Praktické zaučení

Co jinam nepatří...

Verca

Příspěvek#46 » čtv 20. kvě 2010, 22:50

jsem objednaná v pondělí na střelnici, asi AVIM, tak kdybyste tam někdo v odpoledních hodinách byl... :-)

rabbit3278
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#47 » čtv 20. kvě 2010, 22:54

tak se ujisti jestli je to fakt awim a na kolikátou. já tam ještě nebyl, tak se třeba dokopu do krámu pro střelivo a kouknu jak to tam vypadá, když se mi povede utéct z zpráce. zítra odjíždim na víkend na moravu do sklípku, tak si zpříjemnim i začátek týdne

Andy

Příspěvek#48 » čtv 20. kvě 2010, 23:15

Jsem taky schopen poradit, připravit na praktickou část (malorážní pistole, velkorážní CZ 85 9mm), teoretickou se musíte naučit. Jsem z Mostu . Takže kdo je z Mostu a okolí, tak není problém. Je to pár měsíců co jsem dělal zkoušky takže vše mám čerstvě v hlavě a střílím už rok a něco ..pravidelně. mail: andreas.rolli@seznam.cz

mara

Příspěvek#49 » pát 21. kvě 2010, 14:19

Zdravím všechny, nedávno jsem se zaregistroval a jsem velice rád ze jsem narazil na tyto stránky. Chystám se dělat ZP a hledám někoho, kdo by mi mohl pomoci a poradit s praktickou částí zkoušky. Studuju v Hradci a bydlím v Šumperku. Pokud by se někomu chtělo budu rád.....díky

Verca

Příspěvek#50 » ned 6. čer 2010, 09:05

Čau všem znovu :-)
Mám ještě jeden dotázek, na který by mě mohli nachytat při zkoušce :-)
Co uděláte, když budete ne na střelnici, ale případně v terénu a v boji :-), když vám selže náboj (myslím do pistole). U flinty je to jasné - při lovu např. vadný náboj zahrabu někam do bahna, hlíny, vody, sněhu ad., ale předpokládám, že kdybych byla někde s pistolí, asi bych nebyla někde u vody (i když...). Ptám se čistě teoreticky. Mám ho vzít a odnést domů a reklamovat někde v prodejně? To je blbost, ne?

A chlapi, nevim, jestli to teda je otázka, na kterou se může veřejně odpovídat, tak kdyžtak pište soukromou zprávu :-) Je možný zkoušet střílet i jinde než na střelnici, když máte zbroják E, tzn. zbraň můžete nosit kdekoli? :-) Teoreticky by s tím asi neměl být problém, že.. Třeba někde v opuštěném lomu...

Kurt

Příspěvek#51 » ned 6. čer 2010, 09:38

Verca: V terénu v boji? Co je to za pitomost? V případě, že vám selže náboj při použití zbraně v rámci KN či NO, jej pohybem závěru vyhodíte a nestaráte se o něj. Poté hned voláte PČR, ta už se o zajištění postará.
Co se týče druhé části otázky - pokud myslíte vážně dělání bordelu někde v lomu, tak si ten zbroják ani nepořizujte. Měli by jej mít jen ti, kteří dodržují zákon a s tím vy máte zjevně problém. :!:

Bonanza

Příspěvek#52 » ned 6. čer 2010, 15:18

Verco: zákon hovoří jasně a teoreticky odpovídá na všechny otázky. E: nosit zbraň všude ale neznamená střílet všude !!!

Verca

Příspěvek#53 » ned 6. čer 2010, 17:14

Vy jste mě asi nepochopili. Myslela jsem to čistě teoreticky a s nadsázkou. Když vám selže náboj na střelnici, měli byste jej předat řídícímu střelby či správci střelnice. Když ale budu někde v "terénu" - tzn. ne na střelnici, ale nazvala jsem to "bojem" - jakože v akci, klidně si pod tím představte příslušníka policie, který někoho honí a střílí po něm, a selže náboj, to ho nechám válet na zemi a nestarám se o něj - ať ho třeba za pár minut po mně najde nějaké dítě a začně si s ním hrát? To asi ne, ne???
A dotaz č. 2: je mi jasné, že se nechcete vyjadřovat. Samozřejmě nemám v úmyslu chodit po lese a střílet po stromech, ale vím, že lidi chodí do lomů...

Bonanza

Příspěvek#54 » ned 6. čer 2010, 18:42

Selhač je nejlépe sebrat, pokud přebíjíš, tak sama, pokud ne požádáš přebíječe o jeho delaboraci příslušným kladívkem. Odpověď na dotaz č. 2 je věcí každého soudruha(žky), jaké ponese následky.

Kurt

Příspěvek#55 » ned 6. čer 2010, 18:51

Verca: Ale pochopili. Takže znova: v naší zemi se pro nic za nic na ulici nestřílí. Pokud střílíte na ulici, musíte k tomu mít zákonný důvod a postupovat podle zákona - ten vám ukládá, mimo jiné, cituji "neprodleně ohlásit útvaru policie použití zbraně z důvodu krajní nouze nebo nutné obrany".
Tečka. Jinak postupovat nelze. Neexistuje jiný zákonný způsob, jak po vás může na ulici zůstat ležet náboj.
Policie poté zase bude postupovat tak, jak ji ukládají předpisy - a nebojte, zajistí si i ten váš náboj.
Pro zajímavost - víte, že i tomu chudákovi, kterého jste právě postřelila, jste povinna poskytnout pomoc? Učinit tak musíte okamžitě ve chvíli, kdy pominuly podmínky KN či NO a nehrozí vám nebezpečí.

K tomu lomu - zapomeňte na to. To se prostě nedělá. Také jsem slyšel, že to snad někdo dělá, ale slyšel jsem například i to, že někdo mlátí svojí matku. Rozhodně to ale nebudu zkoušet taky.
Pokud máte problém s cestou na střelnici, pořiďte si navigaci, pokud máte problém zaplatit za vstup na střelnici, tak brigádu. Nenapadá mě žádný důvod, proč riskovat nemalé problémy.

Verca

Příspěvek#56 » ned 6. čer 2010, 23:02

Kurte, vy jste nějakej vtipnej

Kurt

Příspěvek#57 » pon 7. čer 2010, 07:26

Verca: nic z toho, co jsem napsal, není myšleno jako vtip. Pokud jste to jako vtip pochopila, pochopila jste to špatně.

rabbit3278
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#58 » pon 7. čer 2010, 07:41

verčo, zákon hovoří jasně, že střílet sníš z legálně držené zbraně a na místě k tomu určeném, čili střelnici. Jinde můžeš jen v případě KN a NO. Krom toho máš ze zákona povinnost jakékoliv použití zbraně mimo prostor ke střelbě určený ohlásit policii, pokud se nepletu

Bonanza

Příspěvek#59 » pon 7. čer 2010, 11:57

Při čtení některých dotazů se mi zdá, (s nadsázkou) jestli někdo nezkouší naše znalosti a ostražitost, protože to, co píše adx bych nikde neřekl, pokud bych to vůbec udělal.

Kurt

Příspěvek#60 » pon 7. čer 2010, 13:15

Bonanza: nesdílím tento názor; naopak se obávám, že tohle je realita. :|

Zpět na