Pistole/revolver pro začátečníka – co si koupit?
Co jinam nepatří...
-
RegistrovanyUzivatel - Příspěvky: 44
- RegistrovanyUzivatel
Příspěvek#2320 » pát 14. čer 2024, 14:30
uvidim, ale mě se to za tím líbí. já sem taky 2m obr =D, mám to na 3. hodině, zkoušel jsem to na apendix a ačkoliv to tam celkem lépe drží tak ale pohodlnost při sezení mi přijde mnohem horší a hlavně to jde mnohem víc vidět. Takže 3.hodina u mě vede.
Naposledy upravil(a) RegistrovanyUzivatel dne pát 14. čer 2024, 14:37, celkem upraveno 4 x.
- Mr. Kain
Příspěvek#2321 » sob 24. srp 2024, 16:03
Dobrý deň,
potreboval by som poradiť ohľadom výberu zbrane/-í.
Zbraň 1.
Použitie: nosenie do hory (bývam v oblasti s vysokým výskytom medveďov a milujem hubárčenie, turistiku a výlety), home-defence a zombie apokalypsa
Na streleckom kurze som používal CZ P10C a strieľalo sa mi dobre, takže je to prvá voľba. V obchode mi odporučili SA Echelon, po zahliadnutí videí som bol dosť nalomený.
Vzali ma na strelnicu, strieľal som zo všetkého možného, ale nič z čoho by som si sadol na zadok v porovnaní s CZ P10C a Echelonom.
Takže voľba je medzi týmito dvoma. Echelon bol o trošičku lepší, ale z časti to bolo preto, lebo rukoväť na CZ bola S a ja som zvyknutý na M.
Moje myšlienky:
Modularita Echelonu mi príde zbytočná vzhľadom na našu legislatívu a fakt, že v Echelon rodine vlastne nie je zatiaľ čo kombinovať.
Ľahká inštalácia kolimátora je zaujímavá tak v strednej až ďalekej budúcnosti.
Veľkosťou sú si na papieri dosť podobné:
P-10 C dl. 18.54 cm v. 13.21 cm š. 3.2 cm 737.09 g
Echelon dl. 20.32 cm v. 13.97 cm š. 3.3 cm 677.55 g
,ale v skutočnosti mi príde Echelon o dosť masívnejší : https://www.handgunhero.com/compare/cz- ... ld-echelon
V lete to môže byť problém, aj keď zbraň môžem mať väčšinu času v batohu a zapuzdrenú ju môžem nosiť, keď nie je veľa ľudí a na menej frekventovaných miestach. Pod tričkom na tretej z vonku ju asi bude dosť vidieť, ale nie je to ako pobehovať tak po Kauflande. U P10C by bola vyššia tolerancia mať ju v puzdre aj na frekventovanejšom mieste. Keby bol Echelon kompakt, asi by som moc nerozmýšľal a bral ho.
Echelon mi bol prezentovaný ako technologicky pokročilejšia zbraň a dáva mi zmysel kupovať niečo novšie a modernejšie, aj keď P10C je zase overená rokmi.
Zbraň 2.
Použitie: každodenné nosenie.
Tu by som chcel nejaký mikro-compact. Všade som čítal, že z tých malinkých pištolí sa nedá poriadne strieľať, ale skúsil som si HS H11 a nemal som problém. Akurát nemám s čím porovnať, chcel som CZ P10M, ale ten bohužiaľ nemali. P10M má o dosť menšiu kapacitu a je väčší. Škoda, že som ich nemohol porovnať.
Takže nejak by som to videl na SA Echelon + H11, alebo CZ P10C + P10M. ...viem, že by som to mohol kombinovať aj "do kríža", ale moje OCD to nedáva.
Ďakujem za vaše postrehy a návrhy.
potreboval by som poradiť ohľadom výberu zbrane/-í.
Zbraň 1.
Použitie: nosenie do hory (bývam v oblasti s vysokým výskytom medveďov a milujem hubárčenie, turistiku a výlety), home-defence a zombie apokalypsa

Na streleckom kurze som používal CZ P10C a strieľalo sa mi dobre, takže je to prvá voľba. V obchode mi odporučili SA Echelon, po zahliadnutí videí som bol dosť nalomený.
Vzali ma na strelnicu, strieľal som zo všetkého možného, ale nič z čoho by som si sadol na zadok v porovnaní s CZ P10C a Echelonom.
Takže voľba je medzi týmito dvoma. Echelon bol o trošičku lepší, ale z časti to bolo preto, lebo rukoväť na CZ bola S a ja som zvyknutý na M.
Moje myšlienky:
Modularita Echelonu mi príde zbytočná vzhľadom na našu legislatívu a fakt, že v Echelon rodine vlastne nie je zatiaľ čo kombinovať.
Ľahká inštalácia kolimátora je zaujímavá tak v strednej až ďalekej budúcnosti.
Veľkosťou sú si na papieri dosť podobné:
P-10 C dl. 18.54 cm v. 13.21 cm š. 3.2 cm 737.09 g
Echelon dl. 20.32 cm v. 13.97 cm š. 3.3 cm 677.55 g
,ale v skutočnosti mi príde Echelon o dosť masívnejší : https://www.handgunhero.com/compare/cz- ... ld-echelon
V lete to môže byť problém, aj keď zbraň môžem mať väčšinu času v batohu a zapuzdrenú ju môžem nosiť, keď nie je veľa ľudí a na menej frekventovaných miestach. Pod tričkom na tretej z vonku ju asi bude dosť vidieť, ale nie je to ako pobehovať tak po Kauflande. U P10C by bola vyššia tolerancia mať ju v puzdre aj na frekventovanejšom mieste. Keby bol Echelon kompakt, asi by som moc nerozmýšľal a bral ho.
Echelon mi bol prezentovaný ako technologicky pokročilejšia zbraň a dáva mi zmysel kupovať niečo novšie a modernejšie, aj keď P10C je zase overená rokmi.
Zbraň 2.
Použitie: každodenné nosenie.
Tu by som chcel nejaký mikro-compact. Všade som čítal, že z tých malinkých pištolí sa nedá poriadne strieľať, ale skúsil som si HS H11 a nemal som problém. Akurát nemám s čím porovnať, chcel som CZ P10M, ale ten bohužiaľ nemali. P10M má o dosť menšiu kapacitu a je väčší. Škoda, že som ich nemohol porovnať.

Takže nejak by som to videl na SA Echelon + H11, alebo CZ P10C + P10M. ...viem, že by som to mohol kombinovať aj "do kríža", ale moje OCD to nedáva.

Ďakujem za vaše postrehy a návrhy.
- Střelec
Příspěvek#2324 » sob 24. srp 2024, 17:43
Pragmaticky mi vychází lépe H11 než P-10M, mám jednu z prvních v ČR, nástříleno hodně, na 25m není problém slušně trefovat terč 135P, chování samozřejmě divočejší než u fullsize, ale zvladatelné. Echelon mi pragmaticky nabízí také víc než P-10F, zde s ohledem cenu.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí