Perkusní derringer Great Gun

Black Powder a vše co k tomu patří
polorozpadlýpařez

Příspěvek#76 » pon 10. led 2011, 13:49

Konečně jsem ušil na deringera pouzdýrko. Tak třeba se fotky budou někomu hodit jako inspirace.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

pufik

Příspěvek#77 » pon 10. led 2011, 14:00

Tak to je luxusni, myslim ze ted te bude spousta lidi uhanet at jim spichnes neco podobneho... :)

muzzleloader

Příspěvek#78 » pon 10. led 2011, 14:20

Peknej futral,ja jelikoz nemam poradnou vybavu a cas shanet kuzi a soucastky,tak jsem to prenechal profikovi.
Obrázek

polorozpadlýpařez

Příspěvek#79 » ned 16. led 2011, 15:27

Sláva, už mi z derringeru od Great Gun lítaj první rány na první pokus. :)

Výkon s ogivály od GG je taky slušný, i když odhadem stále menší než výkon .38 special z dvoupalcové hlavně.
Jen mi ty 11,5 mm ogivály dělají trochu problém při nabíjení. Nabijákem je tam po nastartování nezatlačím ani náhodou, musím je až na konec naklepat gumovou paličkou. Může to něčemu vadit?
Střely mažu lojem s přídavkem sádla a vosku a nezatlačím je ani do čerstvě vyčištěné hlavně.
Pěkně se mi nabíjely sférické střely 11,35 ale tam jsem zas měl problém s malým výkonem. Tak řeším, jestli mám zkusit shánět sférické střely 11,40 nebo 11,50, případně menší ogivály, nebo se držet těch ogiválů 11,50 a dál je tam natloukat paličkou.

muzzleloader

Příspěvek#80 » ned 16. led 2011, 15:59

Taky natloukam az dolu,dokonce jsem si znicil vcera hlavu nabijaku a presnost je paradni.Ovsem ted zacla spodni hlaven stavkovat me.

b52

Příspěvek#81 » sob 22. led 2011, 18:44

dnes příchod ze střelnice poprvé mi zklamal dolní lauf po 3100 výstřelech který nevypálíl zbran ležela půl roku nabytá šlehlo to až po druhé zápalce remingtom.... no11

b52

Příspěvek#82 » sob 22. led 2011, 18:51

výstřel až po druhé zápalce z dolní hlavně což mi trochu nasralo po 3100 ranách bez jediného selhače ale měl jsem to naládované celou zimu..... kontatování ....je to dobrý ale nejde se na to spolehnout

polorozpadlýpařez

Příspěvek#83 » sob 22. led 2011, 19:21

Tak takové spolehlivosti bych chtěl někdy dosáhnout. Já minulý týden vystřílel 50 ran a z toho každá z hlavní vystřelila ve třech případech až na druhou zápalku a v šesti případech byla zápalka odpálená až na druhý pokus. Tedy šest selhání na padesát výstřelů.
Zápalky samozřejmě Remington a na piston jsem je nasazoval pečlivě.

polorozpadlýpařez

Příspěvek#84 » sob 22. led 2011, 20:01

Pardon, chtěl jsem napsat: Tedy 12 selhání na 50 výstřelů.

b52

Příspěvek#85 » pon 24. led 2011, 18:48

b52 píše:výstřel až po druhé zápalce z dolní hlavně což mi trochu nasralo po 3100 ranách bez jediného selhače ale měl jsem to naládované celou zimu..... konstatování ....je to dobrý ale nejde se na to spolehnout
hlaven skoro bez drážek

Lerakus

Příspěvek#86 » stř 2. úno 2011, 21:03

Měl jsem taky derringer od Greatgun.Neměl jsem nervy na to pořád vyšroubovávat piston a podsejpat prachem.I když jsem vyměnil piston s větší zátravkou,zkoušel různé druhy i výrobce zápalek-pořád to byla dvouhlavňová jednoranovka.Tak jsem se toho nakonec zbavil.Teď mám Buckhunter 45. Pravda,kapesní není ani náhodou.Za to ale stoprocentní spolehlivost a přesnos.

bibros

Příspěvek#87 » stř 2. úno 2011, 21:21

Lerakus: Pane kolego prosím podrobněji o jaký problém šlo? (podsypávání pistonu prachem?) Mám jednoranou perkusní pistoli a perkus. revolver a pokud mi někdy nevyšla rána (v mých začátcích), bylo to mojí blbostí, měl jsem olejem zalitý piston.

Lerakus

Příspěvek#88 » stř 2. úno 2011, 23:10

Ten problém byl v odpalování dolní hlavně.V předchozích článcích to někteří také zmiňují.Rozhodně to nebylo mou neschopností. Nejsem začátečník.První perkusák jsem si koupil v roce 1994.

bibros

Příspěvek#89 » čtv 3. úno 2011, 07:31

Omlouvám se, rozhodně jsem nemyslel na neschopnost. Ten můj příklad poukazoval na zdánlivou maličkost kvůli které nevyjde rána. Při postupné eliminaci možných příčin lze dospět nakonec až k chybné konstrukci zbraně. Pokud pomáhalo podsypání pistonu prachem mohlo jít o nevhodný tvar plynového kanálu. Vzhledem k prodeji zbraně je to už ale jedno.

muzzleloader

Příspěvek#90 » čtv 3. úno 2011, 21:19

Dnes jsem byl vencit drobka GG a zapalky RWS opravdu hnuj.Odpal na druhe klepnuti a ani jednou z deseti pokusu nedoslo k zapalu.Dale jsem pouzival SB a po totalnim vysuseni a vycisteni zatravky k spodnimu laufu to chodilo nadherne.Na mirenku byla moc chyba,tak jsem zkousel taseni a dve rychle bez mireni na cca pet metru.Moje navazka je na tohle moc silna a pistole ma moc velky zdvih a pomalu se vraci do puvodni polohy.

Zpět na