Perkusní derringer Great Gun
Black Powder a vše co k tomu patří
- Jan Jeni
Příspěvek#331 » sob 23. bře 2013, 19:43
Ještě jsem zapoměl povědět že dřevěný trámek cca 50cm dlouhý a tlouštka 4cm x5cm první rána z 1,5m skrz střela nenalezena druhá rána rozštípla trámek po celé délce 50cm na půl tak myslím že na blízko by to byl nepříjemnej zážitek potkat se z takovým knedlíkem ! 

-
Návštěvník
- Návštěvník
Příspěvek#332 » sob 23. bře 2013, 21:36
Ahoj Honzo, dneska jsi mne s tím GG a černým prachem vůbec nadchnul, díky za možnost si střelit. Přiznám se, že s tím dřevem jsem si poprvé nebyl úplně jistý 
S tou menší přesností to bylo zajímavé, přišlo mi, že se rozptyl zvyšuje se vzdáleností exponenciálně... Víc zblízka na flek.
O.

S tou menší přesností to bylo zajímavé, přišlo mi, že se rozptyl zvyšuje se vzdáleností exponenciálně... Víc zblízka na flek.
O.
- Jan Jeni
-
Blackpowdergunfan - Příspěvky: 19
- Blackpowdergunfan
Příspěvek#334 » pon 25. bře 2013, 11:52
Ahoj, tak to že jsi netrefoval může znamenat, že Tvá navážka na tuto vzdálenost není dostačující, atd. Může to být třeba trošku rozdílným nabíjením střel a pak taky rukama, já na 25 metrů trefuju ještě spolehlivě terč 50/20, ráže 54, střela kule 535 a flastr 0,85 mm laufy 4".
- Jimi
Příspěvek#335 » úte 7. kvě 2013, 08:42
Jimi píše:Ty 250 jsou od známého, který je měl původně do 45LC. Podle mě to ale je předovkářská střela a asi proto se jich zbavil. Pokusím se vyfotit a poslat. GG není můj, takže musím střelu vyzvednout u kamoša.
V ráži 54 a 4" to dle mého nebude mít velký smysl. Když se mrknete jak klesá rychlost v .45 oproti 9mm. Rozumná délka bude tak od 9" a chtělo by to revolverovou pažbičku "bird head" velikosti J nebo lépe K rámu dle SmithWessona. To by šlo vyřešit i na stávajícím rámu, pokud by se vyrobila patřičná rukojeť ze dřeva, která by přesahovala rozměry rámu.
Ta .45 je maxiball 16g
A odvolávám co jsem psal o .54, je to moc prima věcička v 6"

- Grasel
- motofoko
Příspěvek#338 » sob 4. led 2014, 18:49
Zdravim pani, dovolim si maly range report a par osobnych postrehov.
dnes som odpanil svojho derika, ktoreho mi dala moja najdrahsia na vianoce. Je to 4-palec v razi .54 a prve dojmy su v zasade pozitivne.
Jezizko priniesol len samotnu zbran v krabicke, takze celej parade predchadzal este nakup bizuterie v jednom prazskom obchode. Ten prebehol bezproblemovo, akurat ma nenadchla ponukana drevena prachovnica s logom GG a vymohol som na predavacovi mosadznu Pedersolli, ktora sa mi opticky pacila viacej. Stacilo k nej dokupit "nahubok" GG s navazkou pre cal .45, co udajne podla predavaca odpoveda polovici navazky pre .54. (Nevazil som to, predavacovi verim, snad tomu rozumie, ked to predava.) Zavit nastastie sedi.
Dalej ogivalne strely, prach, nabijak, nejake mazivo (az neskor som sa na tomto fore docital, ze staci jeleni loj), nejake asi pomerne drahe nemecke zapalky a hura na strelnicu.
Za hodinu sa mi podarilo vystrelit 14 striel a dve ucpavky z toaletaku. ktore posluzili ako prvotny test funkcie odpalovania zapaliek a priechodnosti kanalkov.... neponahlal som sa, mazal som, na mieste rukou, jelenim lojom.... pocitam ze keby som si priniesol strely uz namazane, tak by som toho vygulometil odhadom aj 50 kusov
Jediny problem ktory nastal bolo, ze lavy piston celkom dva krat zapalku vobec neodpalil a to ani na druhy pokus, proste kohut sklapol a nestalo sa vobec nic, na treti krat uz bum. Pricitam to zatial prilis odolnym zapalkam, uvidime casom, ci sa problemy budu opakovat.
Zbran sama o sebe bude asi pomerne presna, horna hlaven pri miereni na stred terca striela nahor, dolna nadol, ale sustrel sa pre jednotlive hlavne drzi dost po kope a to aj takemu babrakovi ako som ja. Slupka je to pri predpisanej navazke cekom pekna a pocitam, ze by sa tam toho dalo nasypat este o kus viacej, ale ja som si ako zaciatocnik netrufal. Pouceny z videi z youtube som sa pre kazdy pripad vybavil polstrovanou kulturistickou rukavicou a nelutoval som toho
Jednak rukavica pomerne vyrazne zlepsuje uchop relativne malej pazbicky a jednak absorbuje slusnu porciu spatneho razu.
Ku stastiu mi chyba este gumove kladivko pre narazanie striel do hlavne to je asi jedina vec ktoru som dnes postradal, inak strelecky zazitok skvely a urcite si to coskoro zopakujem. Necakanou ceresnickou na torte bol dalsi navstevnik strelnice, ktory ma vymenou za ranu z mojho derika nechal vystrelit zo svojej sharpsky.
A teraz otazka.... ked som derika priniesol domov, tak som ho rozobral ponoril do teplej mydlovej vody a vydrhol zubnou kefkou a dratenym kartacom na hlavne. Potom som ho ususil a prefukol vysavacom aby som odstranil vlhkost aj z kanalikov. Na zaver zlozil a prestriekal zo vsetkych stran (mechanizmus, povrchy aj vyvrt) WD40... otazka znie... vyzaduje si derik este nejaku dalsiu starostlivost, alebo to takto mozem nechat do dalsej navstevy strelnice?
dnes som odpanil svojho derika, ktoreho mi dala moja najdrahsia na vianoce. Je to 4-palec v razi .54 a prve dojmy su v zasade pozitivne.
Jezizko priniesol len samotnu zbran v krabicke, takze celej parade predchadzal este nakup bizuterie v jednom prazskom obchode. Ten prebehol bezproblemovo, akurat ma nenadchla ponukana drevena prachovnica s logom GG a vymohol som na predavacovi mosadznu Pedersolli, ktora sa mi opticky pacila viacej. Stacilo k nej dokupit "nahubok" GG s navazkou pre cal .45, co udajne podla predavaca odpoveda polovici navazky pre .54. (Nevazil som to, predavacovi verim, snad tomu rozumie, ked to predava.) Zavit nastastie sedi.
Dalej ogivalne strely, prach, nabijak, nejake mazivo (az neskor som sa na tomto fore docital, ze staci jeleni loj), nejake asi pomerne drahe nemecke zapalky a hura na strelnicu.
Za hodinu sa mi podarilo vystrelit 14 striel a dve ucpavky z toaletaku. ktore posluzili ako prvotny test funkcie odpalovania zapaliek a priechodnosti kanalkov.... neponahlal som sa, mazal som, na mieste rukou, jelenim lojom.... pocitam ze keby som si priniesol strely uz namazane, tak by som toho vygulometil odhadom aj 50 kusov

Jediny problem ktory nastal bolo, ze lavy piston celkom dva krat zapalku vobec neodpalil a to ani na druhy pokus, proste kohut sklapol a nestalo sa vobec nic, na treti krat uz bum. Pricitam to zatial prilis odolnym zapalkam, uvidime casom, ci sa problemy budu opakovat.
Zbran sama o sebe bude asi pomerne presna, horna hlaven pri miereni na stred terca striela nahor, dolna nadol, ale sustrel sa pre jednotlive hlavne drzi dost po kope a to aj takemu babrakovi ako som ja. Slupka je to pri predpisanej navazke cekom pekna a pocitam, ze by sa tam toho dalo nasypat este o kus viacej, ale ja som si ako zaciatocnik netrufal. Pouceny z videi z youtube som sa pre kazdy pripad vybavil polstrovanou kulturistickou rukavicou a nelutoval som toho

Ku stastiu mi chyba este gumove kladivko pre narazanie striel do hlavne to je asi jedina vec ktoru som dnes postradal, inak strelecky zazitok skvely a urcite si to coskoro zopakujem. Necakanou ceresnickou na torte bol dalsi navstevnik strelnice, ktory ma vymenou za ranu z mojho derika nechal vystrelit zo svojej sharpsky.
A teraz otazka.... ked som derika priniesol domov, tak som ho rozobral ponoril do teplej mydlovej vody a vydrhol zubnou kefkou a dratenym kartacom na hlavne. Potom som ho ususil a prefukol vysavacom aby som odstranil vlhkost aj z kanalikov. Na zaver zlozil a prestriekal zo vsetkych stran (mechanizmus, povrchy aj vyvrt) WD40... otazka znie... vyzaduje si derik este nejaku dalsiu starostlivost, alebo to takto mozem nechat do dalsej navstevy strelnice?
- JendaP
Příspěvek#339 » sob 4. led 2014, 19:22
Ahoj, já mám prach navážený a prachovnici nepoužívám, tak ti nemůžu říct, kolik je správně ale v návodu udávaných 25 gr je poměrně docela kopanec. Na namázání střel požívám hovězí lůj smíchaný se včelím voskem v poměru 1:1 - tohle jsem vyčetl, že je asi nejpoužívanější mazání. To WD je dobrý na vytěsnění vlhkosti a vyčištění ale na konzervaci použij něco přímo na konzervaci zbraní - WD není na nakonzervování. Na pistony a na šrouby používám trochu měděné pasty. Zápalky co mám, tak od S&B a neměl jsem selhání ani jedno. Gumovou paličku si sežeň. Víc ti musí poradit někdo víc zkušenější 

- sided
Příspěvek#340 » sob 4. led 2014, 19:38
motofoko píše:....Na zaver zlozil a prestriekal zo vsetkych stran (mechanizmus, povrchy aj vyvrt) WD40... otazka znie... vyzaduje si derik este nejaku dalsiu starostlivost, alebo to takto mozem nechat do dalsej navstevy strelnice?
Před střílením ho vytři do sucha a pistony prostřel zápalkou. Pro příště na WDčko zapomeň. Umej vařící jarovou vodou, profouknout vzduchem, nechat vychladnout a pak Konkor, Brunox nebo jiný zbrojní olej.
Sakra ta reklama na WD je snad 20 let stará a furt se toho lidi držej

