Důvody pro/proti povinnému skrytému nošení
Co jinam nepatří...
- Sly

Příspěvek#61 » úte 25. srp 2015, 20:34
Opravdu si myslíte, že v současné společnosti kdy soukromému podnikatelovi nařizují, že nesmí mít kuřáckou restauraci, protože nekuřáci se neumí svobodně rozhodnout a prostě jít jinam, kde vlastník svého bytu nemůže odmítnou pronajmout byt romce bo je to zase diskriminace, nebo si dát do inzerátu na práci ve skladu ledniček, že hledáte muže.. je jakákoliv šance, aby bylo nošení zbraně viditelně povolené?

- marinakus

Příspěvek#62 » stř 26. srp 2015, 06:30
Nerad bych se dočkal dvou věcí. Zákazu jakýchkoliv dnes povolených zbraní a povolení všeobecného neskrytého nošení. Podle mých zkušeností by ti rozumní stejně nosili dál skrytě. Ovšem každý pitomec se ZP (a že mezi námi  jsou) by pak tahal pokud možno na zádech viditelně kulomet jen aby byl zajímavý a cpal by se s tím všude kam by to jen trochu šlo. Možná to píši přehnaně ale daleko od pravdy to nebude.

- pelanj

- Luky22

Příspěvek#64 » stř 26. srp 2015, 09:52
marinakus: Souhlas. Rozumný člověk si uvědomuje, že skryté nošení mu poskytuje taktickou výhodu před útočníkem. Pokud budu mít kvér viditelně u pasu, útočník mě urychleně sejme bez toho, aby mi dal šanci ji vytáhnout. Vlastně bysme měli být za skryté nošení vděčni a doufat, že to tak zůstane.  

- Marcurba

Příspěvek#66 » stř 26. srp 2015, 11:22
Projel jsem celou diskuzi, abych si udělal trochu představu o problematice...jako jediná vhodná varianta otevřeného nošení zbraně se mi jeví přimhouření očka, pokud tu a tam zbraň vykoukne, pokud nahazuji bundu, natahuji se do regálu a podobně. Spíše bych uvítal alternativu k můj dům, můj hrad a je jedno, jestli se nějaký čmoud už vytrácí s mými věcmi a prchá - prostě jeho smůla.
Na otevřené nošení asi nejsme úplně připraveni, kolikrát i na střelnici po očku koukám, co tam lidi vyvádějí, protože nějaká bezpečná manipulace hodně střelcům od podepsání zkušebního formuláře už nic neříká. Takže pokud nevím, že frajer vedle mě má za pasem 1911, tak jsem rozhodně klidnější, než si v hlavě přemílat, jestli vůbec ví, jak ji použít a v lepším případě si u toho neustřelí palec na noze.
Jak jsem napsal - skryté nošení zcela jistě dále podporovat, tolerovat případné vykouknutí zbraně v rozumné míře, ale s kvérama za pasem, pod paží a u kotníků bych Vás potkávat nechtěl kluci

Na otevřené nošení asi nejsme úplně připraveni, kolikrát i na střelnici po očku koukám, co tam lidi vyvádějí, protože nějaká bezpečná manipulace hodně střelcům od podepsání zkušebního formuláře už nic neříká. Takže pokud nevím, že frajer vedle mě má za pasem 1911, tak jsem rozhodně klidnější, než si v hlavě přemílat, jestli vůbec ví, jak ji použít a v lepším případě si u toho neustřelí palec na noze.
Jak jsem napsal - skryté nošení zcela jistě dále podporovat, tolerovat případné vykouknutí zbraně v rozumné míře, ale s kvérama za pasem, pod paží a u kotníků bych Vás potkávat nechtěl kluci
- cipis

Příspěvek#71 » stř 26. srp 2015, 12:50
To víš, co oči nevidí, to srdce nebolí ...
Já mám názor trochu opačný, protože takhle vidím, co tam kdo má a kde a jak to vypadá. Ale je fakt, že z historického hlediska u palných zbraní tu na to nejsme zvyklí. Zase když se to tak vezme, dřív tu každý chodil s mečem u pasu nebo alespoň tesákem či dýkou.
A co se týče toho "lákadla", obrat někoho o jeho zbraň, myslím, že po pár přestřelkách by si všichni nechali zajít chuť. A když to tu někdo porovnává s divokým západem, tak asi neví, jak to bylo doopravdy, má jen zkreslené informace z westernů. Vražd bylo mnohem míň a navíc se zbraně moc netahaly, protože každý viděl, že ten druhý ji má také ...

Já mám názor trochu opačný, protože takhle vidím, co tam kdo má a kde a jak to vypadá. Ale je fakt, že z historického hlediska u palných zbraní tu na to nejsme zvyklí. Zase když se to tak vezme, dřív tu každý chodil s mečem u pasu nebo alespoň tesákem či dýkou.
A co se týče toho "lákadla", obrat někoho o jeho zbraň, myslím, že po pár přestřelkách by si všichni nechali zajít chuť. A když to tu někdo porovnává s divokým západem, tak asi neví, jak to bylo doopravdy, má jen zkreslené informace z westernů. Vražd bylo mnohem míň a navíc se zbraně moc netahaly, protože každý viděl, že ten druhý ji má také ...
- Luky22

Přejít na		

- ZbraneKvalitneCZ
 - Webstránky
 - Webstránky LOS
 - Provoz fóra ZK
 - Komentáře
 - Střelba
 - Legislativa
 - Zbrojní průkaz, zákony
 - Zabezpečení zbraní/střeliva
 - Sdružení LEX