Pistole/revolver pro začátečníka – co si koupit?

Co jinam nepatří...
Magic

Příspěvek#961 » stř 12. srp 2015, 23:31

Vim, mam ji poznacenou.

Jinak tady podle toho je v domovine, kde se ta zbran prodava celkem hodne casty favorit shield:
https://thefiringline.com/forums/showth ... p?t=562846

Tady je to pak 50:50:
http://www.defensivecarry.com/forum/def ... -43-a.html

vzdy srovnani proti Glock 43.

Ve srovnani proti Walther PPS uz to tak jasne neni:
http://www.defensivecarry.com/forum/def ... r-pps.html

Tady prozmenu Shield vs Glock 43, kde vitezem je diky osobni preferenci Glock (http://www.guns.com/2015/06/24/colion-n ... eld-video/).

Biggles

Příspěvek#962 » čtv 13. srp 2015, 01:32

Řešíš voloviny. Nikdo ti nemůže říct, která zbraň bude pro tebe lepší. Vyber si takovou, která ti bude pasovat. Jak G43, tak i PPS a Shield jsou dostatečně (obecně) spolehlivý, tzn. není známo, že by se každá druhá zbraň rozpadla po druhým zásobníku. Takže kromě ergonomie pro konkrétní (svou) ruku je k řešení množství a cena s dostupností doplňků (zásobníky, případně mířidla a pouzdra) a případně náklonnost ke konkrétní značce. Kromě dostupnosti dílů a příslušenství ti nikdo s těmito parametry nemůže poradit. Takže nejlíp bys udělal, kdybys nečekal, že za tebe někdo jako za blondýnu rozhodne a zachoval se podle (už dávno) řečených rad: vyrazil na střelnici.

Magic

Příspěvek#963 » čtv 13. srp 2015, 01:36

Biggles: Ja bych strasne rad vyrazil klidne i jako blondyna, nebo bruneta na strelnici pokud mi povis, kde (mimo Prahy) maji Shield. Mel jsem to tak jako tak v planu (viz. muj prvni prispevek). :-)

Biggles

Příspěvek#964 » čtv 13. srp 2015, 02:18

Pokud ho nikde nemaj, tak ti koukání na YT a další weby stejně nepomůže. Něco nepochopitelného?

Magic

Příspěvek#965 » čtv 13. srp 2015, 11:49

Ja netvrdim, ze mi pomuze, ale dokud ho nekde nesezenu je to asi to jedine, co mi zbyva. Nic nepochopitelneho prozatim nevidim, diky za optani.

Biggles

Příspěvek#966 » čtv 13. srp 2015, 14:28

No, právě...nevidíš...

Xerxes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#967 » čtv 13. srp 2015, 14:49

MAgic: poslal jsem ti SZ

Magic

Příspěvek#968 » čtv 13. srp 2015, 23:48

Uz jsem odpovedel, urcite rad nabidky vyuziju, diky moc Xerxes!

Magic

Příspěvek#969 » ned 16. srp 2015, 21:36

Ted mi bohuzel odepsali ze strelnice v Ostrave, ze nemaji tyto zbrane:
Springfield XDM
Heckler & Koch P2000
Heckler & Koch USP

+ na mirenku:
Smith & Wesson M&P9
Grand Power K100 x-calibur

Chtel jsem je, nez-li udelam finalni rozhodnuti vyzkouset a budu se tedy muset spolehnout, ze najdu nejakeho dalsiho ochotneho cloveka, kdo by mne nechal parkrat vystrelit.

torpedos75

Příspěvek#970 » čtv 3. zář 2015, 16:49

Ahoj chlapi,

Před několika dny jsem udělal úspěšně absolvoval zkoušky na ZP sk E. Teď jen čekám na jeho vydání a začínám se rozkoukávat po nějaké zbrani a tady je problém a potřebuji poradit od zkušených střelců...

Chtěl bych pistoli (snad revolver, ještě nevím) ale nějakou výkonnou, silnou, nejde o peníze,nějaké mám, jde mi o to že bydlím jak se říká "na samotě u lesa" a v nedaleké vesnici mají hnízdo naši tmavší nepřizpůsobiví občané a navíc se to tu v okolí hemží zdivočelými psy (kteří už hodně lidí pokousali).

Řeším otázku jaká zbraň by účinně eliminovala útok vzteklého psa, například vlčáka, nebo divočáka (ptám se samozřejmě v teoretické rovině, věřím a doufám, že nikdy nebudu muset vystřelit na cokoliv jiného než terč, ale jeden nikdy neví...) Čtu zde různé názory na sílu a účinnost té či oné zbraně (resp. ráže) jsem absolutní začátečník o zbraních vím jen to základní (to co se zkouší na testech) Je mi jasné že určitě nedostačující bude malorážková pistole, dále 6,35, 7,65 asi taky ne ale co taková "devítka", čtu zde hodně recenzí o ni, přiznám se že trošku tápu, vždy jsem myslel že to je koňská ráže a že zastaví i slona...
slyšel jsem že nejsilnější pistolí je nějaký desert eagle, ale ten prý váží kolem dvou kil. Takže asi nebude optimální, navíc se vyrábí v několika rážích, tak která je ta nejůčinnější...?

Kterou zbraní ůčinně zastavím útočícího německého ovčáka (nebo jinou podobnou útočící mašinu) kterou pistolí účinně zastavím řítícího se na mě divočáka? Samozřejmě nechci zde řešit otázku zda-li se trefím, jen mě zajímá která zbraň to spolehlivě dokáže, četl jsem o nějakém stop indexu, taylor indexu nebo tak nějak, dokáže tohle devítka? Nebo potřebuji opravdu toho desert eagla abych se ubránil.

Připomínám že zákony znám, a že nechci střílet psy ani fušovat myslivcům do řemesla ale jeden nikdy neví a pokud by nedejbože někdy nastala situace že budu muset zbraň obrátit na něco živého, člověka, psa, či divočáka, chci vědět, která zbraň se na to hodí (někde jsem četl že kdosi vystřílel do někoho celý zásobník z devítky a on stál dál s nožem, je to vůbec možné???) a tak jak píšu jestli nastane taková situace, chtěl bych vědět, která zbraň mě opravdu účinně a rychle ochrání. Nechci zde řešit právní aspekty (KN a NO) ale jen účinnost zbraně (ráže) Právní aspekty jsou jiná věc a navíc jak říká můj koolega policista " je lepší být popotahovaný než pitvaný".

marinakus

Příspěvek#971 » čtv 3. zář 2015, 16:59

Nezlob se za odpověď. kterou nejspíš nechceš slyšet ale daleko důležitější než ráže zbraně je jistota zacházení s ní a samozřejmě schopnost trefit cíl. Je trošku předčasné přemýšlet o .50 AE Desert Eaglu (stejně do něj nejsou náboje snad v celé Evropě) když vlastně nevíš co bys vůbec chtěl. Jedna věc je zbraň vlastnit a druhá věc je se s ní tahat. Takže ono to chce, pokud ji tedy nosit chceš a to zřejmě ano, časem zvolit rozumný kompromis mezi ráží, velikostí zbraně, snesitelností zpětného rázu, toho co ti bude sedět v ruce atd. Jinak když budeš hledat, najdeš tady názorů o účinnosti různých ráží víc než dost a možná najdeš i vlákno, kde se alespoň dva lidé na toto téma shodnou. Přeji hodně štěstí.

mikymoto

Příspěvek#972 » čtv 3. zář 2015, 19:07

Kup si na začátek něco v té devítce. S tou se nauč manipulovat a střílet. Až budeš bezproblémově zvládat tu devítku, tak zajdi na některou z předváděček, kde se vyskytují i výkonnější ráže a zkus se s nimi poprat (případně popros někoho na střelnici, když tam bude něco silnějšího mít). Kupovat hned od začátku mazigalaktickej kanon je hloupost. Už jen kvůli množství střeliva, který budeš muset vystřílet.

