Praktické zaučení
Co jinam nepatří...
- rabbit3278
- Kontaktovat uživatele:
- rabbit3278
- Andy
Příspěvek#48 » čtv 20. kvě 2010, 23:15
Jsem taky schopen poradit, připravit na praktickou část (malorážní pistole, velkorážní CZ 85 9mm), teoretickou se musíte naučit. Jsem z Mostu . Takže kdo je z Mostu a okolí, tak není problém. Je to pár měsíců co jsem dělal zkoušky takže vše mám čerstvě v hlavě a střílím už rok a něco ..pravidelně. mail: andreas.rolli@seznam.cz
- mara
Příspěvek#49 » pát 21. kvě 2010, 14:19
Zdravím všechny, nedávno jsem se zaregistroval a jsem velice rád ze jsem narazil na tyto stránky. Chystám se dělat ZP a hledám někoho, kdo by mi mohl pomoci a poradit s praktickou částí zkoušky. Studuju v Hradci a bydlím v Šumperku. Pokud by se někomu chtělo budu rád.....díky
- Verca
Příspěvek#50 » ned 6. čer 2010, 09:05
Čau všem znovu 
Mám ještě jeden dotázek, na který by mě mohli nachytat při zkoušce
Co uděláte, když budete ne na střelnici, ale případně v terénu a v boji
, když vám selže náboj (myslím do pistole). U flinty je to jasné - při lovu např. vadný náboj zahrabu někam do bahna, hlíny, vody, sněhu ad., ale předpokládám, že kdybych byla někde s pistolí, asi bych nebyla někde u vody (i když...). Ptám se čistě teoreticky. Mám ho vzít a odnést domů a reklamovat někde v prodejně? To je blbost, ne?
A chlapi, nevim, jestli to teda je otázka, na kterou se může veřejně odpovídat, tak kdyžtak pište soukromou zprávu
Je možný zkoušet střílet i jinde než na střelnici, když máte zbroják E, tzn. zbraň můžete nosit kdekoli?
Teoreticky by s tím asi neměl být problém, že.. Třeba někde v opuštěném lomu...

Mám ještě jeden dotázek, na který by mě mohli nachytat při zkoušce

Co uděláte, když budete ne na střelnici, ale případně v terénu a v boji

A chlapi, nevim, jestli to teda je otázka, na kterou se může veřejně odpovídat, tak kdyžtak pište soukromou zprávu

- Kurt
Příspěvek#51 » ned 6. čer 2010, 09:38
Verca: V terénu v boji? Co je to za pitomost? V případě, že vám selže náboj při použití zbraně v rámci KN či NO, jej pohybem závěru vyhodíte a nestaráte se o něj. Poté hned voláte PČR, ta už se o zajištění postará.
Co se týče druhé části otázky - pokud myslíte vážně dělání bordelu někde v lomu, tak si ten zbroják ani nepořizujte. Měli by jej mít jen ti, kteří dodržují zákon a s tím vy máte zjevně problém.
Co se týče druhé části otázky - pokud myslíte vážně dělání bordelu někde v lomu, tak si ten zbroják ani nepořizujte. Měli by jej mít jen ti, kteří dodržují zákon a s tím vy máte zjevně problém.

- Verca
Příspěvek#53 » ned 6. čer 2010, 17:14
Vy jste mě asi nepochopili. Myslela jsem to čistě teoreticky a s nadsázkou. Když vám selže náboj na střelnici, měli byste jej předat řídícímu střelby či správci střelnice. Když ale budu někde v "terénu" - tzn. ne na střelnici, ale nazvala jsem to "bojem" - jakože v akci, klidně si pod tím představte příslušníka policie, který někoho honí a střílí po něm, a selže náboj, to ho nechám válet na zemi a nestarám se o něj - ať ho třeba za pár minut po mně najde nějaké dítě a začně si s ním hrát? To asi ne, ne???
A dotaz č. 2: je mi jasné, že se nechcete vyjadřovat. Samozřejmě nemám v úmyslu chodit po lese a střílet po stromech, ale vím, že lidi chodí do lomů...
A dotaz č. 2: je mi jasné, že se nechcete vyjadřovat. Samozřejmě nemám v úmyslu chodit po lese a střílet po stromech, ale vím, že lidi chodí do lomů...
- Bonanza
- Kurt
Příspěvek#55 » ned 6. čer 2010, 18:51
Verca: Ale pochopili. Takže znova: v naší zemi se pro nic za nic na ulici nestřílí. Pokud střílíte na ulici, musíte k tomu mít zákonný důvod a postupovat podle zákona - ten vám ukládá, mimo jiné, cituji "neprodleně ohlásit útvaru policie použití zbraně z důvodu krajní nouze nebo nutné obrany".
Tečka. Jinak postupovat nelze. Neexistuje jiný zákonný způsob, jak po vás může na ulici zůstat ležet náboj.
Policie poté zase bude postupovat tak, jak ji ukládají předpisy - a nebojte, zajistí si i ten váš náboj.
Pro zajímavost - víte, že i tomu chudákovi, kterého jste právě postřelila, jste povinna poskytnout pomoc? Učinit tak musíte okamžitě ve chvíli, kdy pominuly podmínky KN či NO a nehrozí vám nebezpečí.
K tomu lomu - zapomeňte na to. To se prostě nedělá. Také jsem slyšel, že to snad někdo dělá, ale slyšel jsem například i to, že někdo mlátí svojí matku. Rozhodně to ale nebudu zkoušet taky.
Pokud máte problém s cestou na střelnici, pořiďte si navigaci, pokud máte problém zaplatit za vstup na střelnici, tak brigádu. Nenapadá mě žádný důvod, proč riskovat nemalé problémy.
Tečka. Jinak postupovat nelze. Neexistuje jiný zákonný způsob, jak po vás může na ulici zůstat ležet náboj.
Policie poté zase bude postupovat tak, jak ji ukládají předpisy - a nebojte, zajistí si i ten váš náboj.
Pro zajímavost - víte, že i tomu chudákovi, kterého jste právě postřelila, jste povinna poskytnout pomoc? Učinit tak musíte okamžitě ve chvíli, kdy pominuly podmínky KN či NO a nehrozí vám nebezpečí.
K tomu lomu - zapomeňte na to. To se prostě nedělá. Také jsem slyšel, že to snad někdo dělá, ale slyšel jsem například i to, že někdo mlátí svojí matku. Rozhodně to ale nebudu zkoušet taky.
Pokud máte problém s cestou na střelnici, pořiďte si navigaci, pokud máte problém zaplatit za vstup na střelnici, tak brigádu. Nenapadá mě žádný důvod, proč riskovat nemalé problémy.
- rabbit3278
- Kontaktovat uživatele:
- rabbit3278
Příspěvek#58 » pon 7. čer 2010, 07:41
verčo, zákon hovoří jasně, že střílet sníš z legálně držené zbraně a na místě k tomu určeném, čili střelnici. Jinde můžeš jen v případě KN a NO. Krom toho máš ze zákona povinnost jakékoliv použití zbraně mimo prostor ke střelbě určený ohlásit policii, pokud se nepletu
- Bonanza
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX