Pouzdro na vnitřní nošení
- risa2000
Příspěvek#841 » stř 16. črc 2025, 17:12
Nevím, o co vám jde, ale mám na PDP 4.5 FS tohle od Lag Tactical: https://lagtactical.com/products/liberator-mk-ii
a nepřijde mi, že by to nějak zvětšovalo profil zbraně. Ale nenosím to, měl jsem to jen párkrát příležitostně, když jsem potřeboval vnitřní pouzdro.
a nepřijde mi, že by to nějak zvětšovalo profil zbraně. Ale nenosím to, měl jsem to jen párkrát příležitostně, když jsem potřeboval vnitřní pouzdro.
- M82K
- M82K
-
Jarda.Jezek - Příspěvky: 1468
- Jarda.Jezek
Příspěvek#845 » stř 16. črc 2025, 19:10
M82K píše:Netlačí tě to už o sedačku? A kvalitu těch výrobků bys hodnotil jak ve srovnání s RH?
Nemůžu porovnávat. RH jsem nikdy nepoužíval, nerad bych hejtil. Jen jsem je párkrát viděl, a měl jsem pocit, že spíš jedou na dojem ze vzhledu. U Ondry Horského jsem dělal jen pouzdra pro sportovní účely, jinak nosím porůznu v pouzdrech, co byly v kufru ke zbrani a z AliExpressu. Vnitřní pouzdro je na boku cítit, ale netlačí. Vnější jakbysmet, navíc se dá volně posouvat po pásku, což taky pomáhá pohodlí při sezení. I v autě v řádu hodin v kuse.
Ale nemám vnitřní na baterku, takže to se chystám dělat.
- M82K
Příspěvek#846 » stř 16. črc 2025, 19:33
Jsem teď koukal do jeho galerie a má tam dost pouzder které kopírují ,,žebrování" závěru, a má to tak i na PDP což je z mého pohledu špatně - respektive možná to hezky drží, ale asi to bude rapidně šoupat pistoli a ztěžovat tasení.
Tím neříkám, že to musí dělat neúmyslně - třeba to tak majitel chtěl, jen mne to dost znepokojuje. To samé u záchytů závěru, takové prvky by měli mít protažené žlábky aby pistole šla volně vysunout/zasunout.
Tím neříkám, že to musí dělat neúmyslně - třeba to tak majitel chtěl, jen mne to dost znepokojuje. To samé u záchytů závěru, takové prvky by měli mít protažené žlábky aby pistole šla volně vysunout/zasunout.
-
Jarda.Jezek - Příspěvky: 1468
- Jarda.Jezek
Příspěvek#847 » čtv 17. črc 2025, 07:57
Mně olepil pistoli celou, než obtisk kydex. Jak říkám, co kdo chce, to dostane. Chceš žebra? Nalepíme klacíky jako zebra a ty se obtisknou do kydexu. Třeba. Nebo chceš jinak montážní rozhraní - není problém. Jen potřebuješ pistoli někde držet, k tomu dát šroub s gumou jako regulaci svoru, pak potřebuješ pistoli někde opřít, aby se neklopila, a pak to potřebuješ nějak chytit za pásek. Buď natěsno nebo na platformu... Nebo dovnitř - ať jsme v tématu. Tam zase - úzké na jednu sponu nebo široké na více spon..
Ono to nevypadá jako velká věda, šikovnost a zkušenost se hodí a když někdo nepotřebuje nové pouzdro každý týden, je lepší si ho nechat udělat než se s tím bastlit sám.
Komu vyhovuje hotovka a nemá zvláštní požadavky, může koupit na webu a vyzvednout v boxu cestou z práce. Ne každému se vyplatí strávit hodinu u Ondry, aby si odnesl přesně to, co potřebuje.
Jak jsem psal, iwb pouzdra, která používám, jsou z Číny. A stačí mi to. Jen do nich nedám pistoli s baterkou - a to budu muset vyřešit taky.
Ono to nevypadá jako velká věda, šikovnost a zkušenost se hodí a když někdo nepotřebuje nové pouzdro každý týden, je lepší si ho nechat udělat než se s tím bastlit sám.
Komu vyhovuje hotovka a nemá zvláštní požadavky, může koupit na webu a vyzvednout v boxu cestou z práce. Ne každému se vyplatí strávit hodinu u Ondry, aby si odnesl přesně to, co potřebuje.
Jak jsem psal, iwb pouzdra, která používám, jsou z Číny. A stačí mi to. Jen do nich nedám pistoli s baterkou - a to budu muset vyřešit taky.
- M82K
Příspěvek#848 » čtv 17. črc 2025, 08:30
Jasný tak pokud to dělá takto tak to pak jo. Teď mi kolega doporučil co si objednal sám pro sebe G-Code Phenom a to se mi tedy hodně líbí.
https://www.tacticalholsters.com/produc ... m-stealth/
Klasický problém, opět není pro mou zbraň tak sem psal výrobci a uvidím, jak pochodím.
Pokud nenajdu ,,hotovou" tak bych vyzkoušel toho Ondru a nechat to udělat podle něčeho - asi bych se moc nepouštěl do vlastních nápadů to spíš kopie něčeho s jemnou úpravou.
Klasický problém, opět není pro mou zbraň tak sem psal výrobci a uvidím, jak pochodím.
Pokud nenajdu ,,hotovou" tak bych vyzkoušel toho Ondru a nechat to udělat podle něčeho - asi bych se moc nepouštěl do vlastních nápadů to spíš kopie něčeho s jemnou úpravou.
- kolombo
Příspěvek#850 » čtv 17. črc 2025, 08:57
Jediná chyba RH jsou dnes dodací lhůty 
Mám od nich všechna pouzdra a ty nové modely rozhodně hlavně na efekt nejsou
Mám PDP C 4" a vnější pouzdro a je to paráda.
Koukni sem:
https://www.rhholsters.cz/aiwb-crocy/

Mám od nich všechna pouzdra a ty nové modely rozhodně hlavně na efekt nejsou

Mám PDP C 4" a vnější pouzdro a je to paráda.
Koukni sem:
https://www.rhholsters.cz/aiwb-crocy/
- MRBLUE
Příspěvek#851 » čtv 17. črc 2025, 09:00
M82K píše:Jasný tak pokud to dělá takto tak to pak jo. Teď mi kolega doporučil co si objednal sám pro sebe G-Code Phenom a to se mi tedy hodně líbí.
To puzdro vyzera fajn. Pekny material, moznosti nastavenia. Ale nechapem dovod toho vyrezaneho predku. Je to vnutorne puzdro. Ak sa medzi hranu puzdra a musku dostane triko, podsivka nohavic, latka treniek, vsite vrecko… tak to moze zabranit vytiahnutiu zbrane.
- M82K
Příspěvek#852 » čtv 17. črc 2025, 09:04
No když se na to koukneš ta spodní část pouzdra na těle co je je přetažena přes závěr aby to bylo zaoblené a závěr neřezal do těla při sedu - z toho důvodu bych to nechtěl řezat - pak by se to muselo nějak tvarovat což bych moc nechtěl.
Z vnější strany jsou závěry odkryté úmyslně - je to z důvodu minimalizování tloušťky a lepšímu přechodu kalhot tak aby to co nejméně printovalo - na tomto místě se tělo nikdy nedotkne jen oblečení takže to mi přijde jako fajn vychytávka.
Hele na kolik to vyjde sem dostat nevím, ale nečekal bych nějak moc, otázka spíš je zda mi to udělají na PDP 3,5 - pokud ano tak ho vemu, pokud ne, budu hledat dál, ale hodně se mi to líbí, to je první pouzdro kde mají řešený povrch vevnitř a dle různých videí co sem viděl si to lidi chválí, že to neničí povrch zbraně a je to tiché a příjemný pocit při manipulaci.
Z vnější strany jsou závěry odkryté úmyslně - je to z důvodu minimalizování tloušťky a lepšímu přechodu kalhot tak aby to co nejméně printovalo - na tomto místě se tělo nikdy nedotkne jen oblečení takže to mi přijde jako fajn vychytávka.
Hele na kolik to vyjde sem dostat nevím, ale nečekal bych nějak moc, otázka spíš je zda mi to udělají na PDP 3,5 - pokud ano tak ho vemu, pokud ne, budu hledat dál, ale hodně se mi to líbí, to je první pouzdro kde mají řešený povrch vevnitř a dle různých videí co sem viděl si to lidi chválí, že to neničí povrch zbraně a je to tiché a příjemný pocit při manipulaci.
- M82K
Příspěvek#853 » čtv 17. črc 2025, 09:09
kolombo - na to co máš ty jsem se speciálně ptal jak v kydexova pouzdra tak přímo výrobce - pokaždé to samé - není možné/aktuálně nechceme/nezvažujeme/nefungovalo by to s PDP 3,5 - takže buď vzít co mají s tím, že moje PDP 3,5 s tímto pouzdrem bude dlouhé jako PDP 4,5-5 - by se muselo změřit nebo hold hledat jinde.
