Pistole/revolver pro začátečníka – co si koupit?
Co jinam nepatří...
- Alcatraz
Příspěvek#271 » pon 21. led 2013, 01:19
GrandPower K100 pokud chceš levnou variantu a pistoli třídy obyč. CZ75.
GrandPower X-Calibur, pokud chceš fakt nádhernou pistoli, s dobrou spouští a hlavní; která začátečníka neurazí, ale cenově na úrovni CZ75 SP-01 SHADOW.
Já chtěl taky ČZ, protože člověk s nima dělá zkoušky a tak. Ale nakonec jsem rád, že jsem si ochmatal i K100. Mají výměnné chrbáty, krátkou spoušť, jsou lehčí. A narozdíl od CZ to je out-of-box zbraň. Takže jak ji vybalíš, tak ji používáš a nepřemýšlíš, že potřebuješ vyměnit mířidla od toho a spoušť od toho.
A jestli jsi kutil, co rád ladí a vyměňuje a nevadí mu glock, tak glock. Těch je tuna, skládacích, jednoduchých. V každém provedení, v každé velikosti.
Colt 1911 je vzor. Existuje jich spousta od různých výrobců, ale chňap mají všechny stejnej, tak se podívej na rukojeť. Je dost typická a některým lidem sedne do ruky výborně. Určitě to chce zkusit.
GrandPower X-Calibur, pokud chceš fakt nádhernou pistoli, s dobrou spouští a hlavní; která začátečníka neurazí, ale cenově na úrovni CZ75 SP-01 SHADOW.
Já chtěl taky ČZ, protože člověk s nima dělá zkoušky a tak. Ale nakonec jsem rád, že jsem si ochmatal i K100. Mají výměnné chrbáty, krátkou spoušť, jsou lehčí. A narozdíl od CZ to je out-of-box zbraň. Takže jak ji vybalíš, tak ji používáš a nepřemýšlíš, že potřebuješ vyměnit mířidla od toho a spoušť od toho.
A jestli jsi kutil, co rád ladí a vyměňuje a nevadí mu glock, tak glock. Těch je tuna, skládacích, jednoduchých. V každém provedení, v každé velikosti.
Colt 1911 je vzor. Existuje jich spousta od různých výrobců, ale chňap mají všechny stejnej, tak se podívej na rukojeť. Je dost typická a některým lidem sedne do ruky výborně. Určitě to chce zkusit.
- Alcatraz
Příspěvek#273 » pon 21. led 2013, 01:36
já ho teda nemám, ale laditelnost, variabilita a "spolehlivost" mám zafixované jako vlastnosti glocku
Zatím z toho nic nepotřebuji, tak u mě osobně vyhrává (spíš prohrává) to, že mi příjde hnusnej, špatně se mi drží, má skrytej kohout a naštval mě při rozborce. Ale rychlým pohledem na netu vidím, že i u nás není problém sehnat několik spouští, různé pružiny závěru a na kterou jinou zbraň se dělají blbosti jako držátko pod hlaveň, nebo zásobník s baterkou a všechny druhy pouzder?
Glock je pro mě ekvivalent Linuxu, ze všema výhodama i nevýhodama.
- fíša
Příspěvek#274 » pon 21. led 2013, 10:18
Velice dobrá volba. Mám ji a jsem spokojen.
Velice dobrá volba. Mám ji a jsem spokojen.
- kuba
- Patrik
Příspěvek#277 » pon 21. led 2013, 12:30
Alcatraz píše: A narozdíl od CZ to je out-of-box zbraň
CZ 75 Tactical sports není třeba rovněž nějak upravovat. Výměnu střenek a mířidel nepovažuji za ladění.
- Kam_ca
Příspěvek#278 » pon 21. led 2013, 19:16
Mozna to nekdo zminil, ...ale proste si zajdi na strelnici a odzkousej vse co tam maji....u nas se delali navic "prezentace zbrani" takze jsme toho meli v ruce fakt dost...a vybrali si kluci...pokud jde o me ja mam vybranou tu samou..ale nemam ji protoze porad bych rada neco mensiho (kevin byl des, jako zalozni ok..od toho taky je), CZ Rami...ujdou...ale neoslovili me, bohuzel chci odzkouset Taurus a Berett a to nemuzu nikde sehnat.
- jomekabi
- Bydliště: Tabor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz
Příspěvek#282 » úte 22. led 2013, 02:12
Kam_ca píše:Mozna to nekdo zminil, ...ale proste si zajdi na strelnici a odzkousej vse co tam maji....u nas se delali navic "prezentace zbrani" takze jsme toho meli v ruce fakt dost...
Nebo se zajdi podivat na nektery ze zavodu LOS (kalendar zde). Za "ocumovani" samozrejme nic platit nebudes, uvidis spoustu ruznych zbrani a urcite tam najdes dostatek lidi, kteri budou ochotni si se zacatecnikem popovidat, pripadne mu ukazat sveho milacka.
-
Satran Michal - Příspěvky: 34
- Satran Michal
Příspěvek#284 » sob 2. úno 2013, 21:38
CZ 75 Tactical sports se mi líbí moc, nádhernej kvér... Ještě si nejsem uplně jistý tím, že za tolik peněz, jako stojí TS si budu moct dovolit funglovku. Snažil jsem se najít stránky, kde jsou zbraně z druhé ruky, ale ne moc úspěšně. Nepatřím zrovna k nejlepší surfařům. Prosím, mohli by jste mi poradit?
Díky!
Díky!
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva