Airsoft k tréninku
- Erix
Příspěvek#76 » stř 21. kvě 2025, 08:52
Tak jak jsem kdysi psal, taky jsem na AS koukal jako na hračky. Pak to kdosi přitáhnul, já to zkusil a není to tak špatné. Dokonce to někde používají jako soft variantu vzduchovky pro děcka, co se učí, jelikož tělocvična a vzduchovka u začátečníka to je minimálně o obložení.
https://www.youtube.com/watch?v=DuCq_gUOK6A
https://www.youtube.com/watch?v=-QpA1fRJ6z4

https://www.youtube.com/watch?v=DuCq_gUOK6A
https://www.youtube.com/watch?v=-QpA1fRJ6z4
- Sobiho
Příspěvek#77 » stř 21. kvě 2025, 09:53
Prostě je to jako učit se řídit auto na PC v Need for speed...
Trénovat můžeš doma klidně s plynovkou, vrtačkou atd...
Jak jsem psal, jako doplněk k sušení, proč ne, ale základem je práce s reálnou.
A když jsme u toho, taky při použití aku vrtačky dáváte prst mimo spínač?
Ale ke skenu okolí po došroubování jsem se jestě nedostal
Ale tap-rack s akumulátorem před použití dělám! 

A když jsme u toho, taky při použití aku vrtačky dáváte prst mimo spínač?

- Sobiho
Příspěvek#78 » stř 21. kvě 2025, 09:55
LK píše:Sobiho píše:Promiň, ale tohle je přesně ono, ten úchop u té G19X je naprosto, ale naprosto děsivý. A tohle rozhodně není o pokládání základů, je tomu přesně naopak, zadriluješ si špatné a velmi špatné náviky.
Ale opačně, pokud už umíš a máš to vlastně na "sušení s kuličkou" na zahradě, to už nějaký smysl má.
Co je na tom uchopu tragickeho?
Podle videa a komentare ma poprve ostrou zbran. Podle meho ma postoj i drzeni velmi dobre. Jde videt, ze recoil management je pro nej novinka, ale bral bych i jeho fyzickou konstituci a nizky vek. Za mne je vysledek, pokud je pravda co rikaji, naprosto suprovy.
Mě se tomu fakt nechce věřit, viděl jsem už tolik úžasných videií geniálních borců

- cipis
Příspěvek#79 » stř 21. kvě 2025, 10:41
A to si jako myslíš, že se s airsoftkou neodstraňují závady? Obzvláště s blowback verzí.
Tam je to úplně to stejné, jako s ostrou. Nepodá to, dojdou kuličky, zasekne se kulička, dojde plyn, atd. Ten obecný postup je úplně stejný. Buď je závěr zavřený, tak dorazit zásobník/přetáhnout. Závěr je jinak, zkusit vysypat potažením dozadu, případně ven zásobník a vysypat závěrem vše, co tam je.
Naopak, s tou plynovou airsoftkou jsou i další závady, takže jsi procvičený, co s tím.
Airsoft má obrovskou výhodu v tom, že je 3D. Několikrát jsem vzal na střelnici airsoftky, lidem zabavil ostré a rozdal plynové blowback pistole a vyhnal je do prostoru vedle střelnice. Řada lidí nadrilovaná, ale v prostoru v prdeli ... Najednou zjistíš, že můžeš střílet i do boku, nahoru, dolů, dozadu, že na tebe někdo bafne ze strany atd. To se prostě nedá srovnat, s drtivou většinou střelnic.
Či na střelnici dobrá manipulace s dlouhou, ale v baráku se s airsoftkou nevejdou do dveří a v lese se zaseknou o stromy a keře
Tam je to úplně to stejné, jako s ostrou. Nepodá to, dojdou kuličky, zasekne se kulička, dojde plyn, atd. Ten obecný postup je úplně stejný. Buď je závěr zavřený, tak dorazit zásobník/přetáhnout. Závěr je jinak, zkusit vysypat potažením dozadu, případně ven zásobník a vysypat závěrem vše, co tam je.
Naopak, s tou plynovou airsoftkou jsou i další závady, takže jsi procvičený, co s tím.
Airsoft má obrovskou výhodu v tom, že je 3D. Několikrát jsem vzal na střelnici airsoftky, lidem zabavil ostré a rozdal plynové blowback pistole a vyhnal je do prostoru vedle střelnice. Řada lidí nadrilovaná, ale v prostoru v prdeli ... Najednou zjistíš, že můžeš střílet i do boku, nahoru, dolů, dozadu, že na tebe někdo bafne ze strany atd. To se prostě nedá srovnat, s drtivou většinou střelnic.
Či na střelnici dobrá manipulace s dlouhou, ale v baráku se s airsoftkou nevejdou do dveří a v lese se zaseknou o stromy a keře

- Sobiho
Příspěvek#80 » stř 21. kvě 2025, 12:53
Ale tohle se dá cvičit i s plnotučnou, např na HT a jsou i další kde můžeš střílet do tří směrů. Navíc potom, když si člověk zvykne na lehkou bez rázu, tak pak dělá kraviny, kdy ve skutečnosti by mu to vylítlo z ruky nebo by ho to vykoplo mimo cíl... Ale cílené sušení proč ne, když si uvědomíš, že jen sušíš 

- Erix
Příspěvek#81 » stř 21. kvě 2025, 14:07
To cipis:
Přesně a navíc skoro zadarmo a prakticky kdekoliv, s ostrou platíš střelnici a 1ks náboje stojí asi tolik, co celý zásobník kuliček včetně plynu. I HTčka to používají a lidi si mohou vyzkoušet i reálně "souboj" levněji, než u FX Simunition.
To Sobiho:
Jo, akuvrtačka se opravdu často doporučuje a na tom úchopu lze pak poznat, kdo chodí střílet či nikoliv. Jo sken okolí, to nedělám, ale kontrola baterky či zajištění mezipolohou ano!
Jinak co se týče AS repliky, docela koukám po AKSU74, nebo našem vz.58 od DA.
Přesně a navíc skoro zadarmo a prakticky kdekoliv, s ostrou platíš střelnici a 1ks náboje stojí asi tolik, co celý zásobník kuliček včetně plynu. I HTčka to používají a lidi si mohou vyzkoušet i reálně "souboj" levněji, než u FX Simunition.
To Sobiho:
Jo, akuvrtačka se opravdu často doporučuje a na tom úchopu lze pak poznat, kdo chodí střílet či nikoliv. Jo sken okolí, to nedělám, ale kontrola baterky či zajištění mezipolohou ano!

Jinak co se týče AS repliky, docela koukám po AKSU74, nebo našem vz.58 od DA.
- cipis
Příspěvek#82 » stř 21. kvě 2025, 14:36
Tak ty další vyjmenuj ... Drtivá většina střelnic ani neumožní náboj v komoře mimo namíření do terče, natož střílet pod jiným úhlem, než rovně před sebe ...
A s tím vylítnutím atd. jsou to hovadiny, ještěže používáš podmiňovací způsob. Nevím o jediném airsofťákovi, kterému by se něco podobného stalo. Naopak, jakýkoliv airsofťák, kterého jsem měl na střelnici, tak naprosto v pohodě.
Střílel jsi vůbec někdy z té blowbackové plynové pistole?
A s tím vylítnutím atd. jsou to hovadiny, ještěže používáš podmiňovací způsob. Nevím o jediném airsofťákovi, kterému by se něco podobného stalo. Naopak, jakýkoliv airsofťák, kterého jsem měl na střelnici, tak naprosto v pohodě.
Střílel jsi vůbec někdy z té blowbackové plynové pistole?
Sobiho píše:Ale tohle se dá cvičit i s plnotučnou, např na HT a jsou i další kde můžeš střílet do tří směrů. Navíc potom, když si člověk zvykne na lehkou bez rázu, tak pak dělá kraviny, kdy ve skutečnosti by mu to vylítlo z ruky nebo by ho to vykoplo mimo cíl... Ale cílené sušení proč ne, když si uvědomíš, že jen sušíš
- Sobiho
Příspěvek#83 » stř 21. kvě 2025, 15:36
JJ střílel, má jí dcera na hraní... cvičila s tím kdys. Já vím o dalších dvou sice jsou 50m max ale jde to, na obě jezdím. Bohužel promiň říkat je zde nebudu, protože už teď je to jen tak tak, že nám vyjdou vstříc a mužeme tam chodit, nerad bych o to přišel. Já právě s ASofťáky nemám moc dobrou zkušenost, prostě kuličkou jich můžeš dostat kolik chceš, není tam ten respekt ke zbrani a ta odpovědnost za "kuličku", protože je to pořád jenom hra.
- cipis
Příspěvek#84 » stř 21. kvě 2025, 15:47
Tak proč s tím argumentuješ, když je to defacto neveřejné a nedá se to použít?
Jak jsem psal, drtivá většina běžně přístupných střelnic neumožňuje ani náboj v komoře, natož střelbu v jiném úhlu. A o tom je právě ta obrovská výhoda airsoftu.
Já jsem s žádným airsofťákem nikdy žádný problém nebyl, deset let jsem se v té komunitě pohyboval a dost lidí pak přešlo z plastu na olovo. A i teď, když přijde nějaký mlaďoch, tak nejsou sebemenší problémy. Nikdy nikomu žádná zbraň nevylítla z ruky, ani když se někomu strčil do ruky .44 Magnum revolver. Jasně, že na další ránu to nedal zpět za zlomek vteřiny, ale o tom to není.
Zaměňuješ špatné zkušenosti s lidmi za špatné zkušenosti s airsoftem.
Jak jsem psal, drtivá většina běžně přístupných střelnic neumožňuje ani náboj v komoře, natož střelbu v jiném úhlu. A o tom je právě ta obrovská výhoda airsoftu.
Já jsem s žádným airsofťákem nikdy žádný problém nebyl, deset let jsem se v té komunitě pohyboval a dost lidí pak přešlo z plastu na olovo. A i teď, když přijde nějaký mlaďoch, tak nejsou sebemenší problémy. Nikdy nikomu žádná zbraň nevylítla z ruky, ani když se někomu strčil do ruky .44 Magnum revolver. Jasně, že na další ránu to nedal zpět za zlomek vteřiny, ale o tom to není.
Zaměňuješ špatné zkušenosti s lidmi za špatné zkušenosti s airsoftem.
- Erix
- Sobiho
- Erix
Příspěvek#87 » čtv 22. kvě 2025, 16:25
Tak do stran to jde na Trigger Service, nebo např. Skalici. Pravda je, že to může fungovat tak dlouho, než tam nějaký pistolník něco udělá. V okolí byla pěkná venkovní pistolovka, ale přišel kovboj a už jen dlouhé.
Jinak jsem našel ten doslova drill reload
:
https://youtube.com/shorts/nQjwBWCLTgk? ... TUyvUD74-q

Jinak jsem našel ten doslova drill reload

https://youtube.com/shorts/nQjwBWCLTgk? ... TUyvUD74-q
- Sobiho
Příspěvek#88 » pát 23. kvě 2025, 07:13
No přesně tak, a toho se bojím, právě proto. Dlouho nám trvalo, než nám to umožnili a když viděli, že jsme v pohodě, tak tu pohodu máme. A nerad bych o tohle přišel. Málokde ti povolí postavit si překážky a trénovat pohyb a střelbu v týmu či patrole, krytí a záměnu zbraní...
A zpět k tématu, právě ty špatné zkušenosti to způsobily, a stejným způsobem nelze paušalizovat i obráceně, já jen tvrdím, že AS není vhodný pro učení základů, ale je to možnost pro trénink určitých věcí. Ono když si dáš kuličkou do nohy tak se zasměješ, jsi nesmrtelný, je to lehký tzn. dá se střílet z úchopu "prase-kost", press check nejde, závady apod... a ze zkušenosti výuky mám jednu zkušenost, a to tu, že je lepší učit návyky od začátku, než přeučovat špatné návyky a proto mám tento názor. To neznamená v žádném případě že AStkář se nemůže naučit rychle dobře střílet "plnotučnou", ale nevěřím tomu, že mu to nějak pomůže.
A zpět k tématu, právě ty špatné zkušenosti to způsobily, a stejným způsobem nelze paušalizovat i obráceně, já jen tvrdím, že AS není vhodný pro učení základů, ale je to možnost pro trénink určitých věcí. Ono když si dáš kuličkou do nohy tak se zasměješ, jsi nesmrtelný, je to lehký tzn. dá se střílet z úchopu "prase-kost", press check nejde, závady apod... a ze zkušenosti výuky mám jednu zkušenost, a to tu, že je lepší učit návyky od začátku, než přeučovat špatné návyky a proto mám tento názor. To neznamená v žádném případě že AStkář se nemůže naučit rychle dobře střílet "plnotučnou", ale nevěřím tomu, že mu to nějak pomůže.
- ondrush
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX