Pistole/revolver pro začátečníka – co si koupit?
Co jinam nepatří...
- mihlit
- mihlit
- mihlit
Příspěvek#981 » úte 13. říj 2015, 09:13
Já o tom vím a i s tím souhlasím
přesto jsem se rozhodl jinak, protože mě k tomu vedou jiné důvody, než obava aby to samo nevystřelilo. Jak jsem ale psal v předchozích odpovědích několikrát, tak na pojistce trvám. Rozebírat to tu nechci, ať se to tu tím nezapleveluje jako když jsem to napsal minule a vznikl z toho flame. Pokud někoho zajímá proč pojistku chci, tak o tom můžeme pokecat přes SZ 

- audis
Příspěvek#982 » čtv 7. led 2016, 23:25
pro nošení mě zaujaly tyto 4 zbraně, každá něčím jiným a potřeboval bych najít vítěze. Může někdo o nich něco říct, jak se to chová při střelbě a dostupnosot ND? Vše kompakt nebo subkompatkt, 9x19, cena ~stejná. Mám menší ruku, CZ75 nebo G17/19 je na mě moc velké do ruky pro komfortní úchop. Rád bych určitě ne dlouhou spoušt a ne dlouhý reset (takže průměr nebo krátký)!
- HS product XD-S 3,3" 9mm, SA, šířka 23 mm, http://www.springfield-armory.com/produ ... 3-3-9-mm/#
Případně HS Product / XD MOD.2 – 3″ Sub-Compact Model 9MM, ale šířka 30 mm. http://www.springfield-armory.com/produ ... mpact-9mm/ . U obou malíčkem nejde uchopit, nebo jen s delším zásobníkem. Líbí se mi v balení krátký a dlouhý zásobník a pouzdro. líbí se mi dlanová pojistka, takže by to dalo nosit natažené.
- Taurus PT-709 SLIM, údajně SA a polovičaté DA, šírka 27 mm dle výrobce ale připadá mi že to bude méně ve skutečnosti. Líbí se mi na malé rozměry udajně použitelná přesná střelba. Nelze uchopit malíčkem - prodloužený zásobník jsem viděl ve videích, ale neviděl v prodeji. Líbí se mi zámeček. Mechanická pojistka má. http://www.taurusexport.com/en/products ... t-709-slim
- Taurus PT-111 MILLENNIUM PRO G2, 9MM, šírka 32 mm, údajně pohodlná střelba, SA/DA nebo polovičaté DA (nevím). Líbí se mi zámeček. Mechanická pojistka má. http://www.taurusexport.com/en/products ... ies/pt-111
- Ruger LC9s Pro, DAO, taky použitelná zbraň, ale ničím mě nezaujala. Ale za super cenu 2/3 z 15 kKč proč ne.
Vyzkoušet si někde bych chtěl, ale tyhle zbraně skoro žádné střelnice nemají.
Děkuji za názory.
-----------
edit: vymazal jsem - Walther CCP, DAO 25 N dle výrobce, šířka 30 mm, líbí se mi udajně menší zpětný ráz a pěkně to vypadá. Pro rozebrání nutný přípravek nebo něco jako hřebík dle jednoho videa (nevidím v tom problém). Mechanická pojistka má. http://www.waltherarms.com/handguns/ccp/ Je široký jako jiné zbraně na 12 nábojů, ale pojme jich jen 8 ks.
- HS product XD-S 3,3" 9mm, SA, šířka 23 mm, http://www.springfield-armory.com/produ ... 3-3-9-mm/#
Případně HS Product / XD MOD.2 – 3″ Sub-Compact Model 9MM, ale šířka 30 mm. http://www.springfield-armory.com/produ ... mpact-9mm/ . U obou malíčkem nejde uchopit, nebo jen s delším zásobníkem. Líbí se mi v balení krátký a dlouhý zásobník a pouzdro. líbí se mi dlanová pojistka, takže by to dalo nosit natažené.
- Taurus PT-709 SLIM, údajně SA a polovičaté DA, šírka 27 mm dle výrobce ale připadá mi že to bude méně ve skutečnosti. Líbí se mi na malé rozměry udajně použitelná přesná střelba. Nelze uchopit malíčkem - prodloužený zásobník jsem viděl ve videích, ale neviděl v prodeji. Líbí se mi zámeček. Mechanická pojistka má. http://www.taurusexport.com/en/products ... t-709-slim
- Taurus PT-111 MILLENNIUM PRO G2, 9MM, šírka 32 mm, údajně pohodlná střelba, SA/DA nebo polovičaté DA (nevím). Líbí se mi zámeček. Mechanická pojistka má. http://www.taurusexport.com/en/products ... ies/pt-111
- Ruger LC9s Pro, DAO, taky použitelná zbraň, ale ničím mě nezaujala. Ale za super cenu 2/3 z 15 kKč proč ne.
Vyzkoušet si někde bych chtěl, ale tyhle zbraně skoro žádné střelnice nemají.
Děkuji za názory.
-----------
edit: vymazal jsem - Walther CCP, DAO 25 N dle výrobce, šířka 30 mm, líbí se mi udajně menší zpětný ráz a pěkně to vypadá. Pro rozebrání nutný přípravek nebo něco jako hřebík dle jednoho videa (nevidím v tom problém). Mechanická pojistka má. http://www.waltherarms.com/handguns/ccp/ Je široký jako jiné zbraně na 12 nábojů, ale pojme jich jen 8 ks.