Tuhle sem ale koukl zde do jiného vlákna a tam měl někdo PDP a model Sharky myslím, dával sem fotky jak mu nesedí závěr v ohybech a vypadalo to tedy dost strašně - ale byla to verze se světlem - třeba ty klasické jsou ok - já bych ho vzal, ale muselo by být v krátké verzi na 3,5 což není a ani to dělat nechtějí co sem tak vyčetl z jejich mailů.
Tuhle sem ale koukl zde do jiného vlákna a tam měl někdo PDP a model Sharky myslím, dával sem fotky jak mu nesedí závěr v ohybech a vypadalo to tedy dost strašně - ale byla to verze se světlem - třeba ty klasické jsou ok - já bych ho vzal, ale muselo by být v krátké verzi na 3,5 což není a ani to dělat nechtějí co sem tak vyčetl z jejich mailů.
- Murphy
Příspěvek#854 » čtv 17. črc 2025, 10:03
Kydex i plast, se kterym jsem se zatim na pouzdrech setkal, se daji tvarovat a rezat bez problemu.
Riznes to dremlem, lupenkovkou, pilkou na zelezo, ... pak to obrousis jemnym smirglem a na zaver nahrejes horkovzduskou. Ta zatavi otrepy po smirglu a pri spravnem odhadu i rozpusti hrany, ze se hezky zaobli. A neni problem okraje zmacknout a ohnout, kdyby to nekde tlacilo.
Jestli jako nejvhodnejsi variantu povazujes kapsu, vubec bych to neresil, koupil nejlevnejsi IWB nebo i OWB pouzdro z aliexpressu nebo temu, odmontoval spony, obrousil a nosil jen jako takovou vnitrni "kapsu".
Ja si vyrazneji upravoval OWB pouzdro na 4" pistoli - cele jsem ho pomuchlal, aby co nejmene tlacilo, co nejmene printovalo a aby zbran drzelo tak akorat (nebyl tam svor na sroub - za tu cenu). Puvodne vypadalo nejak takhle: https://www.aliexpress.com/item/33051324469.html
Na revolverovem jsem upravovat, jak moc to zahakne lucik a prehazoval sponu na druhou stranu.
(Ani jedno pouzdro neni primo urcene na tu konkretni zbran.)
Kydex je po nahrati takova modelina. jen je lepsi to tvarovat budto necim (nejaka nasada, drivko), nebo pres hadrik. Do prstu naprimo to je docela neprijemne.
A do kapes jsem si pak vyrobil z plastoveho prkynka z IKEA + starych kozacek pouzdra na miru. To uz tak jednoduche nebylo, ale do kapsy idealni, neni to tak tvrde, jako kydex, ale lucik kryje dostatecne pevne.
https://photos.app.goo.gl/JhuKSkF7eFs35LMf9
Riznes to dremlem, lupenkovkou, pilkou na zelezo, ... pak to obrousis jemnym smirglem a na zaver nahrejes horkovzduskou. Ta zatavi otrepy po smirglu a pri spravnem odhadu i rozpusti hrany, ze se hezky zaobli. A neni problem okraje zmacknout a ohnout, kdyby to nekde tlacilo.
Jestli jako nejvhodnejsi variantu povazujes kapsu, vubec bych to neresil, koupil nejlevnejsi IWB nebo i OWB pouzdro z aliexpressu nebo temu, odmontoval spony, obrousil a nosil jen jako takovou vnitrni "kapsu".
Ja si vyrazneji upravoval OWB pouzdro na 4" pistoli - cele jsem ho pomuchlal, aby co nejmene tlacilo, co nejmene printovalo a aby zbran drzelo tak akorat (nebyl tam svor na sroub - za tu cenu). Puvodne vypadalo nejak takhle: https://www.aliexpress.com/item/33051324469.html
Na revolverovem jsem upravovat, jak moc to zahakne lucik a prehazoval sponu na druhou stranu.
(Ani jedno pouzdro neni primo urcene na tu konkretni zbran.)
Kydex je po nahrati takova modelina. jen je lepsi to tvarovat budto necim (nejaka nasada, drivko), nebo pres hadrik. Do prstu naprimo to je docela neprijemne.
A do kapes jsem si pak vyrobil z plastoveho prkynka z IKEA + starych kozacek pouzdra na miru. To uz tak jednoduche nebylo, ale do kapsy idealni, neni to tak tvrde, jako kydex, ale lucik kryje dostatecne pevne.
https://photos.app.goo.gl/JhuKSkF7eFs35LMf9
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX