BP zbraně - tovární i vlastní, fotky, zkušenosti...

Black Powder a vše co k tomu patří

mušketýr

Příspěvek#16 » pát 2. kvě 2014, 18:23

těžká otázka.....odhad ale opravdu jen odhad....nyní kupuji hlavně polotovary za dost,ale jsou kalibrované chci přesnost...pistole tak do 10 000 kusovka a pušky tak 20 000 ale to je maximum.....kdyby se rozjela výroba tak to půjde dolu....

peggy
moderátor

Příspěvek#17 » pát 2. kvě 2014, 18:24

mušketýr píše:peggy......ZIELFERNROHR ZF-43/1 zaměřovací dalekohled......nyní opravdu správně....

A tak to je navíc docela zajímavej kousek, byl mi povědomej ;) .

mušketýr

Příspěvek#18 » pát 2. kvě 2014, 18:43

peggy....škoda,že se neví na co všechno koukal...já ho vlastním 40let a už byl na všem možném...stále bez problému....

matias

Příspěvek#19 » pát 2. kvě 2014, 19:19

Jó perkusní zadovky, to je mňam, mňam. Vyhazovač vystřelených nábojnic
je už méně košer, raději vytahovač a pak pěkně dovytáhnout rukou a potom
pěkně šups do krabičky bez sbírání po zemi, ale budiž. Ovšem broková zápal-
ka W 209, no nevím, nevím. Už teď je obchodů v republice, které je volně
prodávají jak prstů na obřezané ruce. A až přijde mráz z Kremlu, pardon
z Bruselu, ajtaj jajtaj, jak říkával starý Izák Morgenstern ....

mušketýr

Příspěvek#20 » pát 2. kvě 2014, 19:37

matias...vyhazovač špatně......vysunovač při zlomení... a zápalky není problém bude tam závit ..tak se dá piston akorát bude krytej.....a to slovo vysunovač mi nesedí niky se to nepoužívalo...ale je jasné,že nábojnice nebudeš sbírat po celé střelnici jen vytáhneš kousek ....bude to utěsněné tak kus musí jít ven mechanicky.......vyhazovačem......

Shras

Příspěvek#21 » pát 2. kvě 2014, 19:51

pekny .. pistole budou taky zadovky? teprve z tim vsim zacinam. od cerneho prachu mne tu odrazovali prizpevky, jak porad odvrtaval nevystrelene koule. :)
no abych zacal zase setrit:)

mušketýr

Příspěvek#22 » pát 2. kvě 2014, 20:08

vzkaz pro všechny....je zakázáno používat jako zápalky šestky startovačky...poplašné...????

mušketýr

Příspěvek#23 » pát 2. kvě 2014, 20:10

SHRAS..ano vše jen zadovky.....

mušketýr

Příspěvek#24 » pát 2. kvě 2014, 20:21

a nevystřelené koule? když jsi zodpovědný a dodržuješ všechna pravidla pro nabíjení tak by se to nemělo stát.....a hlavní a na to dávám důraz...znát dokonale zbran kterou používáš její záludnosti a nedostatky...jinak a to mi nebude nikdo asi věřit niky jsem nevrtal a ani nevytlačoval střelu...

mušketýr

Příspěvek#25 » sob 3. kvě 2014, 06:54

jako třeba..i když to sem třeba nepatří,ale princip zbraně je stejný....selhávání spodní hlavně u derringeru....řešení propojovacího kanálku ...zátravky....dvakrát do pravého úhlu s toho vyplývá,že se musí postupně rozšiřovat aby průchod zážehových plynů nekladl odpor.....jednoduchá zkouška....výstřel zápalky proti zrcadlu......POZOR JEN ZÁPALKY.....a když světelný efekt je dostačující přibližně jako u horní hlavně tak selhání se eliminuje....úprava kanálku...proto jak jsem již dříve psal poznání zbraně kterou používám...vrátí nám to svou spolehlivostí.....prosím tímto nechci nikomu radit..každý má svůj názor a způsob......jen a jen mé poznatky...dokonalost a spolehlivost zbraně je starostí výrobce...jeho jména...nesmí pustit výrobek který má nedostatky...jen proto,že je žádán a spoléhat na to,že zákazník si to dodělá sám a nebude reklamovat.......závěrem když jsou splněny všechny podmínky....správná zápalka....průchodnost pistonu.....průchodnost kanálku do hlavně....suchý prach a jeho správná zrnitost..doporučená navážka pro danou zbran...těsnost střely....její doražení na dno hlavně...velmi důležité...pak by selhání nemělo nastat...ale existuje zákon schválnosti selžou i zbraně na bezdýmý ...náboje vyráběné komerčně...........toto není poučování zkušených střelců ale třeba jen malá pomoc pro začínající......

Hungry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#26 » sob 3. kvě 2014, 07:37

mušketýr píše:matias...vyhazovač špatně......vysunovač při zlomení... a zápalky není problém bude tam závit ..tak se dá piston akorát bude krytej.....a to slovo vysunovač mi nesedí niky se to nepoužívalo...ale je jasné,že nábojnice nebudeš sbírat po celé střelnici jen vytáhneš kousek ....bude to utěsněné tak kus musí jít ven mechanicky.......vyhazovačem......

Vyhazovač - vyhazuje vystřelené nábojnice pryč z komory, povysune plné náboje z komory.
Vytahovač - povysune vystřelné nábojnice či plné náboje z komory.

mušketýr

Příspěvek#27 » sob 3. kvě 2014, 07:49

Ano vytahovač....to dává smysl...

mušketýr

Příspěvek#28 » sob 3. kvě 2014, 08:42

Mazání střel.....co střelec to názor a dá se s tím souhlasit...nevím jak jsou výrobci černoprachých zbraní vázáni tolerancí vývrtu,ale vím,že se liší i u stejného tipu od stejného výrobce...přesné hlavně jsou náročnější na výrobu jsou daleko i cenově ,ale jsou žádány.....vliv na přesnost a potažmo i druh mazání...volba správné střely pro danou zbraň.....přesnost vývrtu v celé jeho délce(mimo čokovaných hlavní)jeho hrubost..chcete li hladkost povrchu vývtu...osová přesnost v celé délce hlavně.....(lze vidět pouhým okem...pravidelnost zrcadlových kruhů i když k tomu je potřeba už jistá zkušenost,každá hlaveň se dá srovnat) proto si myslím,že lze každou černoprachou zbraň "naučit" střílet a dosahovat pěkných výsledků jak pro své poťešení tak třeba i pro soutěžení......ne návod,ale pouze můj názor

matias

Příspěvek#29 » sob 3. kvě 2014, 19:02

Pseudo terminus technicus "vysunovač" jsem na toto forum nedal já, jsem
v tom nevinně.

mušketýr

Příspěvek#30 » ned 4. kvě 2014, 06:30

ale myslím si,že terminus technicus .....náboje nevysouvá o 1/3 z nábojové komory,ale technicky spolehlivé řešení......poznámka...... 1/3 je moje řešení netýká se to žádného tech.popisu funkce již vyrobené zbraně...

Zpět na