Strhávání
Co jinam nepatří...
- Octopuss
- Drvoštěp
Příspěvek#81 » sob 11. čer 2016, 13:26
jaj! to je pejcha! gratuluju.
ale s tím bude potíž. snad ti poradí nějakej čzpistolník. poradit návlek na pažbu? to by tu krásu zhanobilo.
mám taky dlouhý prsty a když sem vomakával vše možné tak absolutní vítěz v pohodě ůchopu je Steyr M9 A1 nebo L9 ale to už je hovado veliký.
ale s tím bude potíž. snad ti poradí nějakej čzpistolník. poradit návlek na pažbu? to by tu krásu zhanobilo.
mám taky dlouhý prsty a když sem vomakával vše možné tak absolutní vítěz v pohodě ůchopu je Steyr M9 A1 nebo L9 ale to už je hovado veliký.
-
kubass_hk9 - Příspěvky: 458
- kubass_hk9
Příspěvek#83 » ned 12. čer 2016, 22:01
cmd_ píše:Chápu, že tenhle dotaz je ze svojí podstaty hloupost, ale přesto bych uvítal, kdyby mi někdo zkusil poradit. V létě dělám zkoušky na ZP. Udělal jsem kurz na střelnici, ještě jedna část mě těsně před zkouškou čeká, ale při prvních střelbách se ukázalo, že strhávám dolů. Rada, ať držím pevněji a mířím výš úplně nezabrala, sice občas něco padne do černého, ale v podstatě ať mířím jakkoliv vysoko, většina je u dolního okraje terče. Rady o míchání školních nábojů nebo sušení mi nepomůžou, nemám ZP a tedy ani zbrań, zkoušel jsem airsoftku ale to zjevně moc nefunguje (s ní nastřílím výrazně lépe). Na střelnici, kde se připravuji, mají termíny na tenhle měsíc vybrané, na příští zatím nevypsali a do toho mi ještě padá dovolená. Doufám, že aspoň jednu individuální hodinu s instruktorem do zkoušky ukořistím, ale zatím se mi podařilo na příští týden sehnat jenom hodinu s instruktorem na jiné střelnici. Naivně jsem si říkal prima, instruktor mi opraví nejhrubější chyby, konec konců potřebuju "jenom" nastřílet na ZP, učit střílet se budu potom. Jenomže při rezervaci mě hnedle zkraje upozornili, že instruktor bude jenom stát za mnou a hlídat bezpečnost, nic mi radit nebude. Nevím, jeslti je to ve střelecké branži normální, každopádně bych potřeboval poradit, jak tu hodinu "samostudia" nejefektivněji využít. Rada ať jdu jinam nepomůže, sehnat v Praze hodinu bez ZP s instruktorem v dohledné době abych se tam dostal mimo pracovní dobu je docela masakr.
To strhnutí je před-reakce na zpětný ráz, ale to asi víš. Zbavíš se toho tak, že prostě budeš chodit střílet:) Rovněž pomůže správný postoj, držení paží a úchop zbraně. Zpětný ráz se tím podstatně sníží a tato podvědomá reakce tak odezní rychleji. Prostě asi popros „instruktora“, ať ti ukáže správný postoj (levou lehce nakročit pokud jsi pravák, pokrčit trochu v kolenou a trochu se předklonit) a jak natočit paže (lokty od sebe a NE kolmo k zemi) úchop bych pro zatím asi neřešil, není to tak jednoduché a někdo by ti to musel detailně vysvětlit a věnovat se ti. Navíc je k tomu ideální napřed nějaká příprava...
Potom zaujmi postoj, zbraň umísti do spojnice oko-terč (!!!) a použij zmiňovanou metodu pomalu spouštět a nechat se „překvapit“.
Pokud ti ani toto nepomůže po pár návštěvách, tak ti asi nezbude nic jinýho, než sehnat někoho, kdo tě to vše pořádně naučí, eventuálně i s vysokým úchopem... A chodit střílet i před zkouškou:)
- tifik
- Octopuss
- tomblaha
Příspěvek#86 » pon 13. čer 2016, 10:21
Já mám se strhávání taky problém, paradoxně ale s Berretou 71 (22LR). Když střílím s CZ 75 tak na 15 m vše v černém. V té Berrety myslel jsem že to je špatným nástřelem zbraně ale když s ní střílel kolega tak nastřílel luxusně. A prý že s malými rážemi strhávání nehrozi.....
- ptarmigan
- tomblaha
Příspěvek#88 » pon 13. čer 2016, 17:24
Asi je to tak, ta Berreta má jiný průběh a odpor a většinou střílím z té devítky a z dlouhé malorážky a tu berretku jsem chtěl jen na levný trénink a asi to nebyla dobrá volba. To už jsem si asi měl pořídit redukci kadett CZ75 na 22LR... no zatím jsem začátečník, třeba se časem budu zlepšovat.
- kolombo
Příspěvek#89 » pon 11. črc 2016, 10:56
Řeším problém s mířenou střelbou. Střílím pomalu a pečlivě. Na zhruba 10-12 metrů mám soustřel do chumlu, na šířku málo, výškový rozptyl je větší, ale celá ta skupinka děr je posunutá nalevo od středu terče. Určitě je to rukama, protože pokud mířím více napravo, dostanu se na střed terče. Ale zbraň, pokud jí vezme do ruky někdo jiný, tak střílí přesně.
Co tak můžu dělat špatně ?
Co tak můžu dělat špatně ?
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva