Pistole/revolver pro začátečníka – co si koupit?

Co jinam nepatří...
audis

Příspěvek#991 » pát 8. led 2016, 12:32

Ad Zámeček: kdybych zvolil zbraň s ním, tak jeho použití jsem plánoval takto jako ochranu proti dětem do 15 let: přijdu domů, odkladam zbraň někam mimo dosah, nevybijim, zamykám , klíček mám na klicich a ty třeba v bundě. Ráno odemykam atd.. Co myslíte?

Xerxes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#992 » pát 8. led 2016, 12:40

Naprostý souhlas s mihlit. Jak s výběrem zbraní, tak i s názorem na klíček...

j.v.

Příspěvek#993 » pát 8. led 2016, 13:08

audis: že si budeš koledovat o malér :)

On ten zámek totiž není žádná hyper super fičura kterou si výrobce vymyslel, protože by byla použitelná nebo dokonce užitečná - je to pouze a jen úlitba některým státům v USA, kde tento typ zámku ve zbrani vyžadují ze zákona (který vznikl v zásadě proto, že někteří lidé kašlou na bezpečnost, povalují svoje zbraně všude možně a občas se s nimi proto někdo zastřelil - většinou dítě. Na vině ale nebyla nikdy zbraň bez zámku, pouze majitel a jeho lehkovážnost!).

Pokud chceš zbraně chránit před dětmi, začni nejdříve u dětí - vysvětlit, ukázat, a především naučit, že na zbraně se sahá výhradně pod dozorem (a i tak mít všechno zavřené v trezoru mimo dosah nenechavým prstů)

Sarkafarka.Loupeznik

Příspěvek#994 » pát 8. led 2016, 16:40

Poté, co Taurus pustil do světa svůj kousek PT-24/7, bych tuto značku na poli pistolí klidně a bez výčitek ignoroval...;-) https://www.youtube.com/watch?v=C9_YWNo1f-o
Zbytek již řekli ostatní, zavedené a osvědčené zbraně pro EDC jsou Walther PPS, SW MP SHIELD, G43/42 nebo to XD-Sko, které ale sehnat je na úrovni spatření božího posla...

Sarkafarka.Loupeznik

Příspěvek#995 » pát 8. led 2016, 16:40

....

kolombo

Příspěvek#996 » pát 8. led 2016, 16:48

Taková zbraň (PT-24/7), může projít homologací ?

ladaj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#997 » pát 8. led 2016, 16:55

Cca 5 roků zpátky jsem tauruse taky zvažoval a kvůli špatným referencím jsem ho vyřadil. Výčet osvědčených viz Loupežník. Jedno XDS je teď v komisi (sice na výměnu, ale asi by to šlo změnit).

j.v.

Příspěvek#998 » pát 8. led 2016, 17:22

kolombo: Spíš byla dodatečně napadena kutilem, což problém ještě víc zvýraznilo - nicméně některé Taurusy mají/měly problém s pádovou bezpečností a byly stahovány na opravu ve velkém - něco je o tom třeba zde http://www.thefirearmblog.com/blog/2015 ... 9-million/

Xerxes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#999 » pát 8. led 2016, 17:36

Tak ten taurus,to je teda sila...

rcc

Příspěvek#1000 » pát 8. led 2016, 18:47

Když jde o nošení, co se poohlédnout po revolveru? Dvoupalec, pětiraňák, .38special, nějaká slitina, spošťové napínání DAO, skrytý kohout. Výhody: malé, lehké, jednoduché, bez pojistek, netrhá oblečení.

Blacky

Příspěvek#1001 » sob 9. led 2016, 12:23

JJ přesně něco takového hledám. :)

audis

Příspěvek#1002 » sob 9. led 2016, 13:06

Díky všem za reakce, pokusím se reagovat:

mihlit píše:Pokud chceš něco malého, tak "mainstream" jsou tři pistole. Smith & Wesson M&P Shield, který mám já a střílí dobře. Je i dost úzký. Dále je to výše zmíněný Walther PPS, kterému bych možná dal přednost díky railu pro připojení svítilny. A k tomu ještě Glock 43. Nenapsal jsi, proč jsi nezvážil/vyřadil tyto tři. Ze všech těchto tří jsem střílel a nejsou vůbec špatné.

nestalo, že bych je neuvažoval, ale stalo se, že mě nezaujaly. Ok, přehodnotím to.

mihlit píše:(..) Zkrátka ten klíček jednak nikoho nezastaví a druhak je stejně nedostatečné řešení, protože (..) Není to bezpečnostní zámek.
Aha, to jsem nevěděl. Rozumím.

RomanB74 píše:> audis: Důležitá otázka. Jaké zbraně aktuálně používáš - vlastníš?

žádné.

j.v. píše:Pokud chceš zbraně chránit před dětmi, začni nejdříve u dětí - vysvětlit, ukázat, a především naučit, že na zbraně se sahá výhradně pod dozorem
S tím paralelně počítám, jasná věc.

rcc píše:Když jde o nošení, co se poohlédnout po revolveru? Dvoupalec, pětiraňák, .38special, nějaká slitina, spošťové napínání DAO, skrytý kohout. Výhody: malé, lehké, jednoduché, bez pojistek, netrhá oblečení.

Díky, objektivně asi lepší, ale pištolka se mi líbí více.

Glock43: ne. Má to každej, prý vybíravé na střelivo, glockácká spoušt prý nicmoc, cena také nezajímavá, ale zase dostupné ND. takže nezaujalo.

Co CZ2075 Rami? Líbí se mi, že to není DAO jako všechny nově doporučené. Ale má to každej a cena také nezajímavá.

Melchisedech

Příspěvek#1003 » sob 9. led 2016, 13:50

Argument má to každý, proto to nechci, neobstojí. Chceš zbraň na chlubení, nebo na střílení? Zbraň, kterou má více lidí, bude pravděpodobně kvalitní. Nebo si myslíš, že se spousta lidí nechala nachytat na marketing?

audis

Příspěvek#1004 » sob 9. led 2016, 13:55

K věci prosím!! Co CZ2075 Rami ve srovnání s SW MP9 Shield/PPS / HS product? Spolehlivost, záseky, chování při střelbě, spoušt?

pajapety

Příspěvek#1005 » sob 9. led 2016, 14:21

Myslim, ze by sis mel predne ujasnit, na co tu zbran vubec chces. Z tveho projevu jsem usoudil, ze na kazdodenni noseni. Pak nejak nechapu, proc motas mezi tenke a lehke jednoradaky neco tak odlisneho, jako treba rami. A proc resis chovani pri strelbe? Proste jsou to male zbrane v plnotucne razi, tak holt kope mnohem vic nez nejaky IPSC special. A argument ze "ji ma kazdej"??? No to uz vubec nechapu...

Zpět na