Malá kalkulace:
sotva udržovacích 100 nábojů měsíčně = 1200 nábojů ročně
poslední dohledatelná cena náboje .50 AE je 35 Kč
ročně bys musel vynaložit na trénink 42 000 Kč
v lugru (při ceně 5 kč) to vyjde "jen" na 6000 Kč

Pro lepší představu o "zastavovacím účinku" doporučuju přečíst níže uvedené - trochu praxe do té teorie.
http://www.valka.cz/clanek_10576.html
http://www.valka.cz/clanek_10577.html

Int1m1thy

Příspěvek#973 » pát 4. zář 2015, 01:53

mihlit

Příspěvek#974 » pát 9. říj 2015, 10:59

Ahoj,
šoupnu dotaz sem, protože vhodnější vlákno jsem nenašel. Sháním pistoli na nošení. Mám i vybráno a to Smith & Wesson M&P 9 Shield - ve verzi s pojistkou. Problém je, že na ni už čekám půl roku a stále nikde není. Ani importér (banzai) nemá tušení kdy jim zas S&W nějakou další zásilku pošle (dle posledních zpráv možná snad do vánoc, ale není jisté, že v zásilce ten shield bude). Napsal jsem snad do všech prodejen v republice a nikde taky není skladem.

Hledám tedy nějakou náhradu, protože shielda se asi nedočkám. Moje požadavky jsou:
- ráže nejlépe luger, ale cokoliv >= 9 Browning stačí
- šířka maximálně 30 mm
- je jedno jestli jednořadý či dvouřadý, pokud se vejde do tloušťky
- s manuální pojistkou
- hmotnost maximálně 700 gramů (s prázdným zásobníkem)
- kapacita minimálně 7+1 (klidně i při použití neoriginálního prodlouženého zásobníku)

Na to jsem toho moc nenašel:
S&W M&P Shield - verze s pojistkou není nikde v republice
Ruger LC9S - ale dočetl jsem se, že při nošení ve vnitřním pouzdře dost rezne
Walther CCP - po zkouknutí videa https://www.youtube.com/watch?v=bIiMiYFt7cg mi přijde ne úplně dobře řešená (ne vše ve videu považuji za problém), ale u zbraně na nošení se mi nelíbí hlavně možnost natažení zbraně, kdy bude náboj v komoře, ale úderník nenatažený a neblokovaný
Taurus PT111 G2 - není nikde dostupná
Kahr PM9 - verze s pojistkou není nikde dostupná
Walther PPK - zahlédl jsem nějakou fotku prodlouženého zásobníku, ale nenašel, že by to šlo někde koupit
Kimber Solo - přijde mi celkem drahá na to, že je na ni minimum referencí (a pro mě je to neznámá značka)
Sig P938 - 27 tisíc mi přijde už dost hodně

Vyřazeno ze známějších:
CZ Rami - moc tlustá (a CZ fanda zrovna nejsem)
G26,42,43 - nemá pojistku
Walther PPS - nemá pojistku
Springfield XDS - nemá pojistku a dostupnost je taktéž hrozná

Je nějaká pistole, na kterou jsem zapomněl, splňuje požadavky (měnit je nechci), a stála by za to se na ni podívat?

Magic

Příspěvek#975 » pát 9. říj 2015, 11:06

Za sebe bych prehodnotil tu pojistku, taky jsem se po ni ze zacatku pidil. Pak jsem ale dal prednost zbrani, ktera mi vice sedla. Mel jsem stejne dilema jako ty. Rozhodl jsem se na ukor absence pojistky radeji zpocatku nosit nenadrcnuto.

Ona ta pojistka taky neni uplne vyhra, protoze se ti muze sama pri vytahovani povolit, apod. a pak uz mi prijde bezpecnejsi proste vedet na cem jsem a mit to porad stejne. Alespon takto mi to taky bylo vtloukano do hlavy nejen na zdejsim foru.

Walther PPS 9mm jednoznacne za mne - mam ho
alternativa Springfield XDS v 9mm - strilel jsem z nej v obou razich

Jediny problem je, ze tam jak uz jsem zminoval nebude ta palcova pojistka, ale vsechny skryte, s tim ze u XDS mas jeste dlanovku.

Zkousel jsem i Shield (nesedl mi) s pojistkou. Glock 43 pak za mne byla subjektivne hruza, vysoky odpor spouste by se dal jeste poresit, ale v ruce mi to hazelo na vsechny strany. Nekdo jiny ale muze mit zkusenosti odlisne.
Naposledy upravil(a) Magic dne pát 9. říj 2015, 11:10, celkem upraveno 1 x.

Zpět na