Kam s Průkazem zbraně?

Co jinam nepatří...

tominosik

Příspěvek#1 » čtv 5. kvě 2016, 11:26

Zdravím.
Kde doporučíte uchovat Průkaz zbraně, pokud (krátkou) zbraň přenáším v kufříku pouze z bytu na střelnici? Asi v tom kufříku, že? Zbytečné ho například nosit stále s sebou v peněžence, když nemám zbraň při sobě.
Zbrojní průkaz však nosím stále, protože občas si zajdu jen tak na střelnici po práci a vyzkouším si od nich i jiné zbraně.
Díky za vaše nazory.

DAveDOG

Příspěvek#2 » čtv 5. kvě 2016, 11:32

Pokud nehodláš nosit, tak je to úplně jedno.

Pablo.gs

Příspěvek#3 » čtv 5. kvě 2016, 12:06

Mám v trezoru u zbraně, beru zbraň, strčím do šrajtofle. Ukládám zbraň, vyndám ze šrajtofle a položím ke qéru. Takhle tam mám i techničáky a klíčky od aut, protože střídám 3 auta a motorku. Dá se na ten systém zvyknout.

Sedmej

Příspěvek#4 » čtv 5. kvě 2016, 13:18

já nosím jak ZP, tak PZ stále u sebe, stejně jako třeba malej techničák, řidičák atd.. mám prostě v bundě kapsu na doklady, kde mám všechno. a nebo to hodím to tašky. už jsem si na to zvykl a 1-2 kartičky navíc mě nijak neobtěžují. a nemusím nikdy přemýšlet o tom, jestli jsem si nějaký doklady vzal nebo ne, mám stále všechny. jen bych si asi zkomplikoval případnou ztrátu bundy (tašky), takže úplně ideální to není.

marinakus

Příspěvek#5 » čtv 5. kvě 2016, 13:26

Pokud nemas jen E, je to celkem jedno. Jinak je neprijemne, kdyz si chces koupit strelivo, ZP mas u sebe ale PZ je doma ve skrini.

Sedmej

Příspěvek#6 » čtv 5. kvě 2016, 13:29

marinakus: já právě mám jen E, jestli to bylo na mě.

RomanB74

Příspěvek#7 » čtv 5. kvě 2016, 13:30

> Pablo.gs: Mám podobné návyky. PZ normálně v trezoru u zbraní, když beru zbraně, beru i PZ mezi doklady v peněžence. ZP trvale v peněžence. Samozřejmě mám ještě "chlastací" peněženku. Tam jsou max prachy a kartička na MHD pro účely eliminace rizika ztráty dokladů :lol:

MakeaNui

Příspěvek#8 » čtv 5. kvě 2016, 13:33

Já mám PZ stále u sebe s doklady, ZP mám jen E, ale nikdy, opravdu NIKDY po mě při nákupu střeliva nikdo PZ nechtěl ... :)

cipis

Příspěvek#9 » čtv 5. kvě 2016, 14:04

Však s online CRZ to ani nepotřebuje, mrkne a vidí, na co "máš nárok" :)

Blacky

Příspěvek#10 » čtv 5. kvě 2016, 14:22

Já jelikož běžně nenosím, tak ho mam v kufříku u zbraně. Nacpu ho pod molitan, v míste, kde neni uplen prilepenej. Na brokne ho mam v kapsicce pouzdra, a v kufru na odstrelovacku taky. Kdyz nosim, davam do penezenky. Jelikoz mam ABE, tak nakup streliva zvladnu s ZP.

marinakus

Příspěvek#11 » čtv 5. kvě 2016, 14:40

Cipis : To teda nevidi. Asi jsi s CRZ nikdy nedelal.

Čop

Příspěvek#12 » čtv 5. kvě 2016, 19:18

Mě tak trochu štve, že všechno už je ve formátu kreditky, jen ZP a PZ pořád velký jako kráva. Každej krámek se zdravou výživou má tiskárnu na karty...

Caroprd111

Příspěvek#13 » čtv 5. kvě 2016, 19:30

Jsem rád, že je to zatím jen větší zalaminovanej papír, až někdo přijde s kartičkou, bude mít určitě k výhodný velikosti i čip...

marinakus

Příspěvek#14 » čtv 5. kvě 2016, 19:39

A bude se opět čekat o to déle než ji vyrobí státní tiskárna cenin nebo něco podobného.

j.v.

Příspěvek#15 » čtv 5. kvě 2016, 19:56

Noo... Zase takový kreditkoidní ZP s čipem, do kterého by se zbraně při registraci už jen hezky elektronicky zapsaly a odpadla by hromada průkazek a čekání na jejich vydání... Všechno je to jen o tom, jak se věc uchopí.

A abych nebyl OT, všechny PZ mám v kapse na dveřích trezoru a podle potřeby je vybírám/odkládám :)

Zpět na