Optiky a montáže na AR-15
- 4mike
Příspěvek#61 » stř 26. dub 2017, 13:47
Quirinus píše:.......Také mi moc není jasný význam předsazení montáže o 1 a 2 palce. Vždyť na AR-15 si montáž posunu po railu jak potřebuju, tak k čemu je dobré předsazení?
neposuneš dost daleko, aby jsi dostal optiku do správné vzdálenosti od oka, musel bys mít přední kroužek na freefloatu
Naposledy upravil(a) 4mike dne stř 26. dub 2017, 13:50, celkem upraveno 1 x.
- Quirinus
Příspěvek#62 » čtv 27. dub 2017, 10:20
4mike: Nepleteš, 30mm. Díky za tip na Warne, ta montáž vypadá víc než solidně a je za rozumný peníze.
Jeden obrázek za 1000 slov. Už to předsazení chápu. Díky.
Přední kroužek umístěný na freefloatu (nebo posunutou celou monoblokovou montáž až na freefloat) jsem u nikoho neviděl. Čistě ze zvědavosti - to by asi mělo negativní vliv na přesnost, ne? Nebo proč se to nedělá?
Jeden obrázek za 1000 slov. Už to předsazení chápu. Díky.

-
kubass_hk9 - Příspěvky: 458
- kubass_hk9
Příspěvek#64 » čtv 27. dub 2017, 15:41
Měl bych ještě pár dotazů...
Je třeba dělat lapování i drahých montáží?
Koupit lapovací sadu a udělat sám, nebo raději donést k puškaři? Tj jak moc je to složité a kolik se toho dá zkazit a jak je obtížné rozeznat OK stav?
Nemáte nějaký seznam, link, s ověřenýma a kvalitníma výrobcema QR montáží? Aneb abych věděl, po čem při nákupu jít a co hledat...
Je třeba dělat lapování i drahých montáží?
Koupit lapovací sadu a udělat sám, nebo raději donést k puškaři? Tj jak moc je to složité a kolik se toho dá zkazit a jak je obtížné rozeznat OK stav?
Nemáte nějaký seznam, link, s ověřenýma a kvalitníma výrobcema QR montáží? Aneb abych věděl, po čem při nákupu jít a co hledat...
- Poli
Příspěvek#65 » čtv 27. dub 2017, 17:25
Lapováním nic nezkazíš ani u drahých montáží, i když tam je to spíš pro vlastní lepší pocit. Třeba BestPatron nabízí i lapování montáží Spuhr. Jinak jestli chceš najít nějaké info ohledně kvalit atd., zkus hodit do Googlu cantilever mount review nebo podobně a vyskočí na tebe odkazy na dost US fór a stránek.
-
- kubass_hk9
Příspěvek#68 » pát 28. dub 2017, 10:42
Není to řazený, je to jen výběr výrobců, co by měli být použitelní a dělají QR montáže do 300$. O Warne jsem takyk přemýšlel, stejně ještě RRA, ale musím o nich ještě něco pročíst... Obecně to zatím vypadá, že ve středním segmentu nejvíc preferují ADM, LaRue a Vortex...
-
- kubass_hk9
Příspěvek#69 » ned 30. dub 2017, 22:04
Tak US Brownells by ASI montáž poslat mohl... nemaj u nich žádné restrikce uvedený... Nicméně po naklikání objednávky nezobrazuje poštovné... Nemáte někdo zkušenosti, na kolik ta pošta přijde?
Zkoušel jsem si to počítat pro ADM a 30$ poštu. S clem a DPH by to vyšlo asi o 1300 levněji, než z Německa, otázkou je, jestli těch 1300 za to stojí:)
Koukal jsem ještě po LaRue, ale to jsem našel jen na evropských amazonech. 3" offset jsem ale našel jen britským amazonu, ale nají ho jen s 35mm kroužky... (potřebuju 30mm)
Zkoušel jsem si to počítat pro ADM a 30$ poštu. S clem a DPH by to vyšlo asi o 1300 levněji, než z Německa, otázkou je, jestli těch 1300 za to stojí:)
Koukal jsem ještě po LaRue, ale to jsem našel jen na evropských amazonech. 3" offset jsem ale našel jen britským amazonu, ale nají ho jen s 35mm kroužky... (potřebuju 30mm)
- Poli
Příspěvek#70 » pon 1. kvě 2017, 06:45
Brownells počítej poštovné od cca 17 do 22 , oni ti ho přesně spočítají až po odeslání. Jinak nevím, proč by ti 1300,- nestalo za dva maily. Je potřeba poště dodat souhlas s elektronickým vyřízením a plnou moc k zastupování, to vše mailem. Pak ti rovnou pošlou mail s tím, že máš zásilku podléhající řízení, kde bude balíček nascanovaný ze všech stran s požadavkem na dodání obsahu zásilky a kolik si za ní zaplatil - printscreen platby kartou nebo výpis PayPal. Z toho ti to spočítají a pak ti zásilku normálně přiveze pošťák a částku zaplatíš v podstatě jako dobírku + 196,- za vyřízení. Pokud tohle neuděláš, tak ti přijde doporučený dopis, že máš zásilku podléhající řízení s instrukcemi.
Nebo je ještě šance, že zásilka sítem propadne a nic nebudeš platit, mě se tohle nedávno poštěstilo u zásilky za asi 100 USD.
Nebo je ještě šance, že zásilka sítem propadne a nic nebudeš platit, mě se tohle nedávno poštěstilo u zásilky za asi 100 USD.
-
- kubass_hk9
Příspěvek#73 » úte 2. kvě 2017, 08:48
jasny, napíšu jim. Včera se mi neodeslal edit příspěvku... trochu tápu kterou verzi. Jestli RECON 1" Extended Scope Mount 3" Offset nebo RECON Extended Scope Mount 3" Offset. Nějak jsem moc nenašel rozdíl... z obrázků to vypadá, jen v počtu šroubků, co upínají prstenec (3 šroubky vs. 2 šroubky)
EDIT: Už je mi to jasný
pokud to někdo řeší taky, tak 1" jsou kroužky
EDIT: Už je mi to jasný

