Pistole/revolver pro začátečníka – co si koupit?

Co jinam nepatří...

mocima

Příspěvek#766 » pon 5. led 2015, 11:54

Mam pouzdra od LHS. Presne typy musim pohledat. Nosim na boku na strane silne ruky.
Pokud nezapomenu, doplnim info po praci.

michy10

Příspěvek#767 » pon 5. led 2015, 11:57

Ja mam iwb pouzdro kůže / kydex na G17, a i nošení full size je hodně pohodlné, v aute sice "poznáš" že ho máš, ale když se trochu posune tak bez problémů...co se týče skrytosti, tak nic lepšího mít nemůžeš, mikina/svetr nepoznáš, tričko podle toho jakou máš postavu a jak volne tričko...ale jakmile se jen trochu předkoloniš rýsuje se obrys...
Abych nebyl ot, ja se taky rozhodoval nedávno, a moje kritéria byly stejný jak ty tvoje, rozhodoval jsem se mezi kompaktem a fs, a vybral jsem full s, s dobrým pouzdrem neni problem nosit a na střelnici víc oceníš full size, a co se týče ráže rozhodně vem 9l, taky jsem si říkal, že tolik toho nenastřílím, ale ta finanční stránka rozhoduje, a ten rozdíl je...

I.C.E

Příspěvek#768 » pon 5. led 2015, 12:29

já taky vybírám a řeším co pořídit a jednoznačně mi vyšli dvě zbraně. jednu na střelnici zatím asi vyhrává CZ 75 Tactical Sport popř Glock G34 sport oboje v 9L a na osobní ochranu Springfield XDS 3,3" .45ACP k oběma vhodné pozdra kydexové pro vnitřní skryté nošení a pro sport ještě váhám.

franta599

Příspěvek#769 » pon 5. led 2015, 14:45

I.C.E píše:já taky vybírám a řeším co pořídit a jednoznačně mi vyšli dvě zbraně. jednu na střelnici zatím asi vyhrává CZ 75 Tactical Sport popř Glock G34 sport oboje v 9L a na osobní ochranu Springfield XDS 3,3" .45ACP k oběma vhodné pozdra kydexové pro vnitřní skryté nošení a pro sport ještě váhám.

pokud chceš neco čiste na sport tak cz 75 shadow :)

I.C.E

Příspěvek#770 » pon 5. led 2015, 16:44

Jaký je rozdíl v CZ 75 TS a Shadow? Mám nabídku na TS co byla používaná závodně za hodně dobrou cenu tak jsem si říkal do začátku dobrá než bych popř šel do něčeho nového

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#771 » pon 5. led 2015, 20:27

Rozdílů mezi TS a Shadow je poměrně dost. Mezi nejzásadnější bych zařadil:

1) konstrukční:
a) velký rám TS , menší rám Shadow = trochu jiný úchop a zásobníky nekompatibilní mezi sebou.
b) pouze jednočinná spoušť TS (i když i Shadow lze takto upravit)
c) délka hlavně

2) určení
Shadow i TS vznikly pro potřeby střelců IPSC. Shadow kraluje divizi Production, TS je dostupná varianta pro Standard.
Pokud to člověk chce jen tak na střelnici pro radost, záleží spíš na tom, co komu sedne.

PS: s Tactical Sportem se dá střílet hodně dobře. Bude trvat dlouho, než tě začne omezovat.

I.C.E

Příspěvek#772 » pon 5. led 2015, 21:11

Chci ji na střelnici a hlavně LOS a IPSC. A hlavně na toto byla používaná ta TS a má i nějaké úpravy. Uvidíme v reálu jaká bude. Děkuji za odpověď

peter ustinov

Příspěvek#773 » sob 10. led 2015, 14:00

Dobry den, obracim se na vas ve jmenu hesla: "Vic hlav, vic vi" :-D
chci pistoli na denni noseni
parametry: mala, jednorady zasobnik, 9mm Luger
doma mam 1911 a jsme s pokojeny s uchopem(jsme prcek, dvojrade zasobniky se mi nikdy dobre nedrzely), ale na noseni je to velky a tezky kus zeleza
ve vyberu jsem mel G19 a G26 ale proste to nejak neni ono
(to uz radsi navrat k berette vz70 i kdyz je to jenm .22LR-ergonomie pro me byla skvela)
nechci zase nic uplne mikro jako kevina, rekneme neco ve velikosti CZ70(jenom jina raze)
uz se zacinam smirovat s tim, ze vhodnou pistoli nenajdu a budu muset vzit zavdek revolverem
(6 ran mi neprijde zase tak malo, je jednodussi na ovladani, spolehlivejsi...jenom to prebijeni neni tak rychle :-(
za rady dekuju

reprak

Příspěvek#774 » sob 10. led 2015, 14:39

Díky za vaše ohlasy. Rozhodl jsem se že jako první si pořídím tu 75 B new edition. On to za mne tak trochu rozhodl i fakt že Sig Sauer Spartan edition není nikde skladem, dlouho nebyl a neví se kdy bude...

Ad pouzdro - ani jsem nevěděl že jsou nějaká vnitřní, zajímavé. Měli byste přímo odkaz na ta co máte nebo na ta která byste doporučili? Mně půjčili na zkoušku nějaké obyč látkové vnější a nenapadlo mě zeptat se zda mají i jiná, ať už tvarem nebo materiálem... Nebude třeba kožené lepší než látkové?

To vnitřní pouzdo - chápu dobře že pak pásek na kalhotách zároveň mačká to pouzdro k tělu? Jinými slovy kdybych ho měl budu pak pásek zapínat o 1-2 dírky širší? Případně bych si pořídil vnitřní i vnější pouzdro to už asi není tak finančně náročné... Takže na skryté nošení vnitřní a vnější spíš na střelnici nebo když není v plánu moc sedět? Do práce to nosit nehodlám, je s tím pak starost navíc bych myslel a při pracovním vytížení stále myslet i na železo za pasem se mi nechce, resp. abych se pak pohnul/předklonil "blbým směrem", zbraň vykoukla a někdo to náhodou zahlédl a začal panikařit... to asi nemám zapotřebí.

Pouzdra, obaly, kufry

sided

Serz

Příspěvek#775 » sob 10. led 2015, 14:56

u vnitrniho pouzdra je cele pouzro v kalhotach, ven kouka jen spona pres opasek
fajn pouzdra dela dasta a stoji cca 250 korun
http://www.dasta.cz/katalog/cz/4a5_katalogcz.pdf

I.C.E

Příspěvek#776 » sob 10. led 2015, 15:41

Kdo dělá u nás pozdra pro vnitřní skryté nošený kydexova pro Springfield XDS 3,3 45acp? V SK vím ale v CZ nee. XDS by měla být cca koncem měsíce tak jsem zvědavý

Prvni zkušenosti osobní s TS jsou výborné. Je jen v 40SW chci k ní ještě druhou hlaveň v 9L. Tak snad to klapne.

Za mě asi nejde dobře skloubit zbraň na obranu s nošením a pro milenku a sport. A tak jsem od jedné ustoupil a řeším to dvěma zbranema. A asi to nebude číslo konečné

Xerxes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#777 » sob 10. led 2015, 16:52

Peter Ustinov: Já k tomuhle účelu mám Walther PPS. Jinak tvým parametrům ještě vyhovuje i Ruger LC9, o kterém jsem taky kdysi uvažoval. Každý ještě dost chválí Glock 42, ale tam mi trošku vadí ta ráže. Jednořadých pistolí v 9x19 je hodně...

seton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#778 » sob 10. led 2015, 17:17

Ahoj
Jen pro zasmátí, tak dlouho jsem chtěl 9luger, až mám P1 od GrandPower 9x19, CZ83 7.65Br a Berettu 71 .22LR
Luger nenosím i když je plastový
Obrázek
Nosím CZ83 7,65mm Browning a chvilku jsem nosil Berettu 71 .22 ta se nosí nejlíp.
No a tady jsou při čištění (to čtvrté - revolver, je plynovka)
Obrázek
Je to prostě hraní, vybírání jednou vemeš tu, ondy zas tu jinu.
Po zkouškách se těším si pujdu pořádně zastřílet nejspíš do kapslovny.
Tonda

MM

Příspěvek#779 » sob 10. led 2015, 17:20

@Peter Ustinov - k Rugeru LC9s je v poslednej Streleckej Revue recenzia a tu zmenu spustoveho mechanizmu dost chvalia. Male revolvery od Rugeru su tiez dost male, ale maju len po 5 ran. Mne sa oboje tieto veci dost pacia, ale mam problem naopak s tym ze mam velke ruky.

JoeBiden

Příspěvek#780 » sob 10. led 2015, 17:26

reprak píše: abych se pak pohnul/předklonil "blbým směrem", zbraň vykoukla a někdo to náhodou zahlédl a začal panikařit... to asi nemám zapotřebí.

nos v pozici 1-2 h (rozkrok je 12 h) pak se nemusíš bát, že by ti to vykouklo, pokud něco nebudeš vytahovat nad hlavu, ideálně to chce ale něco menšího typu PPS, Beretta NANO, PM9 nebo G42. Jde i menší revolver, pokud chceš první gumovou střelu.

Zpět na