- Artifex
Příspěvek#342 » pon 6. led 2014, 04:43
motofoko píše:Udajne podla predavaca odpoveda polovici navazky pre .54. (Nevazil som to, predavacovi verim, snad tomu rozumie, ked to predava.)
Doporučená navážka pod ogivál je 2,5g, doporučuji ale laborovat abys našel nejlepší soustřel, rozhodně to nebude konkrétně těch 2,5g.
motofoko píše:nejake asi pomerne drahe nemecke zapalky
Pistony jsou dělané na naše hladké 4mm S&B, stávalo se mi i více lidem, že kupř. s vlnitnými RWL nefungovaly jak měly.
motofoko píše:pocitam ze keby som si priniesol strely uz namazane, tak by som toho vygulometil odhadom aj 50 kusov![]()
To se poddá, na prezentačce už jsem je nabíjel včetně mazání za 37s obě hlavně dohromady.
motofoko píše:Jediny problem ktory nastal bolo, ze lavy piston celkom dva krat zapalku vobec neodpalil a to ani na druhy pokus, proste kohut sklapol a nestalo sa vobec nic, na treti krat uz bum. Pricitam to zatial prilis odolnym zapalkam, uvidime casom, ci sa problemy budu opakovat.
Viz S&B výše
motofoko píše:Zbran sama o sebe bude asi pomerne presna, horna hlaven pri miereni na stred terca striela nahor, dolna nadol, ale sustrel sa pre jednotlive hlavne drzi dost po kope a to aj takemu babrakovi ako som ja.
Ano, je to tak, je třeba přenášet nástřel jako u všech kulových kozlic, není možné nastřelit obě hlavně na všechny vzdálenosti stejně.
motofoko píše:A teraz otazka.... ked som derika priniesol domov, tak som ho rozobral ponoril do teplej mydlovej vody a vydrhol zubnou kefkou a dratenym kartacom na hlavne. Potom som ho ususil a prefukol vysavacom aby som odstranil vlhkost aj z kanalikov. Na zaver zlozil a prestriekal zo vsetkych stran (mechanizmus, povrchy aj vyvrt) WD40... otazka znie... vyzaduje si derik este nejaku dalsiu starostlivost, alebo to takto mozem nechat do dalsej navstevy strelnice?
WD40 je jen navoněný petrolej. Rozhodně nepoužívat železný drátěný kartáč, přinejhorším mosazný. Profukování kanálků je zbytečnost, koupej ho v nejteplejší vodě, kde udržíš ještě ruce a uschne sám, na kanálky pak pořiď čističe dýmek, mají vhodný průměr. Pokud jsi ho prostříkal kompletně, počítej s tím, že ti spodní hlaveň bez vyčištění při další střelbě neodpálí, prach ti flegmatizuje WD40 a hlavně se nedostane skrz kanálek, vytři obě hlavně dosucha, vhodné množství konzervačního oleje tam vždycky zůstane a kanálky pečlivě dosucha. Před první střelbou, pokud jsi derringer nenosil nabitý a tedy už vysušený, případně na dlouhodobé nošení před nabitím prachu z každého pistonu bouchni nasucho 2 zápalky aby se vyhnaly případné zbytky, pak teprve nabíjet. Při nabíjení vždy nasyp prach, zaklepni střely jen tak, aby nekoukaly z hlavní, vem derringer za hlavně na muškové objímce a párkrát klepni do pažbičky, jedině tak spolehlivě prosypeš spodní kanálek na spolehlivý odpal. Po nasazení zápalek spusť kohout na jednotlivé pistny a tlakem ruky na kohout zápalky domáčkni nadoraz za míření do bezpečného prostoru. Takto můžeš pak nabíjet derringer i na případné nošení, takto nabitý jeden z derringerů jsem měl hozený v tašce přes rok a spolehlivě odpálil obě rány na první klepnutí.
- YersiniaPestis
- YersiniaPestis
Příspěvek#343 » pon 6. led 2014, 20:48
S těma zápalkama jsem měl zajímavou zkušenost; se 4mm zápalkama od fy Remington s vlnitým okrajem to byla mizérie, spodní hlaveň nechodila prakticky vůbec, horní často práskla naprázdno nebo vůbec... zkoušel jsem různě měnit styl nabíjení, protože jsem podezříval že jsem moc dorazil střelu na prach ale v tom to nakonec nebylo;
Když tyto zápalky došly, tak jsem zkusil schválně S&B 4,7mm co mám na kentačku a třebaže jsou větší a občas spadly a muselo se střílet s nasazenou pouze jednou, tak to šlapalo jak hodinky, což mne dost překvapilo, protože střílela i spodní hlaveň... Potom od koupi 4mm zápalek od S&B ani jeden selhač, naprosto OK, spodní hlaveň střílí taktéž bez jakýhokoliv problému. Střílel jsem dokud nedošly střely-80ks... ani jeden selhač. Deringer je v .45, 4,5 palcové provedení. Super věc!
Když tyto zápalky došly, tak jsem zkusil schválně S&B 4,7mm co mám na kentačku a třebaže jsou větší a občas spadly a muselo se střílet s nasazenou pouze jednou, tak to šlapalo jak hodinky, což mne dost překvapilo, protože střílela i spodní hlaveň... Potom od koupi 4mm zápalek od S&B ani jeden selhač, naprosto OK, spodní hlaveň střílí taktéž bez jakýhokoliv problému. Střílel jsem dokud nedošly střely-80ks... ani jeden selhač. Deringer je v .45, 4,5 palcové provedení. Super věc!
- Jan Jeni
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX