PČR a zbraně při silničních kontrolách

Co jinam nepatří...
Lynx

Příspěvek#46 » sob 2. kvě 2015, 22:03

HonzaLBC píše:Autobus ne, tam budou i cizí lidi, jedině vlastní autobus ve kterém budu sám a to potom bude uzavřený obal :-)

V zákoně se nikde nemluví o tom, že v obalu nesmí být jiní lidé, takže pokud přijmu, že je auto obal, pak obalem musí být i autobus. Podle mne je to blbost, ale pokud si tak chce někdo zákon vykládat, bránit mu v tom nebudu. Nicméně jistě nemusím připomínat, že v režimu držení a v obalu musí být zbraň nenabitá. To je asi vše, co jsem k tomu chtěl říct.

I.C.E

Příspěvek#47 » sob 2. kvě 2015, 22:13

Autobus bude hromadná doprava, tam na to zákon pamatuje

Carloss

Příspěvek#48 » ned 3. kvě 2015, 07:53

Hromadná doprava osob sice ano, ale ještě jde o to, jestli veřejná hromadná doprava osob. ;-)

marinakus

Příspěvek#49 » ned 3. kvě 2015, 21:38

Honza LBC: tvoje argumentace je logická jako vždy, nicméně pokud má zbraň být nošena skrytě, může být tedy přepravována viditelně? Určitě to nikde v zákoně nenajdeš tak si vezmi Tacticala, dej ho do zamčeného plexiskla a vydej se s ním nejlíp městskou hromadnou na střelnici v Praze. Blbost nebo ne?

HonzaLBC

Příspěvek#50 » ned 3. kvě 2015, 22:03

marinakus píše:Honza LBC: tvoje argumentace je logická jako vždy

Potěšující, díky :-)

Tactical zamčený v plexisklu v MHD v Praze nebude asi nejlepší nápad, ale z pohledu zákona to bude v pořádku. Takže rozumně ho tak neponesu, ale kdybych chtěl, tak mi to zákon umožňuje :-)

A určitě by se v zákoně našlo něco o povoleném viditelném přepravování (malá nápověda: myslivci) :-)

Což mě přivádí na myšlenku: Silniční kontrola myslivce, který si v autě na místě spolujezdce veze volně položenou kulovnici nebo brokovnici a teď zkuste radit správný postup :-)

marinakus

Příspěvek#51 » ned 3. kvě 2015, 22:55

Honza LBC: Sakra Honzo, myslivci jsou přece pro přepravu kategorie sama pro sebe a nemyslím si, že ten Tactical v plexi bude z hlediska zákona v pořádku ale klidně to zkus a pak sděl prosím dojmy, eventuálně co tě to stálo :o)))

Blacky

Příspěvek#52 » pon 4. kvě 2015, 06:43

Mnoo kde zákon nepokrývá veškeré eventuality, nastupuje logika, či zřejmý záměr zákonodárce.

Tj. Auto není schránka a zbran musís mit jeste aspon v pytli.

Zbran má být (krom výjimek) nosena skryte, takze zadny pruhledný obal.

Myslím, že každý soudce k tomu tak bude přistupovat. A vzhledem k "honu na čarodějnice" ted v ČR a EU bych neprovokoval a "mezery" v zakone radsi nevyuzival. Je ale fakt, ze by asi bylo zrejmensi, kdyby bylo v zakone uvedeno, ze se musi prepravovat skryte v obalu. :)

Piggy

Příspěvek#53 » pon 4. kvě 2015, 08:02

Nemyslím, že logický či teleologický výklad nastupuje až potom, co se narazí na "mezeru" v zákoně. Různé výkladové metody - které se budoucí právníci učí a "inženýři obojího práva" je sveřepě ignorují - se používají střídavě/souběžně podle potřeby. Právníci to dobře vědí, ale před námi to tutlají, abychom se bez nich neobešli.

sided
moderátor

Příspěvek#54 » pon 4. kvě 2015, 08:19

PČR a zbraně při silniční kontrole. Držte se tématu.

Bonanza

Příspěvek#55 » pon 4. kvě 2015, 10:22

Dle zákona má být zbraň nošena či převážena skrytě, ne na sedadle nebo v kastlíku. Normální kontrola PČR se Tě na zbraň neptá, ani dopravka. I když zjistí, že jsi držitelem ZP, nemusíš ji mít sebou a když máš a neptají se, neříkáš přeci, hoši pozor, mám krochnu. Nevýmýšlejte blbosti a neptejte se na ně. :lol:

Walt

Příspěvek#56 » stř 6. kvě 2015, 05:39

pri silnicni kontrole si vsimnul pazby Sa58 v kufru (kombik), castecne koukala zpod tasky
PCR: mate doklady ke zbrani?
Walt: ano (podal jsem paklik technicaku), zbrane jsou v obalech, jedeme na streleckou akci, ta co je videt je znehodnocena
PCR: souhlasite s dechovou zkouskou? vystupte si
Walt: mam na pasku pistoli
PCR: nevadi
po dychani jsem jen ukazal, ze 58ma je opravdu znehodnocena a jel dal
zdrzeni par minut

Blacky

Příspěvek#57 » stř 6. kvě 2015, 06:21

JJ to je myslim idealni postup. V klidu popsat co mas a nemas, hlavne zadny zbytecny prekvapeni. A vse je v poho.

Starosta

Příspěvek#58 » stř 6. kvě 2015, 10:12

Walt: Nemel by stacit zavreny kufr (pretazeny platem aby nebyly zbrane videt) jako uzavreny obal?

Blacky

Příspěvek#59 » stř 6. kvě 2015, 12:54

Viz výše: ne nestačil. Auto není obal.

Int1m1thy

Příspěvek#60 » stř 6. kvě 2015, 14:20

Starosta: ano staci...

Zpět na