Perkusní derringer Great Gun

Black Powder a vše co k tomu patří
b52

Příspěvek#166 » pát 10. srp 2012, 16:37

sided píše:Kdybys radši napsal navážku BP, váhu střely a střelil to přes hradla. To by byla relevantní informace. Po staru se testovala průbojnost střely na vyschlých 1" borových prknech. Nesměly mít suky a počítala se prostřelená skrz. Do špalku to nemá moc vypovídací hodnotu, bývají tam praskliny, suky a jiné vady. Když tam střelíš pět ran ze stejné zbraně tak nejspíš bude každá jinak hluboko.

dávám 2.4g ale baj oko zatim ani jeden selhač zápalky remington nebo ..S.B , KDYŽ JEDU BROKY TAK RYBÁŘSKÉ 2.8mm .. ca 11 kusů . 3g prachu ,,,filc a filc ze zednického hladítka 10mm průměr

Dancek

Příspěvek#167 » pát 10. srp 2012, 17:18

b52: Z Tvých dřívějších příspěvků vím, že máš derika v ráži 9 mm i v ráži .45. Podle množství bych typoval, že těch 2,4 g nebo s broky 3 g prachu sypeš do toho většího, ale rád bych to věděl jistě, protože sidedova otázka na navážku a rychlost navazovala na Tvůj příspěvek o průbojnosti ráže 9 mm.
Filc na zednická hladítka jsem viděl tlustý 10 mm nebo víc. Jak tlustý používáš ?

b52

Příspěvek#168 » sob 11. srp 2012, 08:42

filc pouze ten bílí jo asi těch 10mm ...dávka do 9mm a 45ky stejná... /filcová kolečka vložím do plechovky od solviny a nastříkám sprejem na řetězy protřepu nic lepšího zatim v mé alchimii není vyzkoušeno ca 21 let.

sanduro

Příspěvek#169 » pát 7. zář 2012, 16:17

Zdravim,

Jsem tu novy. Tak me hned nekamenujte.

Jelikoz jsem se stal majitelem derringeru Great Gun 9mm, napisu o prvem testu.

Pouzita zbran Great gun derringer 9,mm.
Prach Vesuvit , navazku nevim, je to 20 grainu dle odmerky ale ta odmerka je na Pyrodex
Pouzita strela 9,mm ogival.
Mazani Tradition wonderlube
Ucpavka zadna. Ogival tesne na prach.

Vystreleno asi 30 ran, ke zlyhani pri vystrelu nedoslo ani jednou. Myslim odpaleni prachu.
Dvakrat neprskla zapalka, coz asi neni zpusobeno zapalkou ale tim ze prvni zapalka zapadne nekam za kohout. Viz nize.

Po pocatecnim rozstrileni jsem nemel problem drzet vystrel v cernem na 10 m na 20/50 terc. Nektere nestrhnute vystrely dokonce koncily v kolecku asi 5 cm. Ale cilem nebylo strilet presne ale nacvicit si postup nabijeni, stereotyp a strelbu s predovkou.
Jinak to nese nahoru a doleva a nebyl jsem sam, pritelkyne to zkusila taky a taky to litalo doleva.

S miridlami ani muskou jsem nelaboroval, to budu delat az skusim i jine navazky prachu.

Strelba velice prijemna.

Plusy:
spuosta zabavy
odpaleni prachu vzdy bez problemu, kdyz prskla zapalka
jednoduche nabijeni, mezi vystrely jsem jenom obcas projel hlavne mekym kartacem

Minusy:

S kohoutem v prvni bezpecnostni poloze se tezko nasazuji zapalky, je tam malo mista
Po vystrelu zapalka nedrzi vzdy na pistonu, nekdy zustane nalepena na uderniku, nekdy spadne dolu pod kohout a muze zablokovat odpaleni spodni hlavne
Trosku obtizne se hleda optimalni drzeni zbrane, holt je to mrnousek, coz ja nejsem

Zaver : spokojenost, zabava

Dalsi postup:
1.Skusim ruzne dalsi navazky prachu
2. Prozenu to hradlama na ruznych navazkach prachu
3. Vyskousim nabit spodni hlaven 4 mm olovem

S cim bych potreboval pomoct

1. Nevite jaky je presne pomer vahy/objemu u Pyrodexu a Vesuvitu LC, abych mohl urcit presne navazku. Kdyz prijde kamos reknu mu at priveze grainovou vahu.
2. Nevite kde sehnat vyrazec na ucpavky na filc nebo papirovy karton v prumeru 9 mm
3. Je tady nekdo kdo vlastni stejnou zbran a chce se podeli o znalosti nebo si jit zastrilet?
4. Mate nejakou fintu na to aby zapalka po odpaleni zustala drzet na pistonu? Necim to namazat prilepit atd ...

Dekuj iza pozornost

San

b52

Příspěvek#170 » sob 8. zář 2012, 07:01

kupuj zápalky remington ty jsou ok nepadaj ..ahoj

Blackpowdergunfan

Příspěvek#171 » sob 8. zář 2012, 09:23

Ahoj, Pyrodex váží okolo 70% hmotnosti černého prachu. Takže sypeš okolo 1,7 g Vesuvitu. Na zátky si vyrob lochajznu z trubičky, naostři hrany, cca. celou 2./3 délky probruš tak, aby šly zátky vyndavat. Na některém foru jsem četl, že nejlíp se vysekávají pomocí stojanové vrtačky s pomocí toho, jak jsem už napsal, byl tam i obrázek, ale nemohu to za žádnou cenu najít. Zápalky se dají používat S&B, ale před nasazením je lepší je lehce zmáčknout v prstech, pak drží taky celkem dobře.

Dancek

Příspěvek#172 » stř 12. zář 2012, 20:54

Spadávání zápalek může zabránit nebo alespoň omezit správné nasazení. K tomu je zapotřebí trošku větší síla, kterou lze těžko v stísněném prostoru okolo pistonů vyvinout, proto se používají tzv. zápalkovače, kterými je možno natlačit zápalku na piston větší silou.
Druhou možností je navléct gumičky příslušného průměru na nasazené zápalky a pistony – viz obrázek.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

romi

Příspěvek#173 » pát 14. zář 2012, 18:50

Dancek píše:Druhou možností je navléct gumičky příslušného průměru na nasazené zápalky a pistony – viz obrázek.

Proč tak složitě. Volné zápalky lze jednoduše "utáhnout". Stačí k tomu upravené kleště typu -kombinačky. Při zavřených čelistech do nich vyvrtáte díru podle vašeho pistonu. Kalibruji si tak všechy zápalky :). :D

b52

Příspěvek#174 » pát 21. zář 2012, 15:15

chcešli 100% jistotu kápni na pistony zajištovač šroubů potom sloupni zápalku nožíkem dá se opakovat bez potření asi 5x vyzkoušeno 10 let jo to jsou ty vychytávky rána vyjde i po předchozím ponoření zbraně do vody.. jinak se ptejte když mohu tak poradím

Petrvald

Příspěvek#175 » sob 22. zář 2012, 13:46

Nedávno jsem si pořídil derringera od Greatgun cal.45 mám menší problém s nabíjením. Střely používám ogivalní 11.50 mazané do drážek, ale jdou velmi ztuha, proto se musí zarážet paličkou až na prach. Dochází tak k deformaci střely a výsledkem je značně nepřesná střelba. Potřeboval bych poradit, zda se nedaj zakoupit menší pruměry těchto střel něco kolem 11,3 - 11,4, zatím se mi nic nedaří sehnat :(

Blackpowdergunfan

Příspěvek#176 » ned 23. zář 2012, 12:04

Ahoj, GreatGun prodává ogivály z kleští od Lee, je to postupka ( od spodu nahoru se zvětšuje průměr ) a lijí z měkkého olova, jde do něj udělat vryp nehtem, při nabíjení je to Ok. Předpokládám, že nabíjíš ogivály pro nábojové zbraně ( 45 LC apod. ), jejich olovo je tvrdé, je v něm cín a další příměsi. Tady máš odkaz na ty GG ogivály : http://www.greatgun.eshop-zdarma.cz/ind ... duct&id=22 . Nebo pokud používáš jejich střely, může být problém v mazání, tedy pokud jde ovšem první rána po vyčištění celkem hladce a s dalšími střelami se to výrazně zhoršuje.
Pokud ještě zmenšíš průměr střely, výkon dost klesne. Střela musí těsnit a mít styčnou plochu s hlavní co největší.

b52

Příspěvek#177 » úte 25. zář 2012, 17:15

Petrvald píše:Nedávno jsem si pořídil derringera od Greatgun cal.45 mám menší problém s nabíjením. Střely používám ogivalní 11.50 mazané do drážek, ale jdou velmi ztuha, proto se musí zarážet paličkou až na prach. Dochází tak k deformaci střely a výsledkem je značně nepřesná střelba. Potřeboval bych poradit, zda se nedaj zakoupit menší pruměry těchto střel něco kolem 11,3 - 11,4, zatím se mi nic nedaří sehnat :(

na to je rada zadarmo stará 200let a 100% ůčiná polož ogivál na hladkou dlaždici přiklop další dlaždicí a zaválej no a je to... jak jednoduché a jak ůčiné měj se hodně ůspěchů

romi

Příspěvek#178 » pát 28. zář 2012, 08:07

Petrvald píše:Nedávno jsem si pořídil derringera od Greatgun cal.45 mám menší problém s nabíjením. Střely používám ogivalní 11.50 mazané do drážek, ale jdou velmi ztuha, proto se musí zarážet paličkou až na prach. Dochází tak k deformaci střely a výsledkem je značně nepřesná střelba. Potřeboval bych poradit, zda se nedaj zakoupit menší pruměry těchto střel něco kolem 11,3 - 11,4, zatím se mi nic nedaří sehnat :(

V dávných dobách jsem měl podobné problémy...,zdatní borci na všech forech rozdávali rady typu "používej měkké olovo", kde ho ale vzít, to už neřekli. Šel jsem jinou cestou, vyrobil jsem si lis, který se nasazoval na hlavěm, byl podobný tomu co se používá na PR. Střelu jsem pomoci tohoto lisu zalisoval do hlavně, střela se krásně zařízla do drážek, nebylo třeba kladiva. Po uveřejnění fotek na konkurenčních forech se snesla na mojí hlavu nevybíravá kritika......Proto foto zde neuveřejním - střelecké fora jsou prolezé stejnými "chytráky" a já o žadnou diskuzi s nimi nestojím. :)

pufik

Příspěvek#179 » pát 28. zář 2012, 17:02

Na konkurencni fora se vy...kasli. Verim ze zde k nicemu takovemu nedojde, treba me by ten lis docela zajimal (myslim to uprimne ;) )

romi

Příspěvek#180 » pát 28. zář 2012, 19:27

Tak dobře :) Na žadost uživatelů krátké video http://youtu.be/DafETZcsTGY
Příští týden ho smažu. Kvalita je opravdu ilustrativní......

Zpět na