- Xerxes
- j.v.
Příspěvek#985 » pát 8. led 2016, 10:03
XDS je jako šafránu, jednou za uherský rok ho sice doveze ZS, ale čekat na něj... Hodně podobný je mu nicméně Walther PPS (toho je všude dost, dá se osahat, a proto jsem u něj skončil)
Obecně k zámku: IMHO jej nikdy nepoužiješ a je na pistoli zbytečný (zvlášť pak u zbraně, kterou člověk nosí 24/7 pro svou osobní ochranu a na delší dobu odkládá leda do trezoru). Navíc hrozí riziko ztráty klíče, je to další vergl co se může pokazit, a vůbec... (Jo, můj soukromý názor je zkrátka takový, že se jedná o blbost a nemá na zbrani co pohledávat)
Pojistky: nepřemýšlej nad tím, jestli se ti líbí, ale jak moc ti můžou "nadstandardní" bezpečnostní mechanismy v krizi zkomplikovat život. Dlaňovka je relativní no-brainer, která bude "vadit" pouze u poměrně špatně uchopené pistole. S klasickou externí pojistkou si ale můžeš užít mnohem víc "zábavy" (například ji ve stresu neodjistit, nebo naopak nechtěně zajistit, a pak zběsile naprázdno mačkat spoušť). Přirozeně tady také trochu přeháním, ale náhoda je blbec
Obecně k zámku: IMHO jej nikdy nepoužiješ a je na pistoli zbytečný (zvlášť pak u zbraně, kterou člověk nosí 24/7 pro svou osobní ochranu a na delší dobu odkládá leda do trezoru). Navíc hrozí riziko ztráty klíče, je to další vergl co se může pokazit, a vůbec... (Jo, můj soukromý názor je zkrátka takový, že se jedná o blbost a nemá na zbrani co pohledávat)
Pojistky: nepřemýšlej nad tím, jestli se ti líbí, ale jak moc ti můžou "nadstandardní" bezpečnostní mechanismy v krizi zkomplikovat život. Dlaňovka je relativní no-brainer, která bude "vadit" pouze u poměrně špatně uchopené pistole. S klasickou externí pojistkou si ale můžeš užít mnohem víc "zábavy" (například ji ve stresu neodjistit, nebo naopak nechtěně zajistit, a pak zběsile naprázdno mačkat spoušť). Přirozeně tady také trochu přeháním, ale náhoda je blbec

- mihlit
Příspěvek#986 » pát 8. led 2016, 10:27
Nevím teda ten výběr. Já bych z toho nic moc nevybral. XDS je pěkná, ale těžko to seženeš. Díky tomu, že ji skoro nikdo nemá (ani prodejci), tak jsem z ní nestřílel, ale taky se mi líbila.
Taurus millenium taky nevím, že by nějaký prodejce vůbec měl dostupnou.
Ruger LC9s jsem taky pokukoval, ale byl jsem pár lidmi varován, že ve zpoceném vnitřním pouzdru poměrně dost rezne. V porovnání s ostatními výrobci nic moc povrchovka.
Walther CCP jsi škrtl rovnou sám, tak netřeba komentovat.
Pokud chceš něco malého, tak "mainstream" jsou tři pistole. Smith & Wesson M&P Shield, který mám já a střílí dobře. Je i dost úzký. Dále je to výše zmíněný Walther PPS, kterému bych možná dal přednost díky railu pro připojení svítilny. A k tomu ještě Glock 43. Nenapsal jsi, proč jsi nezvážil/vyřadil tyto tři. Ze všech těchto tří jsem střílel a nejsou vůbec špatné.
Taurus millenium taky nevím, že by nějaký prodejce vůbec měl dostupnou.
Ruger LC9s jsem taky pokukoval, ale byl jsem pár lidmi varován, že ve zpoceném vnitřním pouzdru poměrně dost rezne. V porovnání s ostatními výrobci nic moc povrchovka.
Walther CCP jsi škrtl rovnou sám, tak netřeba komentovat.
Pokud chceš něco malého, tak "mainstream" jsou tři pistole. Smith & Wesson M&P Shield, který mám já a střílí dobře. Je i dost úzký. Dále je to výše zmíněný Walther PPS, kterému bych možná dal přednost díky railu pro připojení svítilny. A k tomu ještě Glock 43. Nenapsal jsi, proč jsi nezvážil/vyřadil tyto tři. Ze všech těchto tří jsem střílel a nejsou vůbec špatné.
- audis
- mihlit
Příspěvek#989 » pát 8. led 2016, 10:55
Klíč v bundě zastaví možná dvouleté dítě, jinak ani náhodou. To už je mnohem lepší pořídit si trezor s elektronickým/kódovým zámkem. Když ti vezme zamčenou pistoli do školy nebo ji jen bude ukazovat kamarádovi na návštěvě, který to doma zmíní rodičům, budeš mít problém. Kam dáš náboje? Když se k nim dostane dítě, opět problém. Zkrátka ten klíček jednak nikoho nezastaví a druhak je stejně nedostatečné řešení, protože musíš zbraň i náboje zabezpečit proti odcizení (či "vypůjčení" dětmi) a ne jen proti použití. Jo a mimochodem ten klíček není nic moc, s čím by si dítě prvního stupně ZŠ nedokázalo poradit obejít. Není to bezpečnostní zámek.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí