Levné vzduchovky

old_Mr_Grim

Příspěvek#31 » ned 9. zář 2012, 19:00

Ale co jsem pročítal komentáře, tak tam někdo píše, že ji koupil synovi. Takže to asi ještě do D spadá. I když je to 3 desetiny přes 16J
Navíc nemají uvedeno, že by byl prodej na ZP. Tak nevím.

matias

Příspěvek#32 » ned 9. zář 2012, 19:53

U všech vzduchovek do 5ti tisíc ubrat min. 10% na udávané kinetické energii
a u úsťové rychlosti zapřemýšlet, jakým střelivem toho bylo asi dosaženo ( vá-
ha diabolky ). Ne všechno, co přichází z Číny, stojí za hovor, ale tahle " švý-
carská hammerlina " se narodila zrovna tam. Osobně bych si ji před koupí vyz-
koušel.

speedee82

Příspěvek#33 » ned 9. zář 2012, 22:16

Moudro dne: Vlastním dvě pistole ráže 9 mm Luger,ale vzhledem k tomu,že se u nás nepřízpůsobiví střílet nesmí,není nic hezčího,než si počkat se vzduchovkou na potkana... :) Mám slávii a tolik zářezů na pažbě neměl ani Rambo... :)

old_Mr_Grim

Příspěvek#34 » pon 10. zář 2012, 05:38

Takže říkáte, že na doma mi Slávie poslouží daleko lépe?

ladaj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#35 » pon 10. zář 2012, 10:56

Slávkou asi není co pokazit, pokud to nemá být "snajperka". Na 10-30m na terč ani není nutné honit 16J (pokud bude 10m převažovat, pak je ideál tak polovina). Zkus mrknout na recenze tu: http://www.alexxxus.cz/pruzinove-vzduchovky

CO2 má konstantní tlak závislý na teplotě, takže v zimě bude slabota. Dále i za "normálního počasí" odběrem plynu z bombičky klesá její teplota, při rychlé palbě se nestíhá ohřívat, pak opět klesá výkon. Bude to spíš problém opakovaček nebo nějakých blowback zbraní, u jednoranky na mířenku asi bezvýznamné. Výhodou sifonovky je minimální zp. ráz., menší nároky na optiku a upevnění, případně možnost použití tlumiče (u nás kvůli legislativě zvaného moderátor, ačkoli primárně tlumí). Levná a údajně celkem přesná sifonovka má být QB 78.

Ideál je samozřejmě větrovka, ale v téhle ceně leda zatraceně výhodný bazar nebo kutilská předělávka CO2. Určitý kompromis jsou pak pumpovačky, kdysi jsem na základě dobré zkušenosti s pistolí c1377 koketoval s dlouhou Crosman Benjamin 397 (cena mírně přes 5t), nakonec jsem ale skončil u sifonovky konvertované na vzduchovou kartuš.

old_Mr_Grim

Příspěvek#36 » pon 10. zář 2012, 15:31

moc dík za vyčerpávající odpověď :)

old_Mr_Grim

Příspěvek#37 » pon 10. zář 2012, 16:37

No, tak bych řek (po pročtení těch recenzí), že Slávka pro mě bude dostačující.
Ale nevím, jak je to s tím zpětný rázem pokud bych k ní chtěl kupovat optiku. To vážně tolik kope, že to hromadu levnějších optik nevydrží?

Alcatraz

Příspěvek#38 » pon 10. zář 2012, 18:31

"tak" zase ne, ale trosku to cukne a casem eventualne ztrati nastrel. U slavky te to podle me moc trapit nemusi, tu nastrelis podle oka zase zpatky. Normalne bych se tim vubec nezabyval. Ale opakovacka je opakovacka :)

old_Mr_Grim

Příspěvek#39 » pon 10. zář 2012, 18:46

pak mi byla ještě doporučena tato:
http://www.gunshop.cz/cs/gamo-socom-car ... -3528.html

Alcatraz

Příspěvek#40 » pon 10. zář 2012, 20:14

ta mi prijde asi uz moc draha (a mam trochu neduveru ke GAMO). Je to jako o cene a o tom jak moc se s ni chces mazlit :) Problem s kazdou puskou je, ze cim je drazsi tim je lepsi a cloveka s nepresnou nebavi strilet (to plati u tercu, na plechovky/vrsky/panacky se da strilet se vsim).

Jestli chces jednorannou obycejnou natahovaci, bral bych nejakou novejsi slavii z druhe ruky (634). Bude pro zacatek levna a uvidis jestli te to neprestane bavit. Kdyz jo, moc neprodelas. Kdyz ne, koupis drazsi a uz budes vedet co chces zlepsit na zbrani, puskohledu.

Velmi levny a celkem ocenovany jednoranny CO2 je QB78. Ma to o dost jinou kulturu strileni. Od zpetnyho razu, pres hluk a pri strelbe v leze se nemusis kroutit, abys to zlomil (a neohmatas si hlaven, tak ti nebude reznout :) ).

U CO2 mas pak na vyber opakovacky se zasobnickem. Ty jsou na zabavnou strelbu podle me nejlepsi. Rychlejsi strelba, lepe vypadaji a lidi ta prebijeci packa primo fascinuje. U CO2 je trosku problem s cenou za vystrel, ty bomby neco stoji a jestli nejsi kutil co si ji upravi na custom nadrze a bude si je plnit doma ze starych hasicaku, tak ti nezbude nic jinyho nez bombicky kupovat. Ale do 100-200 ran za mesic to je v pohode.

Ty co strili vic se uz vyplati vetrovky, tam zaplatis pomerne velkou castku za vybaveni pro vetrovky, ale pak si bomby plnis sam zadarmo (nebo za par korun nekde kde plni lahve vzduchem). Ve vetrovkach je taky nejvetsi vyber co se tyce presnosti (a podle toho i stoji).

Ja moc neuznavam stredni cestu. Podle me nema cenu utracet za kompromisy, ktere nejsou ani levne ani presne. Kdyz vim co, koupim kvalitni. Kdyz nevim co, koupim to levnejsi a nebude mi to lito vymenit za neco drahyho. Nozicky, puskohled se kupuji zvlast, daji se oddelat a dat na jinou zbran, takze o jejich koupi se rozhoduje zvlast. Obecne se osazuje puskohled za 70-100% ceny pusky. Ale asi taky zacnes na necem za 1500, tak to nema cenu resit.

Ja zacinal s Umarex 850 Airgun XT (nozicky, puskohled, tlumic), 8 ranna docela presna CO2 a muzu jen doporucit. Ale je uz zase o neco drazsi. Takze jestli chces levnejsi, ber Slavii 634 z druhe ruky s puskohledem pokud mozno se statickym zvetsenim. S tim se da na zahrade vyhrat jako se vzduchovkou az az. A dokud s tim nebudes strilet na terce s bipodem, tak nepresnost ani nepoznas. A kdyz koupis pusku za 2.5-3.5k, tak fakt nemusis resit kam pak s ni.

Jestli zacnes strilet, stejne tezko zustane u jedne zbrane.

old_Mr_Grim

Příspěvek#41 » úte 11. zář 2012, 05:58

Máš recht, asi zůstanu u Slávie, stejně jsem pro ní byl tak na 80% rozhodnut (radši podpořím české výrobce, když to trochu jde). K ní jsem si vyhlídnul TUTO optiku. Mezi pevným sklem a zoomem jsem se taky rozhodoval, ale jsem hračička :lol:

mobil-man

Příspěvek#42 » úte 11. zář 2012, 11:19

Mimochodem kdyz jsme u ty Slavie, mam doma 631, minimalne pouzivana v hezkym stavu. Jsou nekde rady, jak ji zvysit vykon? Samozrejme v ramci zakona s limitem 16J.

Alcatraz

Příspěvek#43 » úte 11. zář 2012, 12:44

jde o kvalitu, to co sezenes v pevnym za 3000 te ve variablu bude stat 7000 pri stejne kvalite. Ale u tech levnych je to asi jedno, neco uvidis a to je hlavni.

Mam original co davali k te vzduchovce, coz je Walther 6x42 (asi za 1500,-) a hodne dobre se pred to kouka, zadny opticky vady, trochu nepraktickej kriz (cross, ale tlustej) a paralaxa na objektivu (nicmoc).

Druhej mam Hawke Varmint SF 6-24x44 (asi 4500,-) s milDot, kterej ma sice ostrejsi obraz (pri nizkym zvetseni) a paralaxu na boku, ale diky tomu zoomu trochu ztraci ostrost pri ruznym zvetseni a od 20x-24x je po okrajich docela rozmazanej. A co sem videl Hawke Tactical okolo 9k, tak ten navic mel silenou chromatickou vadu pri vetsich zvetsenich, to ten muj aspon nema.

Docela me to zklamalo oproti tomu nicmoc za 1500. Pres levny variable jsem teda jeste nekoukal tak nevim. Pri prvni prilezitosti se koukni pres neco co stoji 40k :)

sided
moderátor

Příspěvek#44 » úte 11. zář 2012, 13:08

na co na pístovku zvětšení 24x :shock: bohatě stačí 6x vzhledem ke vzdálenosti na kterou se dá střílet a co se dá strefit a u takovýho zvětšení se ani optický vady tolik neprojevujou a nejspíš nepoužije ani stavitelnou paralaxu.

Old_Mr_Grim: tohle Niko mám na větrovce a je celkem dobrý, rozhodně lepší než využiješ.

old_Mr_Grim

Příspěvek#45 » úte 11. zář 2012, 14:32

Sided: jsem rád že nekupuju zajíce v pytli, na to moje "domácí žvýkání" je asi dobrej až dost :lol:
Alcatraz: přes sklo za 40k koukat radši nebudu. Znám to z objektivů k zrcadlovce. Jak si zkusím nějakej špičkovej objektiv, tak už je to ztracený a levnější skla mi připadaj už moc odfláknutý :D

Každopádně pánové moc dík za rady, ani nevíte jek mi pomohly ;)

Zpět na