Laserová nábojnice na nastřelování pušek

Bohuliby

Příspěvek#1 » pon 21. říj 2013, 11:52

Jaké s tím máte zkušenosti, není to zas až tak drahé, vyplatí se nákup ?

sided
moderátor

Příspěvek#2 » pon 21. říj 2013, 12:17

No asi takhle, ty musíš vědět jak často to použiješ. Flintu s tím stejně nenastřelíš jen srovnáš kříž přibližně do osy, jako když se koukneš hlavní. Jenže ne vždycky se dá tou hlavní podívat a někdy taky není kam. Pak se takové udělátko hodí. Používám ale ten typ co se strká do flinty od ústí je univerzální pro všechny ráže a funguje spolehlivě.
Jo ta patronka má ještě jednu nevýhodu, když si do ní cvakneš úderníkem tak ji spolehlivě bud odepíšeš a nebo v "lepším"případě aspon ukazuje šejdrem.

Bohuliby

Příspěvek#3 » pon 21. říj 2013, 12:41

Díky, mám na mysli, nastřelit kolimátor na kulovnici. Srovnat oba světelné body na sebe. Je jasné, že např. na 50 m, na jiné metry to asi nebude souhlasit, ale to se dá zkusit.

sided
moderátor

Příspěvek#4 » pon 21. říj 2013, 13:08

No dopadne to tak že se vejdeš do papíru, na přesnější nastřelování to není. Někdy to vyjde že jsem třeba v 5ti cm na 100metrů a jindy třeba 20cm. 1) jsou nepřesnosti v uložení a 2) každá munice lítá maličko jinak.

Patrik
moderátor

Příspěvek#5 » pon 21. říj 2013, 21:10

Víceméně to slouží ke kontrole nastřelení, jestli sis někde mezi (třeba) hony někde s optikou nebouchnul a nehnul. Tzn. po nastřelení si zapamatuješ nebo poznačíš polohu laserového bodu v určité vzdálenosti v mířidlech a pak jen kontroluješ jestli se něco nezměnilo.

Blacky

Příspěvek#6 » stř 27. kvě 2015, 07:31

Ahojky, taky po necem takovym pokukuju. Narazil sme na na www.apeom.cz Znate to nekdo? Nebo na jaky znacky bych se mel podivat?

Xerxes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#7 » stř 27. kvě 2015, 08:37

Zdravím. Ze své osobní zkušenosti při nastřelování malorážky laserem tuhletu vychytávku opravdu nedoporučuju. Zastřelovali jsme na 25m optiku a prakticky ten laser na terči nebyl vůbec vidět...

pelanj

Příspěvek#8 » stř 27. kvě 2015, 09:37

Já mám z číny toto: http://www.aliexpress.com/item/Tactical ... 19477.html

Je to dobrá věc a není potřeba nastřelovat na 25 metrů - stačí si správně spočítat, jak moc se bod dopadu liší třeba na 2 - 5 metrů, udělat si na papír dvě tečky. Na spodní laser, na horní mířidla/kříž/tečku. Ušetří to střelivo při finálním doladění, určitě je to dobré jako základní kontrola usazení.

Náboje bych nedoporučoval, zkoušel jsem jeden v Mosinu a jeden v pistoli a na můj vkus tam byla docela odchylka. To udělátko v hlavni ale bylo celkem přesné.

Blacky

Příspěvek#9 » stř 27. kvě 2015, 09:42

Aha ok. JJ taky chci spis ten do hlavne. Na zakladní srovnání by to mohlo stacit.

Bohuliby

Příspěvek#10 » stř 27. kvě 2015, 22:42

No, já jsem to taky koupil na mojí kulovničku s kolimátorem, 30-06 Spr.
Srovnal jsem body cca na 30 m a na honu jsem byl mile překvapen, 2 rány, 2 malá prasátka.
Já bych to doporučil, pochopitelně na větší vzdálenost to asi sedět nebude.

Zpět na