Perkusní derringer Great Gun

Black Powder a vše co k tomu patří
Artifex

Příspěvek#181 » pát 28. zář 2012, 20:48

Pro derringera by to neměl být problém udělat i včetně podstavce, byly by tam dvě hlavy co tlačí na střelu zezvrchu a člověk by si příslušnou vybral podle hlavně...
Takhle nějak to myslím, sorry za grafické zpracování:
nabijak.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

b52

Příspěvek#182 » sob 29. zář 2012, 07:06

v kauflandu výprodej gumové paličky nerez rukojet ,,,rozměr přesně na nab. deringra cena akce vše za 20kč

romi

Příspěvek#183 » sob 29. zář 2012, 13:12

Další metoda je kalibrování střel a následné balení do cigaretových papírků.......Dělám to na typ střely REAL a Minie. Kritikům dopředu říkám "NEMÁM MĚKKÉ OLOVO!".
Postup:
1- odleju střelu
2- střelu namažu v rozehřátém mazání
3- střelu protáhnu lisem a kalibrovací matricí / po této operaci zůstane namazaná v drážkách/
4- střelu balím do cigaretového papírku /postup si najdete na netu/
5- střelu balim do cigaretového papírku po druhé, ale v opačném směru. Po uschnutí papírku musí být obal řádně vypnut - chce to zručnost.
6- střelu znovu ponořím do tekutého mazání
7- střelu vystřelíte tam kde budete chtít.

Při tomto postupu nebudete vědět co je to zanešená hlaven . Začatečník bude mít těžkosti s určením rozměru kalibrovací matrice. Ke kalibrování používám lis schmit - není to levná záležitost, na pokusy jde použít i stojan k ruční vrtačce -taky jsem tak začínal. "odborníci" budou namítat, že kalibrací degraduji Minii i reál , ja na ně se.. , pro to,že to funguje. Je to metoda pracná tutíž drahá, není pro ty sřelce kteří ji chtějí získat za korunu. Cena jednoho výstřelu r. 0,50 se pohybuje okolo 10Kč :)
Admin necht promine zaplevelení fora...... a přízpěvek smaže :)

romi

Příspěvek#184 » sob 29. zář 2012, 13:14

Artifex píše:Pro derringera by to neměl být problém udělat i včetně podstavce, byly by tam dvě hlavy co tlačí na střelu zezvrchu a člověk by si příslušnou vybral podle hlavně...
Takhle nějak to myslím, sorry za grafické zpracování:
nabijak.JPG

Takový typ lisu si dělají střelci i na historické zbraně.

b52

Příspěvek#185 » sob 29. zář 2012, 13:18

b52 píše:v kauflandu výprodej gumové paličky nerez rukojet ,,,rozměr přesně na nab. deringra cena akce vše za 20kč

tady je foto
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

pufik

Příspěvek#186 » pon 1. říj 2012, 07:09

Díky za podělení se o ideu.

Artifex

Příspěvek#187 » pon 1. říj 2012, 07:52

Hlavně udělat ty tlačící prvky mosazné aby se neobouchaly drážky při centrování, ideálně pak třeba ve tvaru SWC střely, zespoda ploška a lehký kužel na vystředění samotného zavaděče, vůči hlavni lehce podkaliberní.

Petrvald

Příspěvek#188 » čtv 4. říj 2012, 09:26

Problém se střelami byl vyřešen včera mi došly nové střely od Great Gun, které mají postupku jak píše "Blackpowdergunfan" dole 11.3 a směrem nahoru se průměr zvětšuje až na 11.5. Nabíjení je naprosto v pohodě, paličku použiji jen po oříznutí střely, pak už dotláčím nabíjákem.Jinak mažu směsí hovězího loje a včelího vosku (cca 3:1).Při střelbě na 15 m prostřelím 30 mm smrkovou desku bez problémů víc jsem zatím nezkoušel. Díky moc za rady..

Blackpowdergunfan

Příspěvek#189 » čtv 4. říj 2012, 19:15

Ahoj, tak to jsem rád že je to OK, jejich střely jdou nabíjet celkem hladce. Jinak 30mm smrk dává i 54ka. Ještě pár týdnů a hodím sem fotky ze střílení s mým kanonem ( zatím jsem nestřílel, dávám dokupy příslušenství ). Ahoj

romi

Příspěvek#190 » sob 6. říj 2012, 11:43

Na to prostřelování si dejte bacha. V dávných dobách jsem si natáčel jestli prostřelím 5cm knihu :o . Neprostřelil, ale při kontrole videa jsem zjistil, střela se odrazila přimo na mě a prolétla kolem ksichtu :cry:

Petrvald

Příspěvek#191 » ned 7. říj 2012, 19:17

K odrazu střely proti střelci docházelo poměrně často na střelnicích, kde někteří chytráci použivali pneumatiky v dopadišti. Většinou jsou z toho modřiny nebo lehké škrábance.
Vím, že dřevo může střelu značně vychýlt od původního směru, ale že se může vrátit zpět mě celkem vyděsilo :(

Patrik
moderátor

Příspěvek#192 » pon 8. říj 2012, 09:35

Odraz od dřeva je u slabších laborací zcela běžný.

muzzleloader

Příspěvek#193 » pon 8. říj 2012, 11:34

Ja tohle proste neznam,na nekolika forech jsem zaznamenal problemy s odrazenm strel GG derringera,ale nechapu to.Ja kdyz vystrelim,tak jde durch,nebo zustane dostatecne hluboko.A to mazu jen plivancem do drazek strely :-)

b52

Příspěvek#194 » pon 8. říj 2012, 15:38

tak odraz s 9 mm gg neznám... na střelbu do nepoddajných materiálů používám pouze gg 9mm střela bronz ... proti 45 ..je to opravdu průbojnik....45 je mrtvolka ale zase bude mít určitě větší stop efekt

muzzleloader

Příspěvek#195 » pon 8. říj 2012, 18:52

Zapomel jsem dodat,ze strilim .45 a jeste se mi odraz nekonal.Mrtvolka to rozhodne neni,zalezi jen na utesnenj.

Zpět na