BP zbraně a sebeobrana
Black Powder a vše co k tomu patří
- matias
- mušketýr
Příspěvek#48 » sob 13. zář 2014, 13:05
[quote="matias"]Já bloud myslel, že se tady řeší BP zbrań kat.D, využitelná primárně k sebeobraně v ro-. A ono
to asi bude jenom akademická debata ( slušně řečeno )
Akademická debata má už své výsledky.......zatím pro ně nemám názvy,vše jsou zadovky v rážích co jsem již dříve psal....pistole dvě hlavně pod sebou ......jedna hlaven terčovnice a puška v provedení ostřelovačka.....mám je ve zkušebně...fotky zveřejním.................
to asi bude jenom akademická debata ( slušně řečeno )
Akademická debata má už své výsledky.......zatím pro ně nemám názvy,vše jsou zadovky v rážích co jsem již dříve psal....pistole dvě hlavně pod sebou ......jedna hlaven terčovnice a puška v provedení ostřelovačka.....mám je ve zkušebně...fotky zveřejním.................
- matias
-
Chudzoskruo - Příspěvky: 53
- Chudzoskruo
Příspěvek#54 » stř 9. zář 2015, 17:44
Hrozně mi připadá, že ty věčné knížky a povídačky o sebeobraně to silně přehánějí.
Kolikrát se obyčejnému člověku v životě stane, že potřebuje použít zbraň?
Pravděpodobně asi méně často, než je výhra v tutovce.
Kdo by potom nosil sebou stále zbraň jen proto, že ji možná někdy někde použije.
Přijde mi, že toto se může týkat jen lidí žijících v určitých oblastech, mezi nepřizpůsobivými apod.
Ale vsugerováváním si, že mám zbraň na obranu, věřím, že tihle lidi tomu jdou dost na proti a že dovedou potom velmi snadno konflikt i dojít do stavu, kde potom budou mít záminku zbraň použít a těžko se budou usvědčovat před zákonem, že to vyprovokovali oni.
Vůbec nechápu tyto za vlasy přitažené řeči o sebeobraně a nutném sebeozbrojování. Kdyby to bylo aspoň proti terorismu. Ale z těch řečí, které vedete, jde až strach. Je z toho cítit, že spíš než že byste se báli, tak že si přejete zbraň použít. Věřím, že kdo takhle myslí, jde takové věci naproti.
Daleko příjemnější je prostě si se zbraní zacvičit a nešílet a nehrát si na žádného hrdinu a druhého oldshaterhenda. Opravdu se mi zdá, že z takových řečí jde, možná spíše ještě než strach, odtažitost vůči lidem, kteří takto myslí. Nezní příliš jako od lidí, kteří primárně chtějí druhým lidem pomáhat a navzájem si získávat prospěch.
Kdo by potom nosil sebou stále zbraň jen proto, že ji možná někdy někde použije.
Přijde mi, že toto se může týkat jen lidí žijících v určitých oblastech, mezi nepřizpůsobivými apod.
Ale vsugerováváním si, že mám zbraň na obranu, věřím, že tihle lidi tomu jdou dost na proti a že dovedou potom velmi snadno konflikt i dojít do stavu, kde potom budou mít záminku zbraň použít a těžko se budou usvědčovat před zákonem, že to vyprovokovali oni.
Vůbec nechápu tyto za vlasy přitažené řeči o sebeobraně a nutném sebeozbrojování. Kdyby to bylo aspoň proti terorismu. Ale z těch řečí, které vedete, jde až strach. Je z toho cítit, že spíš než že byste se báli, tak že si přejete zbraň použít. Věřím, že kdo takhle myslí, jde takové věci naproti.
Daleko příjemnější je prostě si se zbraní zacvičit a nešílet a nehrát si na žádného hrdinu a druhého oldshaterhenda. Opravdu se mi zdá, že z takových řečí jde, možná spíše ještě než strach, odtažitost vůči lidem, kteří takto myslí. Nezní příliš jako od lidí, kteří primárně chtějí druhým lidem pomáhat a navzájem si získávat prospěch.
- Serz
- Hungry
Příspěvek#56 » stř 9. zář 2015, 20:42
Chudzoskruo píše:Hrozně mi připadá, že ty věčné knížky a povídačky o sebeobraně to silně přehánějí.
Nejde o to, kolikrát... Stačí, aby se to stalo jednou... Jako tomu pánovi v jinak naprosto klidných a bezpečných Otrokovicích... Dva feťáci ho umlátili v parku, v centru města...
Pokud bude zbran fungovat stejně, jako úrazové pojištění, tedy dokud jsem ozbrojen/pojištěn, nic se mi nestane, beru a rád to budu vláčet s sebou...
Osobně jsem spíš zažil více lidí, kteří konstatovali, že je vlastnictví ZP a zbraní spíše zklidnilo a skončily tak noční tahy městem, kde sem tam i popelnice "tancovaly"... On nikdo nechce přijít o ty své hračky, protože skončil na záchytce...
Typuji, že tvůj věk nezačíná 3jkou. Jsi mladý, silný a některá rizka si neuvědomuješ, nepřipouští a některá ti nehrozí... To se bude časem měnit. A strach přijde s dětmi. Dnes už to vím.
Nicméně toto asi není úplně přesně to vlákno, ve kterém by se to mělo řešit, neb tady to není o sebeobraně jako takové, ale vhodnosti černoprachých zbraní k tomuto účelu. V tomto bodě jsem přesvědčen, že tento úkol splní stejně spolehlivě, jako to činily minimálně už před 250ti lety. Jen oproti moderním zbraním to nebude tak pohodlné...
- Carloss
Příspěvek#57 » stř 9. zář 2015, 22:11
Chudzoskruo píše:Hrozně mi připadá, že ty věčné knížky a povídačky o sebeobraně to silně přehánějí.
Myslím, že by sis měl o aspektech "ozbrojování se na obranu" toho přečíst, a hlavně srovnat v hlavě, poněkud víc a jinde. A to včetně mnohem širších souvislostí, než je jen to "mám u sebe chechtavý železo"...
- pelanj
Příspěvek#59 » čtv 10. zář 2015, 07:32
Škoda, že se nenajde někdo, kdo by vyráběl dvouhlavňovou zadovku srovnatelnou ergonomií (SA/DA režim, automatické přeřazení kohoutu nebo dva kohouty na dvě zmáčknutí jako u brokovnic), bezpečností při nošení a rozměry s moderními pistolemi. Určitě by se našla spousta lidí, co by dala za takovou věc nemalou částku (včetně mě:). Bohužel ani neexistuje nikdo, kdo by něco takového udělal alespoň na zakázku.
-
Chudzoskruo - Příspěvky: 53
- Chudzoskruo
Příspěvek#60 » čtv 10. zář 2015, 08:00
Hungry: Jen abych jasněji řekl co myslím, já samozřejmě nemám nic proti tomu, když si někdo pořídí a nosí zbraň pro klid duše, i tak jsi mě nepřesvědčil, že by to bylo potřeba a že to není přehnané. Ale jak jsem zmínil, můžou být jednotlivci, kterých se to opravdu týká a možná jsi to zrovna ty.
Zdá se mi, že tyto věci k diskusi jistým způsobem patří. Název přece zní "BP zbraně a sebeobrana".
Mluvil jsem spíš o tom, že vidím, jak lidé s velkým nadšením, nikoliv z obavy, mluví o tom, co si pořídit, aby defakto usmrtili člověka a opravdu s velkou radostí bez jakéhokoliv náznaku lítosti debatují, do jaké části těla střelit, aby byl vyřazen a tedy pravděpodobně i zemřel.
Proti věcnému vzdělávání se v sebeobraně a proti samotné sebeobraně jinak nemám samozřejmě nic.
Také ale poslouchat určité věci a nic neříct, to bych si musel připadat jako zbabělec.
========================================
K diskusi poota na téma za jakých okolností člověku střílení do lidí projde ještě jako nutná sebeobrana stačí, alespoň se mi zdá, jednoduchá odpověď, mysli lidsky, jako člověk, né jako zvíře, a nebude potřeba si naplňovat hlavu pravidly, které podle pouhého zdání u soudu projdou, neprojdou, protože soud řeší úmysly a okolnosti, to, že něco takového většinou prošlo až při střele z dvou metrů, je, myslím si, jiná věc.
Soud totiž nehledá koho zatížit trestem a čí zájmy hájit, jako si to mnozí myslí, ale komu se zkazila duše, takže potřebuje léčení, takové věci se přece neměří v metrech. A těmito řečmi mezi lidmi, kteří ti, poote, na ně nic neřeknou, se právě dostáváš do bodu, z kterého do vězení nemusíš mít daleko. Nenech se kazit většinou a raději bojuj za spravedlnost, bude se ti žít lépe a budeš mít také před lidmi lepší pověst.
(nechci samozřejmě zahlcovat původní směr diskuse, jak už tu asi naznačoval peggy, pokusím se tedy spíše zdržovat dalších reakcí)
Zdá se mi, že tyto věci k diskusi jistým způsobem patří. Název přece zní "BP zbraně a sebeobrana".
Mluvil jsem spíš o tom, že vidím, jak lidé s velkým nadšením, nikoliv z obavy, mluví o tom, co si pořídit, aby defakto usmrtili člověka a opravdu s velkou radostí bez jakéhokoliv náznaku lítosti debatují, do jaké části těla střelit, aby byl vyřazen a tedy pravděpodobně i zemřel.
Proti věcnému vzdělávání se v sebeobraně a proti samotné sebeobraně jinak nemám samozřejmě nic.
Také ale poslouchat určité věci a nic neříct, to bych si musel připadat jako zbabělec.
========================================
K diskusi poota na téma za jakých okolností člověku střílení do lidí projde ještě jako nutná sebeobrana stačí, alespoň se mi zdá, jednoduchá odpověď, mysli lidsky, jako člověk, né jako zvíře, a nebude potřeba si naplňovat hlavu pravidly, které podle pouhého zdání u soudu projdou, neprojdou, protože soud řeší úmysly a okolnosti, to, že něco takového většinou prošlo až při střele z dvou metrů, je, myslím si, jiná věc.
Soud totiž nehledá koho zatížit trestem a čí zájmy hájit, jako si to mnozí myslí, ale komu se zkazila duše, takže potřebuje léčení, takové věci se přece neměří v metrech. A těmito řečmi mezi lidmi, kteří ti, poote, na ně nic neřeknou, se právě dostáváš do bodu, z kterého do vězení nemusíš mít daleko. Nenech se kazit většinou a raději bojuj za spravedlnost, bude se ti žít lépe a budeš mít také před lidmi lepší pověst.
(nechci samozřejmě zahlcovat původní směr diskuse, jak už tu asi naznačoval peggy, pokusím se tedy spíše zdržovat dalších reakcí)
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí