Reloading tracker

Co jinam nepatří...

Redsnake

Příspěvek#46 » stř 11. zář 2024, 20:04

Dovolím si repost z jiné sítě abych ty novinky nemusel přepisovat.

Registrace - Rozšířeny speciální znaky

Potvrzovací mail dojde s adresou na localhost/verify - Opraveno

Nemůžu Zadat Technical do střeleckého deníku - prostě nezadá - Aktivita technical je zrušena. Nástřel jde editovat v kolonce upravit zbraň viz. prnt screen. V nastavení (Správa -> Nastavení-> je nyní možné si nadefinovat vlastní střelecké aktivity podle toho jak to komu vyhovuje) viz screen. Není to úplně ideální, ale dá se to používat a lze to později vylepšit.

Název - typ ve streleckem deníku je matoucí - Upravil jsem názvy polí na Model/výrobce což zřejmě dává větší smysl.

Změna továrního náboje - zadání počtu končí blank screen - Opraveno. Nyní by se správně mělo do databáze ukládat zda jde o tovární náboj/přebíjený. Na to je navázaná logika, že navyšování skladové zásoby přebíjených nábojů snižuje skladové zásoby komponent. Navyšování skladové zásoby nábojů továrních pouze mění skladovou zásobu nábojů, komponenty nekonzumuje.

Cena v Kč je za balení nebo za kus? - Cena je vždy za kus.

Systém se samovolně odhlašuje mezi kliky - Toho jsem si popravdě zatím nevšiml, ale je pravda, že vždy v systému klikám pouze chvilku a pak se jdu zas hrabat v kodu, zkusím se na to zaměřit.

Strely jsou v grainech, prachy v gramech - Toto je záměr. Nevím jestli to bude vyhovovat i ostatním, ale já střely vedu v grainech, stejně jako navážky. Celkové množství skladové zásoby prachu chci ale v gramech, protože kolik mám celkově prachu v grainech by mi přišlo těžko představitelná a neříkající. Rád si vyslechnu názor více lidí. Systém toto automaticky přepočítává.

Ocenil bych třídit strely podle průměru - když hledám co mám v .243 - střelám jsem přidal diametr a dodělal možnost třídění na přehledu.

Konzumace komponent je formou editace jednotlivé? Nebylo by lepší usecase “konzumace” nebo prebijeci deník? - Přiznám se, že tomuto nerozumím. Jednotlivé komponenty pro přebíjení se "konzumují" podle toho jak je "vyklikaný" náboj. Pokud tedy navýším skladovou zásobu náboje který má přidělenou střelu X, navážku XY, zápalku Y a nábojnici Z, tak se všechny tyto komponenty "zkonzumují". Dále platí, že u nábojnice lze nastavit zda je nebo není aktivní. Pokud je nábojnice aktivní, tak se ověřuje její skladová dostupnost a snižuje se její množství skladem při navyšování zásoby přebíjených nábojů. Pokud ovšem nábojnice je nastavena jako neaktivní, tak se při navyšování skladové zásoby neověřuje její skladová dostupnost ani se nijak nemanipuluje s její skladovou zásobou. (typicky přebíjení 9mm luger na sypačku vs vymazlených 100 patron .338 LM)

v tomto stavu to je výrazně horší než Excel. Držím palce s vývojem dalších verzí a hlavně stabilizací. A chce to testera - uživatelé nejsou tester a chyby / nedostatky je otravují bez ohledu na úroveň empatie s novým projektem.
Tady se můžu jen omluvit. Nejsem primárně programátor a pracuji na projektu ve svém volném čase teprve chvíli. Řadu věcí se učím za pochodu a samozřejmě se je snažím udělat jak nejlépe v tu chvíli umím. I z toho důvodu je vývoj projektu trochu chaotický a je možné, že se jedna funkce přidá a něco jiného rozbije. Proto si cením všech uživatelských podnětů a konstruktivní kritiky, která jak doufám, mi umožní aplikaci posunovat dopředu aby byla funkční a užitečná.

Opět a stále platí, kdyby v tom kdokoliv viděl jakýkoliv potenciál budu moc rád, když si to třeba vyzkouší, prokliká, sepíše mi chyby nebo tipy na vylepšení, klidně i co by se jemu konkrétně hodilo/líbilo.
2024-09-11 14.21.14 localhost 94ab3f33330e.png
2024-09-11 14.24.45 localhost 9d2e55e5dcd4.png
2024-09-11 20.27.39 http://www.reloading-tracker.cz b6df8fe0702c.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Redsnake

Příspěvek#47 » pát 20. zář 2024, 16:02

Začal jsem přepisovat web do frameworku Laravel - je to určitě dobré rozhodnutí z hlediska bezpečnosti i jednodušší na budoucí rozvoj.
Aktuálně si hraju s fcí Load development - je to záložka na webu která umí naimportovat vyexportovanou navážku z Gordon Reloading Tools a z toho vytvořit žebřík navážek na webu. Tyto navážky se dají zase doplnil výstupem z chronografu, což web opět zpracuje. Pokud při importu aplikace narazí na fakt, že střela nebo prach chybí v databázi nabídne doplnění.

Navážka ze žebříku se dá označit za finální a ta se pak přesune mezi laborace kde jde dále označit pro zobrazení na dashboardu.

https://www.youtube.com/watch?v=xDHP_sDQVkI
(Nevím proč, nahrávání plochy nenahrává průzkumníka souborů a různé výběrové okna, ale princip je z videa snad jasný).

Je to opět taková rozpracovaná verze, ale funguje to a už je to jen o ladění.

Tato verze zatím není dostupná online.

Redsnake

Příspěvek#48 » stř 16. říj 2024, 21:39

Ahoj, snad mi odpustíte menší tapetu a prezentaci posunu projektu. Říkal jsem si, že by si to jen zasloužilo nějaký souhrn a pomalu se to dostává do fáze, kdy to začíná být použitelné...Schválně jsem vypíchl hlavní funkce projektu, ale je možné využívat třeba jen část pro tovární náboje nebo jak to komu vyhovuje.

Dashboard je dělený do několika přehledných sekcí. Jednotlivé sekce lze uživatelsky přesouvat a nastavit si tak to, co uživatel kde uvidí. Odsud je možné manipulovat se skladovou zásobou nábojů, navyšovat jejich počet nebo jednoduše přidávat záznam do střeleckého deníku - tato funkce nabídne ze zbraní uživatele automaticky ty, které jsou s kalibrem vybraného náboje kompatibilní.

Obrázek

Přehled skladových zásob střel

Obrázek

Formulář pro přidání střely, tady za povšimnutí stojí, že každé střele je možné přidělit kompatibilní kalibr, je možné aby jedna střela byla kompatibilní s více kalibry současně. V případě litých střel z olova dochází k automatickému výpočtu ceny za kus na základě uživatelsky nastavitelné ceny v nastavení aplikace.

Obrázek

Podobně jsou zpracovány zápalky
Obrázek

Pro prach
Obrázek

a nábojnice
Obrázek

Toto je přehled přebíjených nábojů, zde stojí za povšimnutí možnost označit náboj za oblíbený což způsobí jeho přesunutí na dasbboard, odkud je jednodušší jeho správa. Také je zde možné označit laboraci jako veřejnou, což způsobí její uveřejnění v Knowledge base. Za povšimnutí stojí sloupec QR kód, vrátíme se k tomu později.

Obrázek

Formulář pro vytvoření přebíjeného náboje z komponent, které jsme procházeli do teď. Po zvolení kalibru náboje se například nabízejí jen střely odpovídajícího kalibru a cena náboje je automaticky dopočítávána dle zvolených komponent.
Obrázek

Podobným způsobem je řešena evidence továrních nábojů, opět je lze po označení za oblíbené zobrazovat na dashboardu odkud je jednodušší jejich správa. Všimněte si sloupce čárový kód, vrátíme se k tomu později.

Aplikace podporuje import dat z Gordon Reloading Tools, při importu z GRT dochází v případě chybějících komponent v systému k jejich automatickému vytvoření, takže se mi třeba na dvě kliknutí vytvoří střela, použitý prach a kalibr náboje.
Obrázek

Detail vygenerovaného žebříku navážek. Je zde možné nahrát data z chronografu na základě čehož dojde k automatickému doplnění hodnot k jednotlivým navážkám. Pokud jsem s některou z navážek spokojen, lze ji označit jako finální a tím dojde k jejímu přenosu do přebíjených nábojů. S takto vytvořeným přebíjeným nábojem lze opět dále pracovat, např po zvýšení stavu počtu kusů skladem dochází k odečítání skladových zásob komponent, využívat jej ve střeleckém deníku.
Obrázek

Aplikace obsahuje "Knowledge base", což je prostor, kde se lze inspirovat laboracemi ostatních uživatelů, případně sdílet své.
Obrázek

Nedílnou součástí je i střelecký deník
Obrázek
Zde je formulář pro založení zbraně pro střelecký deník. Je zde vidět například možnost přidělení kalibrů. Kalibrů může být přiřazeno současně i vícero např. pro revolver .38/.357.
Obrázek
Formulář pro přidání záznamu do střeleckého deníku. Za povšimnutí stojí, že se nabízejí k využití pouze náboje které jsou kompatibilní se zbraní na základě kalibru
Obrázek
Výsledný přehled střeleckého deníku pro konkrétní zbraň. Zbrani lze přidělit výchozí nástřel, tedy kolik měla nastříleno před zavedením do aplikace. Samozřejmostí je možnost tisku deníku.
Obrázek
Takto vypadá nastavení aplikace, je zde možné si vytvořit kalibry které používám, nastavit cenu olova a nadefinovat střelecké aktivity pro využití ve střeleckém deníku.
Obrázek
<b>Mobilní aplikace, v tuhle chvíli pro Android</b>
Ve velmi ranné fázi je mobilní aplikace. Pamatujete jak jsem zmínil, že stojí za povšimnutí sloupce čárový kód u továrních nábojů a QR kód u přebíjených nábojů?
Tak právě aplikace umí to, že po načtení čárového kodu z krabičky nábojů můžu tento čárový kod přiřadit konkrétnímu továrnímu náboji. Pokud jej načtu znovu už to nabídne manipulaci se skladovou zásobou. Po nákupu nábojů je tedy stačí opípat appkou a pokud je již máte zavedeny v systému, dojde k navýšení jejich skladové zásoby.

Podobně fungují přebíjené náboje, jen s tím rozdílem, že se QR kod generuje přímo na webu. Opět lze po naskenování QR kodu manipulovat se skladovou zásobou nábojů. Například si můžete nalepit QR kod na krabičku ve které máte konkrétní přebíjené náboje. Pokud dokončím přebíjecí seanci, opět jen napípnu QR kod a dojde k navýšení odpovídající zásoby přebíjených nábojů s odpovídajícím odečtem komponent. Nic tedy na webu nemusím složitě dohledávat.

Další use case je na střelnici a toto platí pro tovární i přebíjené náboje. V appce máme tlačítko "Přidat záznam do střeleckého deníku" které spouští kameru a po naskenování čárového kodu továrního náboje nebo QR kodu přebíjeného dojde k jeho identifikaci a aplikace nabídne kompatibilní zbraně uživatele. Následně už jen vykliknete počet vystřílených nábojů, aktivitu které se automaticky načítají do dropdown menu z aktivit uživatele a po uložení dojde k přidání záznamu do střeleckého deníku konkrétní zbraně.

Obrázek
Obrázek

Omlouvám se tedy za dlouhou plachtu.

Redsnake

Příspěvek#49 » pát 25. říj 2024, 14:06

RT nove umi pracovat s daty co vypadnou z chronografu (radaru) od Garminu.

Redsnake

Příspěvek#50 » čtv 31. říj 2024, 23:25

Mezi nudnou práci s překlady a nápovědama jsem si dal něco zábavnějšího - export uživatelských dat do CSV. Takže pokud se někdo bál případného Vendor locku, tak to padá a na jedno kliknutí si můžete vytáhnout svá data co v RT máte.
export_do_csv.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Redsnake

Příspěvek#51 » sob 2. lis 2024, 23:13

Přidal jsem pár drobností -
1.) Možnost deaktivovat celé sekce na dashboardu, takže lidi kteří využívají projekt jen pro sledování skladové zásoby továrních nábojů a střeleckého deníku si můžou vypnout zobrazování nepotřebných sekcí na dashboardu. A opačně, dle potřeby konkrétního uživatele. Zpětně lze zapnout v nastavení.

2.) Darkmode, nasazena taková základní verze. Bude to chtít trochu odladit, ale základ imho dobrej.

3.) Interaktivní průvodci - na dashboardu jsou k dispozici interaktivní průvodci kteří předvedou základní používání systému - od vytvoření kalibrů a aktivit, přes přidání továrního náboje až po komplexní přidání přebíjeného náboje, což začíná vytvořením jednotlivých komponent. Zatím je to rozpracováno, takže to nemusí fungovat komplet.

Redsnake

Příspěvek#52 » pon 4. lis 2024, 08:50

Na dashboard přibyla nová sekce s grafy - aktuálně to zobrazuje data ze střeleckého deníku.

https://youtu.be/E9v0CfkkA7Y

Redsnake

Příspěvek#53 » pon 11. lis 2024, 22:13

Vytvoření laborace přes import z Gordon Reloading Tools, nejde ani tak o tutoriál, jako spíš náhled jak to funguje a co systém už umí.

https://youtu.be/Udqzk5pqrwc

Redsnake

Příspěvek#54 » čtv 14. lis 2024, 08:17

Posledni dny se bohuzel projekt potyka s problemy s pomalou odezvou webu a tedy i aplikace, nebot ta komunikuje s webem pres API. Venoval jsem dva dny debugovani a hledani chyby na sve strane, nicmene pote se ukazalo ze jde o problemy ze strany poskytovatele hostingu. Vzhledem k tomu, ze jde o sdileny hosting (tedy na jednom stroji je realne hostovano vice webu a tyto se deli o vypocetni vykon) tak to nemam moznost uplne ovlivnit. Dle provozovatele hostingu zpomaleni udajne zpusobuji zalohovaci pluginy wordpressu ktere na hostingu tez bezi.

Cela situace me velmi mrzi, protoze rada lidi web a aplikaci zkouseji poprve a setkavaji se s timto problemem, bohuzel nezbyva nez to preckat az to poskytovatel hostingovych sluzeb vyresi.

Redsnake

Příspěvek#55 » čtv 14. lis 2024, 08:24

Abych nekoncil negativne, trochu jsem pohnul s mobilni aplikaci. Nove umoznuje zobrazit/skryt naboje s nulovou skladovou zasobou v prehledu. Plus pohled na zaznam do streleckeho deniku bez vyuziti skenovani qr kodu/caroveho kodu.

https://youtu.be/Gh7ffdM3RnY?si=QaMTV8uWW6oPlrKG

Redsnake

Příspěvek#56 » pát 15. lis 2024, 00:07

Tovární náboje mají nově volitelné pole "Prodejní balení". Pokud je toto pole vyplněno, tak při naskenování odpovídajícího čárového kodu a navyšování zásoby je automaticky předvyplněno toto množství. Urychluje to práci.

Takže pokud se moje oblíbené .22 LR prodávají po 50 ks nebo třeba puškové po 20ks, tak při naskenování kodu se přednastaví tento počet a já jen jedním klikem potvrdím a pípám další krabku..

Jo a při vytváření záznamu do střeleckého deníku se mi podařilo vypsat aktuální souřadnice z GPS, takže bych řekl, že jsme krůček od toho aby se daly automaticky přiřazovat ty střelnice. Aplikace se samozřejmě ptá na oprávnění a kdo nebude chtít, nemusí oprávnění k GPS aplikaci udělit. Plán je ale takový, že to skutečně bude jen porovnávat GPS souřadnice se záznamy které má uživatel v databázi. Takže si nadefinuji x střelnic na které chodím, přiřadím jim souřadnice a pokud budu vytvářet záznam do střeleckého deníku a dojde k shodě, automaticky se přednastaví odpovídající střelnice.
Samo o sobě asi geekovina, ale rád bych na to do budoucna zkusil navázat nějaký "ceník". Když už nám střelecký deník počítá náklady na střelivo, mohl by tak sečíst i pronájem stavu.

Redsnake

Příspěvek#57 » pon 25. lis 2024, 14:17

Náhled na mobilní aplikaci Shooting companion která slouží jako doplněk k webové aplikaci Reloading Tracker.

Vývoj bude pokračovat ale již nyní je implementován Autologin, Offline režim, automatické přednastavení střelnice na základě polohy a další. V inventáři nábojů lze přehodit pořadí Tovární/přebíjené náboje dlouhým stiskem na tlačítko dle preferencí uživatele.

Shooting Companion - Mobile App for Reloading Tracker
https://youtube.com/shorts/vE0xhZRPUqU

Aplikace je ke stažení zde
Login - Reloading Tracker
https://www.reloading-tracker.cz/downloads-page

Je to verze 1.0, ale není tak nazvaná z velkohubosti, že bych si myslel, že je hotovo nebo že už to umí všechno a je bugu prostá, jednoduše mi došlo číslování. Pokud z nějakého důvodu někomu vyhovuje starší verze aplikace, měly by být teoreticky kompatibilní, ale nezaměřoval jsem se na to a už vůbec jsem to netestoval.

Zpět na