Derringery - domácí tvorba.

Black Powder a vše co k tomu patří

pavelkrab

Příspěvek#91 » ned 23. led 2011, 11:22

byla :lol:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

kralik

Příspěvek#92 » ned 23. led 2011, 14:03

kdy bude hotovo? uz se tesim....

muzzleloader

Příspěvek#93 » ned 23. led 2011, 17:38

Super Pavle,to teda cucim.Uz jsi ho zkousel?A cernenej bude jeste hezci.Nacpat ho sekanym olovem tak je to optimalni zbran na home defense.Ale par lidi me porad bombarduje dotazy,kdy uz bude k videni.Muzu jim ukazat fota?

pavelkrab

Příspěvek#94 » ned 23. led 2011, 18:22

muzzleloader, ukázat můžeš cokoliv, nedělám žádný tajnosti,teď jsem se trochu pozdržel, kvůli jiný práci ale tento týden by to mělo chodit,potom hned rozdělám serii 5ti kusů, zápalky fungujou tak by už žádný problém být neměl, jen dodělám spoušťák, snad zítra a povrchovku, na tormentaci ale nepojedu s jedním kusem tak se bude muset ještě chvilku počkat- to pro nedočkavce

muzzleloader

Příspěvek#95 » pon 24. led 2011, 12:13

Super Pavle,pohoda.Mel bych dotaz,myslis,ze bys mohl u dalsiho kusu zkusit udelat takovej ten vycnelek ramu za spousti?Neni to nic nutnyho,ale trochu lip se ovlada spoust.Pokud nejde,tak nejde,jen se ptam.Jinak pekna prace,jako vzdy.

pavelkrab

Příspěvek#96 » pon 24. led 2011, 12:57

muzzleloader-dík za připomínku tohle je prototyp, tak že ještě budou nějaké korekce, vítám jakékoliv připomínky a nápady od kohokoliv ať už se jedná o délku hl. nebo tvaru pažby , napadlo mně i udělat ke spoušti lučík , tak že pánové připomínkujte

Hungry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#97 » pon 24. led 2011, 13:32

Lučík asi bude nutný, pokud tam nebude ten výstupek za spouští, jinak se bude velmi těžko kontrolovat zpětný ráz. Nebylo by špatné dát na fotky také kus metru či pravítka, aby se dala lépe udělat představa o velikosti.

pavelkrab

Příspěvek#98 » pon 24. led 2011, 18:41

samozřejmě beru teto názor myslel jsem na totéž ale nejsem odborník , tak si nechám poradit a názor Hungryho a Patrika naprosto respektuju , i jiné připomínky beru, chci dělat jen věci , které jsou žádané

polorozpadlýpařez

Příspěvek#99 » pon 24. led 2011, 20:26

Tak ten rozdělaný deringer vypadá opravdu zajímavě a moc se mi líbí.
Jen bych se Tě chtěl, Pavle, zeptat, zda by bylo možné časem postavit podobnou zbraň, jen větší. Takový kříženec tohoto deringeru a pistole Howdah. Hlavně s větší rukojetí, aby se to pohodlně drželo i ve velké ruce. A případně jestli by to šlo udělat na brokové zápalky.
Díky

kralik

Příspěvek#100 » pon 24. led 2011, 21:34

to by mne take zajimalo....

petrx

Příspěvek#101 » úte 25. led 2011, 06:29

a co třeba něco jako EL TIGRE

http://derringer.websnadno.cz/EL-TIGRE.html

je to celkem dlouhé přes 30cm a je to zvětšenina původního derringeru, z kterého vzešel i ten od greatgunu

http://derringer.websnadno.cz/PORTERO.html

pavelkrab

Příspěvek#102 » úte 25. led 2011, 09:18

v případě zájmu a trochu zkonkretizovaných představ se dá udělat prakticky všechno

kralik

Příspěvek#103 » úte 25. led 2011, 13:07

jeste bych se pripojil k zajmu o lucik...

polorozpadlýpařez

Příspěvek#104 » úte 25. led 2011, 21:39

pavelkrab píše:v případě zájmu a trochu zkonkretizovaných představ se dá udělat prakticky všechno

Díky za odpověď, budu o tom přemýšlet. Moje současná představa je zbraň podobná tomu Tvému novému deringeru, jen s celkovou délkou zhruba 30 cm (možná i o něco více), dostatečně velkou rukojetí klasického tvaru, hladkými hlavněmi asi brokové ráže 20 (možná méně) a s brokovými zápalkami.
Budu vděčný za každou připomínku.

pufik

Příspěvek#105 » stř 26. led 2011, 08:34

Kdyz to bude na brokove zapalky bude to jeste stale zbran kategorie D bez zbrojaku? Je mi jasne ze zapalky jsou ba ZP ale co zbran? Nerypu - ptam se.

Zpět na