Pouzdra pro skryté nošení na léto

Magic

Příspěvek#151 » ned 11. říj 2015, 22:43

Napsal jsem to bez premysleni v odpolednim case, protoze zrovna bylo odpoledne tak verim, ze to kazdy, kdo si to precte pochopi. Navic bych v tomto pripade rekl, ze uplne nezalezi kam se ja divam, kdyz to vesim na opasek, ktery je porad (ve vztahu k ucelu jeho noseni) ve stejne pozici. Jednoduse receno 17 hod. = 5 je proste vpravo vzadu a nejsem levak, ale pravak.

Diky za pripomenuti me chyby, ale radeji dopredu napisu, ze bych se radeji cipis vyvaroval dalsiho zbytecneho flame waru o naprosto zbytecnych vecech, protoze ty trollujes cokoliv, kde ja napisu, ale ono to jak mne, tak komukoliv jinemu nic neprinese, kdyz to bude zpetne cist a admini to budou muset jenom zbytecne mazat.

sided
moderátor

Příspěvek#152 » pon 12. říj 2015, 01:56

No přišlo mi to spíš jako fakticka poznámka než trolling.
Na nošení pouzdra vzadu potřebuješ druhé ( případě praváka levé) pouzdro, jinak trčí heft a hrozí že si při tasení vykloubíš rameno.
Kůži neošetřuju ničím.

cipis

Příspěvek#153 » pon 12. říj 2015, 07:55

Jistěže to byla faktická poznámka. V očekávané reakci jsem se bohužel nespletl ...
Vždy a všude se uvádí první až dvanáctá hodina. A vždy podle toho, jakým směrem se kouká ten dotyčný (nebo jaký je hlavní směr třeba pochodu, jízdy atd.). Takže když máš někoho za zády, tak se říká, že ho máš na šesti hodinách. Ale to je jedno.
Obě polohy jsou naprd, jestli jsi pravák a nosíš na pravém boku, tak jediný použitelný způsob je na třetí hodině. Při všech ostatních chceš po pár km vystoupit a pistoli zahodit. Na třetí hodině se to dá zvyknout a vydržet klidně i 300km v tahu. Pátá hodina je moc vzadu, defacto na té pistoli jen ležíš a na jedenácté si zase rejpeš hlavní do slabin (pokud vyloženě nemáš vysoko nějakého prcka, tak jak tak ale furt míříš hlavní do slabin). To už snad radši devátá hodina a pažbou dopředu. Tam ale zase v případě řidiče a havárie hrozí zranění asi nejvíc ze všech poloh.
Tak jak tak je to stejně všechno jedno, protože připásaný nevytáhneš rychle ani z jedné polohy, na to je možná dobré podpažní pouzdro anebo tu pistoli nějak odkládat.

Magic

Příspěvek#154 » pon 12. říj 2015, 08:35

Ja tento konkretni prispevek taky bral spise jako poznamku a jeden z tech lepsich prispevku. Tato cast byla za mne myslena spise jako prevence ve vztahu k jiz x promazanym vlaknum s flame warem.

Jinak k tomu noseni. Chtel bych se ujistit, ze se chapeme, tak posilam radeji odkaz na to konkretni pouzdro http://www.crossbreedholsters.com/Hotca ... fault.aspx . Nebude tohle vnitrni pouzdro, resp. zbran v nem na 3 hod. moc videt? Co jsem zkoumal, tak vetsina z pravaku nosi prave mezi 3-5 hod. napravo.

Viz. https://www.google.cz/search?q=crossbre ... FAodCJwM0g
https://www.youtube.com/watch?v=20dTdllnhNE

Urcite to ale zkusim, za to nic nedam. Prozatim to zkousim nosit "naprazdno", aby se ta kuze v pozadi prizpusobila telu a pak pridam zbran. Je pravda, ze mne to na 5 hod. pri sezeni i tlacilo a pri chuzi jsem to docela citil, ale uvadelo se to jako nejvice pohodlna a skryta poloha.

sided
moderátor

Příspěvek#155 » pon 12. říj 2015, 08:43

To si musíš přece vyzkoušet sám, každý má jinou figuru, jiné návyky, jiné oblékání a jinou bouchačku.

cipis

Příspěvek#156 » pon 12. říj 2015, 08:55

Nosit to naprázdno na vytvarování není dobrý nápad. K tomu "vidění" - přesně, jak píše výše sided. Musíš si to zkusit. Po těch letech ježdění v autě je nejlepší stejně obyčejná látková dasta, kterou si v autě posunu na 3. hodinu, při normálním nošení na 4. hodinu a je klid. Všelijaké ty tuckable a obecně vnitřní pouzdra jsou naprd, protože mi prostě nesedí, zavazí a je to pak pro skryté použití vlastně ještě horší.

Serz

Příspěvek#157 » pon 12. říj 2015, 09:01

Taky nosim nekde mezi 4 a 5 h, hlavne kvuli autu. To pistole zapadne do prostoru mezi telem a bocnici sedacky a je to celkem pohodlne. Co je horsi, tak pohotovost. Presne pres zbran jde bezpecnostni pas a jak je takhle vzadu, tak i s odepnutym pasem ten pristup neni buhvijak pohodlny. Na pohotovost mam vymyslenou policku pod volantem, jak je konektor pro pripojeni diagnostiky

Dál o autě tady

Magic

Příspěvek#158 » pon 12. říj 2015, 10:22

Taky nosim nekde mezi 4 a 5 h, hlavne kvuli autu. To pistole zapadne do prostoru mezi telem a bocnici sedacky a je to celkem pohodlne. Co je horsi, tak pohotovost. Presne pres zbran jde bezpecnostni pas a jak je takhle vzadu, tak i s odepnutym pasem ten pristup neni buhvijak pohodlny. Na pohotovost mam vymyslenou policku pod volantem, jak je konektor pro pripojeni diagnostiky

Mas tam nějaký suchý zip? Nezapomněl jsi tam už někdy zbraň při opuštění vozu? :D

Jinak k tomu nošení prázdného pouzdra pro vytvarovani kůže proč je to špatný nápad?

Odesláno z mého Nexus 4 pomocí Tapatalk

Style

Příspěvek#159 » pon 12. říj 2015, 10:24

Nosím Crossbread na třetí někdy tak napůl ke čtvrté. Naprosto dokonale mi padne, na páté je pro mě už moc vzadu. Na stejném místě i sezení v autě bez problémů.

Serz

Příspěvek#160 » pon 12. říj 2015, 10:30

Suchy zip nemam, ten prostor je jen o malo sirsi, nez zaver 75, takze tam pekne zapadne (hlavni doleva, rukojet k sobe). Sice tam nijak nelita ani na ceskych silnicich, ale premyslim o nejakem podlozeni kvuli ochrane laku.
Jednou malem zapomnel :) uz jsem chtel zamykat, ale vcas jsem si to uvedomil. Jestli bude zajem, muzu to zkusit vyfotit

Magic

Příspěvek#161 » pon 12. říj 2015, 10:46

Diky za tip s crossbreadem, zkusim 3-3:30 , jen mam obavu, ze to je presne na kosti a bude to odstavat, takze to asi nebude pro skryte noseni uplne vhodne. Budu muset vyzkouset jeste jednou, treba si to sedne.

Mam mimo SuperTucku od Crossbreadu taky SnapSlide, ktery je na venek a bez sponek (propleta se opaskem), coz bude urcite pohodlnejsi, ale max. tak pod dlouhou bundu. Tady je odkaz http://www.crossbreedholsters.com/Hotca ... fault.aspx .

Zkouknu jak to je s prostorem v mem aute, ale kdyz vidim jak skrabou ty sponky od Crossbread Supertuck opasek pri kazdem sundani bych ho za chvili asi mel bez laku (mala dan za bezpecnost :lol: ), nebo ty vytahujes a vkladas do toho prostoru v aute jen samotnou zbran? Jezdim docela dost, nekdy to jsou dalky, ale vetsinou jen takove popojizdeni do 10km.

cipis

Příspěvek#162 » pon 12. říj 2015, 11:55

I fullsize pistole se dá schovat pod krátké tričko. Je to spíše o změně šatníku než o nějakém pouzdře. A jak psal sided, o postavě. Přijde mi, že většina vnitřních pouzder má větší rozměry a způsobí větší bouli na boku než obyčejná látková dasta na opasek. Alespoň u mé postavy. Také hodně záleží, jestli musíš mít košili a kalhoty nebo jen to třičko a šortky apod. Oblečení toho skryje hodně, prozrazuje tě tvoje vlastní psychika, že víš, že tam máš zbraň a myslíš si, že to musí být vidět, přitom není.
Jinak tu kůži, resp. pouzdro je potřeba vytvarovat se zbraní, protože to budeš mít na těle jinak. Asi jako zkoušet nosit prázdný batoh a když ho pak naložíš, tak zjistíš, že ho máš na zádech úplně jinak.

Bohuliby

Příspěvek#163 » úte 13. říj 2015, 22:23

Už jste někdo dostal dodávku od Falca avizované na týden 42 ?
Já zatím ne.

Magic

Příspěvek#164 » úte 13. říj 2015, 23:00

Mne dnes psali, ze to odeslali.

Bohuliby

Příspěvek#165 » stř 14. říj 2015, 17:47

U mě zatím nic ?

Zpět na