Čištění zbraní
Co jinam nepatří...
- Jarda89
Příspěvek#1922 » čtv 4. črc 2024, 06:50
Erix píše:Zdar, tak když hodíš do Google hesla jako Glock wear, Glock rust nebo Glock corrosion, tak uvidíš nějaké fotky koroze. Většinou to bude ale spíše špatnou nebo žádnou údržbou + špatné skladování. Byl bych v klidu, mazal dle plánu, skladoval v suchu a zbytečně neleštil a nelapoval nic, co netřeba.
V návodu se konkrétně píše: Vývrt, nábojovou komoru a všechny přístupné součásti po vyčistění do sucha potřete hadříkem zvlhčeným v konzervačním oleji nebo použijte olej ve spreji. Přebytečný olej setřete. Což dělám poměrně pravidelně. Takže i kdybych nějakým zázrakem proškrábnul tenifer, tak se nic nestane. Měl jsem už dost zbraní, které byly jenom klasicky černěné a nikdy mi nic nezrezlo. Omlouvám se, vždycky najdu něco, co považuji za strašný problém, on to ve finále problém není a akorát s tím otravuju...
- Erix
Příspěvek#1923 » čtv 4. črc 2024, 15:32
No tak někdo je prostě hračička, někdo jen rád čistí atd. Pak jsou taky tací, co mají olejíčků, vytěráčků, hadříků, pouzdírek a futrálků,... víc, jak kdejaká ženská kosmetiky a kabelek. Hlavně, že jsou všichni spokojení a nikdo nezlobí. Zeptat se není slabost, nikdo neví vše.
- Jarda89
Příspěvek#1924 » čtv 4. črc 2024, 19:25
Už mi konečně odepsali i z CZUB. Že jsem tomu na jednu stranu prospěl a vyhlazením povrchu možná protikorozní odolnost i zvýšil. Nitridace že je ve vývrtu už tak tenčí. Pro sichr se k vývrtu mám chovat jako k nenitridovanému a nic se nestane (takže úplně normálně jako doteď. Vyčistit, namazat, občas zkontrolovat a domazat).
- kiv61
- Luhu
- Luhu
- Klicky
- skagerak
- Klicky
- skagerak
Příspěvek#1935 » stř 9. říj 2024, 01:10
No ok, nejsem přímo zastance "nosocistoplen" a "brinkotruhel" (ale napr zase clovek který píše "trigger guard" a cesky to sklonuje místo aby napsal lučík je na mne treba už relativne moc) ale zas mame lauf a hilzny no......
Když se podíváš na originál armádní čistící sady u řady kveru (včetně našeho samopalu vz.58) tak obsahují mnohdy nějaký ten chránič. Vzhledem k tomu že se říká že stav ústi má vliv na presnost zbrane tak mi to celkem dává smysl, navic kdyz ty vyteraky jsou ocelové...
I predovkari někdy pouzivaji chranice pri nabijeni.
Sám pokud čistím od usti tak používám (original nebo nějakou vlastní improvizaci/vyrobu)
Karbonový plastovy nebo mosazný vyterak na tom bude asi o něco líp, ale pokud to jde tak bych pouzil nějaký chránič (zejm u dlouhe zbrane, u dvoupalcoveho .38 revolveru bych to asi neresil...)
Jinak jsou i jakési navadece pro cisteni od komory, typicky pro AR (nejen)
Když se podíváš na originál armádní čistící sady u řady kveru (včetně našeho samopalu vz.58) tak obsahují mnohdy nějaký ten chránič. Vzhledem k tomu že se říká že stav ústi má vliv na presnost zbrane tak mi to celkem dává smysl, navic kdyz ty vyteraky jsou ocelové...
I predovkari někdy pouzivaji chranice pri nabijeni.
Sám pokud čistím od usti tak používám (original nebo nějakou vlastní improvizaci/vyrobu)
Karbonový plastovy nebo mosazný vyterak na tom bude asi o něco líp, ale pokud to jde tak bych pouzil nějaký chránič (zejm u dlouhe zbrane, u dvoupalcoveho .38 revolveru bych to asi neresil...)
Jinak jsou i jakési navadece pro cisteni od komory, typicky pro AR (nejen)
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí