Tašky pro skryté nošení

M82K

Příspěvek#91 » stř 28. kvě 2025, 14:38

Tak mi z Falco poslali fotky a opravdu model G210 se vyklápí tak že zbran se s panelem vyklopí od zbytku brašny co zůstavá na popruhu - nechápu - bud se to překlopí a zbraň musí vypadnout nebo bude viset pažbou dolů někde pod zadkem. Kdo tohle vymyslel......?

Takže za mne jsou OK modely jako G101 G102 G201.... tam kde je zbraň na panelu co je uchycen k popruhu.

Teď jen jaký vybrat - co sem koukal rozměry jsou cca stejné - délka a šířka - rozdíl je v hloubce tedy asi hlavně u té kapsy co má stahování jako vak.
Taky model G201 vypadá jednodušší, nicméně možná bych i tu síťovinu na G101 a G102 překousl našel jsem video kde je to vidět a nevypadá to zas tak blbě jak jsem myslel. Polstrování z popruhu se dá sundat a tyto modely se dělají i v barvičkách.

No tady opravdu nikdo kdo by je měl?

M82K

Příspěvek#92 » stř 28. kvě 2025, 16:57

945 Industries vypadá na kvalitu, škoda jen že mají všechny tašky na hrudník, na to nejsem zvyklý i když to tasení z toho asi může být ještě rychlejší, mají vnitřní kydexy a trhací popruh je tedy silný a má na konci grip pro lepší úchop.

https://945industries.com/collections/bags

v.k.

Příspěvek#93 » stř 28. kvě 2025, 16:58

M82K píše:Máte někdo Falco G201 nebo G210 případně G102
...

Takhle vypada G110 ( trochu materialove lepsi verze G210). Na fotce 5.5". Funguje to dobre.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

M82K

Příspěvek#94 » stř 28. kvě 2025, 17:15

Díky, to jsem jim psal, jak tohle může fungovat, vždyť se ti to pokud to otevřeš opravdu z velké části nebo celé musí vysypat na zem ne?

v.k.

Příspěvek#95 » stř 28. kvě 2025, 17:23

Ne, tu stranu mas k telu a nema to kam spadnout, jen se vyklopi jak potrebujes. Naopak je to velmi dobre, protoze mas vic mista (jako pravak s taskou vpravo ma tele) pro uchop. Prsty maji po roztrzeni zipu volne misto a nestrkas je pod zbran. Palec vleze pod zbran, resp. mezi zbran a vyklopnou stenu snadno.

M82K

Příspěvek#96 » stř 28. kvě 2025, 19:39

Ano, ale pokud mam model třeba jako G101 tak tam taky strkám pod zbraň jen palec a ostatní prsty jsou z venku, ale zbraň je na panelu který je přímo na popruhu a zbytek taštičky se odklopí. Tady je to o tom jak píšeš, že to je u těla, ale v situaci kdy se třeba s někým budu strkat nebo běžet a kabela bude lítat a já to otevřu tak se mi ten panel sklopí dolu pokud v ten moment nebude panelu bránit moje tělo a zbraň spadne.
Mě to přijde nešťastné - beru že v klidné situaci a při nácviku se to třeba nikdy nestane a funguje to, ale v krizové situaci bych se na to spoléhat nechtěl, protože co se může pos..... se většinou pos.....
No budu hledat jiný model.

Sobiho

Příspěvek#97 » čtv 29. kvě 2025, 06:51

Hlavně tyhle pouzdra jsou profláklá a neuvěřitelně demaskující :-)

M82K

Příspěvek#98 » čtv 29. kvě 2025, 07:25

No to bych zas neviděl tak černě, poznají to lidi co nosí běžná populace nemá tušení že je to na zbraň. Ukazoval jsem to mladý na fotkách a říká hm ta G210 je hezká ta G102 to je takový víc do lesa na tůry ale konečně máš takovou normální velikost ta větší přihrádka tam se vejde lahvička s pitím? Ne to je na pistoli? Cože? Neměla tušení.

Docela se mi zalíbilo to 945 Industries koukal jsem a ono to má poutka na připnutí popruhu i do jiné polohy takze není nutné nosit jen na hrudníku/zádech případně kolem pasu ale dá se přenastavit i na nošení na boku přes rameno, dělají do toho různé varianty kydexu a jde přikoupit i přídavná brašnička na další zásobníky či jiné věci.

Pak jsem koukal na něco většího malé batůžky jen s jedním popruhem a tady jsem objevil značku VIKTOS což nevypadá vůbec zle, ale jsou to již batůžky.

Obojí má ale dost civilní vzhled což oceňuji a myslím že toto neznalý člověk nemá šanci rozeznat.

v.k.

Příspěvek#99 » čtv 29. kvě 2025, 07:33

M82K> s tou G110 jsou docela dost trenoval a to z ceho mas obavu jsem nezaznamenal, mam ji od r. 2016. Ale je fakt, ze 'pretlacovani' jsem nezkousel, jen obycejnou dynamiku, rychle taseni a strelbu na znameni. Kdyz u ni zip roztrhnu trhackou, tak se neotevre nikdy az dolu a ten zip ji drzi pootevrenou - dost na pohodlne taseni, malo.na uplne vyklopeni. Ale chapu tu obavu. Co se tyce rozpoznani - to plati mozna u strelcu, ostatni nemaji tucha. Na cerne co mam ja navic neni ani videt logo. Jo a G110 je az neskutecne prostorna na to jak vypada. GL s vyberem

M82K

Příspěvek#100 » čtv 29. kvě 2025, 08:49

Aha no to leda tak ze to tedy člověk neotevře cele. Mam z toho proste obavy kdyby tam byly nějaké zarážky - treba uvnitř karabina a očko aby se to seplo bud pro praváka nebo leváka ze by se to z jedné strany dalo otevřít treba jen do půlky a dál ne byla by to taková jistota.
Prave taky si myslim ze běžný člověk nemá tušení navíc s kabelou nebo nějakým batůžkem či ledvinkou at kolem pasu nebo na hrudník chodí dnes kde kdo a vsadím se vetsina lidi v tom ma telefon klice doklady kapesníky klíče od auta sluchátka a td ale zbraň fakt malé procento lidi.
Naopak v lete v kydexu pod tričkem je 90% lidi nenápadných jak sáňky v létě i když si myslí jak to mají schované vždy to poznám opravdu schovat jde dle mne maximálně pod silnou volnou mikinu a pod bundu.

Jeste jsem ted objevil značku M-TAC to vypadá taky hodně fajn a v aktuální situaci to budou asi ostře prověřené výrobky.

Sam Jr.

Příspěvek#101 » ned 1. čer 2025, 10:25

Přidam svoji vychytávku do nové Dasty. Nosit nadrcnutýho strikera jen v tom gumovým úpletu se mě nezdálo bezpečný, tak jsem si vyrobil kus "opasku" se sucháčema na obou koncích, kterej drží vnitřní kydex
Messenger_creation_99EA0339-C327-4557-B804-77C33AE12614.jpeg

.
Messenger_creation_05CF1E50-CCD7-4345-9C86-7AAD4AADA64B.jpeg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

M82K

Příspěvek#102 » ned 1. čer 2025, 11:32

JJ to je fajn vychytávka, pro SW

Zpět na