-
- kubass_hk9
Příspěvek#74 » čtv 4. kvě 2017, 00:31
Tak jak na zavolanou mamčina známá jede na pár týdnů do USA, takže nejsem vázanej jen na Brownells. Viděl bych to na něco z tria ADM, Bobro a LaRue.
Chtěl bych se zeptat, jak je to vlastně s vývozem takovéhoto příslušenství ze států. Pokud to veze soukromá osoba, potřebuje na to něco speciálního, nebo je to nějak omezené množstvím a cenou? Nechci, aby zase měla nějaké problémy. Je to trochu OT, ale nenašel jsem vhodné téma...
Chtěl bych se zeptat, jak je to vlastně s vývozem takovéhoto příslušenství ze států. Pokud to veze soukromá osoba, potřebuje na to něco speciálního, nebo je to nějak omezené množstvím a cenou? Nechci, aby zase měla nějaké problémy. Je to trochu OT, ale nenašel jsem vhodné téma...
- izerS18
Příspěvek#75 » ned 4. čer 2017, 10:02
Ahoj.
Sorry, zapomněl jsem dát vědět, jak jsem dopadl s montáží u Vortex StrikeEagle.
1) čína - opticky bez vady
2) Cantilever 2" Vortex - na první dotyk 2x těžší než čína. Čína je asi z papundeklu
3) Namontoval jsem Vortex a Vortex
Bohužel 300m střelnice je přes víkend neustále rezervovaná, tak jsem byl jen na 50m. Výsledky níže.
Ty 3 rány vedle sebe, to jsem si dal zálažet. Druhý obrázek, to jsem jen mačkal. Seděl jsem u toho. Aby si někdo nemyslel, že to dám takhle od ruky

Sorry, zapomněl jsem dát vědět, jak jsem dopadl s montáží u Vortex StrikeEagle.
1) čína - opticky bez vady
2) Cantilever 2" Vortex - na první dotyk 2x těžší než čína. Čína je asi z papundeklu

3) Namontoval jsem Vortex a Vortex
Bohužel 300m střelnice je přes víkend neustále rezervovaná, tak jsem byl jen na 50m. Výsledky níže.
Ty 3 rány vedle sebe, to jsem si dal zálažet. Druhý obrázek, to jsem jen mačkal. Seděl jsem u toho. Aby si někdo nemyslel, že to dám takhle od ruky

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí