PČR a zbraně při silničních kontrolách

Co jinam nepatří...

Carloss

Příspěvek#31 » sob 2. kvě 2015, 19:52

fíša píše:Hlídka se to snad dozví hned, né?? Přeci při jakékoli kontrole jdou do auta a tam tě lustrují a hned vidí, jestli jsi držitel Z.P. nebo ne. A taky hned vědi, co máš a kolik. Nebo se mýlím?

Ano, mýlíš... Lustrujou auto a řidiče. Dokud se nezeptaj na ZP konkrétně, kontrolovaného, nebo dispečingu, tak tu informaci nemají.

Carloss

Příspěvek#32 » sob 2. kvě 2015, 19:53

franta599 píše:takže vicemene když mi leži zbran u spolujezdce mezi ostatnim harampadim co tam vozim :D peneženka nabiječka atp tak maximalne stači ukazat doklady že ji mam legal a neporušuju zadny zákon ?

/trochu si rikam co delat když mi reknou abych vystoupil a pripadne šel neco resit k nim k autu - kdybych začal šmátrat po kvéru abych si ho vrazil do pouzdra (a nenechal ho bez dozoru) by mohli pochopit špatne :o :mrgreen:

Myslím, že ne. To lze vyřešit přeci tak, že mám pod hadrem legální zbraň, a že si ji jen vezmu k sobě, aby nebyla mimo Tvou kontrolu. Pak půjde už jen o to, na jakýho blba, nebo neblba narazíš.
Naposledy upravil(a) Carloss dne sob 2. kvě 2015, 19:55, celkem upraveno 1 x.

marinakus

Příspěvek#33 » sob 2. kvě 2015, 19:55

franta: sakra máš snad hubu, tak umíš komunikovat (pistoli snad mezi harampádím viditelně nevozíš?) pokud ji máš viditelně na sedačce, tak podle mě porušuješ

fíša: jak říká pan SIDED - lidé čtěte (pak bys věděl, že se mýlíš)

HonzaLBC

Příspěvek#34 » sob 2. kvě 2015, 20:00

Tak když půjdu od auta, tak si samozřejmě vezmu zbraň sebou, ale než po ní začnu šmátrat, tak je na to upozorním, v takové situaci by to asi bylo celkem vhodné.

Co si tak pamatuju, tak při nehodě před pár lety přijeli dopraváci v dodávce, vzali si doklady a začali ověřovat a co jsem tak poslouchal a slyšel z vysílačky, tak jim odpovídali na ověření údaje z OP, bydliště, číslo a tak, potom že nejsem hledaný, auto není hlášené jako kradené, řidičák je platný a mimo jiné, že mám ZP, celkově to ověřování trvalo pěknou chvíli. A to byla jen malá bouračka, lehce do mě tukla dodávka.

Carloss

Příspěvek#35 » sob 2. kvě 2015, 20:03

Jak nehoda, zatím nevím... zeptám se... Ale automaticky tu info nedostávaj. Aspoň ne tady v Pze. Jestli jim to někde říkaj automaticky, nebo jestli jim odpovídali na dotaz... toho sis všiml? Jinak mě se taky jednou při kontrole rovnou zeptal, jestli mám u sebe zbraň... Jestli to věděl, z lustrace automaticky, jestli to bylo plácnutí do vody, nebo jak... to nevím.. A bylo mi to fuk. Odpověděl jsem že ano, on jen "hmmm"... a pokračoval po svý linii...

Serz

Příspěvek#36 » sob 2. kvě 2015, 20:19

Z podobneho pripadu uvedeneho zde na foru vychazel i ja a udajne se taky jednalo o silnicni kontrolu

marinakus

Příspěvek#37 » sob 2. kvě 2015, 20:36

honzalbc: to by mě celkem zajímalo.... přes totální lustraci asi ano ale k té by měl být důvod

HonzaLBC

Příspěvek#38 » sob 2. kvě 2015, 20:53

No byl jsem docela překvapený důkladností toho prověřování, přišlo mi, že kontrolujou i pravost dokladů, jestli to nejsou padělky, přitom to byla malá nehoda, škoda pár tisíc, ani jsem nebyl viník, ten druhý to hned přiznal na sebe a policajty se volalo jen proto, že dodávku měl firemní a měl instrukce k jakékoliv nehodě volat poldy. Možná jsem byl podobný někomu fakt hledanému, nevím ...

marinakus

Příspěvek#39 » sob 2. kvě 2015, 20:58

honza: co se týká ŘP a dokladů od vozidla celkem chápu... ale zbroják by měl být nezajímavý

Lynx

Příspěvek#40 » sob 2. kvě 2015, 21:02

franta599 píše:takže vicemene když mi leži zbran u spolujezdce mezi ostatnim harampadim co tam vozim :D peneženka nabiječka atp tak maximalne stači ukazat doklady že ji mam legal a neporušuju zadny zákon ?

Auto není nemovitost, takže se na něj nevztahuje možnost mít zbraň viditelně v režimu držení. A pravděpodobně se ani nejedná o uzavřený obal, protože to bychom mohli za obal vzít např. i autobus.

HonzaLBC

Příspěvek#41 » sob 2. kvě 2015, 21:07

Autobus ne, tam budou i cizí lidi, jedině vlastní autobus ve kterém budu sám a to potom bude uzavřený obal :-) Ale podle výkladu MV je minimálně kufr u auta považovaný za uzavřený obal, tak třeba může být i celé auto.

marinakus

Příspěvek#42 » sob 2. kvě 2015, 21:12

honzaLBC: já nevím ale za uzavřený obal považuji takový, do kterého není vidět.... jinak souhlasím a asi jsem v předchozích odpovědích nevybočil

HonzaLBC

Příspěvek#43 » sob 2. kvě 2015, 21:18

Zamčený kufřík z průhledného plastu je uzavřený nebo otevřený obal? :-) "uzavřený" a "neprůhledný" jsou dvě odlišné vlastnosti.

Ale zpátky ke kontrole, co si tak pamatuju, tak třeba i u OP kontrolovali třeba datum vydání a takové věci, to je normální kontrola?

Serz

Příspěvek#44 » sob 2. kvě 2015, 21:23

Je to obycejna kontrola platnosti dokladu, tj jestli jeste ma hodnotu verejne listiny

HonzaLBC

Příspěvek#45 » sob 2. kvě 2015, 21:37

Jasný, kouknout na datum, jestli není OP propadlý, to bych chápal, mě zarazilo, že si i ten datum ověřovali vysílačkou.

Zpět na