Perkusní derringer Great Gun
Black Powder a vše co k tomu patří
- polorozpadlýpařez
- polorozpadlýpařez
Příspěvek#79 » ned 16. led 2011, 15:27
Sláva, už mi z derringeru od Great Gun lítaj první rány na první pokus.
Výkon s ogivály od GG je taky slušný, i když odhadem stále menší než výkon .38 special z dvoupalcové hlavně.
Jen mi ty 11,5 mm ogivály dělají trochu problém při nabíjení. Nabijákem je tam po nastartování nezatlačím ani náhodou, musím je až na konec naklepat gumovou paličkou. Může to něčemu vadit?
Střely mažu lojem s přídavkem sádla a vosku a nezatlačím je ani do čerstvě vyčištěné hlavně.
Pěkně se mi nabíjely sférické střely 11,35 ale tam jsem zas měl problém s malým výkonem. Tak řeším, jestli mám zkusit shánět sférické střely 11,40 nebo 11,50, případně menší ogivály, nebo se držet těch ogiválů 11,50 a dál je tam natloukat paličkou.

Výkon s ogivály od GG je taky slušný, i když odhadem stále menší než výkon .38 special z dvoupalcové hlavně.
Jen mi ty 11,5 mm ogivály dělají trochu problém při nabíjení. Nabijákem je tam po nastartování nezatlačím ani náhodou, musím je až na konec naklepat gumovou paličkou. Může to něčemu vadit?
Střely mažu lojem s přídavkem sádla a vosku a nezatlačím je ani do čerstvě vyčištěné hlavně.
Pěkně se mi nabíjely sférické střely 11,35 ale tam jsem zas měl problém s malým výkonem. Tak řeším, jestli mám zkusit shánět sférické střely 11,40 nebo 11,50, případně menší ogivály, nebo se držet těch ogiválů 11,50 a dál je tam natloukat paličkou.
- b52
- polorozpadlýpařez
- polorozpadlýpařez
Příspěvek#83 » sob 22. led 2011, 19:21
Tak takové spolehlivosti bych chtěl někdy dosáhnout. Já minulý týden vystřílel 50 ran a z toho každá z hlavní vystřelila ve třech případech až na druhou zápalku a v šesti případech byla zápalka odpálená až na druhý pokus. Tedy šest selhání na padesát výstřelů.
Zápalky samozřejmě Remington a na piston jsem je nasazoval pečlivě.
Zápalky samozřejmě Remington a na piston jsem je nasazoval pečlivě.
- b52
- Lerakus
Příspěvek#86 » stř 2. úno 2011, 21:03
Měl jsem taky derringer od Greatgun.Neměl jsem nervy na to pořád vyšroubovávat piston a podsejpat prachem.I když jsem vyměnil piston s větší zátravkou,zkoušel různé druhy i výrobce zápalek-pořád to byla dvouhlavňová jednoranovka.Tak jsem se toho nakonec zbavil.Teď mám Buckhunter 45. Pravda,kapesní není ani náhodou.Za to ale stoprocentní spolehlivost a přesnos.
- bibros
- Lerakus
- bibros
Příspěvek#89 » čtv 3. úno 2011, 07:31
Omlouvám se, rozhodně jsem nemyslel na neschopnost. Ten můj příklad poukazoval na zdánlivou maličkost kvůli které nevyjde rána. Při postupné eliminaci možných příčin lze dospět nakonec až k chybné konstrukci zbraně. Pokud pomáhalo podsypání pistonu prachem mohlo jít o nevhodný tvar plynového kanálu. Vzhledem k prodeji zbraně je to už ale jedno.
- muzzleloader
- muzzleloader
Příspěvek#90 » čtv 3. úno 2011, 21:19
Dnes jsem byl vencit drobka GG a zapalky RWS opravdu hnuj.Odpal na druhe klepnuti a ani jednou z deseti pokusu nedoslo k zapalu.Dale jsem pouzival SB a po totalnim vysuseni a vycisteni zatravky k spodnimu laufu to chodilo nadherne.Na mirenku byla moc chyba,tak jsem zkousel taseni a dve rychle bez mireni na cca pet metru.Moje navazka je na tohle moc silna a pistole ma moc velky zdvih a pomalu se vraci do puvodni polohy.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí