Průvodce střelbou z předovek

Black Powder a vše co k tomu patří

Patrik
moderátor

Příspěvek#16 » pon 28. čer 2010, 01:42

U nás není k sehnání ani ten hovězí :( , zbývá už jen ten jelení.

kralik

Příspěvek#17 » pon 28. čer 2010, 07:06

ale je... u kazdeho reznika... a zbyle skvarky jsou docela dobre...

Patrik
moderátor

Příspěvek#18 » pon 28. čer 2010, 21:25

Asi to tady budu psát jen tak ze srandy né :evil:
Obešel jsem všechny řezníky v NJ a všude mi řekli: maximálně tak v zimě, takže v NJ opravdu né.

kralik

Příspěvek#19 » pon 28. čer 2010, 21:36

chces nejakej poslat? ze si to ty tak uz vyskvarenej.... snad postu prezije...

sided
moderátor

Příspěvek#20 » pon 28. čer 2010, 21:38

Což znamená jenom tolik že v NJ není slušný řezník ;) já používám lůj skopový kterýžto nemusím nikde shánět a navíc v létě tolik neměkne.

Patrik
moderátor

Příspěvek#21 » pon 28. čer 2010, 21:54

Na skopový jsem se pravda neptal. NJ bohužel není moc velké město, takže ani řezníků tady není bůhví kolik.
A je v tom opravdu velký rozdíl když se použije ten jelení?

Králik: díky, ještě zvážím tvou nabídku, zatím jsem zaseklý (rovněž) na vhodných střelách, navíc teď u mně převažují spíše nábojové zbraně, proto nemám tolik času potřebného ke střelbě z předovek.

kralik

Příspěvek#22 » úte 29. čer 2010, 16:02

jo, ty strely jsou problem... ja nakonec pouzivam na na moderni in-line 0.50 kouli 490 a flastr....
ale to neni zajiste to prave... presnost nic moc
ale tlouct tam minii kladivem mne nebavi....
takze by to chtelo kokilu tak 495.... a Lee buhvi proc ma jen 0.50...
a nebo mozna - netusim - udelat kalibr a hotove strely trochu "vorvat".... ale jednak nevim, zda je to dobry napad a jednak to udelat neumim...

KajaKliment

Příspěvek#23 » úte 29. čer 2010, 17:15

Zkus se zeptat i po hospodách. Já jsem dostal asi deset kilo hovězílho loje v hospodě. Poptal jsem se po trošce, hostinský objednal a bylo to. Mají to jako odpad, takže to bylo grátis. Něco se vyškvařilo, něco zmrazilo sýkorkám na zimu a zbytek bohužel vyhodil, protože prostě už nebylo kam dát

ace curly

Příspěvek#24 » ned 2. led 2011, 14:29

Stříleno při -14. Prsty zmrzlé, u nosa rampouch, ale mazání fungovalo dobře. Zásahy šly od vrchu dolů. Nejsem zrovna fanda do dírkování papíru, takže s tímto jsem spokojen.
Remington 1863 Zouave, cal.58, ve stoje bez opory, 50m.
-střela minié (kleště Pedersoli USA309-577, 14,65mm)
-prach Vesuvit, cca 48gr
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

alibaba

Příspěvek#25 » úte 11. led 2011, 05:36

Mel bych takovou otazecku muzete si koupit ladovacku na cerny prach bez nejake bumazky strany a vlady ? Mohl bych si to najit, ale nemam chut cist proti zbranove omezeni ,zde zvysili loveckou sezonu na ladovacku na 2 tydny a jasne mi pouze strilime sabot jinak se ty koule nepouzivaji diky male ranivosti .

ace curly

Příspěvek#26 » úte 11. led 2011, 09:43

Stačí, když je ti víc jak 18 let.

muzzleloader

Příspěvek#27 » úte 11. led 2011, 11:55

Alibaba:nevis jestli by nekdo v USA mohl koupit par baleni sabotu a poslat to do CR?Myslim jestli by to slo,jak je to s predpisy?

alibaba

Příspěvek#28 » úte 11. led 2011, 13:30

myslis jen plastik ,nebo cele strely , pokud je to plastik kazdy obchod by to mohl zvladnout pokud jsou to cele strely nevim ,je ale blbost si nechat posilat munici z USA nejdrive cele zkusime doma anebo se bude muset zmenit munice litim kulek a cele to balit do nejakeho hadru a doufat ze to bude fungovat na 50m ......

sided
moderátor

Příspěvek#29 » čtv 13. led 2011, 13:58

převedeno z jiného vlákna
kralik píše:no, s tim cistenim si nejsem moc jist.... pokud dle starych dobrych zvyku leju horkou mydlovou vodu do hlavne, u inlinek natece pekne do spoustoveho mechanismu.....
u starych (i replik) je kominek na piston na boku... takze tenhle problem je podstane mensi ci spise neni vubec

To je sice pravda ale demontáž hlavně u inlinu je velice jednoduchá (jeden nebo max. dva šrouby) a pokud není prostor na rozebírání tak stačí nasadit hadičku na piston a nic nikam neteče

muzzleloader

Příspěvek#30 » pát 14. led 2011, 08:53

Presne tak.Vyndas zaver,vymontujes dnovy sroub,ponoris usti hlavne do vody a vyterakem z druhy strany od zaveru pumpujes jako pumpickou.Zadna voda v mechanismu.Nebo bez rozebirani.Nasadis hadicku na piston a ponoris ji do vody.Pak od usti pumpujes jako v prvnim pripade.Tohle jde i u replik.
Jinak pri selhani je ta vyhoda,ze udernik,piston,dnovy sroub,prach a kule jsou inlajn,tedy v primce.Takze vezmes dratek a pres piston se jednoduse dostanes az ke strele a muzes prach nacechrat.

Zpět na