Dotazy ke střelbě ze zadovek.

Black Powder a vše co k tomu patří
staM

Příspěvek#46 » úte 4. led 2011, 01:14

No,vize je to pěkná.Z "D" sharpsky má mnoho ale.
Pro podporu představivosti jedno malé rychlé mobil foto
Náboje pro porovnání 500SW a 45-70Gov.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

pavelkrab

Příspěvek#47 » úte 4. led 2011, 09:26

proč vymýšlet laborace s patronama když cartridge- když si udělám , řekněme 6ks což odpovídá 6 ks zápalek v zásobníku udělám je z mat. 19800 což mi zaručí že se nehnou budou osazený a slícovaný broušením a vytahovák , který mi to při zlomení povysune jako u brokovnice všechno zjednoduší, jen váhám v jaký ráži- 45- nebo 56 , protože tuto hlavňovinu momentálně mám

sided
moderátor

Příspěvek#48 » úte 4. led 2011, 09:40

Pavle, protože ta mosazná hilzna vyjde cca na 20,- a s použitím BP má životnost skoro neomezenou.

staM: jasně, to bylo spíš takový koketování :) ale perkusní Sharps v .45 jsem viděl ale výrobce si nepamatuju. I když přesný průměr ráže bude stejně asi trochu jiný než .458

Hungry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#49 » úte 4. led 2011, 11:07

http://www.davide-pedersoli.com/?item=ArmiCategoriaDettaglio&CategoriaId=250&lang=en

tady to je, bohužel tam není odkaz na kleště, takže žádný rozměr... :?

pavelkrab

Příspěvek#50 » úte 4. led 2011, 11:39

sided, já vím, že mosazná hilzna stojí 20 , a je věčná, to co já myslím je vlastně taky taková hilzna jenom udělaná už přesně na míru se silnější stěnou a s mnohem lepšího materiálu- což dává záruku ještě delší životnosti a prakticky nemožné deformace- čímž myslím nafouknutí- mimo to je udělám do konusu, cca. 1-2 stupně tím si myslím, že při zaklapnutí docílím lepší těsnosti a při vytahování lepší vyjmutelnosti už se na tom pracuje

Hungry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#51 » úte 4. led 2011, 11:55

hilzna .45-70Gov má také konus a v případě ztráty je snadněji nahraditelná....

ace curly

Příspěvek#52 » úte 4. led 2011, 15:18

Kleště by měly být tyto:
USA 317-458 - modern design - 11,63mm
USA 319-458 - original design
Akorát si myslím, že se snažíte složitě vymyslet něco, co vám stejně nic neulehčí.
Jasně, že nachystání polonáboje bude rychlejší než udělat papírák, ale pak přijde čištění hylzen od černého prachu a výhoda je fuč. Žádná leštička ti hylzny od BP dobře nevyčistí, hlavně uvnitř.

ace curly

Příspěvek#53 » úte 4. led 2011, 15:21

Nevím jak se bude chovat kuželová nábojnice .45-70 ve válcové komoře perkusní sharpsky.
Asi dojde k roztržení nábojnice.

pavelkrab

Příspěvek#54 » úte 4. led 2011, 17:33

asi nevíš o čem je řeč ace curly protože kuželová část je jen vnější a pokud jsi někdy viděl a víš co to je "morse kužel " tak by jsi takový blábol nemohl napsat a pokud jde o ztrácení nábojnic , to si musí vyřešit každý sám , já psal jen o principu , a mosazné hilzny nehodlám upravovat , ještě zpět, při zaklapnutí dojde zároveň k dotlačení cartridge dopředu, kdy vznikne stejný efekt jako při nasazení vrtáku do již zmíněného "morse kuželu" tudíž je nesmysl aby došlo k roztržení cartridge

Patrik
moderátor

Příspěvek#55 » úte 4. led 2011, 17:49

Pavle, Ace curly mluvil o něčem jiném.
Morse kužel bych jako příklad nedával neboť ten je samosvorný a tím pádem by ses mohl divit při vyrážení nábojnic z komory, protože nebude docházet ke smršťování po výstřelu.

pavelkrab

Příspěvek#56 » úte 4. led 2011, 18:00

006.jpg
:roll: já to uvedl jen jako příklad, můj kužel by byl jen cca 1 stupeň , což morse není , a onějakém roztržení nemůže být vůbec řeč, jak je patrno z nákresu
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

ace curly

Příspěvek#57 » úte 4. led 2011, 18:03

Asi si jenom nerozumíme.
Myslel jsem tím, že nábojová komora má rozměr specifický pro daný náboj.
Perkusní sharps má komoru o stejném průměru na začátku i na konci.
Nábojovka na .45-70 má na začátku větší průměr než u přechodového kužele.
Takže si myslím, že při používání nábojnic.45-70 dojde tím pádem minimálně k praskání krčku nábojnic.
Vím dobře co chcete vyzkoušet, taky jsem jednu dobu řešil jak vylepšit svou flintu.
Měl jsem cal.54 a pasovaly by tam upravené hylzny z .50 BMG.
Nejsem strojař, takže nevím co to je morse vrták, ale hledal jsem: Spočívá ve vložení kuželového zakončení nástroje do stejně tvarovaného otvoru v upínací hlavě.

pavelkrab

Příspěvek#58 » úte 4. led 2011, 18:06

ještě detail- při vytahování nábojnic z 22 bubínkového revolveru šly ven špatně, po velice mírném "zkuželování" jdou jedna báseň , proto vycházím z této zkušenosti

ace curly

Příspěvek#59 » úte 4. led 2011, 18:09

Pokud by jsi si flintu vyráběl sám, tak je jasné,že si komoru upravíšš jak potřebuješ.
Mimochodem jsem svou pušku půjčoval známému, který si podle ní vyrobil svou Sharpsku.
Perfektní zpracování a kvalitní materiálu. Takže směle do výroby, Sharps je přece nej. :D

pavelkrab

Příspěvek#60 » úte 4. led 2011, 18:11

to je v pořádku, ale já nemluvím o hilznách, ale o zvlášť vyrobených cartridgích jak je zřejmé z neumělého náčrtu

Zpět na