Perkusní derringer Great Gun

Black Powder a vše co k tomu patří

Dancek

Příspěvek#151 » čtv 7. čer 2012, 18:53

b52:
6.4.2012 jsi napsal, že jsi prohnal 9mm přes hradla váha střely 9.2g rychlost 260m energie 310.96j podle tabulek.
Souhlasím s Tebou v tom, že je to hezká hračička, ale vážil jsem 20 ks náhodně vybraných střel a průměrná váha mi vyšla 9,037 g. Ne že bych se chtěl dohadovat o 0,2 g, v energii to dělá rozdíl jen asi 5 J a to skutečně nestojí za řeč, uvádím to jen pro zpřesnění výpočtu.
Tím o 30% vyšším účinkem než 9 mm Luger jsi myslel co?
Úsťovou energii? To by ale 9 mm Luger musel mít pouze 239 J a to snad uznáš, že má víc. Nebo hybnost střely, ale i tu má 9 Luger vyšší. Nebo průbojnost, ale i ta bude u rychlejší přibližně stejně těžké a pro průbojnost vhodněji tvarované střely z tvrdšího materiálu vyšší. Nebo co jsi tím vlastně myslel ?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

b52

Příspěvek#152 » pát 8. čer 2012, 17:15

jenom to co jsem viděl v učinosti na stejný material ze vzdálenosti 10m obě střely olovo bez plášt
ale to asi nejsem první co stím má skušenost

Dancek

Příspěvek#153 » pát 8. čer 2012, 17:39

Jestli tomu dobře rozumím, neměl jsi tedy na mysli žádnou měřitelnou veličinu nebo hodnotu, ale "jenom to co jsi viděl v učinosti na stejný material ze vzdálenosti 10m obě střely olovo bez plášt".
Nechtěl bych být nijak dotěrný, ale jak se ta o 30% větší účinnost projevovala? Ptal jsem se na energii, hybnost střely a průbojnost, ale nereaguješ na nic z toho, nepřidáváš ani vlastní vysvětlení vyšší účinnosti, pouze odpovídáš, že jsi něco viděl, nenapíšeš co a čekáš, že to bude každému jasné.
No co se dá dělat, víc se asi nedovím …

b52

Příspěvek#154 » ned 10. čer 2012, 12:17

váhou střel jsem se teda nezabýval para bezplášt origoš.... gg 9mm ucpávka 10mm tlouštka 3mm obivál 1.9g prach ,zápalka remington ůčinnost na plastové kýble naplněné montážní pěnou supra wurt. postavené za sebou odhadem!!!!!!!!!!!! při prústřelech !!!!! gg o 30% ůčinější

b52

Příspěvek#155 » stř 20. čer 2012, 14:49

dnes použité střely mosaz 9mm pro gg třídrážkové .....brov7.65 vypadá při dopadu střely při dnešním srovnání jako sranda ve střelnici pro komedyanty... pánové hlavně opatrně s touto hračkou je to fakt kalup při sebeobraně asi na ní ze součastných 9mm nikdo nemá

Dancek

Příspěvek#156 » pát 29. čer 2012, 18:34

Jaké "dnes použité střely mosaz 9mm pro gg třídrážkové" máš na mysli ? Zrovna jsem se díval na stránky GG a nenašel jsem žádnou mosaznou střelu, kterou by nabízeli. Nebo jsou to střely jiného výrobce, které jsi nabil do derringeru ? Jestli ano, tak od kterého, kolik váží a kolik prachu jsi nasypal, použil jsi opět ucpávku ?

b52

Příspěvek#157 » pát 13. črc 2012, 17:39

ahoj mosazná kulatina starej machr děda stará vojna tři piva a soustruh váha kolem 12, 5g

b52

Příspěvek#158 » sob 14. črc 2012, 15:31

dnes jsem se ho ptal na další várku mosaznejch poslal mi do pr---- tak mi jich zustalo 128 je to morous 80ka mu klepe na dveře ale je to šikula tak snad příště --- ještě přesná váha 13.8g plus mínus autobus

b52

Příspěvek#159 » úte 31. črc 2012, 18:16

dnes test proti 9mm compact průbojnost compact lepší o 5mm na 10m na špalek smrk měřeno šuplerou lepší výsledek ani pří dvojité náloži nedocílen vyhrál luger

sided
moderátor

Příspěvek#160 » úte 31. črc 2012, 19:02

Kdybys radši napsal navážku BP, váhu střely a střelil to přes hradla. To by byla relevantní informace. Po staru se testovala průbojnost střely na vyschlých 1" borových prknech. Nesměly mít suky a počítala se prostřelená skrz. Do špalku to nemá moc vypovídací hodnotu, bývají tam praskliny, suky a jiné vady. Když tam střelíš pět ran ze stejné zbraně tak nejspíš bude každá jinak hluboko.

Blackpowdergunfan

Příspěvek#161 » úte 7. srp 2012, 11:25

Ahoj všichni příznivci černého prachu. Včera mi dorazila moje nová hračka a to derringer GG v cal.54 kompletně v tvrdochromu v.č.12. Je to opět precizní práce fy GG, nově přibyla pevná mířidla, uchycení pažbiček na 2 šrouby, každá na vlastním. Také mne překvapilo, jak je derik perfektně vyvážený, nemá tendenci se nikam překlápět a proto se velmi dobře drží, muška je nižší než u 45ky. S derikem v bedně mi ještě přišla prachovnice, 2 náhradní pistony a klíč na pistony. Pohled do hlavní je jen pro silnější povahy, je to opravdu díra jako do pekla. Tady je pár fotek na kochání :o .

Patrik
moderátor

Příspěvek#162 » úte 7. srp 2012, 20:59

Vypadá to dobře.

Blackpowdergunfan

Příspěvek#163 » stř 8. srp 2012, 08:36

Ano, vypadá dobře, ještě hodím pár fotek. Nábojnice 458 Win.Mag spadne na dno hlavně a nábojnice 500 S&W se zachytí za rantl. Je to paráda, až budu mít všechno potřebné, tak budu fotit výsledky , kterých dosáhne při průniku materiálem.

muzzleloader

Příspěvek#164 » stř 8. srp 2012, 14:26

Je to paradni kanon :-) Ale velke pruniky materialem bych neocekaval,takovej knedlik z kratkeho laufu,moc velkou rychlost nenabere,ale zastavovaci ucinek bude brutus :-)

Blackpowdergunfan

Příspěvek#165 » stř 8. srp 2012, 20:28

Tak maximálně okolo 5 cm smrkového dřeva by to ale provrtat mohlo ;) na nějaký extra průstřely to není, to spíš 9mm ale stop efekt už bude zřejmě na úrovni :twisted: . Pohled do hlavní je opravdu hezká pokoukaná, vývrt je udělán parádně, čistě, ne jako nějaký čínský šit! ;) . Je vyrobeno zatím celkem 22 kusů tohoto skvostu v cal.54 a další kusy jen tak nebudou!

Zpět na