pochvalují. Ano, mění ale mne vyhovuje, ale chápu taky to, že pak už to není klasická G spoušť, která může zase vyhovovat někomu dalšímu. Vlastně jsem na ní neslyšel nic špatného i když jsem jí jen půjčoval (G19X). Ale to je na vkusu každého soudruha! :-D

skagerak

Příspěvek#2295 » stř 5. čer 2024, 14:33

kolombo píše:
A ještě jedna drobnost, osahávání a testování zbraní stojí peníze. Někde docela nekřesťanské.

Proto nemusi byt spatna alternativa rovnou koupit nějakou slušnou bazarovou zbraň(glock gen 3 model 17 nebo 19 a podobne)
A pak strilet a na strelnicich, kurzech, zavodech a pod. koukat pripadne po jinych.
Kdyby nahodou, tak se bazarovej glock porizenej za 10-12 da za podobnou cenu prodat....

Jinak se muze nekterym stat ze uplyne pulrok, utracne tezke prachy za pujcovne a predrazene naboje a nic z toho....

Zpět na