Perkusní derringer Great Gun
Black Powder a vše co k tomu patří
- motofoko
Příspěvek#346 » úte 7. led 2014, 11:21
Artifex píše:Doporučená navážka pod ogivál je 2,5g, doporučuji ale laborovat abys našel nejlepší soustřel, rozhodně to nebude konkrétně těch 2,5g.
...
Do hratok s navazkou sa planujem pustit, ale az po tom ako aspon trochu eliminujem faktor mojich babravych ruk. Tie maju na sustrel urcite tak 100x vacsi vplyv, nez nejaka ta desatina gramu prachu navyse.

- mušketýr
Příspěvek#347 » sob 12. dub 2014, 17:48
Ahoj.
Derringer se mi líbil již delší dobu tak jsem si jeden pořídil. První co jsem udělal zvětšil pažbičku z ořechu jen malý problém se zaoblenou kovovou částí kde je tlačná bicí pružina,ale vyšlo to..pak ještě vylisované pouzdro z kůže aby se schovali pistony a i kohoutek. No a konečně jsem se dostal na střelbu. Dal jsem běžnou navážku 1.5g a podkaliberní 200gr celopláštovou střelu s plastovým kontejnerem. Naprostá spokojenost při střelbě sice na 10m,ale fošna 7cm neměla šanci a přesnost nestěžuji si....podle mého dobrá volba. Jinak podkaliberní střela nepotřebuje laborování a ani mazání a jde vždy tam kam se zamíří jen správná dávka navážky. Fota zveřejním když bude někdo chtít.
zatím ahoj přátelé tak krásného koníčka bez potřeby registrace a ZP.
Derringer se mi líbil již delší dobu tak jsem si jeden pořídil. První co jsem udělal zvětšil pažbičku z ořechu jen malý problém se zaoblenou kovovou částí kde je tlačná bicí pružina,ale vyšlo to..pak ještě vylisované pouzdro z kůže aby se schovali pistony a i kohoutek. No a konečně jsem se dostal na střelbu. Dal jsem běžnou navážku 1.5g a podkaliberní 200gr celopláštovou střelu s plastovým kontejnerem. Naprostá spokojenost při střelbě sice na 10m,ale fošna 7cm neměla šanci a přesnost nestěžuji si....podle mého dobrá volba. Jinak podkaliberní střela nepotřebuje laborování a ani mazání a jde vždy tam kam se zamíří jen správná dávka navážky. Fota zveřejním když bude někdo chtít.
zatím ahoj přátelé tak krásného koníčka bez potřeby registrace a ZP.
- mušketýr
Příspěvek#348 » sob 12. dub 2014, 19:03
ještě něco...pro přesnou střelbu si vyrobím hlavně kolem 8 nebo9",akorát je potřeba upravit přední objímku hlavní (brejle) na stahování a objímkový klíč na povolení hlavní bude pak i snadné čištění celého derrigeru. Podle mého propočtu by to mělo mít tak asi min.1.8 násobek počítáno i z různou kvalitou navážky oproti 4"....jen akorát to nebude na nošení,ale výměna bude rychlá......45 kvalitní polotovar je běžně na trhu bez potřebyZP....
jestli získám koncesi na výrobu a prodej zbraní tak vám předvedu zlamovacího derringera...zadovku....se zásobníkem na zápalnice.......nábojnice mosaz nebo titan...... a cena kolem 12000Kč vše ve skupině D....
jestli získám koncesi na výrobu a prodej zbraní tak vám předvedu zlamovacího derringera...zadovku....se zásobníkem na zápalnice.......nábojnice mosaz nebo titan...... a cena kolem 12000Kč vše ve skupině D....
- matias
Příspěvek#354 » pon 14. dub 2014, 19:19
Vím, že prvního apríla už bylo ale...... GG je sice moderní deringer, ale ten
plastový saboťák mi tam nemedí. Co to takhle trochu "klasicky"? Z fajno-
vé jelenice udělat kalíšky na podkaliberní střelu, třeba .410 Ares? Ono by to
u krátké hlavně mohlo fungovat némlich stejně......
plastový saboťák mi tam nemedí. Co to takhle trochu "klasicky"? Z fajno-
vé jelenice udělat kalíšky na podkaliberní střelu, třeba .410 Ares? Ono by to
u krátké hlavně mohlo fungovat némlich stejně......
- mušketýr
Příspěvek#355 » úte 15. dub 2014, 11:43
To určitě ano...střela a jelenice,souhlasím..ale sice krátká hlaveň tak jsem chtěl využít co nejvíce výkonu prachu a kontejner ma na konci něco jako "manžetu" čím větší tkak tak více těsní. Po výstřelu se roztáhne asi na prm.15mm....mám radost z pěkného zásahu a výkonu dostupné zbraně...nechci se dotknout,ale proč aprýl..jestli jsem to dobře pochopil....má to opravdu takový výkon se střelou co jsem uvedl. S předovkama jsem začel hned po revoluci hned jak to bylo volně prodejné nějakých 24 let a nechěl bych zde na fóru uvádět někoho v omyl....spíš poradit nebo vyřešit daný problém....jako třeba 100%funkčnost spodní hlavně....delší šroubek přesně na spodní okraj otvoru ve spodní hlavni.při krátkém od výrobce schází asi 5mm a vzniká kapsa která vadí směru záženových plynů...jen závit nemusí být u každé zbraně stejně hluboký...je to třeba proměřit...
- mušketýr
Příspěvek#357 » stř 30. dub 2014, 15:38
ahoj..začal jsem protahovat celopláště 0.45 přes kalibr z drážkami ....udělal jsem to tak,že střela má přesah o 0.01mm..jde do laufu pěkně stuha po celé délce,bez mazání a utěsní tak,že nezvlhne prach od ničeho..a podle mého asi max bezpečný výkon derringera a přesnost je jasná,vždy mají přibližně stejný odpor při výstřelu....a drážky se nemohou strhnout....dobrá a legální věc na osobní obranu a i pro zábavnou střelbu.....
- vitumira
Příspěvek#360 » sob 24. kvě 2014, 13:56
Ahoj všem, velice se mi zalíbil Derringer a rád bych v nejbližší době nějaký pořídil. Bohužel problematice nedostatečně rozumím a rád bych si s výběrem nechal poradit od zkušenějších. Může mi prosím někdo porovnat jednotlivé ráže a délky hlavní, jaké s sebou nesou výhody/nevýhody? Dále mě zajímá co je k čemu vhodné? např. 9mm na přesnost?, .45 na obranu... ? Rád bych získal něco univerzálního, určitý kompromis mezi spolehlivostí/přesností/dostupností střeliva/vhodností k sebeobraně (ale to spíše s rezervou, neplánuji a většinou nemám potřebu, zbraň běžně nosit). Předem děkuji
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí