Pouzdro na vnitřní nošení

kuba

Příspěvek#46 » sob 29. pro 2012, 11:13

zase pokud je pouzdro alespoň částečně otevřené tak jak může bordel dovnitř může i ven :)

speedee82

Příspěvek#47 » sob 29. pro 2012, 11:53

No mám dastu měkou vnitřní a pod tričko ven,je to dostačující. K vuli sezení v autě jsem jsem si koupil na 75 compacta plastovou rotační dastu s pádlem. Funkci plní dobře,ale to spracování je katastrofa. Musel jsem opilovat všechny hrany,protože jsem měl dořezané úplně všechno. Kožené sedadla v autě mají docela slušné zářezy a všechno,co se pouzdra dotklo,utrpělo větší či menší zářez. Prostě nesrovnatelné s Fobusem. Jinak mám ještě klasické kožené pouzdro na velkou 75 (krásně zdobené i s opaskem) z brašnárství a sedlářství Petr Hess v Brně. A i s tímhle pouzdrem a (velkou) pistolí se dá sedět v autě. Nutno říct,že hodně záleží na tvaru sedačky. Od stejného výrobce mám i kožený průvlek. Taky docela zajímavá varianta pro situace,kdy se zbraň často odkládá a pasuje do něj malá i velká. Bez zbraně v průvleku si nikdo ani nevšimne,že ho máte. Nevýhody jsou asi jasné. Takže je Ti doufám jasné,že pokud budeš nosit denně,zjistíš sám,že u jednoho pouzdra a ani u jedne zbraně dlouho nezůstaneš. :)

Gobey

Příspěvek#48 » sob 29. pro 2012, 15:27

Nosim 1911 v kozenem vnitrnim od KMS a zcela v pohode.
ImageUploadedByTapatalk1356791066.835653.jpg

Kdyz mam oblek a jen oblekovy opasek, tak podpazni pouzdro s 2' colt detective special. Ale musim pocitat, ze nesunsam sako :(
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Gobey

Příspěvek#49 » sob 29. pro 2012, 15:28

Jeste z druhe strany
ImageUploadedByTapatalk1356791298.535618.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

eM

Příspěvek#50 » úte 1. led 2013, 19:20

Díky všem za názory. K té 1911 to ani jinak než v kůži snad nejde :)

Pomozte pls v rozhodování ještě s jednou věcí. Dumám nad klasickou látkovou dastou x plastovej Blackhawk. Pro Dastu hovoří ohleduplnější materiál vůči povrchu zbraně a možná je materiál i trochu nenápadnější ("pouzdro na nůž"). Pro Blackhawk možnost štelovat polohu a tahat v létě pádlo (zatím jsem mu u jiného pouzdra uplně na chuť nepřišel, ale může se to změnit), pohodlnější obsluha při tréningu - drží tvar. Více méně nic, co bych bral jako zásadní. Jak je to ale s krytím spouště? Mám G17 a rád bych nosil v komoře, je podle vás u Dasty reálné riziko spuštění?

Svým způsobem mi přijde hloupý mrvit zbrani povrchovku drsnějším plastovým pouzdrem, vše ostatní lze více či méně upravit či dodělat/zvyknotu si u obou pouzder. Ale z nošení v komoře slevovat nebudu a to že bych si prásknul v důsledku špatného krytí spouště opravdu kvůli nablýskanému závěru riskovat nehodlám.

Carloss

Příspěvek#51 » úte 1. led 2013, 19:47

Jooo.. viděl jsem situace, kdy se látka, ale může se to stát i u kůže, dostala do lučíku a při zasouvání zvraně si to škrtlo o spouš a spustilo. Ale nemyslím, že by to byolo nějak časté. U každého systému by se asi našel způsob, jakým docílit něžádoucího spuštění...

eM

Příspěvek#52 » úte 1. led 2013, 19:54

U kůže bych tomu věřil, i když on se asi i ten nylon (či co to je) časem trochu vytahá. Jak pravil kamarád - pravděpodobnost nerovnající se nule značí, že s tím musíme počítat - na jazýček spouště jako pojistku bych raději nespoléhal. No u plastu by to každopádně hrozit nemělo (to, že se do toho zaplete šňůrka nepočítám).

PaF

Příspěvek#53 » úte 1. led 2013, 20:10

Bohuliby píše:Vše již bylo řečeno, prostě to chce mít pouzder více, pro různé účely, některá se hodí na více zbraní. Mně se v poslední době naprosto osvědčilo nosit klasické kšandy ! Obléknu kalhoty, připevním pouzdro s pistolí k opasku, natáhnu kšandy zapnuté na opasek, no a přes to delší košile, to se dnes nosí a je hotovo. Pásek neškrtí, stále mně nepadají kalhoty, to kilo táhne dolů, a k obědu si můžeš dát klidně 10 knedlíku ! Chce to si jen poradit !

"Jak mam verit chlapovi, ktery neveri svemu opasku" - nestastnik mel k opasku i sle, .... klasicka hlaska. Kdo vi, odkud :?: :D

reddog

Příspěvek#54 » úte 1. led 2013, 21:25

PaF:
Hehehe, mimochodem COPka je v plnem zaprahu.

Joe

Příspěvek#55 » úte 1. led 2013, 23:39

PaF píše:...
"Jak mam verit chlapovi, ktery neveri svemu opasku" - nestastnik mel k opasku i sle, .... klasicka hlaska. Kdo vi, odkud :?: :D

Řekl to Bud Spencer, ale v čem, to zpaměti nedám :?

reddog

Příspěvek#56 » úte 1. led 2013, 23:50

Prava a leva ruka dabla? Jen hadam.

HonzaLBC

Příspěvek#57 » úte 1. led 2013, 23:52

Joe: Doporučuji zhlédnout film Tenkrát na Západě a zaměřit se na zabijáka Franka (Henry Fonda) :-D

eM

Příspěvek#58 » úte 1. led 2013, 23:55

Ale pánové... Tenkrát na západě, scéna kdy hlavní záporák Frank zastřelí ve vlaku... eh ...no toho s těma kšandama ;)

EDIT: Tak druhý :)

Patrik
moderátor

Příspěvek#59 » stř 2. led 2013, 00:24

Tak kulturní vložka doufám skončila a teď zase zpátky k pouzdrům pro skryté nošení.

PaF

Příspěvek#60 » stř 2. led 2013, 20:40

HonzaLBC Bingo!

2Patrik - Diky za trpelivost, nekdy je to treba, trochu povolit uzdu. :lol:

Zpět na