Pistole/revolver pro začátečníka – co si koupit?
Co jinam nepatří...
- I.C.E
Příspěvek#811 » pát 23. led 2015, 11:03
Já třeba pro nošení vybírám a kritéria mám malá, jednoradda, lehká, ráže 45acp, žádný venkovní kohout a další výstupky které by mi kritické situaci mohli snížit manipulaci s pistoli. Spolehlivá, možnost nosit náboj v komoře a natazeno. V kritické situaci nemusím mít obě ruce použitelné pro natažení a taseni zbraně. Nejlepší pojistka je prst mimo spoušť a kvalitní pouzdro a zbraň v perfektním stavu. Takto vybírám a řeším to já. A není univerzální pistol aby byla vhodná na všechno vždy je to o kompromisech. Já dospěl do fáze že min. dvě zbraně. Jedná na sebeobranu a každodenní nošení co mě bude co nejmíň omezovat a další na sport, milenku a střelnici.
- Sikula
- Sikula
Příspěvek#815 » sob 31. led 2015, 17:15
Zdravím, tak nakonec jsem si koupil novou CZ P-07. Drží se mě dobře, v rámci prodeje jsem ji vyzkoušel na střelnici přímo v obchodě a z 10 ti ran na 15m 4x10 a 6x9. Nevím jestli má toto nějakou vypovídací hodnotu, ale snad to bude dobré. U tohoto modelu by podle informace prodejce už nemělo docházet k deformaci plastového rámu zbraně jako tomu bylo u DUTY. Jestli toho budu nebo nebudu litovat, to se uvidí až později, ale zatím z ní mám velice dobrý pocit. Kdysi před lety mě vrazili do ruky 70-ku,61-ku a 58-ku a taky to šlo dobře....muselo to jít 

- Milan100
Příspěvek#816 » sob 31. led 2015, 20:22
Dobrá volba Šikula, myslím že lepší než ta původní - CZ 75 compact. P-07 mě taky láká ale ještě jsem neměl možnost ji zkusit. P-09 jsem už vyzkoušel a moc se mi to líbilo, druhou ranou jsem dal na 25m čistou 10 a těch ostatních pár ran bylo také v černém. Obvykle mám podstatně horší výsledky. Buď dobrá náhoda nebo mi sedí. Zkusil jsem i Glocka 19 gen.4, nebylo to špatný, ale pocitově obsadil až druhé místo. Ještě bych rád porovnal CZ P-09/07 s GP K100 abych měl opravdu jasno. GP K 100 má můj kamarád už asi rok, ale protože se přestěhoval hodně daleko tak mám zatím smůlu.
Tak ať dobře slouží, myslím že nebudeš litovat.
Tak ať dobře slouží, myslím že nebudeš litovat.
- Biker79
Příspěvek#817 » sob 7. úno 2015, 19:23
Ahojte, aktuálně čekám na vydání ZP sk. A,B + E a tak trávím čas sledováním různých článků, diskusí a v neposlední řadě výběrem zbraně. Primárně než začnu zbraň nosit, tak bych se rád naučil zbraň pokud možno co nejlépe bezpečně ovládat a naučit se lépe střílet, mluvím o pistoli. Do oka mi padl výběr od CZ a to SP-01 Shadow, P-09 a P-07. Po první návštěvě prodejny a ,,osahaní´´ jasně vyhrála Shadow. P-09 a P-07 jsou též super, ale Shadow je pro mě ještě o kus dál. Dnes jsem byl vyzkoušet všechny 3 na střelnici, P-07 poměrně velký rozptyl, P-09 trochu lepší, Shadow to s mými olšovými pazoury zvládl nejlíp. Pocitově o dost lepší spoušť, příjemnější střelba. Zkusil jsem posledních 5 včelek z 50 na 25m a světe div se - soustřel slušný ( cca 10cm ). Shadow mě opět nadchla, mám tedy pro začátek a současné potřeby vybráno. Na nošení pořídím časem jinou, zkusím Glock. Ty zbraně na začátečníkovi hezky ukázaly primární účel použití, Shadow sport, SP 07 a 09 služební zbraně k nošení. Ještě dotaz, vyplatí se jet pro zbraň přímo do CZUB či je to jedno kde se koupí? Ceny jsou všude prakticky stejné... PS: berte mě s rezervou, jak jsem již psal, jsem ve zbraních greenhorn...
- Serz
- franta599
- Biker79
Příspěvek#821 » sob 7. úno 2015, 20:21
Do Brodu to mám relativně blízko, cca 100km. Jde mi o to jestli třeba není jak jsem někde četl možné vybrat z více kousků apod. Sice zbraním prd rozumím, ale jsem strojář, takže nějaké vůle, zpracování, povrchovka apod mi nejsou úplně cizí. Na delší nošení Shadow moc není, asi to bude o zvyku, ale je to fakt kus těžkýho, studenýho železa - a tak to má být 

- Serz
- mikymoto
Příspěvek#823 » pon 9. úno 2015, 14:03
Serz píše: radeji se podivej na nastrelny list![]()
No předpokládám, že ten smajlík znamená, že to bylo myšleno ironicky. O vypovídající hodnotě tohoto druhu papírnického zboží byly sepsány už romány a kromě několika málo světlých výjimek si s takovým papírem můžeš zajít tak akorád na velkou tam, kde není k dostání k tomu mnohem vhodnější toaleťák.

Pokud už je zbraň nastřelená doopravdy a není to jen generátorem náhodných čísel postižený kus počítačové tvorby, tak je tam tolik dalších možných vlivů, že to snad ani nestojí za to brát to vážně. Věřil bych tomu co nastřílím sám, nebo někdo zkušenější s tou samou zbraní před mýma vykulenýma očima.
Ale co vlastně, vždyť to prodávají se zbraní jako cestifikát přesnosti dané zbraně a tak to pak můžeš zkusit vyreklamovat, když to bude střílet hůř - třeba to uznaj

- mikymoto
Příspěvek#825 » pon 9. úno 2015, 17:58
Ale jooo, když mám dvě identický pistole a nemůžu se rozhodnout, tak to může člověka posunout jedním směrem. Jen už nevěřím v mládí vtloukanému "co je psáno to je dáno". Místo toho jsem i díky vlastním zkušenostem akceptoval mnohem realističtější - "papír snese všechno".
Jen jsem chtěl mírnit nadšení z pěkného soustřelu na papíru. Není to cerifikát. Spíše věřit tomu co mohu na vlastní kůži vyzkoušet.
Jen jsem chtěl mírnit nadšení z pěkného soustřelu na papíru. Není to cerifikát. Spíše věřit tomu co mohu na vlastní kůži vyzkoušet.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí